• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kilo sorunu olan PKO hastaları birlikte zayıflıyor!

Selamün aleyküm kızlarrrrrrrrr :3:

Çok şükür oruç çok iyi gidiyor :34: Sabaha karşı yattığım için ancak 10 buçuk gibi uyandım sonrada ufaklıkla harala gürele derken ancak sizlere bakmaya fırsatım oldu :34:
Bir iki saat sonra Mezarlık ziyaretlerini yapacağız inşallah :34: Ordan dönüşte eşimin anannesine gidip bir yarım saat onlarda oturduktan sonra eşimin Amcasına yemeğe gidiceğiz Allahın izniyle :34:
GEcede Rabbimin izniyle bende elimden geldiğince kuran okuyup dua etmek istiyorum :34:

Tekrar hepinizin Kandili Mübarek olsun :71:
Rabbim yüreğinizden geçenleri sizlere hayırlı olarak en kısa zamanda önünüze sunsun :34: Amiiiiinnnnnnnnnnnnnnn

aminnnnnnnnnn cecomm...seninde kandilin mübarek olsunn...rabbim yüreğindeki güzelliklerinn hayırlı olanlarını sana nasip etsinnn....

Aminnnnnnnnnn yüreği güzel insan :38:

arkadaşalrrrr regaip kanidiliniz mubarek olsunn...bu gece dualar geri çevrilmezmişş allahın iizniylee bizbirimize dua edelimmm..

benim herbiriniz için duam aynıı..rabbim kabul eder inşallahh..

rabbim gönlünüzde ne varsaa,hakkınızda hayırlı olanlarını size nasip etsinn...hakkınızda hayırlı olmayanlarıda gönlünüzdenn def etsinn...

Aminnnnnnnnnnnnnn
Benim bu gece hepiniz dualarımda olacaksınız :34: İnşallah Rabbim bu mübarek gecenin yüzü suyu hürmetine bizlerin dualarını kabul edecektir :34:

Receb'in ilk cuma gecesine Regaib gecesi denir. Bu geceye Regaib gecesi ismini melekler vermişlerdir. Her Cuma gecesi kıymetlidir. Bu iki kıymetli gece bir araya gelince, daha kıymetli oluyor. Allahü teâlâ, bu gecede, müminlere, ragibetler [ihsanlar, ikramlar] yapar. Bu geceye hürmet edenleri affeder. Bu gece yapılan dua kabul olur, namaz, oruç, sadaka gibi ibadetlere, sayısız sevaplar verilir. Regaib gecesini ibadetle geçirmeli, kazası olan, hiç değilse bir günlük kaza namazı kılmalı! Kazası olmayan da nafile namaz kılar, Kur'an-ı kerim okur, tesbih çeker, tövbe istiğfar eder. Perşembe günü oruç tutup, gecesini de ihya etmek çok sevaptır. Receb ayında oruç tutmak faziletlidir.

Peygamberimiz (a.s.m)' ın Ramazan ayından sonra en çok oruç tuttuğu ay Receb ayıdır. Bu Receb ayında oruç tutmanın muazzam, muhteşem sevabları var.

Bir de bu ayda sevablar kulların defterlerinin sevab hanelerine, bol bol dökülmesi dolayısıyla da recebül esabb denmiştir. Yâni, sevabların bol bol, şarı şarıl, gürül gürül döküldüğü ay demek...
Sabbe, Arapçada dökmek demek... Nehrin de böyle dağlardan çağlayarak şaldur şuldur akıp da döküldüğü yere münsab derler; o da aynı kökten... Receb-ül esabb; Allah'ın rahmetinin cûşa gelip, ikram ü ihsanâtının şarıl şarıl, güldür güldür kullara geldiği ay demektir.

Arifler ve din alimleri kitaplarında yazmışlar ki, bu ay ekim, ekme, ziraat ayıdır. Sevaplı işler, oruç tutmak, tevbe etmek vs. güzel şeyler yapılır. Bir mahsulün ekilmesi gibi ziraat, ekim ayıdır. Şa'ban bakım ayıdır. Ramazan biçim ayıdır, yâni mahsulün alındığı aydır demişler. Demek ki Receb ayı, bizi Ramazan ayına hazırlayan bir mevsimin ilk adımı olmuş oluyor.

Onun için, "Receb ayı tevbe ayıdır." demişler. Yâni kul ne yapacak?.. "Yâ Rabbi! Ben anlayamamışım, hatâ etmişim, bilememişim, suçluyum, kusurluyum; beni affet..." diyerek hatâsını itiraf edip, hatâsından dönerek, Cenâb-ı Hakk'ın yoluna girecek.

Şa'ban ayı ibadetlere devam etme ayıdır. Ramazan da mükâfatlarını alma ayıdır. Böyle çeşitli kelimelerle bu ayların birbirleriyle irtibatlı olduğu beyan edilmiştir.

Canım çok çok güzel bir paylaşım :54:
Allah senden razı olsun canım :16:

merhaba bende pkoluyum ve kilo vermeye çalışıyorum bi yandan da tedaviye devam. önce 78den 68e indim sonra 3 ay peşpeşe klomen kullandım dikkat de etmeyince 73 oldum şimdi 2.5 aydır tekrar rejimdeyim ve pazartesi aşılama tedavime başladım. başlığı görünce bi selam vermeden geçemedim vaktim oldukça bende uğrar yazarım inş

Canım aramıza hoşgeldin :3:
İnşallah hepbirlikte çok çok güzel kilolar veririz :34: ve şu pko ilettiyle insülin direncini alt ederiz :34:

Teşekkürler arkadaşımmm bende senin ve tüm arkadaşlarımın regaip kandilinin hayırlara vesile olmasını ,
tüm azaları tamam olan sağlıklı hayırlı evlatlarımız ve tüm sevdiklerimizle birlikte sağlık mutluluk ve huzur hayırlarla dolu güzel bir ömür diliyorum.

KOCAMANNN AMİNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNN diyorumm arkadaşımmmm.....
Selamün aleyküm kızlarrrrrrrrr :3:

Çok şükür oruç çok iyi gidiyor :34: Sabaha karşı yattığım için ancak 10 buçuk gibi uyandım sonrada ufaklıkla harala gürele derken ancak sizlere bakmaya fırsatım oldu :34:
Bir iki saat sonra Mezarlık ziyaretlerini yapacağız inşallah :34: Ordan dönüşte eşimin anannesine gidip bir yarım saat onlarda oturduktan sonra eşimin Amcasına yemeğe gidiceğiz Allahın izniyle :34:
GEcede Rabbimin izniyle bende elimden geldiğince kuran okuyup dua etmek istiyorum :34:

Tekrar hepinizin Kandili Mübarek olsun :71:
Rabbim yüreğinizden geçenleri sizlere hayırlı olarak en kısa zamanda önünüze sunsun :34: Amiiiiinnnnnnnnnnnnnnn
4:
aminnnnnn cecomm aminnn...yinee dopdoulu bigünnn rabbim ziyaretlerinide ibadetlerinide kabul etsinn..

KOCAMANNN AMİNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNN diyorumm arkadaşımmmm.....

aminnnnnn cecomm aminnn...yinee dopdoulu bigünnn rabbim ziyaretlerinide ibadetlerinide kabul etsinn..

Amin canım cümlemizin :34:
Ben çok seviyorum kandil ve bayramlarda bütün sülalenin bir araya gelmesini :34: Kuzenler bir arada falan :34: Kızlarımın akraba ilişkilerinin yakın olmasını çok istiyorum çünkü Allah korusun bugün bizlere birşey olsa abla kardeş tabiki birbirlerine destek olurlar ama yinede akrabalarımda bana destek (manevi açıdan ) diye biraz daha rahat olmalarını isterim :34: Tabi birde benim çok hoşuma gidiyor gidiş geliş yapılsın, hani hep sırf ben bile hizmet etsem herkes bir arada olsun seviyorum :34:

Canlar bana müsaade :3:

Evden çıkmadan şu salonu bir süpürüp hazırlanmaya başlayalım sonra ancak ufak cadıyla uğraşırım
Çok geç olmadan çıkalımda sonra KV nerede kaldınız diye söylenir :1:

Gece çok geç saattede olsa bir bakarım size :34:
Gelince malum yapmak istediklerim var ondan sonra Rabbim nasip ederse gelirim

Hepiniz Allaha emanet olun ve benim içinde dua etmeyi unutmayın :16:
Şimdiden sizlerinde dualarını Rabbim kabul etsin....Aminnnnnnnnnn

Amin canım cümlemizin :34:
Ben çok seviyorum kandil ve bayramlarda bütün sülalenin bir araya gelmesini :34: Kuzenler bir arada falan :34: Kızlarımın akraba ilişkilerinin yakın olmasını çok istiyorum çünkü Allah korusun bugün bizlere birşey olsa abla kardeş tabiki birbirlerine destek olurlar ama yinede akrabalarımda bana destek (manevi açıdan ) diye biraz daha rahat olmalarını isterim :34: Tabi birde benim çok hoşuma gidiyor gidiş geliş yapılsın, hani hep sırf ben bile hizmet etsem herkes bir arada olsun seviyorum :34:

amann cecomm bende seviyorumdaa dünyada insanlarda bi acayipp olmuşşş..herşeyy çıkar içinn...ben eşim tarafıyla pek bişiyim yok..2 abisi var biri ankarada biri alt kattaa...ikiside düşmüş bi para telaşınaa..ne huzur var evlerinde ne neşe...birlikte takılmıyorlar yaabirbirlerini özlemiyorlar bileee...bir araya geldiklerindede yine bi para mevzusu kavga çıkıyor dağılıyorlarr..kaynana kayın pederse evlatlarına torunlarına adamışlarr..öyle bayram sabahı bi kahvaltıları bile yoktur ama aynı binadayızz..kv de var içinde ama diğer gelin cinss o yüzden herkez evinde takılırr bi bayram yapılır soguk soguk..eşimse tam tersi sever böle şeyii..ilk önce anne babası ve abileridirr.. (ve bizim en büyük kavga sorunlarımızda) anne babasına asla laf etmem tabikide en değerlileri olacak ama diğerleri acık uzak dursunn..alt kattaki abimiz evin en küçüğü gibidir bütün aile onun saçma sapan hareketlerine toparlamaya çalışır durur..iştee neysee..

.biz böle curcunalı güzel ortamları benimkiler tarafta yapıyoruzzz...kardeşlerim küçük enişteleri ne deseler canlarını verirler bizimkininde bunlar hoşuna giderr...bide bizim karşıda babane..annamler..amcamlar aynı binada..amcamlada teyzem evli zatii...gittimi full curcuna bizimkide binanın ilk damadıı...o yüzden el bebek gül bebekk..yazlarıda balıkesirde yaşanır böle curcunalarımızzz...

rabbimm huzurumuzu ağzımızın tadını bozmasınn...en kötü günlerimiz böle olsunn...

sedaaaa....şirineeee...bebekku...egedeniz...oceann..fburak nerelerdesinizzzzzzz...nelerrr yiyorsunuzzz benden habersizzzz.....yarın ilk tartıı var ona göreee.....sabah tartılımda bakalım bi fark varmı...simdiki sonuçlar çokda önemli değill benim gibi pazartesi başladıysanızzz??ama haftasonuda dikkat edelimm esas bidahaki cumayaa patlatalımm bombalarıııııı....

sedaaaa....şirineeee...bebekku...egedeniz...oceann..fburak nerelerdesinizzzzzzz...nelerrr yiyorsunuzzz benden habersizzzz.....yarın ilk tartıı var ona göreee.....sabah tartılımda bakalım bi fark varmı...simdiki sonuçlar çokda önemli değill benim gibi pazartesi başladıysanızzz??ama haftasonuda dikkat edelimm esas bidahaki cumayaa patlatalımm bombalarıııııı....

Aahhh canim dünden beri pek bisey yemedim....bu gece de il disi göreve gidiyorummmm...yarin yokum buralarda......cumartesi ölcüm yapip haberdar ederim....simdilik kendinize iyi bakin ;-)

Kızlarrr Hepınızın kandılı mubarek olsun rabbım dualarımız kabul eylesın ınsallah:)
nasıl gıdıyo zayıflama calısmaları benım ıstahım yerıne dondu ama yınede az yıyıorum ılacı n etkısı azaldıe n azından mıde bulantım gectı
aksamları sadece salata yıyorum az bısı de ekmek benı kesıyor su an meyve yıyorumm
nasıl gıdıyor calısmalarr

Selam millet :D Buralardayım nerede olayım :D İlk tartı dönemi ne çabuk geldi yaav :D

Bu arada, herkese iyi kandiller :D İnşallah hepimizin duaları kabul olur :D

canım Allah kabul etsin senin ve tüm niyetli arkadaşlarımızın ibadetlerini....
:) sabah tost iyice kızarmış yağsız peynirle yeşil çaylı...
Öğlen yoğurt special k
ara öğün zaman olmadı ( öğle maması geç olunca gerek kalmadı =)
çok çok su içtim habire wc :1:
akşam soğan suyu +sebze yemeği 3 kaşık ve bakliyat 5 kaşık :) ekmek yok ama üzerine kandil helvası 2 çatal yicem inşallah
canım salı başladım sanırsam ben ...
birde bu akşam ilk defa glukofen alcam sanırım 1 saat sonra alırım
hayırlı kandiller inşallah Rabbimiz dileklerimizi kabul etsin

ben de yeni aldım bu teşhisi ve açıkçası hastalık hakkında pek bir şey bilmiyorum. kilo sorunum çok yok 1.58 boyda 53 kilodayım ama biraz vermek istiyorum bu yüzden diyet pilates yürüyüş üçlüsüne başladım :) dediğim gibi pek bilgim yok sadece doktor yasmin diye bi ilaç verdi. bi de aklıma takılan bir şey var pko hastaları daha zor mu zayıflar ki? :(

Kızlarrr Hepınızın kandılı mubarek olsun rabbım dualarımız kabul eylesın ınsallah:)
nasıl gıdıyo zayıflama calısmaları benım ıstahım yerıne dondu ama yınede az yıyıorum ılacı n etkısı azaldıe n azından mıde bulantım gectı
aksamları sadece salata yıyorum az bısı de ekmek benı kesıyor su an meyve yıyorumm
nasıl gıdıyor calısmalarr

AMİNN DİORUM ilk öncee..valla zayıflama çalışmaları aynı gidiyorrr..bugün oruç var diye yavaşdımm benn :1: ilaca alışmışsın bayaa...aynen devam ett arkadaşım sonuçlarıda güzel olacak inşallahh..yemeği çokda kesmee..çünkü kilo verincebi duraksama evresi oluyorr kilo vermen duruyorr işte o anda azaltıyorsunn yemeğii..sen daha şimdiden bu kadar az yersenn..sonra netcenn...bazal metobolizmanı ölç..nete yaz çıkarr..orda kaç kalori yapman gerektiği yazar sonra o kaloriye göre nette bak yine bi listee..illa liste yapma ama ona eşit bişiler yap ben öyle yaptımm..

Selam millet :D Buralardayım nerede olayım :D İlk tartı dönemi ne çabuk geldi yaav :D

Bu arada, herkese iyi kandiller :D İnşallah hepimizin duaları kabul olur :D

ne bilemm hiç sesinizz çıkmadıdaa...dedimm nerde bu kaçaklarr bişilermi kaçamakk yapıyorlarr acabaa..evet tartı çabukk geldi amaa bunu pek saymıyorum ben çünkü daha 4 gün olduu..esas haftaya cuma önemliii...sanada iyi kandillerr...

canım Allah kabul etsin senin ve tüm niyetli arkadaşlarımızın ibadetlerini....
:) sabah tost iyice kızarmış yağsız peynirle yeşil çaylı...
Öğlen yoğurt special k
ara öğün zaman olmadı ( öğle maması geç olunca gerek kalmadı =)
çok çok su içtim habire wc :1:
akşam soğan suyu +sebze yemeği 3 kaşık ve bakliyat 5 kaşık :) ekmek yok ama üzerine kandil helvası 2 çatal yicem inşallah
canım salı başladım sanırsam ben ...
birde bu akşam ilk defa glukofen alcam sanırım 1 saat sonra alırım
hayırlı kandiller inşallah Rabbimiz dileklerimizi kabul etsin

aminn canımm aminnn....hadi bakalımm glukofene başlıyormuşsun..alışacaksınn merak etme...yarın kilo bildirimi yapalımm düzen bozulmasınn..esas haftaya cuma önemli bizim içinn...yemekler güzel gitmişş dikkat et o helva 2 çatalı geçmesinn...

ben de yeni aldım bu teşhisi ve açıkçası hastalık hakkında pek bir şey bilmiyorum. kilo sorunum çok yok 1.58 boyda 53 kilodayım ama biraz vermek istiyorum bu yüzden diyet pilates yürüyüş üçlüsüne başladım :) dediğim gibi pek bilgim yok sadece doktor yasmin diye bi ilaç verdi. bi de aklıma takılan bir şey var pko hastaları daha zor mu zayıflar ki? :(

canım çok geçmişş olsunn..valla bu pko değişik bişi bende 4 yıl önce tanıştımm...bu ölene dek bizimle gidecek bi rahatsızlıkk..onunla yaşamayı öğrenicezz...kilo hastalığı dahada tetikliyor o yüzden kilo almamak çook önemlii..sen vermek istiyorsan ver azcıkk..sonnrada koru o kiloyu muhakkakk.evet pko hastaları biraz daha zor zayıflıyor ama çokda zor değill bak bizler baya kilo verdikk..zor kilo verir ve çok hızlı kilo alırlarrr...o yüzden hep dikkatli olmalıyız..hastalık hakkında bilgi vereyim ama..sen evlimisinn??kaç yaşındasınn??ona göre cevap vereyimm..

kızlarrr bugün oruçluykenn ramazanıı düşündümmm uzunn uzunn...daha şimdiden planlar yapmam lazımm yoksa ben ramazandan +5 le çıkabilirimmm...orucu bozdumm feccii şekilde tatlı krizine girmiştimmm...ve zor tuttuum kendimii...sahurda ne yicezzz...iftarda ne yicezz..ramazana kadar 5...6 kilo vermiş oluruzz inşallahh...

AMİNN DİORUM ilk öncee..valla zayıflama çalışmaları aynı gidiyorrr..bugün oruç var diye yavaşdımm benn :1: ilaca alışmışsın bayaa...aynen devam ett arkadaşım sonuçlarıda güzel olacak inşallahh..yemeği çokda kesmee..çünkü kilo verincebi duraksama evresi oluyorr kilo vermen duruyorr işte o anda azaltıyorsunn yemeğii..sen daha şimdiden bu kadar az yersenn..sonra netcenn...bazal metobolizmanı ölç..nete yaz çıkarr..orda kaç kalori yapman gerektiği yazar sonra o kaloriye göre nette bak yine bi listee..illa liste yapma ama ona eşit bişiler yap ben öyle yaptımm..

yarın ıste gıdıcem doktora ınsallaj ıyı olur ya yumurtalarım :( cok telaslıyım vallahı
ya kuzucum ıstahım acıldı benım yanı yıyorum ama tatlı ıstemıyor cnm ılk gunlerdekı gıbı deılım
acaba ılacı metabolızmam kabulmu etmıyor ıstahım acıldı yıne :/ eskısı gıbı dııl tabı
72 yım halada 72yım :/

yarın ıste gıdıcem doktora ınsallaj ıyı olur ya yumurtalarım :( cok telaslıyım vallahı
ya kuzucum ıstahım acıldı benım yanı yıyorum ama tatlı ıstemıyor cnm ılk gunlerdekı gıbı deılım
acaba ılacı metabolızmam kabulmu etmıyor ıstahım acıldı yıne :/ eskısı gıbı dııl tabı

ayy canımm inşallahh gelişmiştirr...ilaca takılmaa senin metobolizma o ilacı istiyor zatenn...sen çok azaltmadan diyetlerini yapp..elbet veriirsin pazartesii başladıysan daha çokk yeniii..bidahaki cumayaa daha belli olurr..

Sıkma canını ya, hava değişimleri de etkiler bu durumu, hava bir açıyor bir yağmur yağıyor... Olur o kadar oynamalar, önemli olan şekere ihtiyaç duymaman zaten. Asıl tatlıya sardırırsan sorun var.

SElamün Aleyküm kızlarrrrr :3:

Geç oldu ama daha yeni geldik eve :34:
Bugün çok şükür hiç sıkıntı yaşamadım oruçtan dolayı :34: kendim bile şaşırdım :34: Rabbim dualarımı kabul etti çünkü dün gece sahura kadar hep dua ettim Ya Rabbim sen bana yardımcı ol oruçumu sıkıntısız tutmayı nasip et diye ve susamadım bile değil acıkmak :32::32::32: Bir tek ara ara başım döndü akşam üzere oda herhalde tansiyonum düştüyse ondandır diye tahmin ediyorum ama evde tansiyon aleti olduğu halde ölçmedim :1: psikolojik olarak kötülerşirim diye :1:

Gündüz Kuran okumaya fırsatım olmadı ve gelir gelmez okurum diye düşünürken şansıma eve geldiğimde regl olmaya başladığımı fark ettim :14::14: Oruçum bozulmadı şükür ama bu gece kuran okuyamıyacağım için çok üzüldüm :26:
Neyse artık sadece dua ederim ne yapayım :34:
Rabbim gönlümü biliyor :34:

Hee Akşam eşimin amcasında oruç açtım ve çok şükür şu an kendimi sadece reglden dolayı biraz şiş hissediyorum ama midem hafif :34:
1 kase sarı mercimek çorbası içtim ( yengesi ilk kez almış ama kırmızı mercimekten daha lezzetli )
3 YK bezelye
3 - 4 kaşık kısır ( halamız getirmiş dayanamadım :1: )
1 YK pilav ( diğer halam ille az tadına bak bari dedi )
Yengesi tatlıda yapmış, halası gelirken birde hamur işleri ve kurabiye yapıp getirmiş ama onlardan yemedim :21:
Çayımı zaten şekersiz içiyorum :34:

Hazır bir araya gelmişken eşimin kuzeninin eşiyle :1: çakma elti diyorum ben ona :1: Piknik için organizasyon yaptık :34:
Rabbim nasip kısmet ederde bir aksilik olmazsa Pazar günü eşimin amcası minibüs kiralıyacak ve hep birlikte sabahtan pikniğe gideceğiz :32::32::32::32: Yine baştan anlaştık hamur işi falan hiç yapılmayacak sadece kahvaltılıklar gideceğimiz yere yakın bir köyden alınıcak birde akşama doğru mangallıklar :34: Ben zaten ekmek yemem sadece kahvaltıda 1 dilim :34:

Bir yandan size bakarken bir yandanda yeşil çay yaptım kendime onu yudumluyorum :1:
Regl yüzüden ağrı başladı ufak ufak :26:

amann cecomm bende seviyorumdaa dünyada insanlarda bi acayipp olmuşşş..herşeyy çıkar içinn...ben eşim tarafıyla pek bişiyim yok..2 abisi var biri ankarada biri alt kattaa...ikiside düşmüş bi para telaşınaa..ne huzur var evlerinde ne neşe...birlikte takılmıyorlar yaabirbirlerini özlemiyorlar bileee...bir araya geldiklerindede yine bi para mevzusu kavga çıkıyor dağılıyorlarr..kaynana kayın pederse evlatlarına torunlarına adamışlarr..öyle bayram sabahı bi kahvaltıları bile yoktur ama aynı binadayızz..kv de var içinde ama diğer gelin cinss o yüzden herkez evinde takılırr bi bayram yapılır soguk soguk..eşimse tam tersi sever böle şeyii..ilk önce anne babası ve abileridirr.. (ve bizim en büyük kavga sorunlarımızda) anne babasına asla laf etmem tabikide en değerlileri olacak ama diğerleri acık uzak dursunn..alt kattaki abimiz evin en küçüğü gibidir bütün aile onun saçma sapan hareketlerine toparlamaya çalışır durur..iştee neysee..

.biz böle curcunalı güzel ortamları benimkiler tarafta yapıyoruzzz...kardeşlerim küçük enişteleri ne deseler canlarını verirler bizimkininde bunlar hoşuna giderr...bide bizim karşıda babane..annamler..amcamlar aynı binada..amcamlada teyzem evli zatii...gittimi full curcuna bizimkide binanın ilk damadıı...o yüzden el bebek gül bebekk..yazlarıda balıkesirde yaşanır böle curcunalarımızzz...

rabbimm huzurumuzu ağzımızın tadını bozmasınn...en kötü günlerimiz böle olsunn...

Aminnnn canım Rabbim hepimizin huzurunu daim etsin :34:
Bu sene bizde Bayramdan sonra Rabbim nasip ederse belki bir 10 günlüğüne de olsa akçaya gitmek istiyoruz :34: Eşimin Eniştesi ( halasının kocası ) itiraz istemiyorum geliyorsun dedi :1: Allah razı olsun çok çok iyiler ve beni evlatlarından ayırmıyorlar aksine hep diyor sakın kendini misafir gibi hissetme diye ( akçaydayken )
Rabbim nasip edermi bilmem ama bizde ileride Akçaydan bir yazlık almak istiyoruz :34: Eşimin halaları ileride temelli oraya yerleşecekler ( bir tanesi gittimi 6 ay orda yazın ) bari bizimde ufakta olsa bir bahçe katı evimiz olsun diyoruz :34:

Bizim de tam tersi benim sülale kalabalık ama görüşen pek yok :35: dediğin gibi geçmişteki memfaatler falan derken en son annem babama yeter kendini sömürttüğün yazık günah köpek gibi çalışıyorsun seni paran için seveceklerse sevmesinler dedi ve ben evlendikten sonrada milletin işine gelmediği için mızırık çıkartılar :1: neymiş malların bekcisi gelmiş :60: tabi biz almanyadayken babama ait olan dükkanın veya evin kirasını alıp istedikleri gibi yiyorlardı :27: babacığımda bir kelime bile etmezdi ne yapayım demekki ihtiyacı varmış ses etmem derdi ama resmen saltanat yaşıyordu millet :27:
Ben buraya evlenince kıyamet kopardılar niye eşimi almanaya götürmüyormuşum diye :33: bende madem öyle kimseyle görüşmüyorum dedim ki babamda kızdı ve onlara ben kızımı size güvenip buraya evlendirdim ama hata etmişim dedi kardeşlerine. Sadece bir tanesiyle görüşüyorum oda senede 3 kere en fazla :1: bir kere biz gideriz bir kere o kardeşime bir kerede bize gelir :1: Beylikdüzünde oturuyor oda yani zaten uzak ancak okadar oluyor :34:
BUnada şükür ....Aminnnn
Rabbim ilerde evlatlarımızla kalabalık ve can ciğer bir aile olmayı nasip eder inşallah...Aminnnnnnnnnnnn
Bir sürü kuzen falanda var idare ederiz :1:

Canım sende aramıza hoşgeldin :3:
Kilon süper yaaaa bir ara bende inanılmaz ama o kilolardaydım :14::14::14:
Ama ümitsiz değilim RAbbim inşallah banada o kilolara yaklaşmayı nasip edecektir :34: aminnnnnn
Sakın şimdi pko yüzündenmi 120 oldun deme benim pko harici insanı sinirden şişiren bir KV ( kaynana :60: ) var birde bir ara depresyon falan derken kendi kendimi maf ettim ama şükür ufak ufak eski günlerime dönüyorum :34:

kızlarrr bugün oruçluykenn ramazanıı düşündümmm uzunn uzunn...daha şimdiden planlar yapmam lazımm yoksa ben ramazandan +5 le çıkabilirimmm...orucu bozdumm feccii şekilde tatlı krizine girmiştimmm...ve zor tuttuum kendimii...sahurda ne yicezzz...iftarda ne yicezz..ramazana kadar 5...6 kilo vermiş oluruzz inşallahh...

Valla aynı şeyi bende düşündüm canım :34: Dediğin gibi Ramazana kadar kesin 5 kilo gider zaten ama ben RAmazanda vermekten vazgeçtim almamak için sahurda kahvaltı ( abartmadan ) ve bol su düşünüyorum :34:
İftardada ilk önce çorba içip bir yarım saat mola verip sonrada ne pişirdiysem çok az ondan yemeyi düşünüyorum bol su eşliğine :34: Tabi yoğurt ve salata olmazsa olmazım olucaktır yine her zamanki gibi :1:
Öyle devam edersem kilo almayacağımı düşünüyorum :34:

haklısınız kızlar :) yarın hastanede randevum saat 2 de benmn kendı dr um konferans ıznınde oldugu ıcın baska dr onerdı drum
ona gıdeceqım
ınsallah ıyı seyler soyler cok umutluyum hadı bakalım sıze hbr verıcem hemenn dua edelım bırbırımıze ne olur:/

SElamün Aleyküm kızlarrrrr :3:

Hee Akşam eşimin amcasında oruç açtım ve çok şükür şu an kendimi sadece reglden dolayı biraz şiş hissediyorum ama midem hafif :34:
1 kase sarı mercimek çorbası içtim ( yengesi ilk kez almış ama kırmızı mercimekten daha lezzetli )
3 YK bezelye
3 - 4 kaşık kısır ( halamız getirmiş dayanamadım :1: )
1 YK pilav ( diğer halam ille az tadına bak bari dedi )
Yengesi tatlıda yapmış, halası gelirken birde hamur işleri ve kurabiye yapıp getirmiş ama onlardan yemedim :21:
Çayımı zaten şekersiz içiyorum :34:

Hazır bir araya gelmişken eşimin kuzeninin eşiyle :1: çakma elti diyorum ben ona :1: Piknik için organizasyon yaptık :34:
Rabbim nasip kısmet ederde bir aksilik olmazsa Pazar günü eşimin amcası minibüs kiralıyacak ve hep birlikte sabahtan pikniğe gideceğiz :32::32::32::32: Yine baştan anlaştık hamur işi falan hiç yapılmayacak sadece kahvaltılıklar gideceğimiz yere yakın bir köyden alınıcak birde akşama doğru mangallıklar :34: Ben zaten ekmek yemem sadece kahvaltıda 1 dilim :34:

Valla aynı şeyi bende düşündüm canım :34: Dediğin gibi Ramazana kadar kesin 5 kilo gider zaten ama ben RAmazanda vermekten vazgeçtim almamak için sahurda kahvaltı ( abartmadan ) ve bol su düşünüyorum :34:
İftardada ilk önce çorba içip bir yarım saat mola verip sonrada ne pişirdiysem çok az ondan yemeyi düşünüyorum bol su eşliğine :34: Tabi yoğurt ve salata olmazsa olmazım olucaktır yine her zamanki gibi :1:
Öyle devam edersem kilo almayacağımı düşünüyorum :34:

sana maşallahh diyorumm cecommm..maşallahhh...okadar yemek ve tatlı içinde iyi firenlemişsin kendiniii...anamm ben tutamam yaa kendimii...sen bozmamışsın bilem diyetii..tekrar maşallahh diyorumm....

pazar günü piknikk varmışşş şimdiden iyi eğlencelerr diliyorummm...çok güzel geçsin inşallahh.....akçay güzel biyer sakindee..inşallah allah gönlüne göre versin orda bahçeli güzel bi evin olur...zeytin ağaçların olurr..

valla insanlarr garip be cecomm...para garipbişi insanları böle değiştiriyor iştee..ortada ne kan bağı kalıyor nede başka bişii..baban içten içe ne üzülmüştürr onların hareketinee ne olursa olsun canı onlardaa...allah herkeze yaptığının düşündüğünün karşılığını versinn..ben hep öyle dua ediyorumm..çok güzel bi dua o..ne düşünüyorlarsa allah 2 katını versin iyiyse iyi kötüyse kötü...

amin diyorum evlatların için ettiğin duayaa..inşallah onlar büyürr evlenir..doğurur oooo sen annanee torunlarr damatlarrr koskoca bi aile olursunuzz bayramlar bütün güzel günler eğlenirsinizz...

ramazandada iştee..bende almamak için uğraşıcam galibaa...sahurdan korkum yokda iftarda netcem bilmiyorumm...eşimle anlaşma yapaacagım öyle düşünüyorum..iftarda sofra kurmucamm..ezan okununca bisuyarım elma yada hurmayla açalımm..bi namaz arası verelim sonra yavaş yavaş sofrayı kuralım sonrada yiyelimm..amaaa tabi şuan tok ve su içmiş halimle düşünüyorumm o anda ne oluruzz bilemiyorum..insan oruçluyken ay orda o vardı onuda getir..ay canım zeytinde çekmişt:27::27::27::27:i..ayy sıcacıkpideydii :27::27:derkenn işte oan işin ucu kaçıyorr..bakalımm en az zararla atlatırız inşallah...

Back