- 20 Ocak 2008
- 15.103
- 31.716
-
- Konu Sahibi mermaid2608
Ben haftada bir kaçamak istiyorum. Öyle günlerce yesem hemen alırım geri.bir de benim midem hiç küçülmüyor.Aynı performansla yiyebiliyorum yine.Oncelikle tartiyla baginizi asla koparmayin. Hep uzerinde olun.
Kacamak mi yapmak istiyorsunuz, yapin. 1 hafta kacamak yaptiniz baktiniz 2 kilo mu aldiniz. Bu 2 kiloyu verene kadar yine sıkın kendinizi.
Siz eski duzeninize geri donmek istiyorsunuz ama emin olun size oyle yasamak cok zor gelecek. Mideniz almayacak. eskiden buyuk boy pizzayi nefessiz bitirebilirken simdi belki yarisina gelmeden tikanacaksiniz cunku mideniz kuculdu.
Kacamak yapmak istiyorsaniz yapin ama doydugunuz anda birakin. Asla zorlamayin.
Haftada bir kacamak istiyorsaniz yapin o zaman. Ertesi gun toparlayacaksaniz bunda ne gibi bi sıkıntı olabilirBen haftada bir kaçamak istiyorum. Öyle günlerce yesem hemen alırım geri.bir de benim midem hiç küçülmüyor.Aynı performansla yiyebiliyorum yine.
tebrik ediyorum cidden.açılın ben geldim
40 kilo verdim yaklaşık 3 yıldır koruyorum.
işin sırrı normal gündelik hayatında o klasik diyetisyen diyetleri gibi yaşayacaksın.
canın tatlı istedi, meyveli yoğurt, quark vs ile bastıracaksın, ızgaralar zeytinyağlılar burası tamam.
ben kendimi sosyal hayatta ya da tatillerde hiç kısıtlamıyorum.
mesela arkadaşlarımla buluştuysam onlar ne yerse yiyorum tatlısıyla içeçeğiyle... eve döner dönmez normalin 2 katı spor yapıyorum ve ertesi gün (o yağ vucuduma oturmadan) mutlaka bir detoks yapıyorum (protein, ananas, hurma vs değişikli dönüşümlü yapıyorum bunları) sonra hayatıma kaldığım yerden devam ediyorum.
mesela yarın sabah köy kahvaltısına gideceğiz, orda deli gibi yerim, akşama kadar tutar beni, akşam sadece yağsız salata ya da yoğurt yerim, bol bol koşarım, pazar yine de artı görürsem (100 gr bile olsa) pazarı da çok dikkatli geçiririm.
Ben de bunu öğrenmek istiyorum. Her gün delice yemek yemek istemiyorum. Mesela cumartesi özgür gün olsun.O gün yiyeyim, pazar günü extra dikkat edeyim. Fazla spor yapayım ama kalan 6 gün diyetisyen beslenmesi yapayım istiyorum. Canlı örneklere ihtiyacım var sizin gibi.vermesi daha kolaydı vallaaçılın ben geldim
40 kilo verdim yaklaşık 3 yıldır koruyorum.
işin sırrı normal gündelik hayatında o klasik diyetisyen diyetleri gibi yaşayacaksın.
canın tatlı istedi, meyveli yoğurt, quark vs ile bastıracaksın, ızgaralar zeytinyağlılar burası tamam.
ben kendimi sosyal hayatta ya da tatillerde hiç kısıtlamıyorum.
mesela arkadaşlarımla buluştuysam onlar ne yerse yiyorum tatlısıyla içeçeğiyle... eve döner dönmez normalin 2 katı spor yapıyorum ve ertesi gün (o yağ vucuduma oturmadan) mutlaka bir detoks yapıyorum (protein, ananas, hurma vs değişikli dönüşümlü yapıyorum bunları) sonra hayatıma kaldığım yerden devam ediyorum.
mesela yarın sabah köy kahvaltısına gideceğiz, orda deli gibi yerim, akşama kadar tutar beni, akşam sadece yağsız salata ya da yoğurt yerim, bol bol koşarım, pazar yine de artı görürsem (100 gr bile olsa) pazarı da çok dikkatli geçiririm.
İşte aynı ben.Tadına baksam ne olacak, yada ucundan yesem.Ben doyana kadar yemek istiyorum. Ben de öyle yapayım o zamanben asla bişeyin tadına bakıp bırakamam hiç yememek daha mantıklı benim için. Ben hafta içi 2 öğün yaparım karbonhidrattan ve kaloriden kısarım yine sevdiğim şeyleri yerim. Büyük öğünleri seviyorum. Bol et ızgara biraz pilav ya da makarna vs. Haftasonu da istediğimi yerim hiç takılmam. Benim yemekle sorunlu bir ilişkim var.
Haftasonu yediklerim de gerçekten aşırı fazla. Ama yapamıyorum başka türlü. 30 kilo verdim toplamda 5 yıldır da aynı kilodayım. Evet haftabaşında 1 2 kilo oynar ama sudur o gider hafta içi. Spor da yapıyorum tabi. Kas oranını arttırdıkça daha çok yakarsın zaten. Hatta böyle kaçamaklar metabolizmayı da fişekler.
Çok haklısınız. Konu sahibi alınmasın üzerine ama çok yakın bir tanıdığım var ölçüsüz yer içer kadın ve karnı davul büyüklüğünde yanlarda falan yer kalmamış artık..ve bunun kişilik özelliklerinden en barizi de "açgözlü" olması. Mesela bir yerde bir vişne ağacı var komşu gel topla sen de diyor bu gidip ağacı soyup soğana çeviriyor falan..göz tokluğu çok önemli..bir de herşeyden öte bu bedenler emanet her elimize geçeni top top içine atarak ayıp etmiş oluyoruz üstelik günah da..yaşam amacının yansıması atın ölümü arpadan olsun ya da tersi işte..Ne olursa olsun hayattaki tüm yaşadıklarımızın psikolojimize bağlı olduğuna inanırım ben.
He ne kadar doğrudur,bilemem,bilim insanı değilim sonuçta.
Mesela neden bir dilim pizzayla, bir parça çikolatayla yetinmediğinizi düşünelim.
Doymuyorum demeyin,emin olun hiç birimiz doymayız onlarla.
Kimimiz tamam kilo alırım,sağlıksız olurum,değerlerim yükselir vs. diye yemiyor kimimiz de engel olamıyor kendine daha fazlasını yiyor.
Bu konular çok uzun ve derin.
Böyle birkaç satırla anlatabilmek ve anlaşılabilmek çok zor.
İşin kolay kısmı düşünmemek.
Yemek yemeği düşündüğünüzde ve istediğinizde başka bir işle meşgul olun.
İşyerindeyseniz daha yoğun bir iş alın elinize.
Evdeyseniz nette takılın.
Dışarıdaysanız giyim mağazalarını gezin,kafelerden ve restaurantlardan uzak durun.
İşte aynı ben.Tadına baksam ne olacak, yada ucundan yesem.Ben doyana kadar yemek istiyorum. Ben de öyle yapayım o zaman
Bak onlardan bir süre uzak tut kendini sınır ilk etapta 21 sonra 40 gün, sevmediğini ya da tadının kötü olduğuna ikna et kendini. Sonra inan markette bulunduğu rafların önünden bile geçmeyeceksin. 10 yıldır kilo sorunum yok 47+_ 2 olarak kaldım hep. Öncesinde ben de çok düşkündüm ama yıllardır öyle şeylere para vermiş olmak bile çok müsrifçe geliyor. Zaten sağlıklı,haşlama besleniyormuşsun bence çok az bi yolun kalmış atlatmakta bu sorunu, bak bi geç bu eşiği o hazır ürünlerin içindeki yağların bile kokusunu alıp rahatsız olacaksınBenim derdim aslında küçük ebatlı ama kalorisi boş gıdalarla.Onlara karşı bir bağımlılık. Bana yemek verme çikolata ver,dondurma ver.özellikle tatlı gıdalar. Allahtan şerbetli tatlıları sevmiyorum. Ama bisküvi falan bayılırım. Kahvaltı niyetine yerim. Midem kötü olmaz
tebrik ediyorum cidden.
40 kilo ne demek.
sonrasında da kendine kurduğun beslenme düzeni daha dorusu koruma düzeninharika:))
zaten aksi durumda kiloların geri alınmaması mümkü değil ki
@tivoli26 benzer bir beslenme düzeni kurmalısın sen de.
ne yazık ki işin en meşakkatli kısmı burası
Ben de bunu öğrenmek istiyorum. Her gün delice yemek yemek istemiyorum. Mesela cumartesi özgür gün olsun.O gün yiyeyim, pazar günü extra dikkat edeyim. Fazla spor yapayım ama kalan 6 gün diyetisyen beslenmesi yapayım istiyorum. Canlı örneklere ihtiyacım var sizin gibi.vermesi daha kolaydı valla