• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kılıçdaroğlu'ndan Sema Ramazanoğlu açıklaması

peki gerçekten siz ne anlıyorsunuz?
yani Kılıçdaroğlunun açıklaması sizi tatmin etmemiş anlıyorum da,
sizce yani ne demek istemiş olabilir?

ben bu cümlenin reza olayından ötürü kullanıldığını hemen fark etmiştim de, o olayı bilmeseydim de aklıma bel altı gelmezdi, hem konuşmanın gidişatı hem de Kılıçdaroğlunun bilinen üslubu nedeniyle hiç o tellere çekilecek bir konu değil bence.
Üslubu hoş değil zaten.Gerçekten ne söylemek istemiş onu kendisi bilir.

yahu bunları sorgulayın niye sorgulamayasınız,sapla samanı niye karıştırıyorsunuz. Benim tek anlatmaya çalıştığım bu ülkede akp siyasi bir partidir ve insanlar çeşitli sebeplerle oy verebilirler, buna da hakları vardır. İyidir kötüdür bilmem nedir.vermeye hakları var yahu bunu niye kabullenemiyorsunuz.ben akp yi aklamaya çalışmıyorum neden oy verdiğimi soruyorsunuz verebilme hakkımı anlatmaya çalışıyorum, bişeyler söylüyorsunuz sizin kadar ilgilenmiyorum diyorum basit sebeplerle veriyorum diyorum. Ben size niye akp yi eleştiriyorsunuz diyor muyum? Neden ben neden oy verdiğimi açıklamak zorunda kalıyorum, yani cidden bu kadar çok karşı çıkıldığı için bile olabilir. Ne Tayyipmiş arkadaş.

valla sizi değil belki ama ben çevremi tenkit ediyorum.
gayet net bir şekilde diyorum,

"tecavüzü sümen altı eden bir partiye oy veriyorsan bana müslümanım deme, cumaya gidip Allahtan cenneti de isteme"

o zaman kimseye oy vermeyin, tecavüze sessiz kalan bir partiye oy vereceğinize bu hakkınızdan feragat edin.
yanlış anlamayın, benim çevreme de önerim budur, genel olarak diğer partiler de kötü ne yapalım diyene, o zman oy kullanma diyorum, en azından senin elin kirlenmesin.
Olabilir tabi,bu da bir seçenek.

Aynı cümleyi RTE kursaydı aynı şeyi düşünür müydün?O amaçla söylemedim dese de yanlış anlaşılmaya müsait bir kelime.
Meclis çatısı altında bile olsa kadına değer yok.Bakan bakandır ,kadını erkeği olmaz ,erkeğe söylediğimi kadına da söylerim sözünü tasvip ediyor musunuz?
Evet aklima bu gelirdir. Neden gelmesin? Zaten ben K.K nu destekleyen Chpye oy veren biri degilim ki tarafli oldugum icin yanlış anlayayim.

Asil cinsiyetciligi siz yapiyorsunuz.

canım ben göremedim o imzalayan akp tayfasını, ben daha çok bakan hanımı kutlayan akp tayfasını görebildim.

gerçekten çevremde de bildiğim ateşli akp lilerden bir eleştiri görmedim, bazı eleştiren yorumlarımı beğenenler oldu ama bireysel bir eleştiri yapanı görmedim kendi çevremde.

Siz o konuya bir daha bakin bence.. ben dahil bir cok 'ak tayfa' o aciklamayi desteklemedi ve imza kampanyasina katildi... ben bimer ve cimere mail bile attım.

Evet aklima bu gelirdir. Neden gelmesin? Zaten ben K.K nu destekleyen Chpye oy veren biri degilim ki tarafli oldugum icin yanlış anlayayim.

Asil cinsiyetciligi siz yapiyorsunuz.
Peki öyle olsun,yaptığım şey cinsiyetçilik olsun .:cool:.Bu kelimelerin birden ağızdan çıktığına inanmıyorum ben.Bilinçli olarak , söylenilmiş bir söz olduğunu düşünüyorum,kızanlar olunca bahane de hazır zaten,sizin bakan da böyle demişti,o anlamda demedim diye

Siz o konuya bir daha bakin bence.. ben dahil bir cok 'ak tayfa' o aciklamayi desteklemedi ve imza kampanyasina katildi... ben bimer ve cimere mail bile attım.

hımm ben KKdaki konudan bahsetmemiştim, kendi kişisel çevremde bildiğim ateşli AKP lilerden belirgin bir eleştiri görmediğimi söyledim.
KKdaki AKP tayfasından haberdar değilim :) bu konuda AKPyi savunursun, diğer konuda CHPyi, bu şekilde düşündüğüm için sanırım isimlere çok dikkat etmiyorum.

Peki öyle olsun,yaptığım şey cinsiyetçilik olsun .:cool:.Bu kelimelerin birden ağızdan çıktığına inanmıyorum ben.Bilinçli olarak , söylenilmiş bir söz olduğunu düşünüyorum,kızanlar olunca bahane de hazır zaten,sizin bakan da böyle demişti,o anlamda demedim diye

kesinlikle ben de bilinçli söylendiğini düşünüyorum.

valla sizi değil belki ama ben çevremi tenkit ediyorum.
gayet net bir şekilde diyorum,

"tecavüzü sümen altı eden bir partiye oy veriyorsan bana müslümanım deme, cumaya gidip Allahtan cenneti de isteme"
bu konuyu müslümanlıkla filan bağdaştırmak doğru değil bence, sonuçta insanlar kendilerince en doğru olanı yapıyor, herkesin başka başka düşüncesi var,öncelikleri var yani.başkası da başka sebepten sen bu partiye oy verirsen müslümanım deme der,zaten herkes birbirinin müslümanlığına,ahlakına vicdanına giydiriyor...Yani fert bazında, bireysel olarak insanlar daha anlayışlı, düşünceli, ahlaklı vs.olmalı. Benim oy verdiğim partiye göre vicdanımın sorgulanması doğru değil bence.

peki gerçekten siz ne anlıyorsunuz?
yani Kılıçdaroğlunun açıklaması sizi tatmin etmemiş anlıyorum da,
sizce yani ne demek istemiş olabilir?

ben bu cümlenin reza olayından ötürü kullanıldığını hemen fark etmiştim de, o olayı bilmeseydim de aklıma bel altı gelmezdi, hem konuşmanın gidişatı hem de Kılıçdaroğlunun bilinen üslubu nedeniyle hiç o tellere çekilecek bir konu değil bence.
Bu söylemi bacak arasına çekenlerin nasıl bir kafası var hayret ettim zaten.Kendilerince bir açık buldular ya uzatırlar d.n lastiği gibi.Sen madem kafayı bel altı yordun da adama demezler mi muarrem rezza'nnda önüne yattı o zamanda ortalığı birbirine katıp ''ahlaksızlaaar'' diye neden tepki göstermediniz diye.
2 gündür KK'nın ne sapıklığı ne ahlaksızlığı kaldı.Hangi biri kürsülerden küçük çocukların tecavüz olayları ile ilgilendi? öz babasının, öz dedesinin istismarına uğrayan nice çocuklar var hangi biri için sokak da eylem yapıldı? hangi biri için kürsülerde ''sapık'' diye bağırıldı?
Bu gündem iyi yaradı onlara, bir ayıplarını daha örterler işte..
O yüzden arkadaşım, kimseye çeneni yorma...

bu konuyu müslümanlıkla filan bağdaştırmak doğru değil bence, sonuçta insanlar kendilerince en doğru olanı yapıyor, herkesin başka başka düşüncesi var,öncelikleri var yani.başkası da başka sebepten sen bu partiye oy verirsen müslümanım deme der,zaten herkes birbirinin müslümanlığına,ahlakına vicdanına giydiriyor...Yani fert bazında, bireysel olarak insanlar daha anlayışlı, düşünceli, ahlaklı vs.olmalı. Benim oy verdiğim partiye göre vicdanımın sorgulanması doğru değil bence.

yaşananlar siyasi görüş farklılıkları olsaydı sizinle aynı fikirde olurdum.
ama değilim.
ben bağdaştırıyorum, elbette sizi buradan eleştirme hakkını kendimde görürsem çok haddimi aşarım.
ama kendi kişisel çevremdeki kişileri eleştirmekte, yüzlerine karşı net bir şekilde yazdığım cümleyi söylemekte hiç yanlış bir taraf görmüyorum.

Turkcede boyle bir deyim yok zaten. 17/25 Aralıkla siyasete girdi. Yine yolsuzluk demek istedi.

Sana ozel yazmıyorum Deynep. Ben o konusmayi dinledim direkt aklima Reza-Muammer geldi. Twitteri bi actim #AhlaksızKK tt olmuş. Nasil farklı anlamlar çıkartılmış akil sir erdiremedim.

Bu arada o hashtag "kiz midir kadin midir bilmiyorum" diyen biri için acilabilir miydi?

Turkcede boyle bir deyim yok zaten. 17/25 Aralıkla siyasete girdi. Yine yolsuzluk demek istedi.

Sana ozel yazmıyorum Deynep. Ben o konusmayi dinledim direkt aklima Reza-Muammer geldi. Twitteri bi actim #AhlaksızKK tt olmuş. Nasil farklı anlamlar çıkartılmış akil sir erdiremedim.

Bu arada o hashtag "kiz midir kadin midir bilmiyorum" diyen biri için acilabilir miydi?
Acaba bende mi sorun var dedim,çok mu fesatım dedim ,sonra da haberlere ,nete baktım benim gibi düşünen kişi çok varmış,yürüyüşe bile geçmişler.Sorun o parti veye bu parti değil,ucu açık bir kelimenin bir bayana yapılması.

Acaba bende mi sorun var dedim,çok mu fesatım dedim ,sonra da haberlere ,nete baktım benim gibi düşünen kişi çok varmış,yürüyüşe bile geçmişler.Sorun o parti veye bu parti değil,ucu açık bir kelimenin bir bayana yapılması.

Bence bir kereden bir sey olmaz deynep.. tecavuz kadar etkilemez bakanimizin psikolojisini.. bak herkes tebrik de etti morali yerine gelmistir artik..

Bence bir kereden bir sey olmaz deynep.. tecavuz kadar etkilemez bakanimizin psikolojisini.. bak herkes tebrik de etti morali yerine gelmistir artik..
Sorun sadece Ona yapılması değil benim kızdığım .Kadına verilen değer.Mesela CHPde Atatürk portresini indirdi diye söylemde bulunan Aylin Nazlıaka da açıklama yaparken sesinin titremesi,ağlamamak için kendini sıkması karşısında da üzülmüştüm bir bayan olarak.İsmi lazım değil,CHPli bir milletvekili tarafından tacize uğradığını söyleyen şikayet eden bir milletvekili için de üzülmüştüm.O'nun yanında değil de tacizle suçlananın yanındalar diye.

Sorun sadece Ona yapılması değil benim kızdığım .Kadına verilen değer.Mesela CHPde Atatürk portresini indirdi diye söylemde bulunan Aylin Nazlıaka da açıklama yaparken sesinin titremesi,ağlamamak için kendini sıkması karşısında da üzülmüştüm bir bayan olarak.İsmi lazım değil,CHPli bir milletvekili tarafından tacize uğradığını söyleyen şikayet eden bir milletvekili için de üzülmüştüm.O'nun yanında değil de tacizle suçlananın yanındalar diye.

Kadina verilen degeri gectim insana ne kadar deger veriliyor bu ulkede deynep? Bak kimlik bilgilerimiz calindi bakanimiz bir sey olmaz diyor.. cunku halkinin basina gelecek hicbir sey onun umurunda bile degil.. milletin bir tarafina koyacagiz diyen adam da tepki almak soyle dursun ihaleye boguluyor yine ayni ulkede.. senin "kadina deger verilmiyor" dedigin konuda ki bakanimiz kiytirik bir vakfi korumak icin 45 cocugu tek kelimede harciyor.. kadin midir kiz midir sozunun lafi bile edilmiyor.. tecavuz eden kizlara "rizasi var ciglik atmamis" deniliyor.. ulkenin geldigi noktaya bakarsak bu soz devede kulak bile degil.. kaldi ki zamaninda bu sozu kendine yakistiran bakanimiz da ortada..

Kız mıdır kadın mıdır söylemi halk arasında var zaten.Aynı söylem değil.Kadının evli mi bekar mı anlanamadığı durumlarda kullanılır.Sizin anladığınız manada değil:cool:

Kız mıdır kadın mıdır söylemi halk arasında var zaten.Aynı söylem değil.Kadının evli mi bekar mı anlanamadığı durumlarda kullanılır.Sizin anladığınız manada değil:cool:

Hah bak aynisini sen yapiyorsun sayfalardir elestirdigin seyin :) ben burada sana "kadin misin kiz misin bilmem gelmis konusuyorsun" desem banlanirim..demek ki insan taraftari oldugu kisinin soyledigi seyi istedigi gibi anlayabiliyormus.. ayrica bu yasima geldim boyle bir atasozu duymadim o da ayri..

yaşananlar siyasi görüş farklılıkları olsaydı sizinle aynı fikirde olurdum.
ama değilim.
ben bağdaştırıyorum, elbette sizi buradan eleştirme hakkını kendimde görürsem çok haddimi aşarım.
ama kendi kişisel çevremdeki kişileri eleştirmekte, yüzlerine karşı net bir şekilde yazdığım cümleyi söylemekte hiç yanlış bir taraf görmüyorum.
O sizin çevrenizle ilişkiniz bilemem. Yani bu ülkeye demokrasi geldi idiyse seneler önce,insanlar da istedikleri partiyi destekleyip oy verebilmeli. Günlük hayatımıza Siyasetin bu kadar yansıyor olması çok yanlış. Ben ilişkilerimi insanların siyasi görüşüne göre belirlemek zorunda olmak istemiyorum. Zaten yakın çevremle siyaset asla tartışmam, lafı açılsada yuvarlak geçerim. Herkesin düşüncesi, görüşü kendine göredir beni ne ilgilendirir.

Kızlar olayı çok siyasi düşünüyosunuz bu böyle dedi ama felanca kişi de böyle demişti ne olmuş yani. Böyle bi mantık olamaz birisi yanlış kelime kullandı diye sırasıyla herkes bunu yapacak diye bi şey yok sağ sol diye düşünmeyi bırakın. Burda bütün konularda kadınlara akıl veriyosunuz kadın haklarını savunuyosunuz sonra böyle bi şeye iyi olmuş tavrıyla yaklaşıyosunuz. Yazık valla olanlar kadınlara oluyo. Bunu kınamak cinsiyetci bakmak değil kınamamak kadın kadının düşmanı deyimini doğrulamak.

Back