Kilo sorunu olan PKO hastaları birlikte zayıflıyor!

slm kızlar sayfanızı yeni gördüm ...
bende pkoluymuşum 28 yaşındayım ama doktora gidene kadar haberim yoktu..oldum olası hep kiloluydum evlendikten sonra da çok sık adet göremeye başlamıştım ..bebek için gittiğim de söyledi doktor kilo vermen lazım dedi 106 idim zar zor 100 ü gördüm 3 ay iğne yaptırdım şükür hamileyim...şimdi 4 buçuk aylık hamileyim kızımız olaca inşallah... rabbim isteyen herkese nasip eylesin inşallah...
ne güzel kilolar vermişsizniz çok hoşuma gitti..bende doğumdan sonra inşallah verip normal bir insan olurum...kilo her aman başiryebela ya istediğini alamıyorsun bi yerlere gitmek bile ezziyet oluyor....

:nazar: Maşallah canım Rabbim inşallah kuzucuğunu sağlıklı ve huzurlu birşekilde kuçağına almayı nasip eder ....Aminnnn
Darısı tüm özlemini çeken diğer topikteki yüreği güzel Anne adaylarının başına :KK34: İnşallah onlarda en kısa zamanda mucizelerinin müjdesini verirler bizlere :KK34: Aminnnnnnnnnnnnnnnn
İnşallah sende hamileliğinde mümkün olduğu kadar az kilo alarak hamilliğini sağlıcakla sonlandırırsın :KK34: Aminnnnnnnnn

yaparsın cecom :nazar: maşallah sana sen hamişken kilo vermiş bayansınn süpersinnnnn :nazar:
sigarayı bırakmışsın süper tatlımmmm çoooooooook sevindim inan Allah korusun bir daha
karabaşotu canın çok isterse sigara içmeyi ağzına bir minik karabaşotu at demişlerdii. ay bir acayip oluyor oda :KK1:

büyük kuzuyuda Annenlere bırakmışsın Allah kavuştursun canım
o halleri hepp ergenlikten geçecek ergen işte :KK1: şimdi ne çok özlemiştir senii :)
küçük kuzu sana sarar ablası olsa bir şey olunca hemen birbilerine destek çıkarlar :) sanki anne öz değil üvey gibi :KK1:
bizdede kuzenlerim öyleydi :)
yediklerin çok hafif benim kahvaltılar da öyle :) ben haftasonu kaçamaklarından kilo da veremedim saydım yerimde :KK1:
idolsün cecomm
yeşilçaya devammmm

:KK54: Çok sağ ol canım iyi dileklerin için :KK34:
Sıpayla biraz evvel telefonda tam 1 saat sohbet ettik :KK1: tuvaleti gelmese devam edecek :KK1: paso bütün gün yaptıklarını en ince ayrıntısına kadar anlatıyor :KK1:
Sigara konusunda iyiyim şu an şükür :KK34: başka zaman denemelerimde hep sinir küpü oluyordum ve eşim lanet olsun diyip gider sigara alırdı :KK1: şimdi iyimisin diye saat başı telefon açıyor :KK1:
İnşallah bir daha asla sigara paketine sarılmam :KK34: Söylediğin otu bir ara alayımda belki gerek kalmaz ama ne olur ne olmaz :KK1:

ya tüp bebek baya yorucu ve stresli geçti canım yeni bi tedaviye hazır hissetmiyorum kendimi belki bayramdan sonra diyet yapmayı isterim ama becerebilirmiyim bilmiyorum

canımm bizlerin kendiliğinden hamile kalma şansıda çokk yüksekk...sen bu ay yinede dikkat et kendine..çünkü geçen ay kullandığın ilaçlar gayet kuvvetli etkisi 3 ay sürüyorr...belkide bakmışsın hamile kalmışsınn..hiç belli olmuyor allah ol deyiversin yeterkii....

diyet değilde buna sağlıklı beslenme diyelim daha çekici olsunn.. :) bizlere bakarsan paylaşıyoruz zatenn..genelde sağlıklı beslenmeye çalışıyoruzz..çünkü bizim için 1 kilonun bile hormonlar üzerinde etkisi büyük...

bide bişi demeden geçemicemm...tedaviye ara versende bizim içmemiz gereken bi ilaç var glukofen..dr nabunu yazdırr inanki etkisi çok büyük..burada paylaşmıştım gecenlerde dr ların makalelerini..imkanım olsa bütün pkoluları bunu iletirim...çünkü çok tanıdığım pkolu sadece bununla hamile kaldı tabiki allahında izniylee...şimdilik bu kadar diyeceğim..rabbim hayırlı vakitte bebişlerimizi göndersin inşallahh..

hep başımızda bu durum benimde en yakın arkadaşlarımın hep 2. hatta 3. doğumları oldu
hem geç kaldım hemde sağlık durumumuz işte :KK43:
insan onların adına çok seviniyor Allah sağlıcakla büyütmeyi hayırlarını görmeyi nasip etsin evlatlarının diyorum
ama seni çok iyi anlıyorum ki ben de içim bir acayip oluyor

inşallah güzel olacak her şeyy :KK53:

nerdesinn kuzumm sen yaaa...sen neden böle takılı kaldın kiillodaa...ne yiyorsun ne içiyorsun yazmıyorsunda üstüne eleştirelim ama bence sende kızların burda paylaştığı öküz doyuran tabiriyle olan diyet varya ondan dene..hem tok kalıyor insan hemdegüsel kilo verdiriyorr..egedenizede...gusele de 2 kilo verdirmişş..kilolarınızz yakınn ben bi dene derim..1 hafta en azındann..durmakk yok...daha çok yol var önümüzdee...

slm kızlar sayfanızı yeni gördüm ...
bende pkoluymuşum 28 yaşındayım ama doktora gidene kadar haberim yoktu..oldum olası hep kiloluydum evlendikten sonra da çok sık adet göremeye başlamıştım ..bebek için gittiğim de söyledi doktor kilo vermen lazım dedi 106 idim zar zor 100 ü gördüm 3 ay iğne yaptırdım şükür hamileyim...şimdi 4 buçuk aylık hamileyim kızımız olaca inşallah... rabbim isteyen herkese nasip eylesin inşallah...
ne güzel kilolar vermişsizniz çok hoşuma gitti..bende doğumdan sonra inşallah verip normal bir insan olurum...kilo her aman başiryebela ya istediğini alamıyorsun bi yerlere gitmek bile ezziyet oluyor....

allah bağışlasın sana bebeğini...kucagınada al inşalah...bize böle umut oldun...ben hep kilolarımı suçluyorum hala dahada çekiniyorum bu kiloda hamile kalabilirmiyimki diyee...klomen kullandınmı hiç??bende eylülde başlıcam ama direk iğneylemi başlıyımyoksaklomenlemi karar veremiyorumm..

.sende bebeiş gelsin sonrasında bekliyoruzz burda veririzinşallah kiloları dert etme :)

Merhaba
:nazar: maşallahh 6 kg verip bebiş mi olmuşş Allah tamamına erdirsinnnnnnnnnnnnnnnnn çok sevindimmm
İnşallah sağlıcakla al bebişini kucağına ve sağlıcakla büyütesinn

ve aminn inşallah bizede nasip olsun
tabi sen şuan bebişine bak ceco var bak burada o maşallah hamileyken bile
kilo vermişş idolüm benimm
sen de istersen bebiş iyice büyümeden belki birazdaha verirsin ama
tam olarak bebişten sonra çalışmalara başlarsınn

sagol cnm...amin inşallah bende versem iiiolur da dikkat etmiyorum kendime ya...

allah bağışlasın sana bebeğini...kucagınada al inşalah...bize böle umut oldun...ben hep kilolarımı suçluyorum hala dahada çekiniyorum bu kiloda hamile kalabilirmiyimki diyee...klomen kullandınmı hiç??bende eylülde başlıcam ama direk iğneylemi başlıyımyoksaklomenlemi karar veremiyorumm..

.sende bebeiş gelsin sonrasında bekliyoruzz burda veririzinşallah kiloları dert etme :)
[/QUOTE]
sagol cnm darısı size inşallah..ilk ay sadece ovitrelle vurdu sonraki aylar önce klomen kullandım yumurtalar buyudu sonra da iğne oldum...3. iğneden sonra kaldım...kafanın rahat ol:)ması önemli galiba stres yapmıycaksın ben son ayımda eşim pek yanımdada yoktu o yüzden olmaz nasılsa diye rahattım pek dülünmemiştim olmuş..şükürler olsun...rahat olun olur inşallah :)

Kızlar epeydir giremiyorum annemin sağlık sorunlarından dolayı :KK43:
sureklı hastanelerdeyız vallahı oldum ıns sonu ıyı olur.
nasıl gıdıyo diyetler
ben acayıp terlıyorum ılac benı mahvettı:)
bu arada carsamba gunune gazı unv kadın dogum bolumune randevu aldık annemle
ben oraya gıdeceqım kontrole sonra dr ne der bılmıyorum
daha ıyı bır hastane olsun dedım ıns sonu ıyı olur:KK43:

Oouf
nasıl gıdıyo diyetler

canımm çok geçmiş olsun annene..inşallahh güzel haberlerle gel sende...bizlerde herşey aynı şimdilik ..

kızlarr haftasonundan dolayı 800 grm fazlam var diye bugünü hafif geçiricem dedim güyaa..sabah 4 salatalık 1 kaşık lor yedim...
öğlen eltim bi dilim bisküvi pastası verddi onu yedimm :KK43: :KK43:

eve çıktığımda unutmuşum pasta yediğimi pek bişi yemedim ne yiyim diye düşünürkenn pasta geldi aklımaa :KK43: kaç kaloridir hiç bilmiyorumm...

sonra öğle yemeği yerine...bir kase yoğurda 2 kaşık haşlanmış bugday koydumm..yedim...bide 2 kayısı...

akşamada eşim kızarmış tavuk getirecek..onunla salata ve yoğurt yemeyi düşünüyorummm işte böle geçti bugün..

canımm çok geçmiş olsun annene..inşallahh güzel haberlerle gel sende...bizlerde herşey aynı şimdilik ..

Saol cnm annemınkı kotu patolojı sonucunda tumör cıkmıs :KK43: o yuzden gazıye gıtmemız gerekıyordu ben kendımede randevu aldım
umarım kotu bısı olmaz annem ıcın saol cnm benm
ıns benmde bı bebısım olur artık:KK43:

canımm bizlerin kendiliğinden hamile kalma şansıda çokk yüksekk...sen bu ay yinede dikkat et kendine..çünkü geçen ay kullandığın ilaçlar gayet kuvvetli etkisi 3 ay sürüyorr...belkide bakmışsın hamile kalmışsınn..hiç belli olmuyor allah ol deyiversin yeterkii....

diyet değilde buna sağlıklı beslenme diyelim daha çekici olsunn.. :) bizlere bakarsan paylaşıyoruz zatenn..genelde sağlıklı beslenmeye çalışıyoruzz..çünkü bizim için 1 kilonun bile hormonlar üzerinde etkisi büyük...

bide bişi demeden geçemicemm...tedaviye ara versende bizim içmemiz gereken bi ilaç var glukofen..dr nabunu yazdırr inanki etkisi çok büyük..burada paylaşmıştım gecenlerde dr ların makalelerini..imkanım olsa bütün pkoluları bunu iletirim...çünkü çok tanıdığım pkolu sadece bununla hamile kaldı tabiki allahında izniylee...şimdilik bu kadar diyeceğim..rabbim hayırlı vakitte bebişlerimizi göndersin inşallahh..

ayy inş canım ya herşey rabbimden geliyo işşte dr ilaç hepsi sebep o yazdığın ilaç glukofen biraz daha bahsedermisin

ayy inş canım ya herşey rabbimden geliyo işşte dr ilaç hepsi sebep o yazdığın ilaç glukofen biraz daha bahsedermisin

canımm önce kendi dilimle anlatayım sonra 2 sayfa önce eklediğim yazılarıda atarım sanaa....

bizde insülin direnci oluşuyor bu pko yüzünden oda hotmonlarımızı alt üst ediyorr...ama bu ilaç insülin direncini kırıp hormonların dengelenmesini ve kendiliğinden yumurtalarımız gelişiyor ve çatlıyor bizimde kaliteli yumoşlarımız oluyor yanii...ilk hafta mide bulantısı ve karın ağrısı yan etkileri var...günde bir tane ile başlıyoruz sonra günde 2 ye çıkarıyoruz...bak google pko ve metformin ilişkisi yaz ve çıkanları oku onlar dahada yardımcı olacak sana...metformin glukofen dediğim ilaç ve benzerleri...

nasıl gıdıyo diyetler

Canım annen için çok geçmiş olsun :KK71:
Rabbim tez zamanda şifasını verir inşallah...Aminnnnnnnn

İnşallah çarşambadan sonra hayırlı haberlerle gelebilirsin :KK34:

ya ben nasıl verıcem bu kıloyu of of

Bizim aramıza katılarak başlayabilirsin :KK3:
İnşallah hepbirlikte çok çok güzel kilolar veririz :KK34:

canımm önce kendi dilimle anlatayım sonra 2 sayfa önce eklediğim yazılarıda atarım sanaa....

bizde insülin direnci oluşuyor bu pko yüzünden oda hotmonlarımızı alt üst ediyorr...ama bu ilaç insülin direncini kırıp hormonların dengelenmesini ve kendiliğinden yumurtalarımız gelişiyor ve çatlıyor bizimde kaliteli yumoşlarımız oluyor yanii...ilk hafta mide bulantısı ve karın ağrısı yan etkileri var...günde bir tane ile başlıyoruz sonra günde 2 ye çıkarıyoruz...bak google pko ve metformin ilişkisi yaz ve çıkanları oku onlar dahada yardımcı olacak sana...metformin glukofen dediğim ilaç ve benzerleri...

ewt canım okudum ve çok mutlu oldum bu ay biraz ümitliyim çünki doktorm tüp bebekten sonra normal yolla hamile kalabilirsin dedi eğer adet olursm hemen doktorm bana metformin veya glukofen yazmasını rica edicem bilgilendirdiğin için çok tşk ederim sağol

Selam kızlar, ne var ne yok? Benim kurslarım başladı bugün, onun için yoktum evde. Bilmediğim konular değil de belgelendirmek lazım işte.

Ay, kurstan çıkınca biraz dolaşayım dedim, butiğin birinde bir elbise gördüm bildiğiniz dibim düştü :KK9: Ama sırf 38 beden kalmış, alamadım yaa :KK14: :KK14:

ayyyyy anammmmm hertarafim agriyo kizlar annemlerdeyim bikac gundur. eve dogalgaz dosetmek zorunda kaldilar. kaliriferliyken butun bloklar dogalgaza fecmek isteyince bi bizimkiler en sona kalmis... ayyy evin icinde insaat acildi resmen... zaten parayada sikisiklardi... boya da baya kirlenmisti artik bende dedim babama malzemeleri alinda esimle ben boyariz diye... bugun sabah beridir oradaydim hasatim cikti inanin. yeni girdim sayfaya aklimdasiniz ama giremiyom. kacamak girsemde bisey yazamiyom. bu arada neyazijki kan sekerim dusup duruyo ve yemegime dikkat edemiyorum:KK53:

cecommmm canim hosgeldin ble diyemedim ama yazilarini buyuk merakla okuyorum bugun buyuk cadi ne yapmis :KK52: kucuk cadi ne yapmis :KK53: cecom kadayi nasil yemis vs..... anam bizde mi anne olunca o donemlerden gecicezzz???##%&*/-+()

sayfa acilsin diye beklerken uyuyordum:KK53: gozlerim agriyor ha kapandi ha kapanacak sayfalarin hepsini okudum uyuyabilirim artikin :KK52:

waw tatlim ben en son persembe hali yikayip belim karnim agridiktan sonra hasta oldum ya cuma azcik dinlendim c.tesi mrcbur anneme yardim ettim evi toparlamasina... pazar tesisat dosendi her yer kirildi toz toprak offfff... bugunde sabah esimle bi odaya bi kat boya attik esim ise gitti taaaaa 10:30 gibi geldi yemek cay derken bidaha boyaya hirdik eve geldigimiz 12yi coktan geciyordu... bir iki gun boya suter bbu arada tekrar hali cikardi annem yikamak icin... hayirlisi umarim hasta olmam... bir iki gun de temizljk surer amannnnn hayirlisi... stres yapmiyorum eskisi gibi. herseyi akisina birakiyorum

Selamün Aleyküm kızlarrrrrrrr :KK3:

Bugün yine karga kahvaltısını etmeden yani saat 6da uyandım :KK1:
Daha doğrusu dün gece baş ağrısı tuttu felaket ve çok zor uyuya kaldım ( eşim sağ olsun fönle ayaklarımı ensemi falan ısıttıda hafif mayıştım :KK1: ) Herhalde üşüttüm belden aşağısını :KK1: belden aşağı fön sıcak hava üfleyince baş ağrım hafifledi diye öyle bir tahminde bulunduk :KK1:
Sabah yine uyandığımda baş ağrım devam ediyordu bende kendimi duşa attım ( sıcak duş iyi geldi hatta kendimi az daha haşlıyordum desem yeridir :KK1: )

Almanyadan döndüğümden beri kız kardeşimle bir tek pazar günki mevlütte bir yarım saat görüşebildik o yüzden bugün geleneksel kahvaltı günlerimizden birini yapalım dedik ve İKEAda buluşmak üzere sözleştik :KK34:
Artık ancak öğleden sonra uğrayabileceğim için bir haber vereyim dedim merak etmeyin diye :KK34:

Hava değişimindenmidir yoksa büyük kuzu yok diyemidir bilmiyorum ama geldiğimden beri canım hiç birşey yemek istemiyor ama arada sapıtacak gibi oluyorum kendimi çok zor tutuyorum :KK1: hatta dün tutamadım akşama kadar güzel giderken az birşey çiko yedim :KK1: inşallah bundan sonra olmazda kızçem gelene kadar bende biraz toparlarım kendimi kilo anlamında :KK34:

Bu arada babamın emeklilik işi erkene çekiliyormuş şirkette iş yok diye ve bu durumda Annemde Kurbanda baban emekli olunca gelelim biz iyisimi dedi :KK53: Anammm benim kız ne olucak dedim ( yanlız seyahat etmesi için gereken belgeleri yoktu üstelik bayramdan önce gelecekti ) Bayramdan sonra biletler ucuzluyor o zaman göndeririz diyince yüreğime iniyordu olmaz bayramda burada olsun dedim ( sonra annemler kardeşimle gayet mutlu beni istemiyorlar hissine kapılsın istemiyorum sonuçta bayram )
Anneme kalsa önemli değil ama eşim duyunca olmaz öyle şey ben uçak biletini kendim alırım gerekirse pahalıda olsa dedide biraz rahatladım bende :KK34:
Bakalım hayırlısıyla bir iki hafta daha geçsinde kızın dönüş biletini alalım :KK34:

Selam kızlar, ne var ne yok? Benim kurslarım başladı bugün, onun için yoktum evde. Bilmediğim konular değil de belgelendirmek lazım işte.

Ay, kurstan çıkınca biraz dolaşayım dedim, butiğin birinde bir elbise gördüm bildiğiniz dibim düştü :KK9: Ama sırf 38 beden kalmış, alamadım yaa :KK14: :KK14:

İnşallah bizlerede 38 beden elbiseler almak nasip olur en kısa zamanda ....Aminnnnnnnnnnnnnnn
Bu arada kurslar için şimdiden kolay gelsin :KK34:
Bende çok istiyorum ama malum küçük kuzuyu bakacak kimse yok. Artık anam bir emekli olsunda :KK1: bol bol kurslara katılırım :KK1:

ayyyyy anammmmm hertarafim agriyo kizlar annemlerdeyim bikac gundur. eve dogalgaz dosetmek zorunda kaldilar. kaliriferliyken butun bloklar dogalgaza fecmek isteyince bi bizimkiler en sona kalmis... ayyy evin icinde insaat acildi resmen... zaten parayada sikisiklardi... boya da baya kirlenmisti artik bende dedim babama malzemeleri alinda esimle ben boyariz diye... bugun sabah beridir oradaydim hasatim cikti inanin. yeni girdim sayfaya aklimdasiniz ama giremiyom. kacamak girsemde bisey yazamiyom. bu arada neyazijki kan sekerim dusup duruyo ve yemegime dikkat edemiyorum:KK53:

cecommmm canim hosgeldin ble diyemedim ama yazilarini buyuk merakla okuyorum bugun buyuk cadi ne yapmis :KK52: kucuk cadi ne yapmis :KK53: cecom kadayi nasil yemis vs..... anam bizde mi anne olunca o donemlerden gecicezzz???##%&*/-+()

Canım size kolay gelsin :KK3:
Gerçektende hem zor hemde yorucu bir kaç gün seni bekliyor daha :KK34:
Bizde 14 sene içinde bir kere bile olsa badanacı tutmadık hep karı koca birlikte yaptık. Onlar 3 günde yapıyorsa biz 5 günde yapıyoruz ama baya karlı oluyor :KK34: üstelik bizde baya eğlencceli geçer :KK1: ben boyadan önce duvalara resim yaparım ve eşimide boyarım :KK1: tatlı tatlı didişerek bitirirsiniz inşallah sizlerde :KK1:
İşiniz bitine nasılsa eski güzel düzenine dönersin canım dert etme :KK34:

HOşbulduk bu arada :KK1:
Sorma benim kuzuların maceraları hiç bitmez :KK1: bakma bu ara ayrılar diye pek malzeme çıkmıyor bizede telefondada olsa kapışıyorlar cadılar sonrada ikiside titrek seslerle abbaciğim seni çot seviyorum koşa koşa gel taaaaaammmm mııııııı diye birbirleriyle sohbete başlarlar :KK1:

Günaydın kızlar giremedim bir kaç zamandır. Geçmişide okuyamadım varmı güzel haberler. Bu hafta tartılamadım kızlar. Cuma günüde çok yoğundumm giremedim. Işallah bu hafta güzel sonuçlar alırız.

kızlar bide geçen gün bişey duydum sizlerle paylaşmak istedim. soğuk su içmek yağları donduruyormuş ve idrarla akmasını engelliyormuş.. ve şuanda da yaz olduğu için çok yoğuk su içiyoruz. ben o günden sonra normal sıcaklıkta içeye başladım. belki faydası olur diye yazdım :-))

X