• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kilo, regl, pcos?

Herkese selamlar, ben 22 yaşındayım. Kendimi bildim bileli aşırı kiloluyum ve ilk regl olmaya başladığımdan beri düzensiz ilerliyor. Hatta öyle ki, yılda 1 kez oluyorum diyebilirim.

Doktora gittiğimde ise, hormonlarıma bakıldı ve haşimato teşhisi konuldu. Bunun için levotiron kullanıyorum. Ayrıca yüksek kiloya bağlı insülin direncimde var onun içinde glifor kullanıyorum. Her zaman regl olamamamı kiloya bağladı doktorlar (obezite doktoru ve endokrin doktoru) ve kadın doğuma göndermedi.

2 kez ultrason yapıldı, hiçbir şey çıkmadı kist vs. Hormon sonuçlarımı da yazıyorum:
T4 0,91
Tsh 5.055
Fsh 5.35
Lh 4.32
Estradiol 46
Prolaktin 11.86
Progesteron 0.44

4 ayda da yaklaşık 20-25 kilo verdim kendi çabamla ama hâlâ bir hareket yok. Virüs yüzünden hastaneye de gitmek istemiyorum.

Haşimato da regl sorunları yapıyor diye biliyorum. Bana hiç pcos teşhisi konmadı. Benimle aynı durumda olan var mı? Sizce bende pcos var mıdır, yoksa haşimatonun etkisi mi bunlar?
Öncelikle geçmiş olsun bende sizr benzer durumdayım. Pcos yüzünden kilo vermekde çok zor. Ayrica insulin direnciykede ilgisi varmış. Size tavsiyem mutlaka iyi bir hastane de bir kadin hastalıkları uzmanina gidin. Ihmale gelmez pco varsa tedavi olursunuz yok ise endokrin uzmani yol gosterecektir size mutlaka.

Bir zaanlar 92.5kiloydu polikistik overim adetduzensizligim vardi ve sekerim aclik 200 lerdeydi 4 ayda 24 kg verdim 68 kg dustugumde adetimde sekerimde normale dondu simdi yine kg aldim 74 oldum adetim duzensizlesti bel cevremde kalinlik var omuz genis farabideki doktor omur boyu diyet spor yumurtaliklarinin etrafinin yaglanmasida adet duzensizligine neden oluyo hatta cocuk istemiyorsan dogum kontrol haplari kullanmalisin dedi haaaa deyince cocugum olmuyo zaten erken menapoz olabilir misimde

Buda bugünün testi 12.günün

Eklentiler

• 80CC37A4-C619-41D9-94F0-02E855A6FF94.webp
    80CC37A4-C619-41D9-94F0-02E855A6FF94.webp
    55,2 KB · Görüntüleme: 26
Yok yok size kötü birşey söylemedim. 🌸
Bazen yanlış teşhis koyabiliyorlar, mesela multikistik over ile polikistik over teşhisi yanlış koyulabiliyor. Çok sık karıştırılıyormuş. Pkoda hormon bozulması olurken multikistik overda böyle bir durum olmuyor. Multikistik sadece bir ultrason görüntüsüymüş, yani yumurtalıklar multikistik yapıda olurmuş. Ben böyle biliyorum. Zamanında yanlış teşhis alan biri olarak söylemek istedim size. Konu sahibine bu yüzden söyledim 🌸
Yıllardır pko hastasıyım. Hastalık derken şükür ciddi bir sorunum yok. Hormonlarım normal çıkıyor ama rahim görüntüsü çok fena. Dr bana sen çok şanslı bir gruptansın sadece kozmetik birkaç yan etkiyi yaşıyorsun demişti ( çene bölgesinde sivilcelenme) acaba sizin dediğiniz şey mi bu, hiç bahsetmedi doktorum. Gerçi bir tedavi de görmüyorum beni etkileyen bir şey yok şu an .

Yıllardır pko hastasıyım. Hastalık derken şükür ciddi bir sorunum yok. Hormonlarım normal çıkıyor ama rahim görüntüsü çok fena. Dr bana sen çok şanslı bir gruptansın sadece kozmetik birkaç yan etkiyi yaşıyorsun demişti ( çene bölgesinde sivilcelenme) acaba sizin dediğiniz şey mi bu, hiç bahsetmedi doktorum. Gerçi bir tedavi de görmüyorum beni etkileyen bir şey yok şu an .
Benim bildiğim pko tedavisinde sadece rahimdeki görüntüye bakarak tanı koyuluyor. Çünkü rahimdeki görüntü sadece pkoda değil multikistik overda da çıkıyor. O yüzden görüntünün yanında, erkek tipi kıllanma ve kilo alma, hormon bozukluğu da olması gerekiyor. Pko zaten bir hormon bozukluğu hastalığı. Hormonlar bozuk olduğu için erkek tipi kıllanma, kilo alma ve alınan kiloyu verememe, regl düzensizlikleri gibi durumlar ortaya çıkıyor. Reglileriniz düzenliyse bir problem yoktur bence. Bana böyle anlatılmıştır açıkçası, bana da yanlış teşhis sonucu pko dediler. Kendi doktorum hayır pko değilsin diyerek bu söylediklerimi anlatmıştı.

Ben dilim döndüğünce anlattım, bakın burada doktora sorulan sorular var doktor arasındaki farkı anlatmış.

Kilo ve adet düzensizliği birebir ilişkide değil. Ben de obez kategorisindeyim, adetlerim çok düzenli ilk başladığından beri bu şekildeydi ama çok ağrılı geçiyor. Ağrı yüzünden gitmiştim doktora orada PCOS vardır büyük ihtimalle kilo-pcos-insülin direnci birbirini besleyen döngüye giriyorlar kilo vermedikçe de kırılmıyor demişti doktor.
Bence moralinizi hiç bozmayın çok iyi bir yol katetmişsiniz. BKİ 30un altına indiğinde sorunlarınız devam ederse o zaman tekrar doktora gidin bence. Şu anda hastaneler çok tehlikeli. Dayanabiliyorsanız gitmeseniz daha iyi herhangi bir hastalık için :(

Kaybınıza çok üzüldüm, inşallah tez zamanda sağlıklı bir evlada kavuşursunuz sizde.
[
Öncelikle geçmiş olsun bende sizr benzer durumdayım. Pcos yüzünden kilo vermekde çok zor. Ayrica insulin direnciykede ilgisi varmış. Size tavsiyem mutlaka iyi bir hastane de bir kadin hastalıkları uzmanina gidin. Ihmale gelmez pco varsa tedavi olursunuz yok ise endokrin uzmani yol gosterecektir size mutlaka.
şeker ilacı isteyin doktordan ben 2 aydır kullanıorum şekerim düzene girdi ve kiloyuda rahat vermeye başladım

Nasil bi diyet o canm haftada 3 kilo bizimlede paylasabilirmisin bide kilon kac ti kac oldu
valla cnm yalan yok 100 yaklaştım:) şimdi 96 yım diyetisyeni bıraktm gidemedim istagramdan ketojen diyeti yaz cnm ona başladım şimdi ,bitki cayları verdi doktor cok fazla içiyorum gercekte işe yarıyor allahtan her yerim orantılıda cok göstermiyorum ama cocuk için tabi ki cok fazla:(

valla cnm yalan yok 100 yaklaştım:) şimdi 96 yım diyetisyeni bıraktm gidemedim istagramdan ketojen diyeti yaz cnm ona başladım şimdi ,bitki cayları verdi doktor cok fazla içiyorum gercekte işe yarıyor allahtan her yerim orantılıda cok göstermiyorum ama cocuk için tabi ki cok fazla:KK43:
Bende 84 15 kilo vermek istiyorum ama malesef

valla cnm yalan yok 100 yaklaştım:) şimdi 96 yım diyetisyeni bıraktm gidemedim istagramdan ketojen diyeti yaz cnm ona başladım şimdi ,bitki cayları verdi doktor cok fazla içiyorum gercekte işe yarıyor allahtan her yerim orantılıda cok göstermiyorum ama cocuk için tabi ki cok fazla:KK43:
Bebek yokmu

Back