- 16 Ekim 2015
- 2.860
- 2.429
- 43
-
- Konu Sahibi mermaid2608
Bütün tahlilleri yaptırdım. Sadece folik asit düşük.Diğwrleri normalvay anasını helal olsun 6-7 ayda 50 kg vermek demek ac yasamak demek..bir saglık kontrolunden gecmenı önerırım..
diger iştah konusunda ise tavsıyem kendıne bir aralık belirlemen,örneğin 56-60 arasında kalacak kılom gibi..
birgün canın ne istıyorsa yersın ertesi gün dikkat edersın baktın 59-60 gösteriyor ibre hoooppp tekrar katı bır sekılde dıkkat edersın..en azından 3-5 kılo aralık,kilo kontrolü için iyi bir kıstas bence..daha rahat ve bıkmadan kalabılırsın kılonda
çok hızlı kilo vermişssin.Aralık ayında başladım Mayıs ayında 65 kiloydum. Aralıktan beri hiç pasta yemedim,baklava yemedim,pizza yemedim. Bozduğum oldu tabii.Ama en fazla küçük paket bitter çikolata yedim,bir paket leblebi yedim yada sınırsız meyve yedim.Hatta saatli bozdum. Yani bugün 13:00-16:00 arası diye.
ben de diyetteyim .
ama kendi diyetimde:))
ben asla verilen listelere uyamayanlardanım.
evde ve işte ne var ise arasından uygunolanlarını porsiyon azaltarak yiyorum.
ve yememem gerekenleri de hiç yemiyorum.
açıkcası bu tür diyet listeleri de böyle bir duygusal açlık oluşturuyor.
mesela arada bozduğum oluyor tabi.
yoksa diyeti dediğin gibi uzun süre sürdürmek mümkün değil.
bir de light ürünler cidden gerekli mi sence?
gündelik hayatında bundan sonra hep light ürün tüketemeyeceğimize göre
olanlar içinden kendimize sağlıklı menüler oluşturmak daha kolay geliyor bana.
bir de yeşil çayı tavsiye edeyim.
hatta maden sulu-yeşil çay-limon kürünü.
cidden çok işe yarıyor.
konu dışı oldu ama kusura bakma:))
kendim de diyetle mücadelede olunca uzattım biraz.
Kaç yaşındasiniz?Canım ben seni çok iyi anlıyorum ya. Şu an diyetisyen eşliğinde haftada 3 gün sporla diyetteyim. haftada 500 gr gidiyor. Gene de hep kendime sorduğum bunu ne kadar yapabilirim. Ben yerken mutlu oluyorum ya. Kızartmalara hasretim. Bir pazar günü 4 tane sucuk yeme hakkım var. Daha önceki pazarlar aklıma geliyor içleniyorum. bir boğum sucuğu bazlama banarak yerdim. Ballar kaymaklar. Ühühühühüh. Daha 1 ay oldu ama bunu yaşam tarzı yapabilir miyim bilmiyorum. Light yoğurt peynir yemekten gına geldi. Kedim bile light peynirin yüzüne bakmıyor ki normal peynirimizdne bir cimcik verelim diye gözümüzün içine bakan kedi. Ay ben de çok dertliymişim. Anladım seni.
Ama 30 beden olmuşsun. Mutlu değil misin. Ben o kadar istiyorum ki geri o bedenlere düşmeyi.38 bile mükemmel benim için.yeniden giydiğin o elbiseler, ayna karşında çok mutlu hisettirmiyor mu? Yaşıma başıma bakmıcam 55e düşeyim bunların hepsini giycem dediğim bir sürü şey sakladım.
hadi bakalım.Aslında diyetisyenim süper. ilk randevudan önce 5 gün ne yediğimiz yazdık. Aldı inceledi ve düzenimizi bozmayacak kadar sadece menülerde azaltma yaptı. Ve ara öğünler koydu ki bu benim hiç yapmadığım bir şeydi. 3 saatten fazla aç kalmamak çok önemliymiş. Her gün kapuçino içme adetimiz olduğundan ona bile ellemedi bir ara öğünümüz bu. Hamburger menümüz var, makarnamız var, istersek pizza menümüz var. Hiç bir şeyden eksik bırakmıyor bizi ama azar azar. Bir de kızartma yok. Ama vücuda alınan yağı azaltmaya çalışıyor şu anda ve light ürünler o yüzden. Benim vermem gereken bir 15 kilom var. Belki koruma aşamasında light ürülenlerden kurtuluruz :)
Ben diyetisyene çok karşıydım. Bir zamanlar 48 kiloydum. Bana sende kurt var derlerdi. Bu kadar yemeğe böyle olması imkansız. Bir oturuşta bir ekmek yerdim. Sonra almaya başladım. Kendim de inanamadım. Kendim veririm yaparım dedim. Spor yaptım az yemeye çalıştım ama yok olmuyor. Sonunda yapamadığımı kabul edip diyetisyen yolunu tuttum. Hadi bakalım bu cumartesi ölçüm var :) Ben bir de gebelik düşünüyorum. Azıcık da artık onun için kilo vereyim dedim. 1.65 boy 73 kilo olmuştum. Şimdi bu cumartesi 69 görmeyi hedefliyoruz. Hadi bakalım.
Vücut sarkmadi mi, yüzünüz çökmedi mi?Aralık ayında başladım,Mayıs ayında 65 kiloydum. Haziranda 59 A düştüm.
Ben diyetisyen eşliğinde de diyet yaptım. Hani haftada bir iki kilo verdiren sağlıklı diyetler. Benim duygusal açlık yada şok diyet açlığı değil. Ben yemek yemeyi seviyorum. Evet zayıf olup istediğimi giymek de güzel ancak zaman zaman eşortmanları giyip yağmurlu bir günde tv karşısında eşimle birlikte çatalları kaygısızca çikolatalı pastaya daldırmak da güzel. Dengeyi bulmak istiyorum. Oldum olası sulu yemek sevmem, hep ekmek arası,fast Food,ambalajlı ürünler. Kiloluyken de oturup kurufasulye pilav yemezdim.Hatta insanlar derdi sen neden kilo alıyorsun diye.Benim çocukluğumdan beri gözüm hep çikolata, bisküvi de.Sanorım bu duygusal açlık değil. Bağımlılık bir tür. Alkolizm gibi.
52 bedenden 36 bedene kendi yaptığım sağlıksız aç kalma diyeti ile düştüm.Hiçbirşey yemedim resmen. Şimdi 56-56 kiloyum.Amacım sadece korumak kiloyu. Bir haftadır ölüm orucu yapmıyorum. Kahvaltı, ara öğünler ve akşam saat 5 te en son ana yemek şeklinde ,diyetisyenlerin dediği gibi besleniyorum.Ekmek bir dilim sabah,tatlı yok,pilav makarna yok,kızartma, hamurişi yok.Bir haftadır kilom sabit.Bol salata tüketiyorum, günde 2 meyve, süt, yoğurt, ızgara et.Ama kocaman bir ama karnım tok evet ama ruhum ve gözüm aç.Ben kahvenin yanımda bir parça bitter çikolata yemek istemiyorum. Kocaman bir paket çikolatayı yemek istiyorum. Yada pizzadan bir dilim almak değil bir pizzayı yemek üzerine de waffle yemek istiyorum. Sağlıklı beslenmeyi hayat tarzı olarak benimseyin tavsiyelerinde bir parça, herşeyden yiyerek nefsinizi köreltin Vs diyor. Ama ben kilolu olduğum zamanlardaki gibi arada abartılı yiyerek mutlu olmak istiyorum. Asıl sorun bu yeme patlamaları ne kadar zaman aralığı ile olmalı,tekrar kilo almak istemem.Başlangıç kilomu bilmiyorum ama 118 120 falandı. Benim tek ihtiyacım olan zaman zaman porsiyon, şeker, yağ kaygısı olmadan yemek.Ne sıklıkla yaparsam tartıdaki rakam ve vücut etkilenmez
Açlıktan bayılmadım,yüzüm çökmedi ama sarkma özellikle kollarda var.Şimdi aletli platese başlayacağım. Zaten kollarım kendimi bildim bileli çatlak ve gevşek bir yapıdaVücut sarkmadi mi, yüzünüz çökmedi mi?
Bayilmadiniz mi hiç açlıktan?
Diyetisyenle de zayıfladım zamanında.Yine aldım ki geri daha fazlasını.Bu ilk defa değil yaniİşte bunun için diyetisyenle zayıflamak gerekiyor
Zamanında senin yaptığını bende yaptım, 22 kilo zayıfladım kendi yaptığım diyetle
Ama 7 yıl içinde bu kiloyu geri aldım arada yine kafama göre diyetler yapsamda pek başarılı olamadım
Şimdi diyetisyene gidiyorum, üç hafta oldu, sonuçlar olumlu
Üç haftada 3 kilo verdim ve açlık çekmiyorum
Hazır gıdaya değil de hamur işine benim bağımlılığım, ekmek, börek,çörek, makarna vs... pek paketli gıda yemem. Ama bir şekilde zararlı şeylere müptela olmuşuz, bunu anlattım diyetisyene, önce bağımlılıklarını bitireceğiz dedi, ona uydum gidiyorum, bakalım ne olacak. Şu anda kilonu vermiş olsan da bir diyetisyen desteği alabilirsin, bazen onları ciddiye almıyoruz ama bu tür bağımlılıklarla başa çıkmada etkili olduklarını fark ettim. Bazen sevdiğimiz şeyleri hep yesek ve kilo almasak diye hayal kuruyorum ama gerçeklerle yaşamak zorundayım =(((
ayda sadece bir gün bu istediklerini ertesi günde sporunu yap geri kalan 29 gün sağlıklı beslenmeye devam et.52 bedenden 36 bedene kendi yaptığım sağlıksız aç kalma diyeti ile düştüm.Hiçbirşey yemedim resmen. Şimdi 56-56 kiloyum.Amacım sadece korumak kiloyu. Bir haftadır ölüm orucu yapmıyorum. Kahvaltı, ara öğünler ve akşam saat 5 te en son ana yemek şeklinde ,diyetisyenlerin dediği gibi besleniyorum.Ekmek bir dilim sabah,tatlı yok,pilav makarna yok,kızartma, hamurişi yok.Bir haftadır kilom sabit.Bol salata tüketiyorum, günde 2 meyve, süt, yoğurt, ızgara et.Ama kocaman bir ama karnım tok evet ama ruhum ve gözüm aç.Ben kahvenin yanımda bir parça bitter çikolata yemek istemiyorum. Kocaman bir paket çikolatayı yemek istiyorum. Yada pizzadan bir dilim almak değil bir pizzayı yemek üzerine de waffle yemek istiyorum. Sağlıklı beslenmeyi hayat tarzı olarak benimseyin tavsiyelerinde bir parça, herşeyden yiyerek nefsinizi köreltin Vs diyor. Ama ben kilolu olduğum zamanlardaki gibi arada abartılı yiyerek mutlu olmak istiyorum. Asıl sorun bu yeme patlamaları ne kadar zaman aralığı ile olmalı,tekrar kilo almak istemem.Başlangıç kilomu bilmiyorum ama 118 120 falandı. Benim tek ihtiyacım olan zaman zaman porsiyon, şeker, yağ kaygısı olmadan yemek.Ne sıklıkla yaparsam tartıdaki rakam ve vücut etkilenmez
Spor yaptım ya.Hem dışarıda hem koşu bandında şimdi de aletli platese başlıyorum.Sporsuz olmaz kiSporsuz ac kalarak vermisseniz vucudunuzun hali nasil su anda ? Sarkma vs? Bir de tebrik ederim bu kadar yemek yemege duskunken nasil tuttunuz kendinizi bu kilo verme surecinde ?
Spor yaptım ya.Hem dışarıda hem koşu bandında şimdi de aletli platese başlıyorum.Sporsuz olmaz ki
cidden aç durmuşssun sen.bir domates bir salatalık ile.Sabah 1 elma,akşam üzeri bir domates 1 Salatalık yada atom marul yedim.Gün içinde çok midem bulanırsa bir kaç çiğ fındık yedim.1,5 lt su içtim.En az 45 dakika yürüdüm. Şekersiz türk kahvesi içtim.Maydanoz,soğan, lahana beraber kaynatıp suyunu içtim. Yalnız en fazla 15-20 gün yaptım. Her 15 günde bir bozdum. Ama saatli bozdum. Saat 13:00-16:00 arası genelde oldu bu bozma saatleri. Bozduğum da öküz gibi yedim tabiri caizse. Ama üst üste 2 gün hiç bozmadım. Tabii ki karnım şişti, gaz okdu vs.İşte şimdi sağlıklı beslenmeye geçtim.Becermeye çalışıyorum.