Kilo koruma ve sağlıklı beslenme

Bugün saat 13:00-16:30 arası özgür gün yaptım. Leblebi, fındık, kabak çekirdeği, UNO elmalı tart,büyük bir kase dondurma, karışık pide,bir kase çorba tükettim. Bakalım yarın ve ilerleyen günlerde kilom ne gösterecek

52 bedenden 36 bedene kendi yaptığım sağlıksız aç kalma diyeti ile düştüm.Hiçbirşey yemedim resmen. Şimdi 56-56 kiloyum.Amacım sadece korumak kiloyu. Bir haftadır ölüm orucu yapmıyorum. Kahvaltı, ara öğünler ve akşam saat 5 te en son ana yemek şeklinde ,diyetisyenlerin dediği gibi besleniyorum.Ekmek bir dilim sabah,tatlı yok,pilav makarna yok,kızartma, hamurişi yok.Bir haftadır kilom sabit.Bol salata tüketiyorum, günde 2 meyve, süt, yoğurt, ızgara et.Ama kocaman bir ama karnım tok evet ama ruhum ve gözüm aç.Ben kahvenin yanımda bir parça bitter çikolata yemek istemiyorum. Kocaman bir paket çikolatayı yemek istiyorum. Yada pizzadan bir dilim almak değil bir pizzayı yemek üzerine de waffle yemek istiyorum. Sağlıklı beslenmeyi hayat tarzı olarak benimseyin tavsiyelerinde bir parça, herşeyden yiyerek nefsinizi köreltin Vs diyor. Ama ben kilolu olduğum zamanlardaki gibi arada abartılı yiyerek mutlu olmak istiyorum. Asıl sorun bu yeme patlamaları ne kadar zaman aralığı ile olmalı,tekrar kilo almak istemem.Başlangıç kilomu bilmiyorum ama 118 120 falandı. Benim tek ihtiyacım olan zaman zaman porsiyon, şeker, yağ kaygısı olmadan yemek.Ne sıklıkla yaparsam tartıdaki rakam ve vücut etkilenmez
Üzgünüm ama kilo vermek yada kilonu korumak istiyorsan yediğine ictigine dikkat ediceksin ötesi yok.hem yiyeyim iceyim hem kilo almayayim diyorsan olmuyor öyle maalesef,öncelikle gözünü doyurmak gerek sanirim kilo verirken kendini fazlaca kastin,herşeyden mahrum ettin kendini,o yüzden herşeyden azar azar yemeyi daha mantikli bulurum ben,insanin yasam boyu sevdiği yemekler tatlilar olur bunlari bir günde hayatindan cikaramzsinki ama eskisi kadar sik ve ayni oranda tuketemezsin de...saglikli beslenip koloni korumak istiyorsan neyi Ne kadar yediğine ve ne zaman yediğine dikkat etmen gerekir,özellikle manti,pizza veya tatli turu şeyleri haftada bir ödül öğünü diyerek yalnizca bir öğün olmak kaydiyla yiyebilirsin,diyelimki öğün fazla abartili yedin ertesi gün daha hafif beslenerek ve bir takim detokslarla kendini dengeleyebilirsin ama sana ilk tavsiyem midenden önce beynini doyur insanin cani birşey istemesinin nedeni midesi değil beynidir ve bence zayiflamanin hic bir lezzetini başka bir yemekde bulamazsin,

Üzgünüm ama kilo vermek yada kilonu korumak istiyorsan yediğine ictigine dikkat ediceksin ötesi yok.hem yiyeyim iceyim hem kilo almayayim diyorsan olmuyor öyle maalesef,öncelikle gözünü doyurmak gerek sanirim kilo verirken kendini fazlaca kastin,herşeyden mahrum ettin kendini,o yüzden herşeyden azar azar yemeyi daha mantikli bulurum ben,insanin yasam boyu sevdiği yemekler tatlilar olur bunlari bir günde hayatindan cikaramzsinki ama eskisi kadar sik ve ayni oranda tuketemezsin de...saglikli beslenip koloni korumak istiyorsan neyi Ne kadar yediğine ve ne zaman yediğine dikkat etmen gerekir,özellikle manti,pizza veya tatli turu şeyleri haftada bir ödül öğünü diyerek yalnizca bir öğün olmak kaydiyla yiyebilirsin,diyelimki öğün fazla abartili yedin ertesi gün daha hafif beslenerek ve bir takim detokslarla kendini dengeleyebilirsin ama sana ilk tavsiyem midenden önce beynini doyur insanin cani birşey istemesinin nedeni midesi değil beynidir ve bence zayiflamanin hic bir lezzetini başka bir yemekde bulamazsin,
Yanlış anladınız sanırım. Ben hem hayvan gibi yemek yiyeyim hem zayıf kalayım demiyorum. Sorunum zaten ucundan tadımlık yemek bana göre değil. Tarzım değil. Mutsuz oluyorum o şekilde. Evet zayıflamak tabii ki iyi,güzel ama ben yemek yemeyi, abur cubur yemeyi de en az zayıf olmak kadar seviyorum. Dünyanın zevklerinden çok uzak kalmak niyetim de yok.Sadece istediğim haftada bir gün hatta 3-5 saat özgür olmak.Acaba bu tarz beslenen var mı merak ettim.Yani bir gün özgür yemek yeter bana.O düşünce bile rahatlatıyor beni.Diğer türlü ucunda azcık ye,tadına bak bırak zayıf ama mutsuz yapıyor. Az önce kocaman bir dondurma yedim.Eşim de diyor ki maşallah çok mutlusun. Çikolata ve dondurma beni mutlu ediyor gerçekten. Keyif veriyor.

Haftada 1 gün ödül verin kendinize,yemek istediğiniz birşeyi yiyin o gün ama erken saatlerde. Sonraki gün az yer dengelersiniz. Ama yedim kilo alıcam eyvah dememeniz lazim bunu yaparken zira o stres insana kilo aldırıyor,tecrübe ile sabit

Yemek yerken tam buğday ya da çavdar ekmeği kullanın.Yarım dilim de doyuruyor resmen.

Kahvenin yanında çikolota yerine gün kurusunun arasına ceviz,badem koyup yiyin hem daha lezzetli,enerji verici ve sağlıklı.

Pizza yerken eski halinizi gözünüze getirin kendinizi durduramazsanız.

Yemek yerken tam buğday ya da çavdar ekmeği kullanın.Yarım dilim de doyuruyor resmen.

Kahvenin yanında çikolota yerine gün kurusunun arasına ceviz,badem koyup yiyin hem daha lezzetli,enerji verici ve sağlıklı.

Pizza yerken eski halinizi gözünüze getirin kendinizi durduramazsanız.
Sanırım ben anlatamadım kendimi. Ben zaten bu taktikleri kullanarak 50 kilodan fazla verdim.Şimdi ben kahvenin yanında çikolata yemek istiyorum artık. Ama sınırı belirlemede sıkıntı yaşıyorum.

çok kilo vermişsiniz yazık etmeyin

ama arada kaçamak yapın ve sporla dengeleyin

mesela bizde kimse mantı açmaz

bir yere misafirliğe gittim mantı açmışlar

ben yemem demedim orada

yedim her zaman bulamam çünkü

ertesi gün az yiyip biraz da fazla hareket ettim oldu bitti

X