• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kilo, regl, pcos?

Herkese selamlar, ben 22 yaşındayım. Kendimi bildim bileli aşırı kiloluyum ve ilk regl olmaya başladığımdan beri düzensiz ilerliyor. Hatta öyle ki, yılda 1 kez oluyorum diyebilirim.

Doktora gittiğimde ise, hormonlarıma bakıldı ve haşimato teşhisi konuldu. Bunun için levotiron kullanıyorum. Ayrıca yüksek kiloya bağlı insülin direncimde var onun içinde glifor kullanıyorum. Her zaman regl olamamamı kiloya bağladı doktorlar (obezite doktoru ve endokrin doktoru) ve kadın doğuma göndermedi.

2 kez ultrason yapıldı, hiçbir şey çıkmadı kist vs. Hormon sonuçlarımı da yazıyorum:
T4 0,91
Tsh 5.055
Fsh 5.35
Lh 4.32
Estradiol 46
Prolaktin 11.86
Progesteron 0.44

4 ayda da yaklaşık 20-25 kilo verdim kendi çabamla ama hâlâ bir hareket yok. Virüs yüzünden hastaneye de gitmek istemiyorum.

Haşimato da regl sorunları yapıyor diye biliyorum. Bana hiç pcos teşhisi konmadı. Benimle aynı durumda olan var mı? Sizce bende pcos var mıdır, yoksa haşimatonun etkisi mi bunlar?
Ultrason muayenesinde pcos tesisi var ise rahatlıkla konuyor benim de tuylenme aşırı kilo sorunlarım vardı tsh değerim seninki gibi yüksek ve insulin direncin vardı ben 1 sene çocuğum olsun diye mücadele ettim ne zaman ki tsh değerim ve insülin direnci düzene girdi hamile kaldım bir de yediklerine dikkat et şekeri tamamen kes ben tsh için 2 ay dereotu yemiştim bu arada ilaç da kullandım çok şükür şu an hamileyim ve bir sorunum yok

Ultrason muayenesinde pcos tesisi var ise rahatlıkla konuyor benim de tuylenme aşırı kilo sorunlarım vardı tsh değerim seninki gibi yüksek ve insulin direncin vardı ben 1 sene çocuğum olsun diye mücadele ettim ne zaman ki tsh değerim ve insülin direnci düzene girdi hamile kaldım bir de yediklerine dikkat et şekeri tamamen kes ben tsh için 2 ay dereotu yemiştim bu arada ilaç da kullandım çok şükür şu an hamileyim ve bir sorunum yok
kilo sorunun varmi canm bide kac ayliksin tedaviyle mi oldu

kilo sorunun varmi canm bide kac ayliksin tedaviyle mi oldu
Var canım maalasef 20 kilo kadar fazlam var hatta boyum 1.75 olduğu için çok göstermiyorum evet hem dahiliye eşliğinde hem de kadın doğumcuyla Bi tadavim oldu dahiliye de değerlerim düzenlendi klomenle de yumurtlama günümü tahmin ettik ve hayırlısıyla degerlerimin duzeldigi ay hamile kaldım tabi bu tedavi toplam 3 ay sürdü 3. Ayda da değerlerim düzeldi çok şükür

Var canım maalasef 20 kilo kadar fazlam var hatta boyum 1.75 olduğu için çok göstermiyorum evet hem dahiliye eşliğinde hem de kadın doğumcuyla Bi tadavim oldu dahiliye de değerlerim düzenlendi klomenle de yumurtlama günümü tahmin ettik ve hayırlısıyla degerlerimin duzeldigi ay hamile kaldım tabi bu tedavi toplam 3 ay sürdü 3. Ayda da değerlerim düzeldi çok şükür
Toplam 1 sene uğraştık ama sadece klomen verip gönderiyorlardi meğerse sorun degerlerde de varmış

Gözun aydin o zamn canm catlatma ignesi vurdunmu benimde 15 kilo fazlam var 5 gn oldu diyetteyim. Kür falan yapiyorum

Gözun aydin o zamn canm catlatma ignesi vurdunmu benimde 15 kilo fazlam var 5 gn oldu diyetteyim. Kür falan yapiyorum
Yok canım hatta ben son ay sadece klomen kullandım bittikten 4. 5. Gun genel de hep çatlardı kontrole gitmeden kendi kendimize denedik oldu. Ben soğan kurunu bir gün kullandım ama baş ağrım ve mide bulantim oldu sonra bıraktım başka da Bi kür kullanmadım sadece tsh için dereotu yedim

Yok canım hatta ben son ay sadece klomen kullandım bittikten 4. 5. Gun genel de hep çatlardı kontrole gitmeden kendi kendimize denedik oldu. Ben soğan kurunu bir gün kullandım ama baş ağrım ve mide bulantim oldu sonra bıraktım başka da Bi kür kullanmadım sadece tsh için dereotu yedim
Hm tekrar gecmis olsun ben kullaniyorum simdide lahana suyu baslicam

Evet ben ilk bebegimde klomen asilama oldm tuttu bebegimi alti aylik kaybettim sonra ikinci ayinda kendiliginden hamile kaldm bi oglum var tekrar bebek dsnyorum ama kendim klomen alip icmeyi dsnyorum
Bi doktora da gorunebilirsin bence çünkü hem değerlerine bakar ona göre hareket edersin diye düşünüyorum yinede sen bilirsin

Back