ya pkoda dr çok önemli işte zaten bizim yumurtalıklar çok hassas, bide bu şekilde olunca hemen etkileniyor. drun dozu çok iyi ayarlaması lazım. çok uyarılınca OHSS sendromu diye bişey oluyor, senin yumurtalığındada böyle birşeymi oldu acaba. 3 cm den 9 cme ne demek yaa, Rabbim en kısa zamanda şifa versin inşallah. ve bence drunuda değiştir daha tecrübeli bir dr araştır. bulursun inşallah canım.....Canım moralim çok bozuk. Bu kist olayından sonra ÜÇ kere gittim doktora. İlkinde biliyorsun su iç bol bol adet olunca geçer dedil. Sonra başka bir doktora gittim e2 çok yüksek çıkınca kendi doktoruna git bir görün gerekli tedaviyi versin dedi. Sonra tekrar gittim doktoruma birsürü test yapıldı. Hiç sorun çıkmadı klomne bağlı çok büyüme var dedi. Ne bir ilaç ne birşey hiçbirşey vermedi. Sornada Üniversite hastanesine git aşırı büyüme olursa tehlikeye girer dedi.
Ne yapacağımı şaşırdım. Normalde 3 santim olması gereken yumurtalığımın boyutu bile 9 santime çıkmış. Ee çok kist var o yüzden büyüdü yumurtalık off bilmiyorum araya haftasonu girdiği için pazartesiye kadar beklicem pazartesi doktora gidicem(( Ünv hastaneleri cumartesi çalışıyormu bilgin var mı ?
malesef böyle işte waw, biz ne hayallar kuruyoruz ne planlar yapıyoruz ama bizim değil Rabbimin dediği oluyor... gerçekten böyle haberleri alınca anlıyoruz anca hayatın ne kadar boş olduğunu. işte bunu her zaman hatırlayıp ona göre yaşamalıyız hayatı. her halimize şükretmeliyiz, tamam çok zor bir imtihan yaşıyoruz ama yinede sahip olduklarımızı düşünüp şükretmeliyiz... vede hayat kısa sevdiklerimizinde hep kıymetini bilmeliyiz....kızlarrr..akşamkii plandann bahsetmiştim yaaa...o iptall hayat hep böle işte biz haa planlar yapıyoruzz...
gecenlerde burda bi ablamdan bahsetmiştimmm...o vefaat etmiş haberigeldii...ağlama kriizine girdimm...
çok sık görüşmezdikk..ama bende yeri başkaydıııı...yıllarca bebek hasrretiylee yandı kavruldu onca tedaviler tüp bebeklerr..olmadı bebeği..evlatlık aldılarr hemde daha bebekken yeni doğmuştuu...12 yaşında oldu gözleri gibi baktılarr hepimizde bi başka sevdik o yavruyu..2 senedir hasta hastahanelerde hep..çapa hemde...ama işte dr lar ilgisizz diyorum yaaa...kurban bayramında fenalaşıyor..bi bakıyorlarki kan kanseriii1 aydır yatıyordu dün konuştuk yakınıyla iyi dedilerr..kardeşlerininiliği uymuş o yüzden sevinçli..kemoterapi bitince ilik nakli yapılacak dendii..şimdi vefaat haberi geldii..babamın kuzenii..oraya geçeriz büyük ihtimall..
bi andaa boşlugaa düştümm sankiii...herşeyy ne kadarda boşşş...kederimiz sevincimizzz..hepsii boşşşş...hayal gibi yaşıyoruzz..bir anda onun için herşey bittii..
Selamün aleyküm kızlarrrrrrrrr
Herkese bol eksili ve az kalorili bir gün diliyorum
Rabbim şu mübarek günün yüzü suyu hürmetine gönlünüzden geçenlerin çok daha fazlasını ve güzelini nasip eder inşallah ...Aminnn
Kaç gündür benim tahmin ettiğim gibi ( kardeşime hep telefonda diyordum ) aman hasta olmayayım gün bitene kadar diye diye dediğim oldu ve sabah sesim gitmiş, boğazım şişmiş ve felaket grip olmuş bir şekilde uyandım
Sabah hatta evin içinde eşimin dolandığını duydum, evimiz çok büyük olmadığı halde okadar seslenmeye çalıştığım ama adamcağız duymadan çekti gitti
Artık bol bol meyve ve suyla bir iki günde mikrobu atarım inşallah
Bu arada sabah halsiz halimle de olsa tartıyı aradım bildirim yapmak için ama eşim nereye tıktıysa bulamadım
Neyse artık daha sonra arar öğrenirim yerini nasılsa
başlangıç önceki dönem 1.hafta 2.hafta 3.hafta 4.hafta ay sonu 68 kloroform 65 69 eftelya 69 69 73,5 eloocan 71,6 70 73,6kg yağmurlu 73,9 74,4 75,5 minimax 70,7 70,4 82kg eranisa 79,4 77,6 83.3kg waw 79,2 79 120 ceco34 118,5 100kg şipşirine 95 95
slmm millettt...ben geldimm...evdeyimm eşimi bekliyorumm..yaa halaalışamadım cumartesi çalışmalarınaa...canım sıkılıyor..sanki hafta ortasıda yanlız değilimm...
kahvaltı yapmadım dün eşim döner getirmişti yarısı duruyordu onu hüplettimm :) : )
bu akşam kzenimin doğum günü varr..vee ona sürpriz bi partı ayarladıkk...CECOOOMMM..eyupde ensari konagı varyaaa orda yer ayırttıkk..bakalımgüzel geçer inş..sürpriz olacak inş. herşey yolunda gider...
CECOMMMM...nasıl oldunn kuzumm..inşallah bugün daha iyisindirrr..iyi bak kendini ihmall etmeeee...
kızlarrr..akşamkii plandann bahsetmiştim yaaa...o iptall hayat hep böle işte biz haa planlar yapıyoruzz...
gecenlerde burda bi ablamdan bahsetmiştimmm...o vefaat etmiş haberigeldii...ağlama kriizine girdimm...
çok sık görüşmezdikk..ama bende yeri başkaydıııı...yıllarca bebek hasrretiylee yandı kavruldu onca tedaviler tüp bebeklerr..olmadı bebeği..evlatlık aldılarr hemde daha bebekken yeni doğmuştuu...12 yaşında oldu gözleri gibi baktılarr hepimizde bi başka sevdik o yavruyu..2 senedir hasta hastahanelerde hep..çapa hemde...ama işte dr lar ilgisizz diyorum yaaa...kurban bayramında fenalaşıyor..bi bakıyorlarki kan kanseriii1 aydır yatıyordu dün konuştuk yakınıyla iyi dedilerr..kardeşlerininiliği uymuş o yüzden sevinçli..kemoterapi bitince ilik nakli yapılacak dendii..şimdi vefaat haberi geldii..babamın kuzenii..oraya geçeriz büyük ihtimall..
bi andaa boşlugaa düştümm sankiii...herşeyy ne kadarda boşşş...kederimiz sevincimizzz..hepsii boşşşş...hayal gibi yaşıyoruzz..bir anda onun için herşey bittii..
kızlarrr..akşamkii plandann bahsetmiştim yaaa...o iptall hayat hep böle işte biz haa planlar yapıyoruzz...
waw başın sağolsun..n.fazılın dediği gibi;
ÖLENLER HEP İHTİYAR MI?...
Ölümü yaşlılara yakıştırıyoruz halbuki biran sonrasını bilmiyoruz ve hiiç ölmeyecekmiş gibi yaşıyoruz..
Rabbim ölümünde hayırlısını nasip etsin..
cecoo sen nasıl hastasın ya..kalkmış birde hizmet ediyorsun?
aslında bende yatamam..eskiden hasta olsam yataktan çıkmazdım ama çoluk çocuktan sonra yatılmıyor..
kloroform spor bildirilerini bekliyorum
minimax acilden görünmen lazımdı şimdiye kadar sancın varken niye bekliyorsun?
Ölümü yaşlılara yakıştırıyoruz halbuki biran sonrasını bilmiyoruz ve hiiç ölmeyecekmiş gibi yaşıyoruz..
aslında bende yatamam..eskiden hasta olsam yataktan çıkmazdım ama çoluk çocuktan sonra yatılmıyor..
günaydınn kızlarrrrrr....nasılsınızzz...dilerim herkezz iyidirr..ve dilerim çook güzel bi hafta bekliyordurr bizleriiiiiii...
bugün dr gidicemmm....:18::18::18::18: bilmiyorum sonuçne olurr..yumoşş yokmuş gibi geliyorr ama inşallah vardırr...varsa eger bu hafta aşılama yapılabilirr...yoksaaaaayine bir ay daha geçecek bidahaki aya iğnelerikullanıcamm..bakalımm hayırlısıı...
daha kahvaltımı yapmadım şimdi yapıcamm...
günaydınn kızlarrrrrr....nasılsınızzz...dilerim herkezz iyidirr..ve dilerim çook güzel bi hafta bekliyordurr bizleriiiiiii...
bugün dr gidicemmm....:18::18::18::18: bilmiyorum sonuçne olurr..yumoşş yokmuş gibi geliyorr ama inşallah vardırr...varsa eger bu hafta aşılama yapılabilirr...yoksaaaaayine bir ay daha geçecek bidahaki aya iğnelerikullanıcamm..bakalımm hayırlısıı...
Doktora gittin canım ne dedi doktor ? yumoşlar ne alemde ?? hadi inşallah hayırlısıyla büyüyüp sizi bekler haldedirlergünaydınn kızlarrrrrr....nasılsınızzz...dilerim herkezz iyidirr..ve dilerim çook güzel bi hafta bekliyordurr bizleriiiiiii...
Allah C.C. sabır versin canımkızlarrr..akşamkii plandann bahsetmiştim yaaa...o iptall hayat hep böle işte biz haa planlar yapıyoruzz...
Slm kızlar dün hastanedeydim 4 tüp kan aldılar. Birsürü test yaptılar ama herşay normal çıktı. Klomnin dozu yüksek gelmiş bana o yüzden yumurtalar büyüyormuş kist oluşmuş. Üniversite hastanesine yönlendirdiler devamlı kontrole gitmem gerekliymiş ne olacak bilmiyorum. Soğan kürü uygulasam mı acaba.(((((((((( ne olur yardım ya iyi gelir mi ?
Minimax canım yaa bizim yumurtalarımız aşırı tepki verebiliyor onun için klomen yerine başka bir ilaç veriliyor diye okumuştum ama onunda yan etkileri baya çoktu ilacın ismini hatırlayamıyorum :18: doktorlar bilir. ileride bunu araştıralımCanım moralim çok bozuk. Bu kist olayından sonra ÜÇ kere gittim doktora. İlkinde biliyorsun su iç bol bol adet olunca geçer dedil. Sonra başka bir doktora gittim e2 çok yüksek çıkınca kendi doktoruna git bir görün gerekli tedaviyi versin dedi. Sonra tekrar gittim doktoruma birsürü test yapıldı. Hiç sorun çıkmadı klomne bağlı çok büyüme var dedi. Ne bir ilaç ne birşey hiçbirşey vermedi. Sornada Üniversite hastanesine git aşırı büyüme olursa tehlikeye girer dedi.
Ne yapacağımı şaşırdım. Normalde 3 santim olması gereken yumurtalığımın boyutu bile 9 santime çıkmış. Ee çok kist var o yüzden büyüdü yumurtalık off bilmiyorum araya haftasonu girdiği için pazartesiye kadar beklicem pazartesi doktora gidicem(( Ünv hastaneleri cumartesi çalışıyormu bilgin var mı ?
Canım inşallah hayırlı haberlerle dönersin...Bende hafta sonu okadar çok kaçamak yaptımki anlatamamgünaydınn kızlarrrrrr....nasılsınızzz...dilerim herkezz iyidirr..ve dilerim çook güzel bi hafta bekliyordurr bizleriiiiiii...
Çok geçmiş olsun cecoo Allah şifasını versin cimcimeyle sanaSelamün aleyküm kızlarrrrrrr
Herkese bol eksili az kalorili bir gün diyorum
Sabah erkenden kendimizi sağlık ocağına attık cimcimemle :26:
Gece kuşum öksürürken iki kere balgam kustuateşi yoktu ama uykusunda bir ara sayıkladı meyveli çay itiyorum diye
Neyseki çok kalabalık değildi de çabuk sıra gelditabi hazır gitmişken bende muayene oldum
İkimizede antibiyotik ve 3 başka ilaç daha verdi
Sağ olsun doktorumuz kolay kolay antibiyotik vermez ama bu sefer mecbur kullanacağız
Hemen eczaneden onlarıda alıp birde marketten meyve alıp geldik
Şu anda cimcimem odasında televizyon seyrediyoreskiden zorla tıksan bumerang gibi geri dönerdi ama bu ara alıştı şükür Bİr yandanda ihlamur kaynatıyorum bol limonlu iyi gelir inşallah
Önce bir size bakayım dedim o arada ondan sonra yine hemşireliğe geri döneceğimbirde tarhana yapayımda belki yer
Canım inşallah hayırlı haberlerle gelirsinAminnnn
Kendini hiç kasma Rabbim ol dediyse olur zatenbazen insan anlayamayabilir ama eminim bugün güzel haberlere geliceksin bizlere
Canım sakın pes etme klomenle oluşmadıysa iğnelerle inşallah oluşur...kızlarr ben geldimm..çok teşekkürler dua ve dilekleriniz içinn...malesef bu ayda hiç yumoş yok..aşılamada iptalll...
ne diyimki..nasip...bi diyorumkii gitmecem artık dr a...sonra pes etmek yok daha herşeyin başı diyorumm bakalımm..hayırlısıı..
kızlarr ben geldimm..çok teşekkürler dua ve dilekleriniz içinn...malesef bu ayda hiç yumoş yok..aşılamada iptalll...
ne diyimki..nasip...bi diyorumkii gitmecem artık dr a...sonra pes etmek yok daha herşeyin başı diyorumm bakalımm..hayırlısıı..
Üzülme canım yaa inşallah bir daha ki aya bak bende 5 yumurta vardıda ne oldu nasipde olması lazım. İnş diğer ayda güzel haberler alırız senden.
Bu arada ünv. hastanesine gittim doktor hemen doğum kontrol hapı verdi (yazz) hamilemiyim diye bakıldı değilmişim hemen bu ilaca başla dedi zaten kistler gerilemeye başlamış biraz. Şükür, içimde rahatladı.