• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kilo, regl, pcos?

Ilk evlendigim seneler bekarken bide 3 ay falan geciyodu ilk 6 aylik bebegimi kaybettikten sonra normal dogum olarak yaptim ondan sonra düzenliydi bir yila yakin bu sefer gecti. 3 gnm geciyodu oda leke göruyodum hemn sonra kanamm oluyodu simdi 15 gn gecti karnima batmalar oluyo cok siskinlik var cok cabuk acikiyorum halsizlikte var ama testte bise cikmadi
ozaman daha garantili testler var ondan yap canım daha önce geçiyormuydu günün

Ilk evlendigim seneler bekarken bide 3 ay falan geciyodu ilk 6 aylik bebegimi kaybettikten sonra normal dogum olarak yaptim ondan sonra düzenliydi bir yila yakin bu sefer gecti. 3 gnm geciyodu oda leke göruyodum hemn sonra kanamm oluyodu simdi 15 gn gecti karnima batmalar oluyo cok siskinlik var cok cabuk acikiyorum halsizlikte var ama testte bise cikmadi
inş vardır cnm allah gönlüne göre versin

Teşekkür ederim, muhtemelen benimki multikistik over. Rahim görüntüsü fazlasıyla kistli ama başka bir sıkıntım yok şükür. Kıllanma erkek tipi değil, ben lazer epilasyondan çözüm alamadım ama belli bölgelerde var yani öyle yüzümde falan çıkmıyor. Herhangi bir ilaç vs kullanmadığım için teşhisim yanlışsa bile neyse ki bir olumsuzluğunu da yaşamadım.
Pko olanların genelde çenesinde ve göbeğinde kullanma oluyor işte. Rahimdeki kistli görüntü aslında senin yumurtaların. Multikistik overda yumurtalar çoktur ama yumurtlamasında bir problem yoktur. Polikistik overda ise yumurta yine çoktur ama yumurtlamasında problem vardır, hormonları bozuktur kullanma vs gibi belirtileri vardır. İçin rahat olsun hatta sevinebilirsin. :) çok geçmiş olsun :)

Pko olanların genelde çenesinde ve göbeğinde kullanma oluyor işte. Rahimdeki kistli görüntü aslında senin yumurtaların. Multikistik overda yumurtalar çoktur ama yumurtlamasında bir problem yoktur. Polikistik overda ise yumurta yine çoktur ama yumurtlamasında problem vardır, hormonları bozuktur kullanma vs gibi belirtileri vardır. İçin rahat olsun hatta sevinebilirsin. :) çok geçmiş olsun :)
Canm bende polikistik overim ama hormonlarima cok bakildi düzensiz degil 3 yil takip edildi ama hic bir doktor hormonlarin bozuk degil

3 ayda 8 cok az canım ben diyetisyene gittim haftada 3kg verdim
Siz kaç kilodan başladınız bilmiyorum ama benim zaten 10 kilo fazlam vardı . 68 ile başladım diyete Kendim kalori diyeti yapıyorum ki sonrasında diyeti burakınca daha fazla almayayım. Bilerek diyetisyene başvurmadım yani. Spor salonuna gidiyordum pandemiden önce zaten. Beni yakan pandemi oldu. Şimdi hem spor hem diyet ile böyle yavaş yavaş veriyorum. Hedefe yaklaştıkça vereceğin kilo azalır çünkü yakacağın yağ oranı azalır dedi spor hocam. O yüzden için rahat yani

Son düzenleme:
Herkese selamlar, ben 22 yaşındayım. Kendimi bildim bileli aşırı kiloluyum ve ilk regl olmaya başladığımdan beri düzensiz ilerliyor. Hatta öyle ki, yılda 1 kez oluyorum diyebilirim.

Doktora gittiğimde ise, hormonlarıma bakıldı ve haşimato teşhisi konuldu. Bunun için levotiron kullanıyorum. Ayrıca yüksek kiloya bağlı insülin direncimde var onun içinde glifor kullanıyorum. Her zaman regl olamamamı kiloya bağladı doktorlar (obezite doktoru ve endokrin doktoru) ve kadın doğuma göndermedi.

2 kez ultrason yapıldı, hiçbir şey çıkmadı kist vs. Hormon sonuçlarımı da yazıyorum:
T4 0,91
Tsh 5.055
Fsh 5.35
Lh 4.32
Estradiol 46
Prolaktin 11.86
Progesteron 0.44

4 ayda da yaklaşık 20-25 kilo verdim kendi çabamla ama hâlâ bir hareket yok. Virüs yüzünden hastaneye de gitmek istemiyorum.

Haşimato da regl sorunları yapıyor diye biliyorum. Bana hiç pcos teşhisi konmadı. Benimle aynı durumda olan var mı? Sizce bende pcos var mıdır, yoksa haşimatonun etkisi mi bunlar?
Bende pkosluym benimde hormonların temiz çıktı kilo verdim son 2 ayda 8 kilo verdim 2 aydır düzenli adet qörmeye başladım sende tüylenme saç dökülme falan varmı

Back
X