• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kilo Almak İsteyenlerin Paylaşım Alanı

Havuç, mısır, bezelye ve patates gibi glisemik indeks değerleri yüksek besinlerin sürekli açlık hissi yarattığını biliyor muydunuz?

Besinlerin, kan şekerini yükseltme hızlarına "glisemik indeks" adı verilir. Her besinin, yemek sonrası kan şekerini yükseltme hızı farklıdır. Glisemik indeksi yüksek olan yiyecekler devamlı açlık hissi yaratırlar. Havuç, mısır, bezelye ve patatesin glisemik indeks değerleri yüksektir. Faydalarına rağmen bu besinler dikkatli alınmalıdır.

Patates: Patates önemli bir C vitamini kaynağıdır. B6 vitamini, bakır, potasyum, manganez, triptofan ve diyet posası içerir. Patates yapısında bulunan bileşikler kan basıncını düşürücü etki gösterir. DNA sentezinden, kan hücrelerinin yapımına, hücreler arası iletişimi sağlayan fosfolipidlerin sentezlenmesine, kalp sağlığını korumaya, beyin ve sinir sisteminin aktivitesine, fiziksel performansın artırılmasına kadar pek çok işlevde görev alır. Ayrıca patates, özellikle kabuğuna yakın kısımlardaki yüksek posa içeriği ile kolesterolün düşürülmesine, kolon kanserinin önlenmesine yardımcıdır.

Havuç: Havuç önemli bir antioksidan kaynağıdır. A vitamini öncüsü beta karotenin çok önemli bir kaynağıdır. K ve C vitamini, diyet posası, potasyum, B6 vitamini, manganez, molibden, B1 ve B3 vitamini, fosfor, magnezyum ve folat içerir. Karotenoidler kalp hastalıkları riskini azaltan, özellikle gece görüşünü sağlayan, maküler dejenerasyona ve katarakt gelişimine karşı koruyucu etki gösteren önemli bileşenlerdir. Ayrıca karotenoid tüketimi pek çok kanser riskini azaltmakta, kan şekeri dengesini sağlamakta, insülin direncini ve yüksek kan şekeri düzeylerini olumlu etkilemektedir. Havuç kolon kanserine karşı da koruma sağlar.

Bezelye: Bezelye besin öğeleri yönünden zengindir. 8 vitamin(K, C, B1, B2, B3, B6, A, folat), 7 mineral (manganez, fosfor, magnezyum, bakır, demir, çinko, potasyum), diyet posası ve protein kaynağıdır. Zengin içeriği sağlığı olumlu etkiler. Kemik sağlığını koruyan önemli besin öğelerini içerir. Bezelye aynı zamanda folik asidin ve B6 vitaminin de önemli bir kaynağıdır. Yapısındaki K vitamini ile de kanın akışkanlığını sağlayarak kalp sağlığını korumaya destek sağlar. Bezelye içeriğindeki C vitamini ile de kanserlere karşı koruyucu etki gösterir.

Mısır: Mısır tiamin (B1 vitamini), folat, diyet posası, C vitamini, fosfor, manganez ve pantotenik asit (B5) içerir. İçeriğindeki zengin folat ve posa nedeniyle kalp hastalıklarına karşı koruma sağlar. Mısır, akciğer kanseri gelişim riskini önemli düzeyde azaltan beta-kriptoksantin yönünden zengindir. Tiamin için çok iyi bir kaynak olan mısır, hafızanın güçlenmesine yardımcıdır. Ayrıca strese karşı vücudun savunmasını sağlar.

alıntıdır

paylaşımın için teşekkürler berfin dediğin gibi prakteni akşam içtim sahurda bir yedim bir yedim ve şuanda açlık hissediyorum bu arada dün tartıldım 49 kiloyuım öyle aşırı kilo vermemişim 1 kilo yalnızca okadarda olur
çokmasuuuum burdamısın kız??? evet ramazan gelince mısırı unutmuşum hatırlattığın iyi oldu

paylaşımın için teşekkürler berfin dediğin gibi prakteni akşam içtim sahurda bir yedim bir yedim ve şuanda açlık hissediyorum bu arada dün tartıldım 49 kiloyuım öyle aşırı kilo vermemişim 1 kilo yalnızca okadarda olur
çokmasuuuum burdamısın kız??? evet ramazan gelince mısırı unutmuşum hatırlattığın iyi oldu

çok sevindim canım kilo vermediğine 1 kilo bişey değil onun telafisi kolay olur, hadi bayanlar akşam patlatalım mısırları dizilerde başladi zaten geçelim tv karşısına oooh :roflol:

çok geçmiş olsun ebişim çokmasum.ben de uzun süre aç kaldıysam yediğimde mide bulantısı yaşıyorum yemek yedikten sonra çay iç siyah çay mideni bastırır çalışmasına yardımcı olur bulantıyı keser ama aç karnına içmemelisin daha çok bulantı yapar sahurdan sonra bi fincan çay içebilirisin.çokmasum akşam iftardan sonra adaçayı iç ben içine birde nane limon ekliyordum çok iyi geliyordu kırgınlığımı atıyordum vücuttan bide bol bol sıvı tüketmeye çalış bol bol dinlen vakit bulursan yorma kendini.berfincim saol paylaşımın için patlamış mısırı da tekrar aklıma getirdin duymuştum çok kalorisi olduğunu ne zamandır yemiyordum iyi bakın kendinizeopuyorumnanaktanopuyorumnanaktan

Son düzenleme:
bizde hep kışın yeriz mısırı yazın hiç aklıma gelmez bide ben onu az kalorili de biiodm bi arkadaşım öle demişti nese bende aliim bari iftardan sora ii gder

çok geçmiş olsun ebişim çokmasum.ben de uzun süre aç kaldıysam yediğimde mide bulantısı yaşıyorum yemek yedikten sonra çay iç siyah çay mideni bastırır çalışmasına yardımcı olur bulantıyı keser ama aç karnına içmemelisin daha çok bulantı yapar sahurdan sonra bi fincan çay içebilirisin.çokmasum akşam iftardan sonra adaçayı iç ben içine birde nane limon ekliyordum çok iyi geliyordu kırgınlığımı atıyordum vücuttan bide bol bol sıvı tüketmeye çalış bol bol dinlen vakit bulursan yorma kendini.berfincim saol paylaşımın için patlamış mısırı da tekrar aklıma getirdin duymuştum çok kalorisi olduğunu ne zamandır yemiyordum iyi bakın kendinizeopuyorumnanaktanopuyorumnanaktan

:1hug:

kıslar kimse yok mu yaa terkedilmiş gbi bura bugün çikolatamı yedim patlamış mısırımıda yedim ramazan bitene kadar bi kilo almak istiorm yaa ama zor gbi gözüküo

selam kızlar tartılmadım ama memlekete gittim. bein gören herkes sen kilomu aldın diye sordu. yanaklarım toparlanmış biraz. daha bi heveslenmeye başladım

kıslar kimse yok mu yaa terkedilmiş gbi bura bugün çikolatamı yedim patlamış mısırımıda yedim ramazan bitene kadar bi kilo almak istiorm yaa ama zor gbi gözüküo

1 kilomu oda neki rahatlıkla alırsın canım aynen devam et, o kadarmı eksiğin var anlamadim ?

selam kızlar tartılmadım ama memlekete gittim. bein gören herkes sen kilomu aldın diye sordu. yanaklarım toparlanmış biraz. daha bi heveslenmeye başladım

senin adina sevindim dişardan gelen tepkileri dikkate almak lazim çevrendekiler hep gördükleri için anlıyamıyolar çünkü, motive olmuş senin için işte

aramiza hoşgeldin, acil olmaz canım kilo almak biraz sabır isi ama bazı seyleri duzenli yaparsan sureyi kısaltmak senin elinde bu 1 ayda olabilir 15 günde olabilir, öncelikle boyun kilon nedir ?

tsk ederim hoşbulduk boyum 160 kilom 49-50 arasındaydı nişanlanmadan önce dün tartıldım 3 kilo vermişim nasıl bi şok geçirdim anlatamam senağlama

tsk ederim hoşbulduk boyum 160 kilom 49-50 arasındaydı nişanlanmadan önce dün tartıldım 3 kilo vermişim nasıl bi şok geçirdim anlatamam senağlama

öyle aşiri zayıf değilsinki canım ne yaptın sen ya burda 40 kilo 41 kilo olan arkadaşlar var sen kendini zayıfmı görüyorsun, ama senin için etkili olucaksa burda yazılan bazı bilgiler var orda yazılan bazı önerilere göz gezdirebilirsinz faydali olucaktır.

insanların zayıfsın demesinden bıktım aslında nişanlım istemiyor ama ben 55 kiloyu kendime hedef yaptım hem yaşımıda göstermiyormusum daha minyon küçük duruyormusum moralim ister istemez bozuluyor

dünden itibaren akşamları bir kaşık keçi boynuzu pekmezi içiyorum
yatmadanda bir bardak ılık süt içine bir yumurta sarısı ve bir kaşık balı karıştırıp içip yatıyorum ben faydasını görmüştüm tekrardan başladım inş bayrama kadar kendimi biraz toparlarım
unutmadan birde doktordan iştah açıcı surup aldım onuda kullanıyorum

dünden itibaren akşamları bir kaşık keçi boynuzu pekmezi içiyorum
yatmadanda bir bardak ılık süt içine bir yumurta sarısı ve bir kaşık balı karıştırıp içip yatıyorum ben faydasını görmüştüm tekrardan başladım inş bayrama kadar kendimi biraz toparlarım
unutmadan birde doktordan iştah açıcı surup aldım onuda kullanıyorum

faydasını mutlaka gorursun canım, zaten denemişsinde

inş görürüm canım hani bayramda aaa sen nişanlanınca ne kadar zayıflamışsın enişte bey sana bakmıyormu gibi laflara maruz kalmak istemiyorum acayip takıntı haline geldi bende puff yha :(

Back