Kilo sorunu olan PKO hastaları birlikte zayıflıyor!

kızlaaaar selamun aleykümmm nerelerdesiniz??:KK3:

bugün oruçtum Allah kabul etsin inş. yarın da tutacağımm..
:KK16:boğazım çok kötü değildi..gece kalkıp ballı ılık süt içtim..kreşte çok konuşmamaya çalıştımm..
regl oldum olacağım..tatlıları götürüyommm..onlarda beni götürmez inş.
:KK17:
derslerin sitresi sardı beni..az kaldı yaaa...
:KK52:
hep bilgi sorusu..kitapları kopyalayıp beynimize yapıştırsak keşke
:44:

A.selammm Allah kabul etsin :) tatlı krizlerin için tarçın çayı tavsiye ediyorum baya faydası oldu bana
:KK17: Allah zihin açıklığı versinnn :KK16:

Güneş kişisel gelişim de yazan bir şeyi paylaşayım çok hoşuma gittii

Dizinde dermanın bittiği vakitte;
Gönlünde yeşeren yarındır sabır,

Yıkıldığın her an
Yok olmadığına şükret…
Yüreğine güneş koy,...
Yüreğine bulut koy,
Yüreğine yıldız koy,
Yüreğine sabır koy ve yola devam et…♥

Son düzenleme:
Selamün Aleyküm kızlarrrrrrrrrrr :KK3:

Büyük bir merakla beklenen Ceco geldiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii :122: :122: :122:

Şükür uzun bir süre bekledikten sonra diyetisyenle bir araya gelebildim :KK1:
Önce bir güzel ölçümklerimi yaptı ve benim kör olmayasıca tartı meğer doğruyu söylemiş :KK52::KK52::KK52::KK52::KK52: İnanılmaz ama gerçekten verdiğim tüm kiloları geri almışım :KK53::KK53::KK53::KK53:
Geçen gün nasıl içim dışıma çıkana kadar ağladıysam bugün ki sonuç hiç canımı yakmadı nedense :26: biraz kendimi hazırlamıştım galiba :KK53:
Doktora kullandığım ilaçları ve bıraktığım sigarayı anlatınca o zaman çok fazla üzülme bence neticede sigara gitmiş hayatından dedi. Üzüleyimmi sevineyimmi halime bilemedim.

Tek şok olduğum ve üzüldüğüm nokta metabolizma yaşımın 47 çıkmış olması :KK14::KK14::KK14::KK14:
Len ben kendimi bu kadar kiloya rağmen çıtır hissederken baya baya menapoza girmek üzere bir metabolizmaya sahipmişim :KK1: :KK1:
İNşallah kilo verip ilk işim şu metabolizma yaşımı düşürmek olucak :KK34:

Bu arada kas yapım arttığı içinde fazla çıkıyormuşum sonuçlara göre :KK34:
Haftada 3 gün yarım saat spor yeterli dedi hatta fazlada yorma kendini tempolu yürüyüş yeterli dedi doktor :KK34:

Bana 2000 kalorilik bir liste verdi uygulamam için ve şansa sabah sanki listem varmış gibi ona uygun kahvaltı etmişim :KK1:
Şu saate kadar çok güzel geçti ve ha bire yiyorum :KK1: demekki gerçekten çok az yiyormuşum :KK1:
Şimdi yeşil çayımı içeceğim :KK34: yatarkende 1 bardak süt + meyvem var :KK56:

İnşallah bir ay sonra çok güzel bir sonuç alırım :KK34: Dua edin bana kızlarrrrrrrrrr :KK3:
Birde tartı doğrusunu gösterdiğine göre ben listeye devam ederim tabiki yoksa bir ay çatlarım ben tabi sizde :KK1:

Bu arada aklımdayken yediklerimide yazayım :KK1:

Sabah;
2 etimek kızarmış ekmek
2 KK beyaz peynir
1 Domates
1 Salatalık
1 haşlanmış yumurta
1 fincan yeşil çay ( naneli limonlu )

ara;
1 limonlu soda

Öğlen;
1 kepçe tarhana çorbası
5 YK susuz etli kuru fasulye
1 kase yoğurt
1 tane salatalık

ara;
1 çay bardağı süt + 1 çay bardağı sarı leblebi + 1 Elma

Akşam;
1 Kase Tavuk suyuna çorba ( içinde çok az parçalarda vardı )
1/2 dilim çavdar ekmeği
5 YK Menemen
1 bardak ayran

Şimdi birde Yeşil çay içeceğim :KK34:
Gecede yatamadan evvel 1 Su bardağı sütüm artı birde meyvem var :KK56:

kızlaaaar selamun aleykümmm nerelerdesiniz??:KK3:

bugün oruçtum Allah kabul etsin inş. yarın da tutacağımm..
:KK16:boğazım çok kötü değildi..gece kalkıp ballı ılık süt içtim..kreşte çok konuşmamaya çalıştımm..
regl oldum olacağım..tatlıları götürüyommm..onlarda beni götürmez inş.
:KK17:
derslerin sitresi sardı beni..az kaldı yaaa...
:KK52:
hep bilgi sorusu..kitapları kopyalayıp beynimize yapıştırsak keşke
:44:

Canım Rabbim orucunu kabul etsin ....Aminnnnnnnnnnnnnnnnnn
İnşallah reglde çok güzel atlatırsın :KK34:

Son düzenleme:
selamün aleyküm kızlar... çok şükür Rabbime mevlütümüzü yaptık kazasız belasız :KK9::KK9:
ama dua kısmında hazırlıkta olduğum için duaya katılamadım yoksa sizede dua edecektim ama olsun namazdan sonra ettim Allah kabul ederse...
Kuranı okuldan arkadaşım okudu maşallah o kadar güzel sesi varki hepimiz dinlerken mest olduk:nazar:
tabi yedim yani, tavuklu pilav tatlı ve ayran, napcam ne zaman başlayabileceğim bilmiyorum... hadi ceco bizide gaza getirde takılalım peşine bizde :KK76:
Güneş kişisel gelişim de yazan bir şeyi paylaşayım çok hoşuma gittii

Dizinde dermanın bittiği vakitte;
Gönlünde yeşeren yarındır sabır,

Yıkıldığın her an
Yok olmadığına şükret…
Yüreğine güneş koy,...
Yüreğine bulut koy,
Yüreğine yıldız koy,
Yüreğine sabır koy ve yola devam et…♥
şirineden inciler :KK34::KK34::KK34: topiğimizin dua paylaşımcısı :KK54::KK54::KK54:

Önce bir güzel ölçümklerimi yaptı ve benim kör olmayasıca tartı meğer doğruyu söylemiş :KK52::KK52::KK52::KK52::KK52: İnanılmaz ama gerçekten verdiğim tüm kiloları geri almışım :KK53::KK53::KK53::KK53:
Geçen gün nasıl içim dışıma çıkana kadar ağladıysam bugün ki sonuç hiç canımı yakmadı nedense :26: biraz kendimi hazırlamıştım galiba :KK53:
Doktora kullandığım ilaçları ve bıraktığım sigarayı anlatınca o zaman çok fazla üzülme bence neticede sigara gitmiş hayatından dedi. Üzüleyimmi sevineyimmi halime bilemedim.

Tek şok olduğum ve üzüldüğüm nokta metabolizma yaşımın 47 çıkmış olması :KK14::KK14::KK14::KK14:
Len ben kendimi bu kadar kiloya rağmen çıtır hissederken baya baya menapoza girmek üzere bir metabolizmaya sahipmişim :KK1: :KK1:

Haftada 3 gün yarım saat spor yeterli dedi hatta fazlada yorma kendini tempolu yürüyüş yeterli dedi doktor :KK34:

Bana 2000 kalorilik bir liste verdi uygulamam için ve şansa sabah sanki listem varmış gibi ona uygun kahvaltı etmişim :KK1:
Şu saate kadar çok güzel geçti ve ha bire yiyorum :KK1: demekki gerçekten çok az yiyormuşum :KK1:

İnşallah bir ay sonra çok güzel bir sonuç alırım :KK34: Dua edin bana kızlarrrrrrrrrr :KK3:
Birde tartı doğrusunu gösterdiğine göre ben listeye devam ederim tabiki yoksa bir ay çatlarım ben tabi sizde :KK1:

Sabah;
2 etimek kızarmış ekmek
2 KK beyaz peynir
1 Domates
1 Salatalık
1 haşlanmış yumurta

ara;
1 limonlu soda

Öğlen;
1 kepçe tarhana çorbası
1 kase yoğurt
1 tane salatalık

ara;

Akşam;
1/2 dilim çavdar ekmeği
5 YK Menemen
1 bardak ayran

hadi bakalım hayırlısı olsun ceco, bazı durumlarda uzman yardımı almadan olmuyor bazı şeyler. listende güzel inşallah başarını buradan bizde takip edicez, hadi Allah yardımcın olsun....:KK54:

aminn inşallahh canımm...senin varmı yavrunn..pkoluymuşsunn ??

inşallah bende atlatıcamm..şimdilikk bişii yokkk ama adet olunca esas çöküşüm olur heraldee...bidahaki aya attım zatii umutlarımıı...sizden güzel haberler bekliyorumm bu ay..

yaww bi dr a gitsen cnaımmm..bogazların içinn..çok uzun sürmedimii..??

valla bende başlamadım daha derslere allah sonumu hayretsinn...

yaw hamile olanların çıkıyor genelde silikde olsaa...ama çıkmadı bendee..nasip bidahaki aya diyelimm...

çok şükür bi kızım var

slmm millett ben geldimmmmmmmm......karşıdaydım bugün bi ablamın mevlüdü vardı ona gittim...yedim ha yedim kuru dolma yapmıştıı..bidee sarmaa..oyyyyyy en çok onlardan yedimm..aşuree...baklavaaa...yine 80 ni görücemmm...

CECOMMMMMMMM.....hiç takılma tartıyaa diyetini yap yine 90 ları görüccen inşallahhh...

KLOROFORMM..allah kabull etsinnnn... mevlüdünüzü..niyetinizide kabul etsinn...

ERANİSAAA....canım allah kabul etsin orucunu bizlerede dua et...

ŞİRİNEEEE...yinesüper paylaşımm..inşallah canım bizde vericez güzel haberlerii..senden haber bekliyorummm..güzel haberler ver bizeee...

Doktor Civanımın bana verdiği 2 000 Kalorilik diyet listem ( kolestrolden sınırlıymış )​

Kahvaltı ( 08:00 - 09:00 );

- 1 üçgen peynir büyüklüğünde beyaz peynir ( az yağlı )

- Haftada 3 gün 1 adet haşlanmış yumurta

- 2 ceviz içi veya 5 adet badem veya 5 adet zeytin

- Domates, Salatalık, Yeşillik ( serbest )

- 3 ince dilim esmer ekmek ( tam buğday, çavdar yada yulaf ekmeği )

Ara öğün 10:30 - 11:00 arası;

- 1 Çay bardağı süt ( yarım yağlı ) + 1 porsiyon meyve

Öğlen 12:30 - 13:30 arası;

- 1 kase çorba yada 3 yk pilav/bulgur/makarna

- 1 Yumurta büyüklüğünde et, balık veya tavuk

- 4 YK sebze yemeği ( etsiz, susuz )

- Yağsız salata veya yeşillik

- 1 bardak ayran / 1 kase cacık / 1 kase yoğurt

- 3 dilim ekmek ( eğer sadece sebze yemeği ve et yeniyorsa )

Ara 15:30 - 16:00 arası

- 1 çay bardağı süt + 1 çay bardağı sarı leblebi + 1 meyve

Akşam 18:00 - 19:00 arası

- Öğlende yazılanlar geçerli :KK34: ama ekmek 2 dilim en fazla

Ara 22:00 - 22:30 arası

- 1 su bardağı süt / 2 bardak ayran / 1 bardak yoğurt ( birini seç )

- 1 porsiyon meyve

Günde 2 Fincan yeşil çay içilecek
Günde 8 bardak su içilecek
haftada 3 gün 30 - 45 arası spor yapılacak :KK34:

Doktor Civanımın bana verdiği 2 000 Kalorilik diyet listem ( kolestrolden sınırlıymış )​

Kahvaltı ( 08:00 - 09:00 );

- 1 üçgen peynir büyüklüğünde beyaz peynir ( az yağlı )

- Haftada 3 gün 1 adet haşlanmış yumurta

- 2 ceviz içi veya 5 adet badem veya 5 adet zeytin

- Domates, Salatalık, Yeşillik ( serbest )

- 3 ince dilim esmer ekmek ( tam buğday, çavdar yada yulaf ekmeği )

Ara öğün 10:30 - 11:00 arası;

- 1 Çay bardağı süt ( yarım yağlı ) + 1 porsiyon meyve

Öğlen 12:30 - 13:30 arası;

- 1 kase çorba yada 3 yk pilav/bulgur/makarna

- 1 Yumurta büyüklüğünde et, balık veya tavuk

- 4 YK sebze yemeği ( etsiz, susuz )

- Yağsız salata veya yeşillik

- 1 bardak ayran / 1 kase cacık / 1 kase yoğurt

- 3 dilim ekmek ( eğer sadece sebze yemeği ve et yeniyorsa )

Ara 15:30 - 16:00 arası

- 1 çay bardağı süt + 1 çay bardağı sarı leblebi + 1 meyve

Akşam 18:00 - 19:00 arası

- Öğlende yazılanlar geçerli :KK34: ama ekmek 2 dilim en fazla

Ara 22:00 - 22:30 arası

- 1 su bardağı süt / 2 bardak ayran / 1 bardak yoğurt ( birini seç )

- 1 porsiyon meyve

Günde 2 Fincan yeşil çay içilecek
Günde 8 bardak su içilecek
haftada 3 gün 30 - 45 arası spor yapılacak :KK34:

süperrrrrrrr :KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9: tamda benim dediğim gibi senin yediklerininnnn 3 katıııı :KK1::KK1::KK1: depresyonn ilaçlarına ne dedi cecommm....

liste baya protein ağırlıklıı..bende içeyim bari süt...süt yada yogurt + meyve çok tok tutuyormuşş...gülbende izlemiştim yoğurda portakal doğrayıp yiyorduu..ben öyle yapamamda bi kase yogurt yerr..sonra meyve yerimm..

bende yapıcam bu listeyi sadece ekmekleri azaltırımbiraz....hadi bakalımm hayırlısııı...

süperrrrrrrr :KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9: tamda benim dediğim gibi senin yediklerininnnn 3 katıııı :KK1::KK1::KK1: depresyonn ilaçlarına ne dedi cecommm....

liste baya protein ağırlıklıı..bende içeyim bari süt...süt yada yogurt + meyve çok tok tutuyormuşş...gülbende izlemiştim yoğurda portakal doğrayıp yiyorduu..ben öyle yapamamda bi kase yogurt yerr..sonra meyve yerimm..

bende yapıcam bu listeyi sadece ekmekleri azaltırımbiraz....hadi bakalımm hayırlısııı...

Canım depresyon ilaçları için hiç birşey demedi :KK34:
Daha doğrusu ben kendiliğimden bıraktığımı söylemedim :KK1:
Fırsat buldukça bol bol kuran okuyarak rahatlarım inşallah diye düşünüyorum ve o zamanda ilaça gerek kalmaz :KK34:

Canımız tatlı istediğinde bir arada da olabilir de bende genelde ayrı tüketirim hem insanın gözü doyar :KK1:

Sabah;
2 etimek kızarmış ekmek
2 KK beyaz peynir
1 Domates
1 Salatalık
1 haşlanmış yumurta

ara;
1 limonlu soda

Öğlen;
1 kepçe tarhana çorbası
1 kase yoğurt
1 tane salatalık

ara;

Akşam;
1/2 dilim çavdar ekmeği
5 YK Menemen
1 bardak ayran

Cecoo hoş geldinn çok şükür doktorunla görüştün canım aslında sigarayı bıraktın bu muhteşem inan alınan 10 kg 6 sını geri verdim kaç aydır bende lakin kaçamaklarım çok biliyorum ben spor yok :KK17: inşallah sen spor + diyetle bir ay sonra göreceksin farkı :KK16: yatmadan süt kilo yapmaz mı kuzum

slmm millett ben geldimmmmmmmm......karşıdaydım bugün bi ablamın mevlüdü vardı ona gittim...yedim ha yedim kuru dolma yapmıştıı..bidee sarmaa..oyyyyyy en çok onlardan yedimm..aşuree...baklavaaa...yine 80 ni görücemmm...

CECOMMMMMMMM.....hiç takılma tartıyaa diyetini yap yine 90 ları görüccen inşallahhh...

ŞİRİNEEEE...yinesüper paylaşımm..inşallah canım bizde vericez güzel haberlerii..senden haber bekliyorummm..güzel haberler ver bizeee...

Hoşgeldin Waw afiyet olsunnn yumoşa kan can yaparr yakarsın sen onları kuzummm sana güveniyorummm
canım bende emin değilim kendimden zaten emin olamıyoruz da hani yumoşun zamanlamasından dolayı tam bilemesemde sanırım benim nöbete denk geldi emin değilim ama ne yapalım hayırlısı artık yaa
bu ay böyle en derinden istiyordum lakin bir boşluğa düştüm ümitsiz olmak istemiyorum ama ümit etmeye korkuyorum
düşünmemeye çalışıyorum şuan

Son düzenleme:
mrb kızlar bir pko lu olarak aranıza katılabilirmiyim? Kullandığınız bir ilaç var mı kistleri eritmek için bu diyet listelerinizin yanında.Ben bugün doktora gittim ve ilaç falan vermedi :KK43:

Selamün Aleyküm kızlarrrrrrrrrrrrr :KK3:

Sabah 7de çok dinç bir şekilde uyanıp güne Merhaba dedim :KK76:
Güzelçe kahvaltımı ettim listemin gram dışına çıkmadan :KK34:
Kendime şimdi birde yeşil çay yapıp ara öğün saatimi bekleyeceğim :KK1:

Anam gerçekten sevdim ben bu listeyi :KK1: ha bire yiyorum yaw :KK1:

Cecoo hoş geldinn çok şükür doktorunla görüştün canım aslında sigarayı bıraktın bu muhteşem inan alınan 10 kg 6 sını geri verdim kaç aydır bende lakin kaçamaklarım çok biliyorum ben spor yok :KK17: inşallah sen spor + diyetle bir ay sonra göreceksin farkı :KK16: yatmadan süt kilo yapmaz mı kuzum

güzel dileklerin için çok sağ ol canım :KK54:
Bakalım bugün pazara çıkacağım o yüzden spora gitmem ama eminim spor yapmış kadar efor harçarım :KK1: hem baya dolanıyoruz hemde çocuk arabasıda ittiriyorum :KK1:
Valla bilmiyorum canım yaa listede süt yazdığı için içiceğim mecbur. Kilo yapacağını sanmıyorum daha doğrusu inşallah öyle olmaz :KK34: Artık bir ay sonra inşallah netice güzel olurda içim rahat bir şekilde sütümü içerim :KK1:

mrb kızlar bir pko lu olarak aranıza katılabilirmiyim? Kullandığınız bir ilaç var mı kistleri eritmek için bu diyet listelerinizin yanında.Ben bugün doktora gittim ve ilaç falan vermedi :KK43:

Aramıza hoşgeldin :KK3:
Pko için değilde onun sebep olduğu insülin direnci için metformin içerikli ilaçlar kullananlar var canım ama tabi onuda doktor şeker hastalığı riski varsa veriyor :KK34:
İnşallah hepbirlikte çok güzel kilolar veririz :KK34:

selam kızlar... nasılsınız bakalım..
bugün benimki işe gitti, 2 saat olmadan geri döndü,iyileşemedi hala yatıyor şimdi:2:. bende rahatsız etmiyim diye mutfakta takılıyorum. köyden kv geldi lahana maydonoz falan getirmiş onları hallediyorum. bi görseniz öyle tazeki maydonozlar mis gibi kokuyor. bugün böyle geçer işte çocuk bakarak :KK1:

sağol canım Allah razı olsun... nerelerdesin sen, bu aralar sesin çıkmıyor...

merhaba, hoşgeldin aramıza. bende ilaç kullanmıyorum, sadece adet olabilmek için kullanıyorum o kadar... evlimisin, çocuğun varmı, yaş kilo nedir ?

Son düzenleme:

Hoşgeldin Waw afiyet olsunnn yumoşa kan can yaparr yakarsın sen onları kuzummm sana güveniyorummm
canım bende emin değilim kendimden zaten emin olamıyoruz da hani yumoşun zamanlamasından dolayı tam bilemesemde sanırım benim nöbete denk geldi emin değilim ama ne yapalım hayırlısı artık yaa
bu ay böyle en derinden istiyordum lakin bir boşluğa düştüm ümitsiz olmak istemiyorum ama ümit etmeye korkuyorum
düşünmemeye çalışıyorum şuan

bi test yapsaydın keşke yada kanda baktırsaydınn..ben merak ediyorum senin sonucu :) inşallah güzel haberler verin..ben veremedim bu ay ama sizden bekliyorumm.

tabi canım hoşgeldin..acık tanıt kendini bizee...ben glukofen kullanıyorumm..bide yumoş geliştirici ilaçlar...okadar..
selam kızlar... nasılsınız bakalım..
bugün benimki işe gitti, 2 saat olmadan geri döndü,iyileşemedi hala yatıyor şimdi:2:. bende rahatsız etmiyim diye mutfakta takılıyorum. köyden kv geldi lahana maydonoz falan getirmiş onları hallediyorum. bi görseniz öyle tazeki maydonozlar mis gibi kokuyor. bugün böyle geçer işte çocuk bakarak :KK1:

sağol canım Allah razı olsun... nerelerdesin sen, bu aralar sesin çıkmıyor...

merhaba, hoşgeldin aramıza. bende ilaç kullanmıyorum, sadece adet olabilmek için kullanıyorum o kadar... evlimisin, çocuğun varmı, yaş kilo nedir ?

sormaa yaaa bu haftaa ders çalışmam gerekiryordu ama hep dışardayımm..dün karşıdaydım..bugün acık buralarda işim vardı..

yarın yine kardeşiminkiler gelecekmiş yine karşıya geçicez eşimlee...sanki haftasonunun suyu çıktıı...

ondan uzak kaldınmm..bide diyet felan kalmadı ondann...

bugün oruçluyumm..yarında tutmak istiyorumm..ondan dengede şaşıyor tebii..

slm kızlarrr...ben bugün daha dayanamayıp gidip kan tahlili verdim...ve oda negatifff....0,56.. bana yine dr yolu göründüüü

"güzel dileklerin için çok sağ ol canım
Bakalım bugün pazara çıkacağım o yüzden spora gitmem ama eminim spor yapmış kadar efor harçarım hem baya dolanıyoruz hemde çocuk arabasıda ittiriyorum
Valla bilmiyorum canım yaa listede süt yazdığı için içiceğim mecbur. Kilo yapacağını sanmıyorum daha doğrusu inşallah öyle olmaz Artık bir ay sonra inşallah netice güzel olurda içim rahat bir şekilde sütümü içerim "

inşallahh ceco işte herkesin metebolizması farklı çalışır ya canım belkide benim metebolizmama yaramıyordur:44:

waw canım benim ben senden ümitliyim hala daha dur yaw ayın 15 i gelsinnn geçsinnn 20 sine kadar yolu var
Allahtan ümit kesilmez ama kırmızılar gelecek gibi bozuk sinirlerim malum ay yükseliyor dolunay onunda tesiri vardır elbette
yani :KK50:

slm kızlarrr...ben bugün daha dayanamayıp gidip kan tahlili verdim...ve oda negatifff....0,56.. bana yine dr yolu göründüüü

canım hayırlısı ile pozitifi de göreceğiz inşallahhhhhhhhh değerler 500 lerde olacak inşallahhh:KK16:
lakin geç döllenme olsa yine de böyle mi çıkar ?
beklemekte fayda var mıdır ? yoksa zaman kaybı mıdır?
doktor demedi mi 10 gün kadar daha bekleyelim diye ben net hatırlayamadım kaç çıktığını da 10 15 gün daha bekleyelim demişti.
bekledik 0 lara düşmüştü değer sonra söktürücü vermişti

canım hayırlısı ile pozitifi de göreceğiz inşallahhhhhhhhh değerler 500 lerde olacak inşallahhh:KK16:
lakin geç döllenme olsa yine de böyle mi çıkar ?
beklemekte fayda var mıdır ? yoksa zaman kaybı mıdır?
doktor demedi mi 10 gün kadar daha bekleyelim diye ben net hatırlayamadım kaç çıktığını da 10 15 gün daha bekleyelim demişti.
bekledik 0 lara düşmüştü değer sonra söktürücü vermişti

yokk benim çatlama iğnesinden sonra 14 .günüm..geç döllenme olsa bile çıkardıı..bu ay kesin yok yanii...

daha ne diyim ki..her aydaa kelimelerimide tükettimm...daha birşey demiyorummm..nasip..diyip susturuyorumm..:KK14::KK14::KK14::KK14:

X