• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kilo, regl, pcos?

Sanki beni anlatmışsınız bende ergenligimden beri pco hasimato ve kilo ile bogusuyorum hatta bir dönem aşırı kilo verdim dal gibi kaldım yine geçmedi gitmedigim doktor yutmadigim ilaç kalmadı en son saldım herşeyi bir kaç sene hastalanmadigim bile oldu ben çözümü bitkisel tedavi ile buldum aktardan bitkisel karışımlı macun ve sularla seneler sonra hastalandım sonra yine durdu hastalanmam şu an hayıt suyu içiyorum sabah akşam çay bardaginin üçte biri hayıt suyu geri kalanı su doldurup içiyorum etkisini hemen göstermiyor yanliz ben altı ay sonra hastalandım ve hayatımda ilk defa 28 günde bir hastalanmaya başladım benim için bir mucize resmen hala da içmeye devam ediyorum tavsiye ederim

Benim bildiğim pko tedavisinde sadece rahimdeki görüntüye bakarak tanı koyuluyor. Çünkü rahimdeki görüntü sadece pkoda değil multikistik overda da çıkıyor. O yüzden görüntünün yanında, erkek tipi kıllanma ve kilo alma, hormon bozukluğu da olması gerekiyor. Pko zaten bir hormon bozukluğu hastalığı. Hormonlar bozuk olduğu için erkek tipi kıllanma, kilo alma ve alınan kiloyu verememe, regl düzensizlikleri gibi durumlar ortaya çıkıyor. Reglileriniz düzenliyse bir problem yoktur bence. Bana böyle anlatılmıştır açıkçası, bana da yanlış teşhis sonucu pko dediler. Kendi doktorum hayır pko değilsin diyerek bu söylediklerimi anlatmıştı.

Ben dilim döndüğünce anlattım, bakın burada doktora sorulan sorular var doktor arasındaki farkı anlatmış.
Teşekkür ederim, muhtemelen benimki multikistik over. Rahim görüntüsü fazlasıyla kistli ama başka bir sıkıntım yok şükür. Kıllanma erkek tipi değil, ben lazer epilasyondan çözüm alamadım ama belli bölgelerde var yani öyle yüzümde falan çıkmıyor. Herhangi bir ilaç vs kullanmadığım için teşhisim yanlışsa bile neyse ki bir olumsuzluğunu da yaşamadım.

Bide byle bkin
20200910_172038.webp

TSH 5 yüksek görünüyor, kilo vermede çok zorlanıyor olmalısınız, doktorunuz ilaç verdi mi

Back