Kilo sorunu olan PKO hastaları birlikte zayıflıyor!

ne yedimm ne yemedimm bilmiyorum ama şu an çok feciyimmm....suu..kompostuuuu...sodaa...aman allahımm patlamak üzereyimmm...tost yedim...acıkda aşure:26::26::26:

bugünn herkezinn kociş var ortalıkk sessiz..benim kociş uyuyorrr....

cecommm eminönündeeee.....ceco eminönündeki yerin adresini istiyorumm muhakkakkk...bende arada gidiyorum eminönüne ama pek bi yer bilmiyorum...bi şarkhanı biliyorum orayı geziyorumm...kesinlikle tavsiye ederimm..bide orada bi pidecii varrrrrrr onun üstüne pide bilmem orayıda tarif edicem muhakkak yeee..

ben geldim nihayet eve yerleştik taşındık dün internet bağlandı bugün de ikinci orucum

dün rahat geçti çok şükür bugün de ra hat geçer inşallah
bu arada herkese hayırlı cumalar
ben sabah tartıldım 79 .5 geldim kilo da pek bir değişiklik yok gibi
sahurda :7 hurma 1 şeftali 1 kayısı yedim

inşallah kilo vererek ramazanı çıkartırız :KK16::KK16::KK16:
Hayırlı uğurlu olsunn eviniz güzel günler yaşayın inşallahh hayırlı ramazanlar sahurun çok güzel inşallah acıkmazsın

Selamün Aleyküm Canlarrrrr :KK3:

Herkese hayırlı cumalar :KK54:

Ay uyandığımdan beri ancak fırsat bulup gelebildim :KK34:
Biraz evi toparladım sonrada tam oturayım derken bir baktım zil :KK1: meğer eşimin buralarda işi varmış hem cumaya gitmeden biraz uğrayayım demiş :KK34:
Bende birazdan hazırlanıp eşimin Amcasının evine gidiceğim gündüz kadınlar toplanıp her gün kuran okuyorlarmış :KK34: yengeside davet etmişti hem akşamada iftara kalırsınız diyordu :KK1: bugün iftar derdide yok :KK1:

Kızkardeşimle iftarda yaptıklarımızı konuştukta kız sen hiç birşey yapmıyorsun ki demezmi :KK1: tabi hatun böreğinden tut pilavına kadar resmen kral sofrası kuruyormuş :KK1: neyse haftaya cumartesi onlara iftara gideceğiz o zaman kral sofrasını görürüm dedim :KK1:

Gece artık ancak geç saatte gelebilirim diye düşünüyorum :KK34: Sonuçta iftardan sonra çay faslı falan derken ancak gelebiliriz :KK34:
Eşim yarın için oruç tutmayı denemek istiyor :KK53: böbreğindeki taş yüzünden tutmuyordu malum :KK53: birde tutturmuş Eminönüne gezmeye gidelim diye ama adam oruç tutarsa nasıl olucak o iş bilmiyorum :26: neyse bakalım bir yarın olsunda :KK1:

:KK1: bilmem belkide tek oruçlu olan benim diye pek canım istemiyor :KK34: Zaten eşimde oruç tutmuş olsa emin ol ay canım şunu istedi ay bunu istedi diye bir sürü şey yaptırırdı :KK1: hatta oda bana şaşırıyor nasıl oluyorda senin canın birşey çekmiyor diye :KK1: İnan bana öyle şeyler teklif ediyor ki normalde kimse hayır demez ama benim canım istemiyor :KK1:

Suyu bence ilk oruç açtığımda bol bol içiyorum belkide o yüzden tıkanıyor olabilirim bilmiyorum :KK34:
Bİr tek yeşil çay içemiyorum iki gündür ama şişeme su doldurup hep yanımda tutuyorum ki aklıma geldikce içeyim yoksa onuda canım istemiyor :KK1:

Aminn canım darısı tüm kocaların başına :KK1:
Benimkide hayatı boyunca ütü yapmamıştır doğru dürüst ( hamileliğimde bir gömlek hariç :KK1: )
ama şimdi oruçlu olduğumdan kıyamıyor :KK1: Valla bende nefret ediyorum ütüden ama işte kaçış yok ancak Ramazan münasebetiyle kaçmasamda yedek kulübesinde oturabiliyorum :KK1:
Canım umutsuzluğa kapılma sonuçta bünye belli bir kilodan sonra duraklama dönemi yaşıyor :KK34: benim gelende 10 kiloda bir öyle bir durum oluyor :KK34: Ben bir kaç ay veremediğimide biliyorum yani :KK34:
Pes etme emin ol en geç Bayramdan sonra o kilolar yine patır patır gitmeye başlayacak :KK34:

:KK9: cecom moral depom teşekkür ederimm canım yaa
neşeli cecom maşallah sana :nazar: :KK1:
bol su içmek iyi bende yeşil çayı suyla karıştırıyorum yoksa zoraki oluyordu tarçin sa olsun cecom aklında bulunsun baya tatlandırıyorr.
üttüüü bu gün 2 saat sürecek kadar çok :KK1: hadi bakalımm asıl pilot işe gitti :KK1: top bende :KK9:
aslında baya bir terletiyor bu ütü insanı ayakta iki ileri bir geri sporda olurr
:KK9: pof

anammmmmm kızzzz benn unuttumm yaaa...diyorum bişi vardı bişi vardııı....şimdi aklıma geldii...ama gecen kızlarla konuştuk ama sen yokdunn iftardan önce tartılalım dedikk daha az olur sankiii...şimdi ben hemen listeyi hazırlamaya koyulayımm..kilo bildirenleri ekliyim..imkanın olursa akşamda bi tartılll eminim daha azçıkarsınnn...

hadi bakalımm yeni evin hayırlı ugurlu olsunn...günlerin hep güzel olsun inşallah...evinde bebek sesleri cınlasınnn...aminn...

kilonu alıyorumm ama istersen bide tamiftardan önce tartıll ozaman baya eksik çıkıyor eklersen bakarım eklemezsen bunu alırım...

kızz sahurda hiçbişi yememişsin nerdeyseeeee......

alla allaaa...neden öyle oldukiii??söktürücü verdilermi?? bildiğim kadarıyla sen glukofende içmiyorsunn..içtiğin ilaçlar ne?? bide şuan gördüğün tedaviler ne??

:KK9: waw vardım bende vardımm daa benb akşam giremem belki diye hatırlar hatırlamaz tartıldım canım benim ellerine sağlıkk
bu arada yemekten önce 95 .8 gördüm gözlerime inanamadım bir daha baktım oleyyyy dedim kaç haftadır inmiyorduu hamdüsenalar olsunnnn
yorulma eklemesi zorsa haftaya daha düşük kilo çıkarda inşallah :)

Kızlarr nasılsınız bayadır giremiyorum nete. Eşim 5 gunlugune konyaya goreve gıttı bende annemde kaldım yenı geldıme vıme cok sukur.
Pazartesı annem ıcın dra gıdıcez umarım hersey ıyı olur. Sızler nasılsınız kızlar nasıl gıdıyor Ramazan sıcaklar ve su ıstegı:KK43:
ben fazla acıkmıyorum ama cok susuyorum rabbim versin sabrını inşallah.
hamdüsenalar olsun sen nasılsınnn bayadır yoktun hadi gözün aydın eşin geldi öyleysee
Annen için dua edeceğim inşallah şifalar versin Rabbimizz

cecommm eminönündeeee.....ceco eminönündeki yerin adresini istiyorumm muhakkakkk...bende arada gidiyorum eminönüne ama pek bi yer bilmiyorum...bi şarkhanı biliyorum orayı geziyorumm...kesinlikle tavsiye ederimm..bide orada bi pidecii varrrrrrr onun üstüne pide bilmem orayıda tarif edicem muhakkak yeee..

:) herkes dinlenme modunaa :KK1:
eminönü ayy cecoma iyi gezmelerr
waww o yemekler ne öyleee ayyyyyyy harikalarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
kaşar böyle erimiş içinden akıyorrr ofof diyorum
bugün ben börek yapacağım yaa uzun zamandır canım istiyoordu az yerim artık zaten 2 dilim yesek çok bile :)
senin köfteden deneyeceğim canım süper yaa ellerine sağlık şimdiden

Şirinee canm nasılsın baya oldu gorusemıyoruz. Saolun kızlar Dualarınız eksık etmeyın ıns pazartesı hayırlı sonuclarla donerız
Vallahı kocıs evde yenı uyandık Oruc da var :KK70: ıkımızde uyuduk esımde sımdı sanayıye gıttı amcasının ogluyla.
kızlar nasıl resım yuklenıyor bılmıyorum ama sıze bısı danışacagım
çatlatma ıgnemı olalı 10 gun oldu
elımdede gebelık testı yok
ovulasyon testı vardı bı yapıyım dedım zaten ne zaman yumurtladıgım bellı olmuyo bılıosunuz :KK70:
T cızgısı C ye gore acayıp koyu cıktı ne dıyorsunuz bu ıse
sımdı ovulasyon testıyle gebelıgı ogrenenler olmus acaba ben erkenmı yaptım hala ıgnenın etkısı olabılırmıı

Şirinee canm nasılsın baya oldu gorusemıyoruz. Saolun kızlar Dualarınız eksık etmeyın ıns pazartesı hayırlı sonuclarla donerız
Vallahı kocıs evde yenı uyandık Oruc da var :KK70: ıkımızde uyuduk esımde sımdı sanayıye gıttı amcasının ogluyla.
ovulasyon testı vardı bı yapıyım dedım zaten ne zaman yumurtladıgım bellı olmuyo bılıosunuz :KK70:
sımdı ovulasyon testıyle gebelıgı ogrenenler olmus acaba ben erkenmı yaptım hala ıgnenın etkısı olabılırmıı

aaa canım yazını görünce cvp verim dedim bazı kadınlar ovulosyon testtiyle ögreniyo gercekten 10 günde olmuş baya normal test bile yapsan çıkar inşallah hamilesindir kuzum benim inşallah

aaa canım yazını görünce cvp verim dedim bazı kadınlar ovulosyon testtiyle ögreniyo gercekten 10 günde olmuş baya normal test bile yapsan çıkar inşallah hamilesindir kuzum benim inşallah

Nikiyyy canm arkadasım nasılsın bayadır gorusemıyoruz bebik nasıl ERkekmı yoksaaa :KK70: ıns cnm ya nıyetlıyımde varsada zarar gelmesın ıns
bakalım 15. gune olmazsam dr gel demıstı o zamanı bekleyeyım belkıde hala ıgnenın etkısı bılemıyorum

Nikiyyy canm arkadasım nasılsın bayadır gorusemıyoruz bebik nasıl ERkekmı yoksaaa :KK70: ıns cnm ya nıyetlıyımde varsada zarar gelmesın ıns
bakalım 15. gune olmazsam dr gel demıstı o zamanı bekleyeyım belkıde hala ıgnenın etkısı bılemıyorum

iyiyim canım benim inşallah 5 gün sonra hamileyim diye mesaj atarsın bana çok mutlu olurum inan. bebegim kendini göstermedi ama dr amcası kıza benziyo gibi dedi ama kesin degilmiş o yüzden ayrıntılı ultrosyona girince belli olacak. canım ignenin etkisi yumurta catlayınca biter öyle fazla kalmaz 10 günde az bi süre degil yani ondan

iyiyim canım benim inşallah 5 gün sonra hamileyim diye mesaj atarsın bana çok mutlu olurum inan. bebegim kendini göstermedi ama dr amcası kıza benziyo gibi dedi ama kesin degilmiş o yüzden ayrıntılı ultrosyona girince belli olacak. canım ignenin etkisi yumurta catlayınca biter öyle fazla kalmaz 10 günde az bi süre degil yani ondan

Hmm Rabbım hayırlı dogumlar nasıp etsın cnmm. Ins kuzum suan bısı dıyemıyorum ıgne etkısını 12 gun sonra faln kaybedıyrmus o yuzden pek umutlanmadım. Saol cnm Dua et yeter

Hmm Rabbım hayırlı dogumlar nasıp etsın cnmm. Ins kuzum suan bısı dıyemıyorum ıgne etkısını 12 gun sonra faln kaybedıyrmus o yuzden pek umutlanmadım. Saol cnm Dua et yeter

duam seninle bitanem benim bak bana mesaj at olurmu sonucu ne olursa olsun merak da bırakma beni

Selamün Aleyküm kızlarrrrrrrrrr :KK3:

Bugün ilk kez uğramaya fırsatım oldu :KK34:
Gece sahura kadar biraz uzanayım dedim :KK1: o yüzden yoktum meydanda :KK1:
Sabahta baya geç uyandım. Küçük kuzuyu besledikten sonrada Eminönü yaptık eşimle :KK34:
Gümrük Mallarının satıldı iki dükkan var oraya gittik ve şansıma güzel bir güneş gözlüğü buldum kendime :KK76:
İnanılmaz güzel gözlükler vardı hepside marka ( çakma değil :KK1: ) Armaniden tutun Gucciye kadar :KK1: ve sadece 10 liraya satılıyordu :KK60: Gümrükte kalan malları o tip dükkanlar ihaleyle alıp istedikleri gibi fiyata satıyorlar :KK1: tabi sürüyle olunca dükkanda yer açmak için uçuk bir fiyat koymuşlar :KK1:
Benimki Tom bilmemne diye bir marka :KK1: hatırlamıyorum bile çünkü benim için önemsiz zaten :KK34:
Eşim çok beğendi gözlüğümü :KK16: tabi küçük cimcime kıyameti kopardı o benim gözlüğüm olsun benim güneş gözlüğüm yok diye :KK60:
Aslında evde iki tane evde vardı ama o an anlatamadık :KK1:

Market alıışverişinide yapıp evimize geldik iftarıda yaptık şükür :KK1: Aslında daha mutfakta işim var ama birazdan girişirim nasılsa :KK1:
Bu arada bu gece kızkardeşim ve ailesiyle dışarda sahuru yapacağız :KK76::KK76::KK76:
Eyüp sahile inip yeşillere yayılıcağız :KK34: Küçük tüpte cay demleyip keyif yaparız sonrada evden götüreceğimiz kahvaltılıklarla sahurumuzu yaparız diye düşünüyoruz :KK34:
Yani bu gece beni beklemeyin anacığım :KK1: :KK1: :KK1:

cecoommmm güzel geçmiş akşamın sevindimm.....

ben tavukk köftesinii yaptımmm vee tek kelimeyle harikaydıııııı...ben böle begeneceğimi sanmıyordum yaa bayıldımm...bayıldım derken ben nagıtları severimmm...dışarıdaki nagıt neyse aynen o olduuu...ben aynen çogunu kaşarlı yaptım ama bi kısmını parmak parmak kesdim hazır satılanlar gibii harika oldularr...bi kaç püs noktası varr onları sölerimm..ama bundan sonra asla nagıt yemem dışarda okadar bayıldım yanii...hiç tavuk kıyması denememiştim güzel olduu..onuda eşim göğüs eti almıştıı..onu robota attmm..oldu kıymaa..keşke bi parca verebilseydimde tattırsaydım sizlerede..aşagıya gönderdimm bide kestiğim için tam muntazamdı hepsi hazır sanmış :)

valla bende hep bakınıyorumm netten sofralara ve menülere...ilk misafirimi perşembe günü alıyorum allahtan bi zeval gelmezse o arada gecerim resimleri :KK1::KK1: eklerim buraya :)

Bende bayılrım öyle değişik tariflere :KK34: birde servisi kolay ama görüntüsü müthiş olması gerek :KK1:
Bende güzel bir menü hazırlarım inşallah :KK1: daha günü belli değil ama olsun menüyü hazırlıyayımda evimi temizleyip bir gün önce bile haber versem gelirler nasılsa :KK34:

Tarif etmemi şekerim seve seve :KK1:
Bak şimdi hani Eminönü Tren garı var ya o cadde üzerinden düm düz Sultanahmete doğru çıkıyorsun 3.cü sokağın içine doğru sola bakarsan BİM göreceksindir işte o sokakta az ilerisinde :KK34:
Bazen çok çok uygun şeyler deng geliyor insan :KK34: ben sadece gözlük lazım diye onu aldım ama bir sürü şey vardı :KK34:
İki dükkanda yan yana :KK34: Kozmetik ürünler ve çok güzel parfümlerde vardı hatta çok şık saatler :KK16: her hafta yeni mallarda geliyor yani o gün şansına ne varsa ama eğer eşinle sık sık gidiyorsanız her gittiğinde bir bak derim :KK34:
Bir ara şu televizyonlarda reklamını yaptıkları 3 katlı buhar pişiricilerinden vardı 25 Liraya ama işte aklıma tüküreyim o gün amannn sanki kullanıcağım onu demiştim :KK1: sonradan keşke alsaydım dedim en kötü ihtimal kenarda dursada evlenen birine ev hediyesi olarak götürürdük dedi eşim ama işte o an cimriliğim tuttu :KK60:

Tamam kuzucum 5 6 gun sonra bellı olur zaten yazarım sanadaa

İnşallah mübarek Ramazan ayının yüzü suyu hürmetine sende bize en kısa zamanda müjdeli haber verirsin :KK34:
Dualarımız seninle canım :KK16::KK16::KK16::KK16:

başlangıçönceki dönem1.hafta2.hafta3.hafta4.haftaay sonu
82kgeranisa77,677,8
83.3kgwaw7979
80kgzambak0680,479,5
87kgsedacan81,2
96kgegedeniz92
100kgşipşirine9696
97,5kgceco3497
99kgaykurt97,997,6

canım ben geçen hafta 78.2 kg idim..bu hafta 77.8 kg
ayy bu gramlardan yani küsüratlardan sıkıldım
bugün temizlikle geçti cam sildim dip köşe falan..halılarım tertemiz olmuş valla..yarında işim var..yarında davetteyiz..gitmeden tatlımı yapayım bari..misafir menümü yazayım..dediğim gibi eşimin tarafı değişiklikten pek hoşlanmaz

tavuklu şehriyeli terbiyeli çorba
etli patlıcan musakka
zeytinyağlı(havuçlu)taze fasülye
fırında patates püreli köfte
şehriyeli pirinç pilavı
börek
yoğurtlu kabak salata
çoban salata
şekerpare

yeter ama dimi?

ablamın tatlısının tarifini almadım canım..alayım yazarım inş.

2-3 gün daha bakla canım inş.Rabbim hayırlısıyla gönlündekini verir:KK16:

Selamün aleyküm kızlarrrrrrr :KK3:

Öğlende bir attım kendimi dışarı daha yeni geldik :KK1:
Gündüz eşimin amcasının evinde kuran dinledim sonrada yengesiyle birlikte mutfağa girip olan yemeklere az ilave yaptık ( yabancı yoktu nasılsa :KK34: )
Yengesi ay daha ne yapsak dedikce yeter yengeciğim Rabbim bekeretini verir dedim ve kadıncağızı frenledim :KK1:
Gerçektende yemekler yettide artı bile :KK34: artık yarın yemek derdi yok hatunun :KK1:

Gelini 7 aylık hamile :KK16: maşallah fazlada kilo almamış son görüştüğümüzden beri :KK34: henüz sadece 2 kilo almış :KK1: ama göbişi çıkmaya başlamış tabiki :KK1: Ona almanyadan bir iki bebiş kıyafeti almıştım ama sadece 3 tanesini götürdüm bugün :KK1: sonuçta doğumda diğerlerini götürürüm :KK1: o yüzden onlardan söz etmedim bile :KK1: çok sevindi meğer daha bir iğne bile almamışlar :KK34:

Yemekte fazla kaçırmadım şükür sonrada zaten çay faslı falan derken ancak gelebildim :KK34:
Yarında eşimle Eminönüne ineceğiz biraz gezinmek için :KK34: gitmişkende gümrük malların ucuza satılan bir yer var oraya bakacağız :KK34: en son eşim 100 liralık bir ayakkabıyı oradan 20 liraya almıştı birde kızın araç koltuğunu 50 liraya almıştık ( mağazalarda 250 liraymış :KK1: ) Her türlü şey satıyorlar giyimden tutun elektronik eşya kadar :KK34:

Canım görüntü süper bence buda görüntü olarakda iftara çok uygun :KK34:
Eşimin amcasının ailesini bende bir akşam iftara alacağım inşallah :KK34: regl olmayı bekliyorum :KK1: o zaman bari oruçlu olmadığımdan çok daha rahat yemeklere yoğunlaşırım :KK1: tadı tuzu yerinde olsun :KK1:

Eşimin yaptığı BİMde satılan hazır normal kasap köftelerinden di. İki paket almıştı ve bir kaba boşaltıp tekrar yoğurdu :KK34: içine az birşey daha baharat ekledi kafasına göre ( karabiber, kırmızı biberi, az sarımsak rendesi, çok az sıvı yağ )
Yoğurduktan sonra biraz bekletti buzdolabında sonrada büyük toplar haline getirip eliyle düzledi hamburger köftesi gibi :KK34: ortasında kaşar rendesi koyup poğça gibi kapatıp sonra yassı haline getirdi (görüntü bildiğin kalın hamburger köftesi gibiydi )
Ağır ateşte onları çok az yağda kızarttı ve o sıcakla içindeki kaşar iyice eridi :KK34:
Kişi başına 3 köfte gerçekten çok doyurdu hatta ben iki tane yemiştim o zaman :KK34: bıçağı vurduğun an içindeki kaşar akmaya başladı :KK56: görüntüde lezzetide müthişti :KK34:
Yanında bulgur pilavi ve az patates püresi de yapabilirsin :KK34:

SEnin tariflerinde tavsiyelerini beklerim :KK1: İftara misafir alınca değişik birşeyler olsun istiyorum :KK34:

Allah kavuştursun canım :KK34: inşallah eşin bir an önce evine döner :KK34:
Annenede geçmiş olsun :KK34: Umarım sonuçları temiz çıkarda bizede güzel haberi verirsin pazartesi :KK34:

Şükür oruç bu sene sıcaklara rağmen geçen seneden çok daha rahat geçiyor :KK34:
İnan her sahurda Rabbime dua ediyorum sen kolaylıkla tutmayı nasip et diye ve hiç açlık ve sususluk hissetmiyorum bütün gün :KK34:
Umarım Ramazan sonuna kadar böyle devam eder ...aminnnnnnnn
Allah hepimizin yardımcısı olsun ...Aminnnnnnnn

Canımmmmm ellerine ve emeğine sağlık :KK71:
Ben hesapta gitmeden tartılacaktım aklımdayken çıktı gitti :KK1: kusura bakmayın ne olur :KK34:
Zaten değişiklikte yok ama neyse ben yarın tartılır yazarım yine bir sonraki haftayla aradaki farkı da görebileyim :KK34:

Kızlar bu arada harikasınız :KK9: Hepiniz çok çok güzel gidiyorsunuz :KK34:

cecooo artık seninde 8 lere doğru yol alman gerekiyor haftaya atak senden..:KK34:

$images (10).jpg

kızlar ben birde sebzeli tavuk graten yapıyorum güzel oluyor..

bu arada alternatif çorba tarifleri olan var mııı????

merhaba arkadaşlar pek giremiyorum

tüm cevap veren arkadaşlara teşekkürler

yeni eve derken kiraya bir eve taşındık allah hepimize kendi evlerimizde yaşamayı nasip eylesin

valla taşınmak çok yorucu ha bugün ha yarın derken bir aydır uğraştık

arkadaşlar hepimizin evlarini çocuk sesleriyle şenlendirsin amin

teraviye gidiyorum çocuk eve geliyorum her yer çocuk sesi

ağlamamak için kendimi zor tutuyorum

allah hayırlısını versin amin

iftar:
iki biber dolması,salata ,hurma,karpuz ,çorba bir kase

sahurlarımı hep hurma ile yapmayı düşünüyorum

çünkü sadece hurma yediğim halde bile midem hep şişkin ağrıyor gibi

daha az susuyorum geçen senelere göre

zaten eşimde hastalıktan dolayı tutmadığı evdede benden başka kimse olmadığı için sahur sorun olmuyor

waw canım liste için eline sağlık

Hayırlı uğurlu olsunn eviniz güzel günler yaşayın inşallahh hayırlı ramazanlar sahurun çok güzel inşallah acıkmazsın

:KK9: waw vardım bende vardımm daa benb akşam giremem belki diye hatırlar hatırlamaz tartıldım canım benim ellerine sağlıkk
bu arada yemekten önce 95 .8 gördüm gözlerime inanamadım bir daha baktım oleyyyy dedim kaç haftadır inmiyorduu hamdüsenalar olsunnnn
yorulma eklemesi zorsa haftaya daha düşük kilo çıkarda inşallah :)

hamdüsenalar olsun sen nasılsınnn bayadır yoktun hadi gözün aydın eşin geldi öyleysee
Annen için dua edeceğim inşallah şifalar versin Rabbimizz

:) herkes dinlenme modunaa :KK1:
eminönü ayy cecoma iyi gezmelerr
waww o yemekler ne öyleee ayyyyyyy harikalarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
kaşar böyle erimiş içinden akıyorrr ofof diyorum
bugün ben börek yapacağım yaa uzun zamandır canım istiyoordu az yerim artık zaten 2 dilim yesek çok bile :)
senin köfteden deneyeceğim canım süper yaa ellerine sağlık şimdiden

tamam canım ekledimm......köfte güseeldi ama müsait olduğumda tarifi eklicemm ona uygun yapımm...

bende bugün annemdeydim sabah 5 anca yazabildim sizee...

bence b,raz daha bekle canımm..herşeyin hayırlısı olsun hakkında sen iki sonucada alıştırr kendiniii...gönlünü ferahh tutt...

Selamün Aleyküm kızlarrrrrrrrrr :KK3:

Bugün ilk kez uğramaya fırsatım oldu :KK34:
Gece sahura kadar biraz uzanayım dedim :KK1: o yüzden yoktum meydanda :KK1:
Sabahta baya geç uyandım. Küçük kuzuyu besledikten sonrada Eminönü yaptık eşimle :KK34:
Gümrük Mallarının satıldı iki dükkan var oraya gittik ve şansıma güzel bir güneş gözlüğü buldum kendime :KK76:
İnanılmaz güzel gözlükler vardı hepside marka ( çakma değil :KK1: ) Armaniden tutun Gucciye kadar :KK1: ve sadece 10 liraya satılıyordu :KK60: Gümrükte kalan malları o tip dükkanlar ihaleyle alıp istedikleri gibi fiyata satıyorlar :KK1: tabi sürüyle olunca dükkanda yer açmak için uçuk bir fiyat koymuşlar :KK1:
Benimki Tom bilmemne diye bir marka :KK1: hatırlamıyorum bile çünkü benim için önemsiz zaten :KK34:
Eşim çok beğendi gözlüğümü :KK16: tabi küçük cimcime kıyameti kopardı o benim gözlüğüm olsun benim güneş gözlüğüm yok diye :KK60:
Aslında evde iki tane evde vardı ama o an anlatamadık :KK1:

Market alıışverişinide yapıp evimize geldik iftarıda yaptık şükür :KK1: Aslında daha mutfakta işim var ama birazdan girişirim nasılsa :KK1:
Bu arada bu gece kızkardeşim ve ailesiyle dışarda sahuru yapacağız :KK76::KK76::KK76:
Eyüp sahile inip yeşillere yayılıcağız :KK34: Küçük tüpte cay demleyip keyif yaparız sonrada evden götüreceğimiz kahvaltılıklarla sahurumuzu yaparız diye düşünüyoruz :KK34:
Yani bu gece beni beklemeyin anacığım :KK1: :KK1: :KK1:

Bende bayılrım öyle değişik tariflere :KK34: birde servisi kolay ama görüntüsü müthiş olması gerek :KK1:
Bende güzel bir menü hazırlarım inşallah :KK1: daha günü belli değil ama olsun menüyü hazırlıyayımda evimi temizleyip bir gün önce bile haber versem gelirler nasılsa :KK34:

Tarif etmemi şekerim seve seve :KK1:
Bak şimdi hani Eminönü Tren garı var ya o cadde üzerinden düm düz Sultanahmete doğru çıkıyorsun 3.cü sokağın içine doğru sola bakarsan BİM göreceksindir işte o sokakta az ilerisinde :KK34:
Bazen çok çok uygun şeyler deng geliyor insan :KK34: ben sadece gözlük lazım diye onu aldım ama bir sürü şey vardı :KK34:
İki dükkanda yan yana :KK34: Kozmetik ürünler ve çok güzel parfümlerde vardı hatta çok şık saatler :KK16: her hafta yeni mallarda geliyor yani o gün şansına ne varsa ama eğer eşinle sık sık gidiyorsanız her gittiğinde bir bak derim :KK34:
Bir ara şu televizyonlarda reklamını yaptıkları 3 katlı buhar pişiricilerinden vardı 25 Liraya ama işte aklıma tüküreyim o gün amannn sanki kullanıcağım onu demiştim :KK1: sonradan keşke alsaydım dedim en kötü ihtimal kenarda dursada evlenen birine ev hediyesi olarak götürürdük dedi eşim ama işte o an cimriliğim tuttu :KK60:

İnşallah mübarek Ramazan ayının yüzü suyu hürmetine sende bize en kısa zamanda müjdeli haber verirsin :KK34:
Dualarımız seninle canım :KK16::KK16::KK16::KK16:

anemmmmmm eyüpdemiydinnnnn....bizde annemdeyizz eyüpde sahur yapacaktık ama annemin misafirler sahura kadar kalkmayınca mecbur kalakaldık evdee...amma olurda gelir çayını içerdimm :)

cecom gidince söylerim sana eminönünee...gözlüğünü güle güle kullan güzel günlerdee...

bende bugün annemlerdeydim hala ordaydımda anca boş vakit buldum hemen buraya girdimmm :) :)

canım ben geçen hafta 78.2 kg idim..bu hafta 77.8 kg
ayy bu gramlardan yani küsüratlardan sıkıldım
bugün temizlikle geçti cam sildim dip köşe falan..halılarım tertemiz olmuş valla..yarında işim var..yarında davetteyiz..gitmeden tatlımı yapayım bari..misafir menümü yazayım..dediğim gibi eşimin tarafı değişiklikten pek hoşlanmaz

tavuklu şehriyeli terbiyeli çorba
etli patlıcan musakka
zeytinyağlı(havuçlu)taze fasülye
fırında patates püreli köfte
şehriyeli pirinç pilavı
börek
yoğurtlu kabak salata
çoban salata
şekerpare

yeter ama dimi?

ablamın tatlısının tarifini almadım canım..alayım yazarım inş.

canımm gecen haftaki paylaşımına bakarsan cuma lisatsine ve tatildeykenki bildirimlerine..77.6 yı gördüm diye sevvinçç çıglıklarıı atmıştınn hatta...yazını eklerimm..bende ordan görüp ekledim yani listeyee...alıntı yapıyım yine yanlış dersen değiştiririmm...

valla menün düper ..bende çarsamba misafir çağırdım menülerimiz benzer eve geçimm benddepaylasırımm menuyu fikir verirsinizz..resim çekebilirsem eklerimdee....

Eki Görüntüle 754713

kızlar ben birde sebzeli tavuk graten yapıyorum güzel oluyor..

bu arada alternatif çorba tarifleri olan var mııı????

vavv güzell görünüyorr amanasıl oluyor bu patetesmi görünennn???

erişteli yeşilmercimek çorbası......minicik köfteli terbiyeli çorba....ve sıcakk günlerde yoğurt çorbasııı...

yeni eve derken kiraya bir eve taşındık allah hepimize kendi evlerimizde yaşamayı nasip eylesin

iftar:

zaten eşimde hastalıktan dolayı tutmadığı evdede benden başka kimse olmadığı için sahur sorun olmuyor

canımm sade hurmayla acıkmıyormusunn....yaw biz sahurda bi curcuna yiyoruz homini gırtlakk....

canımm üzme kendini bu kadar herşey olacagına varacak bu hayatta..ağlasakda üzülseekdee..rabbim herşeyin hayırlısını versin hakkımızdaa...dua edelimbol bol..bizleride unutma dualarındaa...

sen glukofen içiyormuydunn???

Son düzenleme:

iftar:

bende kiracıyım 2 ay önce taşındım valla 5.taşınmam artık alıştım hatta iyide oluyor..yeni ve farklı evlerde oturuyorum..
ev almak kolay değil..Rabbim isteyenlere nasib etsin..gönlündekini de hayırlısıyla versin canım

tamam canım ekledimm......köfte güseeldi ama müsait olduğumda tarifi eklicemm ona uygun yapımm...

bende bugün annemdeydim sabah 5 anca yazabildim sizee...

bence b,raz daha bekle canımm..herşeyin hayırlısı olsun hakkında sen iki sonucada alıştırr kendiniii...gönlünü ferahh tutt...

anemmmmmm eyüpdemiydinnnnn....bizde annemdeyizz eyüpde sahur yapacaktık ama annemin misafirler sahura kadar kalkmayınca mecbur kalakaldık evdee...amma olurda gelir çayını içerdimm :)

cecom gidince söylerim sana eminönünee...gözlüğünü güle güle kullan güzel günlerdee...

bende bugün annemlerdeydim hala ordaydımda anca boş vakit buldum hemen buraya girdimmm :) :)

canımm gecen haftaki paylaşımına bakarsan cuma lisatsine ve tatildeykenki bildirimlerine..77.6 yı gördüm diye sevvinçç çıglıklarıı atmıştınn hatta...yazını eklerimm..bende ordan görüp ekledim yani listeyee...alıntı yapıyım yine yanlış dersen değiştiririmm...

valla menün düper ..bende çarsamba misafir çağırdım menülerimiz benzer eve geçimm benddepaylasırımm menuyu fikir verirsinizz..resim çekebilirsem eklerimdee....

vavv güzell görünüyorr amanasıl oluyor bu patetesmi görünennn???

erişteli yeşilmercimek çorbası......minicik köfteli terbiyeli çorba....ve sıcakk günlerde yoğurt çorbasııı...

canımm sade hurmayla acıkmıyormusunn....yaw biz sahurda bi curcuna yiyoruz homini gırtlakk....

canımm üzme kendini bu kadar herşey olacagına varacak bu hayatta..ağlasakda üzülseekdee..rabbim herşeyin hayırlısını versin hakkımızdaa...dua edelimbol bol..bizleride unutma dualarındaa...

sen glukofen içiyormuydunn???

Tavuk eti hangi yemeğin içine girse inanılmaz bir lezzet veriyor.Mantarlı tavuk graten de o lezzetlerden biri.
MALZEMELER
400 gram tavuk göğsü
300 gram mantar
1 orta boy soğan
1 orta boy havuç
2 adet orta boy patates
2 çorba kaşığı zeytinyağı
3 çorba kaşığı bezelye

Beşamel sos için;
2 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı un
2,5 su bardağı süt
1 su bardağı kaşar rendesi
tuz
karabiber

HAZIRLANIŞI
Sıvı yağı tavamıza alalım.Soğanları küp küp doğrayalım ve kavuralım.Ardından kuşbaşı doğranmış etlerimizi ve mantarlarımızı ekleyelim.Etler suyunu salıp çekene kadar kavuralım.Başka bir tencerede küp doğranmış havuç,ve patateslerimizi haşlayalım.Beşamel sosumuzu hazırlamak için tencereye sıvı yağımızı alalım kızdıralım içerisine unumuzu alalım ve un kokusu gidene kadar kavuralım.Devamlı karıştırarak sütümüzü azar azar ilave edelim.Sosumuz koyulaşınca ocaktan almaya yakın tuz ve karabiberi ekleyip ocaktan alalım.İçerisine tavuklu harcı ve sebzeleri ekleyelim.Fırın kabımızı margarinle yağlayıp birazda un serpelim.Tavuklu harcımızı dökelim.Üzerine kaşar rendesini serpelim.200 derecelik fırında kaşarlar eriyip üzeri kızarana kadar pişirelim.Sıcak servis edelim.Bir tutam sevgi eklemeyi asla unutmayalım.Afiyetler olsun.
Not:Zeytinyağı yerine tereyağıda kullanabilirsiniz.

bir tarif daha vereyim buda çok güzel oluyor;

'Kaşarlı Tavuk Köftesi'

Kullanılan Malzemeler:
1. 500 gr tavuk eti (göğüs)
2. 3 – 4 dilim ekmek içi
3. 1,5 çay bardağı rendelenmiş kaşar
4. 1 yumurta
5. 1 çay kaşığı kekik
6. 1 çay kaşığı acı pul biber
7. maydanoz (tercihen)
8. sarımsak (tercihen)

Tarifin Hazırlanışı
1. Tavuk etini rondodan geçirin, eğer böyle bir imkanınız yoksa kasaptan tavuk kıyması da alabilirsiniz. Üzerine ekmek içini ufalayın, rendelenmiş kaşar, yumurta ve baharatları ilave edip köfte harcınızı güzelce yoğurun. İstediğiniz şekli verip 15 dakika kadar bekletin ve kızarttıktan sonra sıcak olarak servis edin.
2. Afiyet olsun.

slmm millettttttttt...napeysınızz oruçlu bir pazarr günüüüüüüüüü...öğlene kadar uyunurrrrrrrrrrr.........

ben annemlerdeyimmmm eşimde burada..annemlerin bina aile binası 2 katta babanemler oturuyordu şimdi onlar memlekettee..bizde onların evini açtık orada kaldık iyi oldu eşim rahat ediyor ozaman kalıyorr...dün biz ve annemin taraf vardı misafirlikteee..teyzemler felann bu akşamda baba tarafımm varrrr.... :)

X