• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kilo problemi ve kusma

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU1
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Ben yapmadım ve yapmayı düşünmüyorum. Yediklerinden pişman olma yazık günah o yemeklere Allah büyük günah yazar. Onları yiyemeyenler var.
Pişmanlık duyma. Bir daha sakın kusma. Bu bir hastalık olur. Şişmanlatacak şeyleri kusayım derken sindirilmemiş olan faydalı gıdalarıda kusuyorsun. Beslenemeyip ölürsün. Allah korusun. İnternette araştır bir bu konu hakkında nele rbulacaksın. Çok zararlı bir davranış.
Buraya sorman iyi olmuş ama sen kusmaktan da pişmansın sanırım bu kusmak seni rahatsz etmiş.
Evet zararı çok. 20 li kilolara inip hasta olmak mı istiyorsun. Yapmamalısın.
Sağlıklı güzel mutlu günler diliyorum.

arkadaşlar ben 21 yaşındayım ve anoreksiya nervoza hastasıyım..bu hastalığı üç yıldır çekiyorum.nasıl başladığını anlamadım bile..önceleri sadece yediklerime dikkat ediyordum.ama sonra bu bende bir takıntı halini almaya başladı.yavaş yavaş yemek miktarını azaltmaya başladım.bazen bazı yiyecekleri canım çok çekiyordu.oturup yiyiyordum.ama sonra yaptığımdan rahatsız olup hepsini kusuyordum halada bunu yapıyorum.okul olduğu için çoğunlukla evde olmuyordum.eve geldiğimde aileme yemek yediğimi sölüyordum.fakat hepsi yalan tabii...iki yıl bu şekilde idare ettim.durumum kötü değildi.fakat 2009 yazında bi anda patlak verdi.hiç bir şey yememeye başladım.koca bir günü iki dilim peynirle geçiriyordum.annem bu durumdan korkmaya başladı.beni yemek yemem için zorluyordu.bu nedenle sürekli evde huzursuzluk ve kavga vardı.çook kilo verdim.gece uykudan kalp çarpıntısıyla uyanıyordum.kolestrolüm çıktı.başım dönüyordu sürekli.annem durumu farketmeye başladı.sonra beni zorla doktora götürdüler.bana bir ilaç verdi fakat hiç bi işe yaramıyo.aynı zamanda diyetisyendende yardım aldım fakat diyetisyenin verdiği listeye hiç bir zaman uyamadım.hala aklıma göre davranıyorum.yaptığımın doğru olmadığını biliyorum.bu hastalığın nasıl sonuçlanacağınıda biliyorum.ama bunun önüne geçemiyorum.çok çaresiz durumdayım.insanlar beni çok zorluyo yemek yemem konusunda.beni düşündüklerini biliyorum ama inanın bu benim için işkenceden başka hiç bişey olmuyor.insanlardan uzaklaştım bu baskılardan kurtulmak için hatta ailemden bile uzaklaştım.bana çok kızıyolar bu şekilde bir davranış sergilediğim için.insanlara sıkıntı verdiğim içinde gerçekten çok rahatsızım.onların kalbini kırmak beni mahfediyo.ama dediğim gibi ben bu hastalığın önüne geçemiyorum.arkadaşlar rica ediyorum (ipekçim özellikle sana söylüyorum) lütfen bu tür işlere kalkışmayın bir kere yakalanırsanız kurtuluşu gerçekten çok zor oluyor.ben hala kurtulamadım.....

canım lütfen dikkat et ye azar azar ye kilo ver dedikleri gibi sende hergün yediklerini biraz biraz arttır lütfen yapma bunu kendine. Allah hepinize yardımcı olsun. Geçmiş olsun. Bunun için daha çok yardım almalısınız.

YAŞAMAK SADECE DAHA GÜZEL MÜMKÜN OLDUĞUNCA AZ KİLODA OLMAK DEĞİLDİR.
DIŞ GÖRNÜŞÜNÜZÜ DÜZELTİRKEN İÇİNİZİ BOZMAYIN. BU DÜNYAYA BİR KEZ GELİYORUZ. BU YAŞAM HEDİYE. HEDİYENİZİ EN İYİ ŞEKİLDE KORUYUN.
HAYATTA ÇOK GÜZEL MUTLULUKLAR VAR. AMMMAAANN SAHİLDE EN GÜZEL GÖRÜNEN SİZ OLMAYIN AMA SAHİLİN EN SAĞLIKLISI VE EN MUTLUSU OLUN.
ÇOCUKLARINIZ VA RYADA OLACAK ÇOCUKLARINIZ İÇİN AİLENİZ İÇİN VE ÖNCE KENDİNİZ İÇİN MUTLU OLUN. HERŞEY ÇOK GÜZEL İNANIN.
a.s.:1hug:

arkadaşlar teşekkür ederim ilginiz için.eskisinden daha iyi olduğumu söyleyebilirim yemek yemeye yeni yeni başladım ama yinede çok değil rahatsız oluyorum çünkü...ailem bana sizin gibi pozitif görüşlerle yaklaşmıyo malesef.onlar bu hastalığa yakalandığım için benim zayıf karakterli olduğumu düşünüyolar ve bana kızıyolar.dış görünüşüme çok fazla önem verdiğimi düşünüyolar.halbuki böyle bi insan değilim.hiç süs yapmam makyaj hiç yapmam çoğunlukla spor giyinirim..ama onlar anlamıyo tabii..bu hastalığı reddediyolar..bu yüzden evde çok kavga çıktı..aslında bende anlam veremiyorum nasıl yakalandım bu hastalığa.daha öncede normal olduğumu söyleyemicem.sizlerde bilirsiniz kapı pencerelere 30 kere bakmak ,ocağın altı kapalımı diye bin defa kontrol etmek filan.bu hastalıkta eklendi tam oldu.bu tıp rahatsızlıklara obsesif bozukluk deniyor.tedavisi çok uzun ve zahmetli..bu rahatsızlığın tedavi edilmesi gerekiyormuş doktorum öyle söylemişti.tedavi edilmediğinde daha çok ilerliyor...ŞEKıL 1.A BEN.arkadaşlar varsa böyle sıkıntılarınız bir doktora başvurun lütfen.....

Bu aliskanliga Bulumi hastaligi denir! Doktor tadavisi olmani tavsiye ederim!

doktorum bunun anoreksiya nervoza olduğunu söledi.bulimiada hasta yeme kontrolünü kaybediyo ve kilo almamak için kusuyo ya da başka yollara başvuruyo..ben yemek yemeyi reddediyorumm..sofraya bile oturmuyorum canım çekipte yemek yemiyim diye..ikisi çok farklı...kadınlar kulübünde anoreksiya nervoza-çağımızın hastalığı diye bir bölüm var oradada yazıyo oradan bakabilirsin dilersen

aynı zamanda anoreksiya nervoza obsesif bozukluk olarak kabul ediliyor.obsesif bozukluk takıntı hastalığı olarak tanımlanıyor..bunuda doktorum söledi

bende 93 kgyum arada birde olsa çok yediysem çıkarıyorum.ya hastalanırsam bilmiyorum.millet nasıl 40 kg veriyor hayretle alkışlıyorum.irade lazım .ben çok kilo aldım tabi sezaryan felan.çok spor yapıyorum 6 kg verdim henüz ama daha 40 kg vermeliyim napıcam bennnnn ufffff

üzülerek söylüyorum ki ben de ara sıra yapmaya başladığım bu olayı artık neredeyse hergün yapıyorum. birden yeme atağı geliyor. insanlar şaşırıyorlar neresine gidiyor bu kızın diye halbuki gidip kusuyorum ya da aşırı spor yapıyorum o gün. farkındayım bunun ne sağlıksız olduğunu ama kızlar demesi kolay kontrol edemediğiniz birşey bu. nerden bulaştım bu illete bilmiyorum. keşke aşırı yeme gibi bir dürtüm olmasa, o ataklar olmasa! bunun kesin tedavisini yapan bir doktor bilen varsa hepimiz için çok faydalı olacak. ilaç tedavisine de inanmıyorum. tamamen düşünsel birşey bence. umarım hepimiz doğru yolu buluruz. bu ay adetim de erken oldu. daha kötü şeyler yaşamadan durdurmam gerek! ve nereden başlamalıyım hiçbir fikrim yok :43:

Back
X