Kilo sorunu olan PKO hastaları birlikte zayıflıyor!

canımm önce kendi dilimle anlatayım sonra 2 sayfa önce eklediğim yazılarıda atarım sanaa....

bizde insülin direnci oluşuyor bu pko yüzünden oda hotmonlarımızı alt üst ediyorr...ama bu ilaç insülin direncini kırıp hormonların dengelenmesini ve kendiliğinden yumurtalarımız gelişiyor ve çatlıyor bizimde kaliteli yumoşlarımız oluyor yanii...ilk hafta mide bulantısı ve karın ağrısı yan etkileri var...günde bir tane ile başlıyoruz sonra günde 2 ye çıkarıyoruz...bak google pko ve metformin ilişkisi yaz ve çıkanları oku onlar dahada yardımcı olacak sana...metformin glukofen dediğim ilaç ve benzerleri...

slm kızlr evde temel tembel oturuyorum sıkıldım :KK43: bu glukofen denen şeker ialcından doktor bana da vermişti her gün 1 tane kullandım ben hamile kalana kadar yumurtalar konusunda bişey dememişti de şeker ihtiyarcını karşıladığı için kilo vermeni kolaylaştırır gibi bişey demişti..hatırladığım kadarıyla

Selamün Aleyküm kızlarrrrrrrr :KK3:

Bugün yine karga kahvaltısını etmeden yani saat 6da uyandım :KK1:
Daha doğrusu dün gece baş ağrısı tuttu felaket ve çok zor uyuya kaldım ( eşim sağ olsun fönle ayaklarımı ensemi falan ısıttıda hafif mayıştım :KK1: ) Herhalde üşüttüm belden aşağısını :KK1: belden aşağı fön sıcak hava üfleyince baş ağrım hafifledi diye öyle bir tahminde bulunduk :KK1:
Sabah yine uyandığımda baş ağrım devam ediyordu bende kendimi duşa attım ( sıcak duş iyi geldi hatta kendimi az daha haşlıyordum desem yeridir :KK1: )

Almanyadan döndüğümden beri kız kardeşimle bir tek pazar günki mevlütte bir yarım saat görüşebildik o yüzden bugün geleneksel kahvaltı günlerimizden birini yapalım dedik ve İKEAda buluşmak üzere sözleştik :KK34:
Artık ancak öğleden sonra uğrayabileceğim için bir haber vereyim dedim merak etmeyin diye :KK34:

Hava değişimindenmidir yoksa büyük kuzu yok diyemidir bilmiyorum ama geldiğimden beri canım hiç birşey yemek istemiyor ama arada sapıtacak gibi oluyorum kendimi çok zor tutuyorum :KK1: hatta dün tutamadım akşama kadar güzel giderken az birşey çiko yedim :KK1: inşallah bundan sonra olmazda kızçem gelene kadar bende biraz toparlarım kendimi kilo anlamında :KK34:

Bu arada babamın emeklilik işi erkene çekiliyormuş şirkette iş yok diye ve bu durumda Annemde Kurbanda baban emekli olunca gelelim biz iyisimi dedi :KK53: Anammm benim kız ne olucak dedim ( yanlız seyahat etmesi için gereken belgeleri yoktu üstelik bayramdan önce gelecekti ) Bayramdan sonra biletler ucuzluyor o zaman göndeririz diyince yüreğime iniyordu olmaz bayramda burada olsun dedim ( sonra annemler kardeşimle gayet mutlu beni istemiyorlar hissine kapılsın istemiyorum sonuçta bayram )
Anneme kalsa önemli değil ama eşim duyunca olmaz öyle şey ben uçak biletini kendim alırım gerekirse pahalıda olsa dedide biraz rahatladım bende :KK34:
Bakalım hayırlısıyla bir iki hafta daha geçsinde kızın dönüş biletini alalım :KK34:

İnşallah bizlerede 38 beden elbiseler almak nasip olur en kısa zamanda ....Aminnnnnnnnnnnnnnn
Bu arada kurslar için şimdiden kolay gelsin :KK34:
Bende çok istiyorum ama malum küçük kuzuyu bakacak kimse yok. Artık anam bir emekli olsunda :KK1: bol bol kurslara katılırım :KK1:

Canım size kolay gelsin :KK3:
Gerçektende hem zor hemde yorucu bir kaç gün seni bekliyor daha :KK34:
Bizde 14 sene içinde bir kere bile olsa badanacı tutmadık hep karı koca birlikte yaptık. Onlar 3 günde yapıyorsa biz 5 günde yapıyoruz ama baya karlı oluyor :KK34: üstelik bizde baya eğlencceli geçer :KK1: ben boyadan önce duvalara resim yaparım ve eşimide boyarım :KK1: tatlı tatlı didişerek bitirirsiniz inşallah sizlerde :KK1:
İşiniz bitine nasılsa eski güzel düzenine dönersin canım dert etme :KK34:

HOşbulduk bu arada :KK1:
Sorma benim kuzuların maceraları hiç bitmez :KK1: bakma bu ara ayrılar diye pek malzeme çıkmıyor bizede telefondada olsa kapışıyorlar cadılar sonrada ikiside titrek seslerle abbaciğim seni çot seviyorum koşa koşa gel taaaaaammmm mııııııı diye birbirleriyle sohbete başlarlar :KK1:

Geçmiş olsun şekerim oluyor öyle bazen bende de, direkt ağrı kesici alıyorum yoksa başa çıkılmıyor (ki ağrı kesicileri de hiç sevmem, önceden almıyordum da şu ara ağrılarım fena)

İKEA'nın kahvaltıları nasıl güzel oluyor mu? Ben de ara ara gidiyorum İKEA'ya da kahvaltıya hiç oturmadım :KK9: Dondurması güzeldi bir ara (ühüüüüü)

Hahaha :KK70: Kardeş işte, birbirlerini yolarlar,5 dk sonra sarmaş dolaş olurlar :KK9: Benim annem de öyle, uzaktaysam tadı tuzu pek yok :KK70: Anne ol da anlarsın der hep :KK9:

Ben de bulmuşken yaz dönemini, alayım dedim kışın gidip gelmek hem zor, hem de sınavlar için hazırlık yapmam lazım, böyle iyi oldu.

Badana işi için haklısın :KK70: Biz de annemlerle dalga geçe geçe müzik eşliğinde yapıyoruz boya işini :KK70: Hem eğlenceli hem de boya işi için çok para isteniyor buralarda, paramız cebimizde kalıyor :KK70: Yorucu mu, evet :KK9: Ama eğlenceli :KK8:

Selamün Aleyküm kızlarrrrrrrrrr :KK3:

Aslında çok oldu eve geleli ama komşu ablamla kahve faslımızı yaptık bol bol sohbet ederek :KK1: sonrada hemen mutfağa daldım bir domestosumla hasret giderdim :KK60:
Ohhh mis gibi oldu :KK1: şimdi de akşamlık yemek derdine düştüm :KK1: evde henüz sebze namına birşey yok yarın pazara çıkarım diye almamıştım :KK34: Artık bu akşamda idare edeyimde yarın nasılsa taze taze alırım sebzelerimi :KK34:
Allahtan salatalık malzemem var olmadı artık çorba, salata ve yoğurt eşliğinde çok hafif bir menü yaparım nasılsa yazın sıcaklarda eşimde yemek yemek istemiyor :KK34:
Küçük cimcimede çorbayı pek sever başka şeyleri kavga dövüş yiyoruz :KK1:
Bakalım olmadı eşime protein tarzı birşeyler aldırır hemen ızgara tarzı yapıveririm :KK34:

kızlar bide geçen gün bişey duydum sizlerle paylaşmak istedim. soğuk su içmek yağları donduruyormuş ve idrarla akmasını engelliyormuş.. ve şuanda da yaz olduğu için çok yoğuk su içiyoruz. ben o günden sonra normal sıcaklıkta içeye başladım. belki faydası olur diye yazdım :-))

Anammmm acaba gerçektende öylemi :44:
Biz genelde yaz kış soğuk su içeriz :26: ılık suyu bir tek sabahları içiyorum oda zaten anında bağırsaklara yol veriyor :KK1: yani o bakımdan doğruluk payı bencede yüksektir :KK1:
Dur bakalım bende bir müddet öyle deniyeyim belki bir faydası olur :KK34:
Paylaştığın için çok teşekkür ederim :KK54:

Geçmiş olsun şekerim oluyor öyle bazen bende de, direkt ağrı kesici alıyorum yoksa başa çıkılmıyor (ki ağrı kesicileri de hiç sevmem, önceden almıyordum da şu ara ağrılarım fena)

İKEA'nın kahvaltıları nasıl güzel oluyor mu? Ben de ara ara gidiyorum İKEA'ya da kahvaltıya hiç oturmadım :KK9: Dondurması güzeldi bir ara (ühüüüüü)

Hahaha :KK70: Kardeş işte, birbirlerini yolarlar,5 dk sonra sarmaş dolaş olurlar :KK9: Benim annem de öyle, uzaktaysam tadı tuzu pek yok :KK70: Anne ol da anlarsın der hep :KK9:

Ben de bulmuşken yaz dönemini, alayım dedim kışın gidip gelmek hem zor, hem de sınavlar için hazırlık yapmam lazım, böyle iyi oldu.

Badana işi için haklısın :KK70: Biz de annemlerle dalga geçe geçe müzik eşliğinde yapıyoruz boya işini :KK70: Hem eğlenceli hem de boya işi için çok para isteniyor buralarda, paramız cebimizde kalıyor :KK70: Yorucu mu, evet :KK9: Ama eğlenceli :KK8:

Valla canım biz kardeşimle 6 aydır geleneksel hale getirdik kahvaltı günlerimizi :KK1: hep ayda bir yapardık ama eşim geçen gün yahu 3 kuruşluk kahvaltı bari 15de bir gidinde sizede değişiklik olsun dedi :KK1:
Sen Avrupa yakasındamıyıdın kız :KK1: olmadı Kadınlar kulübü ikea kahvaltı günü yapalım bir gün :KK1:
2 Liraya kahvaltı fırsatı hiç bir yerde olmaz :KK34: hafta içi öyle hafta sonuda 3.5 yanılmıyorsam :KK1:
Biz 2 kişi birde 3 çocuk gidiyoruz ( kardeşimin ikizleri var :KK1: ) 3 ufak kahvaltı tabağı, birer ufak baget ekmek toplam 10 lira tutuyor :KK60: valla başka yerde tek kişiye o paraya vermezler kahvaltı :KK1: üsstelik çokda güzel doyuyor insan :KK34:
Kahve fincanı zaten bedava alıyorsun ve saat 10.30a kadar istediğin kadar kahve yada çay içebiliyorsun :KK34: daha doğrusu o saaten sonra fincana 1 lira veriyorsun ve sonra yine sınırsız :KK34:

Tavsiye ederim özellikle hafta içi çok kalabalıkda olmuyor tatil olmasına rağmen :KK34:

Son düzenleme:
ewt canım okudum ve çok mutlu oldum bu ay biraz ümitliyim çünki doktorm tüp bebekten sonra normal yolla hamile kalabilirsin dedi eğer adet olursm hemen doktorm bana metformin veya glukofen yazmasını rica edicem bilgilendirdiğin için çok tşk ederim sağol

hadi bakalım hayırlısıı canımm...bu ay herşey çokgüzel olur inşallahhh...
Selam kızlar, ne var ne yok? Benim kurslarım başladı bugün, onun için yoktum evde. Bilmediğim konular değil de belgelendirmek lazım işte.

Ay, kurstan çıkınca biraz dolaşayım dedim, butiğin birinde bir elbise gördüm bildiğiniz dibim düştü :KK9: Ama sırf 38 beden kalmış, alamadım yaa :KK14: :KK14:

anamm yinee ne kursuu bi rahatt durrrr....ne kursuna başladın şimdii senn??

elbise içinde üzüldümmm..gecen aynısı bana oldu YKM aoutlet te uzun zamandır aradığım beyaz keten bol paça pantolonu buldumm hemde 14 tl y di şaka gibi ama hepsi 38 kalmış sadeceeeeeeeeee....sinirim bozuldu o arada eşim 42 sini bulmuşş giydim ama düğğme kapanmadıııııııııııııııııı:KK43::KK43: o yüzden seni çok iyi anlıyorum...inşallah bizde 38 olmasada 40 lara 42 lere girebiliriz inşallahh...

sayfa acilsin diye beklerken uyuyordum:KK53: gozlerim agriyor ha kapandi ha kapanacak sayfalarin hepsini okudum uyuyabilirim artikin :KK52:

waw tatlim ben en son persembe hali yikayip belim karnim agridiktan sonra hasta oldum ya cuma azcik dinlendim c.tesi mrcbur anneme yardim ettim evi toparlamasina... pazar tesisat dosendi her yer kirildi toz toprak offfff... bugunde sabah esimle bi odaya bi kat boya attik esim ise gitti taaaaa 10:30 gibi geldi yemek cay derken bidaha boyaya hirdik eve geldigimiz 12yi coktan geciyordu... bir iki gun boya suter bbu arada tekrar hali cikardi annem yikamak icin... hayirlisi umarim hasta olmam... bir iki gun de temizljk surer amannnnn hayirlisi... stres yapmiyorum eskisi gibi. herseyi akisina birakiyorum

hehhh geldii kaçakk...canımm sana kolay gelsinn baya yogun işlere dalmışsınn...anneye söyleyeydin sağlıklı hafif yemekler yapaydıı üztüne bu tempo ayet karlı çıkabilirdin bu işdennn...diyeti sallama...bu hafta kiloda bildirmedinn haftaya mazeret yok kilo bildireceksinn şekerimmmmmmm......sana söylemekten dilimde tüğğ bittii o glukofeni kulansan sende o şeker düşmeleri olmayacakkk ama anlatamıyorumm kiiiii....

Selamün Aleyküm kızlarrrrrrrr :KK3:

Bugün yine karga kahvaltısını etmeden yani saat 6da uyandım :KK1:
Daha doğrusu dün gece baş ağrısı tuttu felaket ve çok zor uyuya kaldım ( eşim sağ olsun fönle ayaklarımı ensemi falan ısıttıda hafif mayıştım :KK1: ) Herhalde üşüttüm belden aşağısını :KK1: belden aşağı fön sıcak hava üfleyince baş ağrım hafifledi diye öyle bir tahminde bulunduk :KK1:
Sabah yine uyandığımda baş ağrım devam ediyordu bende kendimi duşa attım ( sıcak duş iyi geldi hatta kendimi az daha haşlıyordum desem yeridir :KK1: )

HOşbulduk bu arada :KK1:
Sorma benim kuzuların maceraları hiç bitmez :KK1: bakma bu ara ayrılar diye pek malzeme çıkmıyor bizede telefondada olsa kapışıyorlar cadılar sonrada ikiside titrek seslerle abbaciğim seni çot seviyorum koşa koşa gel taaaaaammmm mııııııı diye birbirleriyle sohbete başlarlar :KK1:

maşallah sabah kalkmaya alıştınnnn...allah bozmasın aynen devamm...

kızın gelmeme durumu baya korkutmuşş sizii :) bencede bayramda yanınızda olsun yaa orayı sevsede bi buru olabilirrr...

ıkea kahvaltısını yapmışsınn..yaww benim kafa dengi yokki burada gideyimm...elticimm sağolsunn hiç yok ondaa bende 13 yaş büyük ama puffffff....çıkamıyor evdenn ben daha çokk çıkıyorumm inankii...oda uysa gider güsel bi kahvaltı yaparız inşallahh...

Günaydın kızlar giremedim bir kaç zamandır. Geçmişide okuyamadım varmı güzel haberler. Bu hafta tartılamadım kızlar. Cuma günüde çok yoğundumm giremedim. Işallah bu hafta güzel sonuçlar alırız.
ahanada diğerr kaçakkkkkk....senn cezalısınn sedacannnn...öyle güzell başlangacaaa sonra böle salladın bizii...inşallah cumaya dediğin gibi güzel olur...
kızlar bide geçen gün bişey duydum sizlerle paylaşmak istedim. soğuk su içmek yağları donduruyormuş ve idrarla akmasını engelliyormuş.. ve şuanda da yaz olduğu için çok yoğuk su içiyoruz. ben o günden sonra normal sıcaklıkta içeye başladım. belki faydası olur diye yazdım :-))

allah allah bu drların ne dediği belli değill haaaa yani ben zaten soğuk su içemem de..gecenlerde dr dediki soğuk su daha çok kalori yaktırıyorr vucutt soğuk içtiğimiz suyu ısıtmaya çalışınca kalori yakıyormuşş...ama soğuk su beni tıkadığı için içemiyorummm...

slm kızlr evde temel tembel oturuyorum sıkıldım :KK43: bu glukofen denen şeker ialcından doktor bana da vermişti her gün 1 tane kullandım ben hamile kalana kadar yumurtalar konusunda bişey dememişti de şeker ihtiyarcını karşıladığı için kilo vermeni kolaylaştırır gibi bişey demişti..hatırladığım kadarıyla

ewett canımmmm kilo vermemede yardımcı oldu benimm...o ani acıkmalarımı durdurdu..tatlı ihtiyacımı kesdiii..faydasını gördüm yanii...

maşallah sabah kalkmaya alıştınnnn...allah bozmasın aynen devamm...

kızın gelmeme durumu baya korkutmuşş sizii :) bencede bayramda yanınızda olsun yaa orayı sevsede bi buru olabilirrr...

ıkea kahvaltısını yapmışsınn..yaww benim kafa dengi yokki burada gideyimm...elticimm sağolsunn hiç yok ondaa bende 13 yaş büyük ama puffffff....çıkamıyor evdenn ben daha çokk çıkıyorumm inankii...oda uysa gider güsel bi kahvaltı yaparız inşallahh...

Kız valla bu tarafta olsaydın ne güzel senle ikeada buluşup dururduk :KK1:
Malum seninki kıskanç :KK1: buluşmalara karşı sende ikeaya birşey bakmaya diye çıkar gitmişken birde kahvaltı edeyim orada ucuz ucuz derdin gizli gizli buluşurduk kız :KK1: yakalanıncada aaa ilk okuldan sidikli ayşe bu tanımazsın sen diye eşini kandırırdın :KK60: :KK60: :KK60:

Valla ne güzel olurdu yaa :KK16:
Aslında bu haftasonu karşıya gelecektim ben daha doğrusu Rivaya denize gitmeyi düşünüyorduk komşu ablamla ( eşim arabanın muayenesini o güne almış o yüzden mecbur erteleyeceğiz belki ama daha kesin değil )
İnan direk sen geldin aklıma dedim kendi kendime keşke eşi izin vereydide en azından giderken bir yarım saatcikte olsa görüşseydik diye ( komşu ablam kafadır kesin kabul ederdi oda desem ) ama şimdi zaten tehir edilme ihtimali yüksek birde senin herifin izin vermez o yüzden hiç huzur bozmayalım :KK34:
İlerde inşallah oda yola gelirde bizde şöyle güzel bir sohbet edip kahve höpürdetiriz :KK1:

:nazar: Maşallah canım Rabbim inşallah kuzucuğunu sağlıklı ve huzurlu birşekilde kuçağına almayı nasip eder ....Aminnnn
Darısı tüm özlemini çeken diğer topikteki yüreği güzel Anne adaylarının başına :KK34: İnşallah onlarda en kısa zamanda mucizelerinin müjdesini verirler bizlere :KK34: Aminnnnnnnnnnnnnnnn
İnşallah sende hamileliğinde mümkün olduğu kadar az kilo alarak hamilliğini sağlıcakla sonlandırırsın :KK34: Aminnnnnnnnn

Aminnnn inşallahhhhh

:KK54: Çok sağ ol canım iyi dileklerin için :KK34:
Sıpayla biraz evvel telefonda tam 1 saat sohbet ettik :KK1: tuvaleti gelmese devam edecek :KK1: paso bütün gün yaptıklarını en ince ayrıntısına kadar anlatıyor :KK1:
Sigara konusunda iyiyim şu an şükür :KK34: başka zaman denemelerimde hep sinir küpü oluyordum ve eşim lanet olsun diyip gider sigara alırdı :KK1: şimdi iyimisin diye saat başı telefon açıyor :KK1:
İnşallah bir daha asla sigara paketine sarılmam :KK34: Söylediğin otu bir ara alayımda belki gerek kalmaz ama ne olur ne olmaz :KK1:

ayy :KK1: maşallah süpersin cecomm :nazar:

canımm bizlerin kendiliğinden hamile kalma şansıda çokk yüksekk...sen bu ay yinede dikkat et kendine..çünkü geçen ay kullandığın ilaçlar gayet kuvvetli etkisi 3 ay sürüyorr...belkide bakmışsın hamile kalmışsınn..hiç belli olmuyor allah ol deyiversin yeterkii....

diyet değilde buna sağlıklı beslenme diyelim daha çekici olsunn.. :) bizlere bakarsan paylaşıyoruz zatenn..genelde sağlıklı beslenmeye çalışıyoruzz..çünkü bizim için 1 kilonun bile hormonlar üzerinde etkisi büyük...

bide bişi demeden geçemicemm...tedaviye ara versende bizim içmemiz gereken bi ilaç var glukofen..dr nabunu yazdırr inanki etkisi çok büyük..burada paylaşmıştım gecenlerde dr ların makalelerini..imkanım olsa bütün pkoluları bunu iletirim...çünkü çok tanıdığım pkolu sadece bununla hamile kaldı tabiki allahında izniylee...şimdilik bu kadar diyeceğim..rabbim hayırlı vakitte bebişlerimizi göndersin inşallahh..

nerdesinn kuzumm sen yaaa...sen neden böle takılı kaldın kiillodaa...ne yiyorsun ne içiyorsun yazmıyorsunda üstüne eleştirelim ama bence sende kızların burda paylaştığı öküz doyuran tabiriyle olan diyet varya ondan dene..hem tok kalıyor insan hemdegüsel kilo verdiriyorr..egedenizede...gusele de 2 kilo verdirmişş..kilolarınızz yakınn ben bi dene derim..1 hafta en azındann..durmakk yok...daha çok yol var önümüzdee...

allah bağışlasın sana bebeğini...kucagınada al inşalah...bize böle umut oldun...ben hep kilolarımı suçluyorum hala dahada çekiniyorum bu kiloda hamile kalabilirmiyimki diyee...klomen kullandınmı hiç??bende eylülde başlıcam ama direk iğneylemi başlıyımyoksaklomenlemi karar veremiyorumm..

takıldım canım çünkü mayıstan bu yana neredeyse 15 güne bir kanama oluyordu ya benim değerler düştüü bende diyet felan kalmadı desem yeridir demirin emilimini sğlaması için hergün biraz pekmez portakal suyu karışımı içtmiştimmm tabi o da şeker sonuçta kan değerlerim normale yaklaştı ben ilaç çok sevmem de :KK1: Allah gerek etmesin
şimdi yine oldu yaa 19 hazirandı sanırm son offffff geçen hafta doktordaydım 7.5 mm dediii :KK14:
hadi bu regl bir daha olursaa sanırım araştırma hast gitmem gekiyor :KK14:
öküzdoyuran diyetine bakacağım yine de ama beni durduran pekmezdiii tabiki ilaç içmekten iyidir ama :KK14:
ya bir nar suyunu da bırakmıştım pof

Kızlar epeydir giremiyorum annemin sağlık sorunlarından dolayı :KK43:
sureklı hastanelerdeyız vallahı oldum ıns sonu ıyı olur.
nasıl gıdıyo diyetler
ben acayıp terlıyorum ılac benı mahvettı:)
bu arada carsamba gunune gazı unv kadın dogum bolumune randevu aldık annemle
ben oraya gıdeceqım kontrole sonra dr ne der bılmıyorum
daha ıyı bır hastane olsun dedım ıns sonu ıyı olur:KK43:

Allah acil şifalar versinn inşallahhh anneciğine de sana daaa
güzel haberler gelir inşallahhh

Selam kızlar, ne var ne yok? Benim kurslarım başladı bugün, onun için yoktum evde. Bilmediğim konular değil de belgelendirmek lazım işte.

Ay, kurstan çıkınca biraz dolaşayım dedim, butiğin birinde bir elbise gördüm bildiğiniz dibim düştü :KK9: Ama sırf 38 beden kalmış, alamadım yaa :KK14: :KK14:

Allah kolaylık versin kurslarında ayy 38 beden de giyeceğiz inşallahh :KK43:
sayfa acilsin diye beklerken uyuyordum:KK53: gozlerim agriyor ha kapandi ha kapanacak sayfalarin hepsini okudum uyuyabilirim artikin :KK52:

waw tatlim ben en son persembe hali yikayip belim karnim agridiktan sonra hasta oldum ya cuma azcik dinlendim c.tesi mrcbur anneme yardim ettim evi toparlamasina... pazar tesisat dosendi her yer kirildi toz toprak offfff... bugunde sabah esimle bi odaya bi kat boya attik esim ise gitti taaaaa 10:30 gibi geldi yemek cay derken bidaha boyaya hirdik eve geldigimiz 12yi coktan geciyordu... bir iki gun boya suter bbu arada tekrar hali cikardi annem yikamak icin... hayirlisi umarim hasta olmam... bir iki gun de temizljk surer amannnnn hayirlisi... stres yapmiyorum eskisi gibi. herseyi akisina birakiyorum

Kolay gelsin Aykurt aslında keyifli oluyor boya yapmak :) yavaş yavaş ağır kaldırmadan yap cnm
Selamün Aleyküm kızlarrrrrrrrrr :KK3:

Aslında çok oldu eve geleli ama komşu ablamla kahve faslımızı yaptık bol bol sohbet ederek :KK1: sonrada hemen mutfağa daldım bir domestosumla hasret giderdim :KK60:
Ohhh mis gibi oldu :KK1: şimdi de akşamlık yemek derdine düştüm :KK1: evde henüz sebze namına birşey yok yarın pazara çıkarım diye almamıştım :KK34: Artık bu akşamda idare edeyimde yarın nasılsa taze taze alırım sebzelerimi :KK34:
Allahtan salatalık malzemem var olmadı artık çorba, salata ve yoğurt eşliğinde çok hafif bir menü yaparım nasılsa yazın sıcaklarda eşimde yemek yemek istemiyor :KK34:
Küçük cimcimede çorbayı pek sever başka şeyleri kavga dövüş yiyoruz :KK1:
Bakalım olmadı eşime protein tarzı birşeyler aldırır hemen ızgara tarzı yapıveririm :KK34:

:) Afiyetler olsunn :):KK1: hamarat cecomm

Son düzenleme:
selam kızlar..:KK3:
tam yazarken eşimin akrabasının vefat haberini aldık..genç adamdı yolda uyuklayınca kaza yapıyor ve 10 gündür komadaydı..eşi arkadaşımdı 6 yaşında kızı vardı..çok üzüldüm..
bizde öyle yollardan geldikki ben öyle uçurum öyle viraj görmedim zaten midem bulandı mola verdik..bizim alanya ya indiğimiz o yolda çok kaza oluyormuş..taşkent diye biryer giden var mı bilmiyorum
şuan taşucundayız babamların yazlığında...dün geldik..o güzelim otelden ayrıldık..bayanlar havuzuna çok özel bir ziyaretçimiz geldi..kocaman simsiyah bir yılan...şok olduk..bir delik vardı dedim ya bakımsız bir oteldi diye..o delikten girdi havuza sonra biz bağırınca tekrar çıkıp aynı yerden gitti..iyiki çocuklar bende değildi..şaka gibi ya..bir kız fotosunu çekti..nette yayınlada görsünler dedim..adamlara şikayet ediyorsun sana gülümsemekle kalıyorlar..
gelirken yol üzerinde netten gördüğüm yeni açılan GRAND AKÇA otele uğradık..gezdik..bayıldım..geceliği 170 tl..erken rezervasyon yaptırmak lazım..
anamura uğradık çok güzeldi yemek yedik..üzerine bir künefe yedim kiii sormayın gitsinn...
buranın denizi harika kızlar..yarıya kadar belinizde ve kimseler yok..tertemiz..yüzmeyi öğrenebilsem..eşim öğretiyor ama aşırı fobim var..kendime simit aldım..
bu arada göbişim çıktı yemekten..aslında çok yemiyorum ama..suda erittiğimi düşünüyorum...gidince tartıda görücez..
:KK34:

Kız valla bu tarafta olsaydın ne güzel senle ikeada buluşup dururduk :KK1:
Malum seninki kıskanç :KK1: buluşmalara karşı sende ikeaya birşey bakmaya diye çıkar gitmişken birde kahvaltı edeyim orada ucuz ucuz derdin gizli gizli buluşurduk kız :KK1: yakalanıncada aaa ilk okuldan sidikli ayşe bu tanımazsın sen diye eşini kandırırdın :KK60: :KK60: :KK60:

Valla ne güzel olurdu yaa :KK16:
Aslında bu haftasonu karşıya gelecektim ben daha doğrusu Rivaya denize gitmeyi düşünüyorduk komşu ablamla ( eşim arabanın muayenesini o güne almış o yüzden mecbur erteleyeceğiz belki ama daha kesin değil )
İnan direk sen geldin aklıma dedim kendi kendime keşke eşi izin vereydide en azından giderken bir yarım saatcikte olsa görüşseydik diye ( komşu ablam kafadır kesin kabul ederdi oda desem ) ama şimdi zaten tehir edilme ihtimali yüksek birde senin herifin izin vermez o yüzden hiç huzur bozmayalım :KK34:
İlerde inşallah oda yola gelirde bizde şöyle güzel bir sohbet edip kahve höpürdetiriz :KK1:
canımm süperr olrduu...valla benimde hep aklımda biliyormusunn fırsat kolluyorum...istanbul forma her gittiğimde sende benim aklımda oluyorsunnn etrafa daha dikkatli bakıyorum karşılaşırmıyız diyeee...bigün öle bişi yapıcamm zatii :) :) aa bizim mahalleden arkadaş diye sarılıp oturcam yannaa :KK1::KK1: yoksa benimki normalde nanayy...şimdi buraya bunları bile yazarken tırsıyorum..adam çekşyor gizli hiçbişi yapamıyorum akrep burcunun 6. hissi gerçekten kuvvetliii...

ayy :KK1: maşallah süpersin cecomm :nazar:

takıldım canım çünkü mayıstan bu yana neredeyse 15 güne bir kanama oluyordu ya benim değerler düştüü bende diyet felan kalmadı desem yeridir demirin emilimini sğlaması için hergün biraz pekmez portakal suyu karışımı içtmiştimmm tabi o da şeker sonuçta kan değerlerim normale yaklaştı ben ilaç çok sevmem de :KK1: Allah gerek etmesin
şimdi yine oldu yaa 19 hazirandı sanırm son offffff geçen hafta doktordaydım 7.5 mm dediii :KK14:
hadi bu regl bir daha olursaa sanırım araştırma hast gitmem gekiyor :KK14:
öküzdoyuran diyetine bakacağım yine de ama beni durduran pekmezdiii tabiki ilaç içmekten iyidir ama :KK14:
ya bir nar suyunu da bırakmıştım pof

anlamadımm yinemi adet oldunnn??? şirinee bidahası yok bunun hemen git bence büyük hastaneyee...hiç ihmal etmee bizde bide pko illeti varrr...ama söyle ben bi yandan kiloda vermeye çalışıyorum de...bide sen glukofen kullanıyormuyduunn?? vallaa şimdi bende kafayı taktımm..o kaama neden oluyor peki rahim duvarı inceliğinden mi?? iç nar suyunu hergün hiç bırakmaa çokmu kötü tadıı...allah yardımcınn olsun..rabbim şafi ismiyle şifasını versinn cümlemizee

tam yazarken eşimin akrabasının vefat haberini aldık..genç adamdı yolda uyuklayınca kaza yapıyor ve 10 gündür komadaydı..eşi arkadaşımdı 6 yaşında kızı vardı..çok üzüldüm..
bizde öyle yollardan geldikki ben öyle uçurum öyle viraj görmedim zaten midem bulandı mola verdik..bizim alanya ya indiğimiz o yolda çok kaza oluyormuş..taşkent diye biryer giden var mı bilmiyorum
şuan taşucundayız babamların yazlığında...dün geldik..o güzelim otelden ayrıldık..bayanlar havuzuna çok özel bir ziyaretçimiz geldi..kocaman simsiyah bir yılan...şok olduk..bir delik vardı dedim ya bakımsız bir oteldi diye..o delikten girdi havuza sonra biz bağırınca tekrar çıkıp aynı yerden gitti..iyiki çocuklar bende değildi..şaka gibi ya..bir kız fotosunu çekti..nette yayınlada görsünler dedim..adamlara şikayet ediyorsun sana gülümsemekle kalıyorlar..
gelirken yol üzerinde netten gördüğüm yeni açılan GRAND AKÇA otele uğradık..gezdik..bayıldım..geceliği 170 tl..erken rezervasyon yaptırmak lazım..
anamura uğradık çok güzeldi yemek yedik..üzerine bir künefe yedim kiii sormayın gitsinn...
buranın denizi harika kızlar..yarıya kadar belinizde ve kimseler yok..tertemiz..yüzmeyi öğrenebilsem..eşim öğretiyor ama aşırı fobim var..kendime simit aldım..
bu arada göbişim çıktı yemekten..aslında çok yemiyorum ama..suda erittiğimi düşünüyorum...gidince tartıda görücez..

[Bwayyyy senii tatilciiii...yılan macerası kötü olmuşş ama diğer zamanlar güzell geçmişşş..böle devam etsin inşallahh...burası güzel dediğin yer neresi canımm??? deniz müsait mi bizler içinn??benim en çok dikkat ettiğim o...bide bu yılanlı olan otel neresiydii??haberimiz olsunda hiç tercih etmeyelimm..künefe yemişsinnn ohhh afiyet olsunn...hiç takma fazlalık varsada gelince verirsin senede bi kere tatile çıkıyorsunn bide onla yorma kafanıı...

cenazenizz varmışş başınız sağolsunnn..allah geride kalanlara sabır versinnn...zamansız ölüm dahada çok etkiliyor insanı...sizde dikkatli dönün...[/B]

canımm süperr olrduu...valla benimde hep aklımda biliyormusunn fırsat kolluyorum...istanbul forma her gittiğimde sende benim aklımda oluyorsunnn etrafa daha dikkatli bakıyorum karşılaşırmıyız diyeee...bigün öle bişi yapıcamm zatii :) :) aa bizim mahalleden arkadaş diye sarılıp oturcam yannaa :KK1::KK1: yoksa benimki normalde nanayy...şimdi buraya bunları bile yazarken tırsıyorum..adam çekşyor gizli hiçbişi yapamıyorum akrep burcunun 6. hissi gerçekten kuvvetliii...

anlamadımm yinemi adet oldunnn??? şirinee bidahası yok bunun hemen git bence büyük hastaneyee...hiç ihmal etmee bizde bide pko illeti varrr...ama söyle ben bi yandan kiloda vermeye çalışıyorum de...bide sen glukofen kullanıyormuyduunn?? vallaa şimdi bende kafayı taktımm..o kaama neden oluyor peki rahim duvarı inceliğinden mi?? iç nar suyunu hergün hiç bırakmaa çokmu kötü tadıı...allah yardımcınn olsun..rabbim şafi ismiyle şifasını versinn cümlemizee

teşekkür ederim Waww Allah razı olsun inşallah hepimize şifa versin Rabbimiz
:KK14: yaa evet az kanama var bugün artmadı ama bugün asıl regl günü gelmiş olabilir 9 hazirandan 2 temmuza kaymıştır geçen hafta göğüs ağrıları felan yaşamıştım belirtiler ondan yanaydı.
:KK14: önceki hafta dahiliyedeydim dahiliyecim pkoda incelme olmaz diyordu.
daha cuma günü kadındoğum doktorundaydım 7.5 mm iyydi sadece yumoş gelişmemiştii myom yoktuu olmasa bu cuma başka yere gideyim artık Cuma 3. günüm olur hormonlara da bakarlar
ben glukofen kullanmıyorum bıraktım mayısta düzensiz gidince korktum her şeyi bıraktım :KK43:
nar suyuna yeniden başladımm.

Canım vefat eden arkadaşınız için başınız sağ olsun :KK71: Rabbim geride kalanlara sabırlar versin...Aminnnnnnn
Ölüm her türlü acı ama erken yaşta gelince insan daha çok üzülüyor maalesef :26:

Bu arada yılan olayı içinde çok geçmiş olsun :KK53: ben olsam kesin korkudan bayılırdım herhalde :KK53:
Umarım kalan tatiliniz bari güzel geçer :KK34: yüzmeyide mutlaka öğren canım emin ol sonra denizden çıkmak istemezsin :KK1:
Göbişide fazla takma gazdır o gaz :KK1: yüzerek ve yürüyerek hemencecik gider nasılsa :KK34:

Bİr akrepte bizde var :KK1: Büyük kızım :KK1: huyları kurusun pek bir çekilmezler ama işte atsan atılmaz satsan satılmaz :KK60:
Kız olmadı bir gün sana bana haber ver :KK1: bende aynı gün hatta aşağı yukarı aynı saatte küçük kuzumla gideyim Foruma :KK1: devamlı girip çıktığın mağazlardan birinde tesadüf buluşuruz :KK60: :KK60: :KK60: eeee ondan sonra enişte bir yarım saatcik hasret gidermeye izin verir herhalde :KK60: sonuçta senelerdir görüşmemişiz dimi ama :KK60:

Son düzenleme:
Canım vefat eden arkadaşınız için başınız sağ olsun :KK71: Rabbim geride kalanlara sabırlar versin...Aminnnnnnn
Ölüm her türlü acı ama erken yaşta gelince insan daha çok üzülüyor maalesef :26:

Bu arada yılan olayı içinde çok geçmiş olsun :KK53: ben olsam kesin korkudan bayılırdım herhalde :KK53:
Umarım kalan tatiliniz bari güzel geçer :KK34: yüzmeyide mutlaka öğren canım emin ol sonra denizden çıkmak istemezsin :KK1:
Göbişide fazla takma gazdır o gaz :KK1: yüzerek ve yürüyerek hemencecik gider nasılsa :KK34:

Bİr akrepte bizde var :KK1: Büyük kızım :KK1: huyları kurusun pek bir çekilmezler ama işte atsan atılmaz satsan satılmaz :KK60:
Kız olmadı bir gün sana bana haber ver :KK1: bende aynı gün hatta aşağı yukarı aynı saatte küçük kuzumla gideyim Foruma :KK1: devamlı girip çıktığın mağazlardan birinde tesadüf buluşuruz :KK60: :KK60: :KK60: eeee ondan sonra enişte bir yarım saatcik hasret gidermeye izin verir herhalde :KK60: sonuçta senelerdir görüşmemişiz dimi ama :KK60:

süperrr olurdu yaaaaaaa...inşallahh ümidd ediyorummm...öle bi fırsatımm olursa hiç kaçırmammm...

ahhh ahh o akreplerii bana sorr cecommmmmmm...

ben bugünn ne yedimm ne yemedimm bilmiyorumm yineeeeeeeeeee.........karma karışıktıı....bu hafta sonuç ne olur bilmiyorumm....

ilaçlarım bitti...2..3. güne adet olurum inş...tabi olmamak en büyük umudumda :) :) neysee...ramazanın ilk gününe yetişsemde bitse gitsee..

ben bugünn ne yedimm ne yemedimm bilmiyorumm yineeeeeeeeeee.........karma karışıktıı....bu hafta sonuç ne olur bilmiyorumm....

ilaçlarım bitti...2..3. güne adet olurum inş...tabi olmamak en büyük umudumda :) :) neysee...ramazanın ilk gününe yetişsemde bitse gitsee..

Valla bende bu haftadan ümitli değilim her ne kadar kaçırmasamda biraz karışık birşey oldu bu güne kadar :KK1:
Bende herhalde Ramazanın ilk haftasında regl olurum diye düşünüyorum ama tabi bellide olmuyor :KK1:
Glukophage'ıda bir kaç gündür yine içmeyi unutuyorum ama yarın başlıyayım baride Ramazan girene kadar ilk günlerdeki yan etkileri atlatmış olayım :KK34: Şu unutkanlığım içinde cebime hatırlatma mesajı ayarlıyacağım ilacını iç diye :KK1: yoksa hiç bir işe yaramıyacak bu ilaç :KK34:

kuzlar merhaba... eve geldigimiz 12yi geciyordu yine... bugun tam 4,5saat hali yikadik annemle ama keyifliydi... esim aksam isten gelince de salona 2kat boya vurduk abimde yardim etti sagolsun. yarina belli olur bi kat daha gerekip gerekmedigi... anam tek 2odaydi simdi koridor dacikti. sanirimmutfak da cikacak :KK53:
ya ben yemek yemeyi unutuyom ve kan sejerim dusuyo... telaseyle hicbiseyin farkina varmumiyorum... haydi hayirlisi... bi biteydi su evin isi ... bende kendi evimi temizlerdim artik... bugun de mutfagi yapacaz buyuk ihtimal ama esim oglene kadar izinli oldugundan ogleye dogru gsmelirim anne dedim bisi diyemedi:))

Selamün Aleyküm kızlarrrrrrrrr :KK3:

Offf yaaa bugün yine bir sürü dışarı işim var ve ben hangi birini yetiştireceğimi şaşırdım :KK53:
Tatil iyi hoş güzelde dönüşü var bunun birde :KK1:
Neyse bugün bir kaçını halledeyimde yarında sırf arabayla ilgili ruhsat işlemlerim var onları yaptırırım ( düp taktırdımda onu işleteceğim :KK1: )

Umarım az kalorili bol hareketli bir gün olur hepimiz için :KK34:

kızlarrr günaydınnnn.....benim koca hafta beklediğimmisafirlerim sonunda bugün geliyorlarrr....2 gün bendelerr..cuma günü birlikte çıkıcazz annemlere gidicemm..

bu sabahhhhh artılar gitmişti tartıda..yine tamm 79.0 dımm:KK76::KK76::KK76::KK76::KK76::KK76:

şu 2 gün inşallah almamm...dikkat edicem ama bakalım..sabah erken kalktım kız kardeşim aşure istiyordu ne zamandır aşure yaptımm:KK53::KK53::KK53: ama daha gelmedilerr...sabah kahvaltı yapıp öğlene hafif patates salatası yapmayı düşünüyorumm...yanına belki hamur kızarte bilirim ortama bağlıı...

akşamada fırında tavukk diye düşünüyorumm inanaın en masum listemm buuu :) :) en azından cips kola yemeyi düşünmüyorum bu seferr....

kızlarrr günaydınnnn.....benim koca hafta beklediğimmisafirlerim sonunda bugün geliyorlarrr....2 gün bendelerr..cuma günü birlikte çıkıcazz annemlere gidicemm..

bu sabahhhhh artılar gitmişti tartıda..yine tamm 79.0 dımm:KK76::KK76::KK76::KK76::KK76::KK76:

şu 2 gün inşallah almamm...dikkat edicem ama bakalım..sabah erken kalktım kız kardeşim aşure istiyordu ne zamandır aşure yaptımm:KK53::KK53::KK53: ama daha gelmedilerr...sabah kahvaltı yapıp öğlene hafif patates salatası yapmayı düşünüyorumm...yanına belki hamur kızarte bilirim ortama bağlıı...

akşamada fırında tavukk diye düşünüyorumm inanaın en masum listemm buuu :) :) en azından cips kola yemeyi düşünmüyorum bu seferr....

:KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9: Süpersin canım :nazar: :nazar: :nazar:
Aman gözünü seveyim sakın aşureyide fazla kaçırma ne güzel 7leri görmüşsün :KK34:
Ayyy inşallah bende en kısa zamanda o kiloları görürüm ...Aminnnnnnnnnnnn

Kizlaar nasilsiniz. biliyorsunuz doktora gidecektim bugün. çok şaşkınım kızlar doktor ilkönce polikistik overn olmadığını söyledi inanamadım. bunca sene o kadar doktor polikistik teşhisini koymuştu:KK43:(( sevindim aslında kızlar beni en çok şaşırtan da adetimin geçmiş olmasına rağmen doktor sol yumurtalığımda 3 adet 20.mm yumoş gördü:KK66:))) ama endometriyum 7mm çatlatma iğnesi vermedi:KK43: hsgde. verme sevineyim mi üzüleyim mi şaşırdım :pdi siz yine de bol bol birlikte olun dedi. sonuçlar 1hafta sonra çıkacakmış sasirsim kizlaaar adet gunu yumurtlaemi insan :KK43:bu demektrki bn yine gec adet olcam :KK43:(( yumoslar yeni buyudgune gore

:nazar: maşallah 79lar ahhhhhhhhhh darısı başımaaa
listen çok güzel wawcım :):KK1: kızartma cısss yaparsan kesinn yersinn

Kizlaar nasilsiniz. biliyorsunuz doktora gidecektim bugün. çok şaşkınım kızlar doktor ilkönce polikistik overn olmadığını söyledi inanamadım. bunca sene o kadar doktor polikistik teşhisini koymuştu:KK43:(( sevindim aslında kızlar beni en çok şaşırtan da adetimin geçmiş olmasına rağmen doktor sol yumurtalığımda 3 adet 20.mm yumoş gördü:KK66:))) ama endometriyum 7mm çatlatma iğnesi vermedi:KK43: hsgde. verme sevineyim mi üzüleyim mi şaşırdım :pdi siz yine de bol bol birlikte olun dedi. sonuçlar 1hafta sonra çıkacakmış sasirsim kizlaaar adet gunu yumurtlaemi insan :KK43:bu demektrki bn yine gec adet olcam :KK43:(( yumoslar yeni buyudgune gore

gözün aydınnnnnnnnnnnnn pcos yok mu yani çoooooook iyi maşallahh :nazar:
ya anlamadığım bunca zaman nasıl oldu o pcos tanıısı ? adetin 3. günü yapılan testle hormonlar abakıyorlarr ona göre ve yumurtalıklara bakıp folükülleri görerek o teşhisikoyuyorlarr hadi hayırlısı maşallahh öylese 3 tane 20mm yumoşş :nazar: maşallahh sen ne yedin ne içtin bizimle de paylaşır mısın
yaw sen adet olmayı düşünmee bebişe konsantre ol inşallah güzel olur sonuçlarr bol çalışmalar :) folikasit verdi mii?
benim yumoş büyüdüüğünde inofolic vermişti banadaa

X