- 17 Nisan 2023
- 90
- 24
- Konu Sahibi olmuyoreskisigibi
Küçüklüğümden beri hep vücudu yağlı olan biriydim. Sebebi de tabii devamlı sağlıksız beslenmemdi. Karantina döneminde biraz kilo almıştım ve verememiştim bu yılın başı da artık nereye kadar dedim ve dört ay kadar diyet yaptım. Bu dört ayda vakitten dolayı spora gereken önemi vermedim. Kilo da verdim ama vücudumda bir değişiklik olmamıştı. Sonra spora başladım ama yine bir değişiklik göremeyince 6 hafta önce diyetisyene gittim. Diyetisyen eşliğinde 1 ayda 5 kilo verdim ve hepsi yağdan gitti. Ama vücudum hala çok şekilsiz. Belki de biraz zaman gerekiyordur bilmiyorum. Basen kısmımda fazla yağ yok ama iç bacaklarım yağlı, sarkık ve selülit dolu. Alt bacaklarım bile sıkı değil yürüyünce sallanıyor resmen. Göbek, bel kısımlarında da fazlalıklarım var ayrıca simitlerim de. Üst kollarımda da çok azcık bir sarkma var ve biraz fazlalık. Genel olarak vücudumun her yerine yayılmış bir yağ sorunum var yani. Gram kaslı değilim etim çok gevşek. Sanırım skinny fat dedikleri durumdayım. Şuanda da boyum 165 ve kilom 58. 4-5 haftadır da spor yapıyorum bu 1 ayda çok düzenli yapamasam da biraz vakit ayırdım. İlk kardiyo ile devam etmeyi düşündüm ama sonra pilatesi daha mantıklı buldum. Artık gerçekten fit görünmek istiyorum. Biraz uzun olmuş olabilir ama lafın kısası bu durumdan nasıl kurtulabilirim, önerebileceğiniz sporlar var mıdır? Beslenmemde proteini arttırmam daha yararlı olur mu? Şimdiden teşekkürler.