Kilo koruma ve sağlıklı beslenme

mermaid2608

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Ekim 2015
2.860
2.429
43
52 bedenden 36 bedene kendi yaptığım sağlıksız aç kalma diyeti ile düştüm.Hiçbirşey yemedim resmen. Şimdi 56-56 kiloyum.Amacım sadece korumak kiloyu. Bir haftadır ölüm orucu yapmıyorum. Kahvaltı, ara öğünler ve akşam saat 5 te en son ana yemek şeklinde ,diyetisyenlerin dediği gibi besleniyorum.Ekmek bir dilim sabah,tatlı yok,pilav makarna yok,kızartma, hamurişi yok.Bir haftadır kilom sabit.Bol salata tüketiyorum, günde 2 meyve, süt, yoğurt, ızgara et.Ama kocaman bir ama karnım tok evet ama ruhum ve gözüm aç.Ben kahvenin yanımda bir parça bitter çikolata yemek istemiyorum. Kocaman bir paket çikolatayı yemek istiyorum. Yada pizzadan bir dilim almak değil bir pizzayı yemek üzerine de waffle yemek istiyorum. Sağlıklı beslenmeyi hayat tarzı olarak benimseyin tavsiyelerinde bir parça, herşeyden yiyerek nefsinizi köreltin Vs diyor. Ama ben kilolu olduğum zamanlardaki gibi arada abartılı yiyerek mutlu olmak istiyorum. Asıl sorun bu yeme patlamaları ne kadar zaman aralığı ile olmalı,tekrar kilo almak istemem.Başlangıç kilomu bilmiyorum ama 118 120 falandı. Benim tek ihtiyacım olan zaman zaman porsiyon, şeker, yağ kaygısı olmadan yemek.Ne sıklıkla yaparsam tartıdaki rakam ve vücut etkilenmez

aç kalarak zayıflamanın sonucu bu bir yerde.
zaten bu kadar yüksek kilolara çıkılmasının altında yeme bozukluğu,duygusal açlık gibi tespitler oluyor.
gayet iyi anlıyorum hissettiklerini.
çok dikkat etmelisin .yoksa tekrar hızlıca kilo alabilirsin.
keşke herşeyden az az yiyerek sağlıklı bir beslenme düzeni oturtsaydın.
şu an bu kadar büyük duygusal açlık hissetmezdin.
kaçamaklar benim bildiğim haftada bir olabilir ama onda bile porsiyonlarını kontrollü tutmalısın.
ne bileyim aynı gün içinde bir büyük pizza,üzerine lt lik kola,pasta çikolata olmaz tabi:))
bir de şu var.
aşırı yediğinin ertesi günü toparlanmak ta feci zor.
sabah kalkacaksın,önce kilo aldım mı diye bir tartılacaksın.
yediğin tonla yiyeceğin verdiği ağırlıkla tartıda epey bir artı görebilirsin.
sonra kepek ekmeğe dönüş yapmak istemeyecek bir önceki yediklerini arayacaksın.
kısaca çok zorlanırsın.
ama tabi ki aşırı yemeden ödül günleri yap kendine.
canının istediği tek bir şeyi seç mesela.

Ben diyetisyen eşliğinde de diyet yaptım. Hani haftada bir iki kilo verdiren sağlıklı diyetler. Benim duygusal açlık yada şok diyet açlığı değil. Ben yemek yemeyi seviyorum. Evet zayıf olup istediğimi giymek de güzel ancak zaman zaman eşortmanları giyip yağmurlu bir günde tv karşısında eşimle birlikte çatalları kaygısızca çikolatalı pastaya daldırmak da güzel. Dengeyi bulmak istiyorum. Oldum olası sulu yemek sevmem, hep ekmek arası,fast Food,ambalajlı ürünler. Kiloluyken de oturup kurufasulye pilav yemezdim.Hatta insanlar derdi sen neden kilo alıyorsun diye.Benim çocukluğumdan beri gözüm hep çikolata, bisküvi de.Sanorım bu duygusal açlık değil. Bağımlılık bir tür. Alkolizm gibi.

diyetisyen eşliğinde yaptığında kaçamaklar için tavsiyesi neydi?
açıkcası bağımlılığın altında da bir çok sebep yatıyor.
evt bununla mücadele etmek zor.
kilo vermekten ziyade korumak daha zor.
hele ki senin gibi fast food tutkunlarına.
yine de yapabileceğin bir şey yok ki fazla.
kilonu korumak için hergünün nefsinle mücadeleyle geçecek görünen bu ne yazık ki.
evde sulu yemek pişirmezmisin?
kilonu koruma döneminde sağlıklı bir yeme düzenine geçsen

o Kadar Kilo vermisken sakin kendine yenik düsüp Kilo alma. ne Kadar zor verdigini düsün.
ne güzel aynada kendine bak ve gurur duy.
herkes basaramiyor cünkü.
rahat seyler giyildiginde vücuda oturmadigi icin kilonu farkedemeyip daha cok yiyebilirsin bunu yapma.
simdi kesin fistik gibi olmussundur... bunun tadini cikar.
hangisi seni daha cok mutlu ediyor istedigini yiyebilmekmi yoksa göbegin falan cikmadan nefes alabilip her anlamda daha rahat hareket edebilmekmi.

Ne olursa olsun hayattaki tüm yaşadıklarımızın psikolojimize bağlı olduğuna inanırım ben.
He ne kadar doğrudur,bilemem,bilim insanı değilim sonuçta.
Mesela neden bir dilim pizzayla, bir parça çikolatayla yetinmediğinizi düşünelim.
Doymuyorum demeyin,emin olun hiç birimiz doymayız onlarla.
Kimimiz tamam kilo alırım,sağlıksız olurum,değerlerim yükselir vs. diye yemiyor kimimiz de engel olamıyor kendine daha fazlasını yiyor.
Bu konular çok uzun ve derin.
Böyle birkaç satırla anlatabilmek ve anlaşılabilmek çok zor.
İşin kolay kısmı düşünmemek.
Yemek yemeği düşündüğünüzde ve istediğinizde başka bir işle meşgul olun.
İşyerindeyseniz daha yoğun bir iş alın elinize.
Evdeyseniz nette takılın.
Dışarıdaysanız giyim mağazalarını gezin,kafelerden ve restaurantlardan uzak durun.

Sulu yemek eşim için yapıyorum ama ben yemiyorum. Ama şöyle yaparım. Kurufasulye mi yapacağım,kendime haşlanmış ayırıp piyaz yapıyorum.Salçalı yemek yiyemiyorum. Salata olacak yada soğuk zeytinyağlı olacak.Pirinç ve bulgur pilavı hiç sevmem ama kısır Vs yerim.tas kebabı,sebzeli kebap falan hiç istemem. Salçasız,susuz, özellikle soğuk yemekler tercihim.

benimde sulu yemekle aram yok, cok iyi anliyorum seni.
bisküvi, Tatli, Pasta daha cazip geliyor.... yani bunlari yemek istiyorsun ac oldugundan degil canin istediginden.
yani yoksa tabiki saglikli yasam icin karnin doysun diye kuru fasülye pilav pisirirsin. sanirim sorun bu.

İyi de ölümlü dünyada bana keyif veren bir aktiviteden tamamen uzaklaşmak da saçma geliyor. Şöyle düşünüyorum alkol kullanmak kişiye keyif verir. Eğer aşırıya kaçılmazsa zararsız mutlu eden bir aktivitedir ama fazlası bağımlılıktır.Kişiden beklenen alkol kullanımını kontrol altına almasıdır. Yemek de aynı şekilde. Beni mutlu eden şey bir pizza ve waffle ise benim bunu hayatımda kontrollü zaman aralığı ile yapmam daha iyi gibi.psikolijik açıdan da.

nekadar sürede verdınız bukadar kıloyu 50-60 kg az degıl cunku masallah..
ve senı cok ıyı anlıyorum karnı doysa gözü doymayanlardanım bende

ozaman en iyisi haftada bi defa yiyeceksin... simdi hergün waffle Pizza olmaz hergün yersen vücut daha önce ac kaldigi icin depolar.

haftada bir bi bütün waffle yersin ama hergün Tatli yemek istiyorsan, 1 parca cikolata gibi yapacaksin baska cözümü yok gibi.

Yok estağfurullah ben de yemeyin,içmeyin aman incecik olun vs. asla bunları demedim demem de zaten.
Siz bu lezzetlerden keyif alıyorsanız bence devam edin.
Bir lokma ile yetinmiyorsanız 7 lokma yiyin.
Yine yetmiyorsa birkaç tane yiyin.
Herkesin aşırısı kendine göre değişir.
Size normal geliyorsa pizza üzeri waffle afiyet olsun.

Canım ben seni çok iyi anlıyorum ya. Şu an diyetisyen eşliğinde haftada 3 gün sporla diyetteyim. haftada 500 gr gidiyor. Gene de hep kendime sorduğum bunu ne kadar yapabilirim. Ben yerken mutlu oluyorum ya. Kızartmalara hasretim. Bir pazar günü 4 tane sucuk yeme hakkım var. Daha önceki pazarlar aklıma geliyor içleniyorum. bir boğum sucuğu bazlama banarak yerdim. Ballar kaymaklar. Ühühühühüh. Daha 1 ay oldu ama bunu yaşam tarzı yapabilir miyim bilmiyorum. Light yoğurt peynir yemekten gına geldi. Kedim bile light peynirin yüzüne bakmıyor ki normal peynirimizdne bir cimcik verelim diye gözümüzün içine bakan kedi. Ay ben de çok dertliymişim. Anladım seni.
Ama 30 beden olmuşsun. Mutlu değil misin. Ben o kadar istiyorum ki geri o bedenlere düşmeyi.38 bile mükemmel benim için.yeniden giydiğin o elbiseler, ayna karşında çok mutlu hisettirmiyor mu? Yaşıma başıma bakmıcam 55e düşeyim bunların hepsini giycem dediğim bir sürü şey sakladım.

ben de diyetteyim .
ama kendi diyetimde:))
ben asla verilen listelere uyamayanlardanım.
evde ve işte ne var ise arasından uygunolanlarını porsiyon azaltarak yiyorum.
ve yememem gerekenleri de hiç yemiyorum.
açıkcası bu tür diyet listeleri de böyle bir duygusal açlık oluşturuyor.
mesela arada bozduğum oluyor tabi.
yoksa diyeti dediğin gibi uzun süre sürdürmek mümkün değil.
bir de light ürünler cidden gerekli mi sence?
gündelik hayatında bundan sonra hep light ürün tüketemeyeceğimize göre
olanlar içinden kendimize sağlıklı menüler oluşturmak daha kolay geliyor bana.
bir de yeşil çayı tavsiye edeyim.
hatta maden sulu-yeşil çay-limon kürünü.
cidden çok işe yarıyor.
konu dışı oldu ama kusura bakma:))
kendim de diyetle mücadelede olunca uzattım biraz.

peki şu an günlük neler yiyorsun?
bir örnek menünü yazarmısın?
bir de hiç mi arada yemedin pizza çikolata pasta filan.
illa ki olmuştur yediğin.
oldukça fazla kilo vermişssin uzun da sürmüştür nihayetinde.
ah işte en ölümcül hata bu düşünce;"ölümlü dünya yiyelim gitsin" düşüncesi.
seni haftada bir yemek teselli etmez mi?:))

Ben de şu an spor yapıyorum, diyet yapıyor muyum, kısmen diyebiliriz, sadece işlenmiş şeker yemiyorum bu aralar sadece sebze ve meyveden alıyorum. Bu da evdeyken kolay oluyor, çünkü onun yerine keyif alabildiğim şeyleri rahat evde yiyebiliyorum.
Sizin düşünceniz bana göre oturdum mu bir pasta, pizza vs yiyebileyim değil de bana yettiği kadarını yesem olmalı. Çünkü öyle bir istekle bir oturuşta ben de yerim bir pizzayı ama bir ortamda yavaş yavaş yediğimde 2 dilimden sonra tıkandığımı hissetmeye başlıyorum, yani onu yeme hakkınız olduğunu bilin, kaçmayacak o, istediğiniz zaman ulaşabilme düşüncesi bana göre onu önemsizleştiriyor.

Aynen
Aynen ben de sizin gibiyim. Kendim verdim ama işte alışkanlıklar çok zor. Teşekkür ederim. Yeşil çay içiyorum hergün.

Aralık ayında başladım,Mayıs ayında 65 kiloydum. Haziranda 59 A düştüm.

vay anasını helal olsun 6-7 ayda 50 kg vermek demek ac yasamak demek..bir saglık kontrolunden gecmenı önerırım..
diger iştah konusunda ise tavsıyem kendıne bir aralık belirlemen,örneğin 56-60 arasında kalacak kılom gibi..
birgün canın ne istıyorsa yersın ertesi gün dikkat edersın baktın 59-60 gösteriyor ibre hoooppp tekrar katı bır sekılde dıkkat edersın..en azından 3-5 kılo aralık,kilo kontrolü için iyi bir kıstas bence..daha rahat ve bıkmadan kalabılırsın kılonda

Aralık ayında başladım Mayıs ayında 65 kiloydum. Aralıktan beri hiç pasta yemedim,baklava yemedim,pizza yemedim. Bozduğum oldu tabii.Ama en fazla küçük paket bitter çikolata yedim,bir paket leblebi yedim yada sınırsız meyve yedim.Hatta saatli bozdum. Yani bugün 13:00-16:00 arası diye.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…