• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kılıçdaroğlu'ndan Sema Ramazanoğlu açıklaması

Bu kadar fazla falsosu olan bir partiyi aklamaya calismamak hatta ileri gidip oy vermemek mesela. Eleştirmek samimi değil çünkü.
Ben şuan akp yi aklamıyorum ki, oy vermemek için de diğer partilerin akp den daha iyi olması lazım ama değil. Hatta siz dediniz ülkemizde zihniyete göre şekil aldığını seçimlerin. Ama ben cidden tercih yapmak zorunda olduğum için akp yi tercih ediyorum, çok iyi olduğundan değil en iyisi olduğundan.

Akp'nin halka göre şekillendiğini söylemek biraz fazla hayalperest bir yaklaşım bence. Sebeplerini saymak isterim ancak malum ban meselesi.
Çoğunluğun çıkarlarına göre hareket ediyor,zorlasa yüzde altmışı rahat aynı tabanda toplar. İyi bir yüzde değil mi.

Yanılıyorsun canım,daha öncede bu konuyla ilgili konu açıldı,imza kampanyası düzenlendi istifa etsin diye.Beğenmediğiniz akp tayfası da imzaladı,bakanı kınadı söyleminden dolayı.

Gercekten de baya bir adim atilmis yani Kinamis mi ? Bravo ! Ayrica akp tayfasi derken kastim siz destekleyen guruh degil siyasetciler.Diger topicte de soylemistim ve tekrardan soyluyorum PISLIKLERINI ORT PAS ETMEDE AKP'NIN UZERINE YOK.Bunu yine en net bicimde bizlere gosterdiler.

Akp bir iktidar partisi ve Kılıçdaroğlu nun aslında ne demek istediğini bal gibi anlayıp, bunu acıtasyon malzemesi olarak kullanmayı, seçmenlerine acıtasyon malzemesi yaptırıyorsa..
Diyecek bir şey yok..
Sonuçta orada söylenen söz kendi bakanının zamanında ettiği söz.. Hemde vatan haini için! (Zarrab) O zatın başına bir şey gelmesin garantisiydi o. Aynı teşbih Ramazanoğlunun tavrına karşı, yani Ensar vakfının önüne yatıyor lafını, Ramazanoğlunun aslında 1 kez oldu dediği lafı unutturmak adına manüpülasyonu yine seçmeni yutuyor.
Sema Ramazanoğlu onca ettiği laftan sonra utanmadı, istifa etmedi denileceğine, laf çarpıtmaca yapılıyor.
Pes!
Koskoca iktidar partisi bakanına istifa et, demedi..

İyi de ben o lafı sizin algıladığınız şekilde algılamıyorum ki, samimiyetimden şüphe duyun. Bakın ben o lafı ilk duyduğumda aklımda 17/25 Aralık ve Reza'nın önüne yatan Muammer Güler geldi. Dolayısıyla ben o lafı Sema Hanım'ın kadınlığı üzerinden yapılan bir gönderme olarak algılamadım.
Öyle olduğunu düşünseydim, başlarım CHP'sine zaten, merak etmeyin. Hangi görüşten ve kimlikten olursa olsun bir kadının kadınlığına, cinselliğine yapılan bir göndermeyi hoş görmem.
Tekrar edeyim, ben KK çıkıp açıklamadan anlamıştım o anlamda söylediğini çünkü "önüne yatmak" bariz ve açık bir referans, bence.
İşte ben aşırının aşırısı takip ediyorum ve size zibilyon tane AKP'li bakanın milletvekilinin kadınlarla ilgili yorumlarını yazabilirim.
Örneğin Bülent Arınç bir zamanlar CHP'li bir kadın vekilin "vajina" kelimesini kullanması karşısında çok utanmış, edep vurgusu yapmıştı.
AKP'li bir vekil kadın gazetecilerinin onu uyurken çektiklerini için eteklerinin altının fotoğrafını çekmeyi teklif etmişti
Örtüsüz kadının satılık ya da kiralık olması kısmını yazmayayım değil mi?
Flörtün fahişelik olması?
Şu örnekleri vermemin sebebi şu: gerçekten liste buyken çok manalı durmuyor yakarışınız ve bana yaptığınız samimiyet göndermeniz.
Siz ne kadar samimisiniz? Bakın ben diyorum, ben o şekilde algılamıyorum, lakin AKP içinde bir değil, beş değil, on değil.
Daha yeni bir ilçe başkanınız mı ne dedi Kadının konuşacağı yer var, susacağı yer var, kadından öğrenecek bir şeyimiz yok diye.
Bakın bunlar gayet açık laflar.
Şunlara ses etmeyen AKP'lilerin (sizlerin değil, vekil ve bakanların) KK'yı gömmesi en hafif tabiriyle komedi.
Keşke siyasetçilerimiz özeleştiri yapabilse, kendi yaptıklarını da eleştirebilse yani hayal bu. Ama bu benim Kemal kılıcdaroglunu eleştirmeyeceğim anlamına gelmez, eleştirebilirim. Onu da onu da eleştiririm ama oy verirken kendi düşünceme yakın olana oy veririm. He inansam ki CHP gelecek herşey düzelecek ona da oy veririm ama iktidarlığını yaşarken görmediğim, muhalefet olmayı bile beceremediğini düşündüğüm bir partiden bunu beklemiyorum. Ama ortak hareket edebilmelerini isterim,bazı konularda chp nin söz söylemesini, yönlendirmesini filan.. Ama çok zor şuanda.

Keşke siyasetçilerimiz özeleştiri yapabilse, kendi yaptıklarını da eleştirebilse yani hayal bu. Ama bu benim Kemal kılıcdaroglunu eleştirmeyeceğim anlamına gelmez, eleştirebilirim. Onu da onu da eleştiririm ama oy verirken kendi düşünceme yakın olana oy veririm. He inansam ki CHP gelecek herşey düzelecek ona da oy veririm ama iktidarlığını yaşarken görmediğim, muhalefet olmayı bile beceremediğini düşündüğüm bir partiden bunu beklemiyorum. Ama ortak hareket edebilmelerini isterim,bazı konularda chp nin söz söylemesini, yönlendirmesini filan.. Ama çok zor şuanda.

Diyorsunuz ya oy verirken kendi düşünceme göre oy veriyorum diye, az önce de
bir zihniyet meselesi veya ideolojik sebeplerle oy vermiyorum ben.
dediniz.
İdeolojik sebeplerle de oy verebilirsiniz, beni alakadar etmez.
Ama şurada bugüne kadar "artık tüp kuyruğu" yoktan öte bir şey yazılmadı.
CHP yönlendirsin değil mi?
Asgari Ücret nasıl 1.300 oldu? CHP o seçim vaadini bastırmasaydı AKP verecek miydi o parayı sanıyorsunuz. Bu bile başarılı bir muhalefet örneğidir.
Ne yapsın isterseniz, muhalefet olmak için? Ortak haraket etmeleri muhalefet olması değil yalnız.
AKP'nin en önemli seçim vaadi neydi 2001 yılında?
Dokunulmazlıklar değil mi?
CHP kaldır kürsü dokunulmazlığını diyor, neden he demiyorlar?
Yok siz istiyorsunuz ki AKP ne isterse CHP elinde tuzla koşsun, biz ona muhalefet demiyoruz ama. AKP Başkanlık desin, CHP hemen desin falan.
O değil de sizin Ensarioğlu, Yargı da bizden demiş. Şu söz bile yeter bana, tek başına bu söz bile yeter, dahasına gerek yok.

Çoğunluğun çıkarlarına göre hareket ediyor,zorlasa yüzde altmışı rahat aynı tabanda toplar. İyi bir yüzde değil mi.

O zaman halkın çoğunluğu kadın düşmanı, yalancı, yolsuzluk destekleyicisi, çocuk tecavuzcusu falan öyle mi? Ben türk halkının böyle olduğuna inanmıyorum. Çoğunluğun çıkarı nedir mesela? Bol bol ihl açılıp çocukların mecburen gönderilmesi mi yoksa ormanların yok edilip yerlerine yol hava alanı toki avm falan yapılması mı? Nedir çoğunluğun çıkarı?

Diyorsunuz ya oy verirken kendi düşünceme göre oy veriyorum diye, az önce de

dediniz.
İdeolojik sebeplerle de oy verebilirsiniz, beni alakadar etmez.
Ama şurada bugüne kadar "artık tüp kuyruğu" yoktan öte bir şey yazılmadı.
CHP yönlendirsin değil mi?
Asgari Ücret nasıl 1.300 oldu? CHP o seçim vaadini bastırmasaydı AKP verecek miydi o parayı sanıyorsunuz. Bu bile başarılı bir muhalefet örneğidir.
Ne yapsın isterseniz, muhalefet olmak için? Ortak haraket etmeleri muhalefet olması değil yalnız.
AKP'nin en önemli seçim vaadi neydi 2001 yılında?
Dokunulmazlıklar değil mi?
CHP kaldır kürsü dokunulmazlığını diyor, neden he demiyorlar?
Yok siz istiyorsunuz ki AKP ne isterse CHP elinde tuzla koşsun, biz ona muhalefet demiyoruz ama. AKP Başkanlık desin, CHP hemen desin falan.
O değil de sizin Ensarioğlu, Yargı da bizden demiş. Şu söz bile yeter bana, tek başına bu söz bile yeter, dahasına gerek yok.
Hahaha hakkaten helal olsun benden iyi analizini yapmışsınız yazdıklarımın.esasında benim düşüncem siyaset toplumdaki özellikle ahlaki vs. Sorunları çözemez, sistemi düzelterek insanı düzeltemeyiz. Bu yüzden siyaset üzerinden insanların kavgalar etmesi birbirini suçlaması, hükümeti eleştiricem diye devlete zarar verilmesi filan, gündemimizde sürekli siyaset olması mesela bence doğru değil. Ben A partisine oy veriyorum sen B ye filan,insanlar saygı duysun istiyorum. Ensarioğlu, kıvırcıkoğlu,Kılıçdaroğlu ben her yaptıkları her söylediklerini takip edemem ki,etsem Bile haber kaynağına göre değişiyor içerik, günümün ciddi bir kısmını bunları okuyup, düşünüp,araştırıp geçirmem mümkün değil.bi de yani sınavda bile anayasa yapamadım ben,kaç kişi yargı bağımsızlığı nedir biliyor, afaki bilgiler bunlar bana göre. Halkın üzerine bu kadar sorumluluk atılması yanlış, köydeki amcam en fazla mahsulü sattı mı, cebine para girdi mi,ilaçlarını alıyor mu filan budur yani beklentisi bunun niye sürekli küçümsediğini ben anlayamıyorum. Bizim ülkede herkes herşeyin mühendisi valla,hemen koalisyonlar kurup,savaşa girip çıkıyoruz, enflasyonları düşürüp ekonomiyi düzeltiyoruz, ahlaki çöküntüyü hallediyoruz vs...Ben aslında bunu yanlış buluyorum. Herkes kendi işini yapsın bence.Yani özetle ben normal çok sıradan bir vatandaş olarak oyumu kullanıyorum o kadar.

O zaman halkın çoğunluğu kadın düşmanı, yalancı, yolsuzluk destekleyicisi, çocuk tecavuzcusu falan öyle mi? Ben türk halkının böyle olduğuna inanmıyorum. Çoğunluğun çıkarı nedir mesela? Bol bol ihl açılıp çocukların mecburen gönderilmesi mi yoksa ormanların yok edilip yerlerine yol hava alanı toki avm falan yapılması mı? Nedir çoğunluğun çıkarı?
Herkesin kendine göre değişir sebepleri de demek artıları eksilerinden daha fazla halkın gözünde.

Hahaha hakkaten helal olsun benden iyi analizini yapmışsınız yazdıklarımın.esasında benim düşüncem siyaset toplumdaki özellikle ahlaki vs. Sorunları çözemez, sistemi düzelterek insanı düzeltemeyiz. Bu yüzden siyaset üzerinden insanların kavgalar etmesi birbirini suçlaması, hükümeti eleştiricem diye devlete zarar verilmesi filan, gündemimizde sürekli siyaset olması mesela bence doğru değil. Ben A partisine oy veriyorum sen B ye filan,insanlar saygı duysun istiyorum. Ensarioğlu, kıvırcıkoğlu,Kılıçdaroğlu ben her yaptıkları her söylediklerini takip edemem ki,etsem Bile haber kaynağına göre değişiyor içerik, günümün ciddi bir kısmını bunları okuyup, düşünüp,araştırıp geçirmem mümkün değil.bi de yani sınavda bile anayasa yapamadım ben,kaç kişi yargı bağımsızlığı nedir biliyor, afaki bilgiler bunlar bana göre. Halkın üzerine bu kadar sorumluluk atılması yanlış, köydeki amcam en fazla mahsulü sattı mı, cebine para girdi mi,ilaçlarını alıyor mu filan budur yani beklentisi bunun niye sürekli küçümsediğini ben anlayamıyorum. Bizim ülkede herkes herşeyin mühendisi valla,hemen koalisyonlar kurup,savaşa girip çıkıyoruz, enflasyonları düşürüp ekonomiyi düzeltiyoruz, ahlaki çöküntüyü hallediyoruz vs...Ben aslında bunu yanlış buluyorum. Herkes kendi işini yapsın bence.Yani özetle ben normal çok sıradan bir vatandaş olarak oyumu kullanıyorum o kadar.
Neden her seferinde aynı şeyi yapıyorsunuz?
Ne zaman hoşunuza gitmeyen bir şey söylesem, hükümeti eleştirmek için devlete zarar vermek falan filan yazıyorsunuz. Ne biçim devlet bu en ufak eleştiride zarar görüyor, malzemesinden de çalmamışlardı kurarken ama sonradan mı çaldılar?
Sizin analizinizi yapmadım zira şu ana kadar analizi yapılacak bir şey yazmış değilsiniz. Tek yazdığınız "ben AKP'nin iyi olduğunu düşünüyorum aman zeval gelmesin" şundan öte bir parıltı göremedim.
Gündemimizde sürekli siyaset olması doğru değil mi?
O gündemimizde sürekli olmaması gereken siyaset yüzünden her gün onlarca şehit geliyor philosophy. Dikkatini çekerim. O siyaset yüzünden İzmir Basmane Garı'nın önündeki trafik ışıklarında Suriyeli çocuklar dileniyor.
Kaynaktan kaynağa değişmiyor, zahmete girip de bizzat sizin cenahın kanalında izleseydiniz, Yasama da Yürütme de Yargı da bizim elimizde dediğini duyardın.
Köydeki amca kendi tohumunu yetiştiremiyor, yasak var. Ama o da senin gündemin değildir şimdi, çalışmadığın yerden sormayayım, ben.
Ya da maden işçileri için neden yaşam odaları yapılmıyor, kimin teklifiyle reddedilmiş falan bunları da sormayayım.
Terörün araştırılmasını kim reddetmiş.
Bunlar hep siyaset değil mi?
Değil işte. Bunlar hayatın ta kendisi.
Bence de herkes kendi işini yapsın, ben de onu diyorum. Milletvekilleri yargı bağımsızlığına rahmet okutmasın, Bakanlar korumaları gereken çocukları korusun, seçmen de azıcık açsın okusun, takip etsin.
Gittiğiniz doktora ayrı, eczaneye ayrı para ödersiniz, tohum yetiştiremezsiniz, eğitim sistemi desen, içler acısı, et olmuş dünyanın parası, bebek mamalarının içine varana kadar GDO girmiş. GSS prim borcu diye bir şey çıkarmışlar 25 yaşındaki adamın en az 5 bin borcu var.
Neyse ya, demiyorum ben bir şey.
Gerçekten. Demiyorum.

Mesela diyorum, örnek istiyorum.
Sizin için artıları nelerdir mesela?
Kaçamak cevaplar hoş değil...
Benim tek hatırladığım akp den önce,üçlü koalisyonlar, sürekli yapılan erken seçimler, darbeler, imf borçları, dışardan getirilen ekonomi bakanları...Yani burası 13 yıl önce de Paris değildi.

Benim tek hatırladığım akp den önce,üçlü koalisyonlar, sürekli yapılan erken seçimler, darbeler, imf borçları, dışardan getirilen ekonomi bakanları...Yani burası 13 yıl önce de Paris değildi.

Oovv bu çok fena ama yaa.. Gerçekten sunacak bir argumanınız yok dimi? Sizinle bu kadar sohbet bana yetti. Akp'nin nasıl bu kadar çok oy aldığını zaten biliyorduk da siz de kanıtı oldunuz. İyi akşamlar.

philosophy philosophy şu yargı bağımsızlığı konusunda demezsem içimde kalacak. Yargı Bağımsızlığını bilmeyen, önemsemeyen adamın hakikaten benim geleceğimi ipotek altına almaya hakkı yok. Yok yani.
O adam bilmiyor diye, ben yargının bağımsız olmadığı bir ülkede yaşamak zorunda değilim
.

Yorma parmaklarını yorma.... :KK14:

Neden her seferinde aynı şeyi yapıyorsunuz?
Ne zaman hoşunuza gitmeyen bir şey söylesem, hükümeti eleştirmek için devlete zarar vermek falan filan yazıyorsunuz. Ne biçim devlet bu en ufak eleştiride zarar görüyor, malzemesinden de çalmamışlardı kurarken ama sonradan mı çaldılar?
Sizin analizinizi yapmadım zira şu ana kadar analizi yapılacak bir şey yazmış değilsiniz. Tek yazdığınız "ben AKP'nin iyi olduğunu düşünüyorum aman zeval gelmesin" şundan öte bir parıltı göremedim.
Gündemimizde sürekli siyaset olması doğru değil mi?
O gündemimizde sürekli olmaması gereken siyaset yüzünden her gün onlarca şehit geliyor philosophy. Dikkatini çekerim. O siyaset yüzünden İzmir Basmane Garı'nın önündeki trafik ışıklarında Suriyeli çocuklar dileniyor.
Kaynaktan kaynağa değişmiyor, zahmete girip de bizzat sizin cenahın kanalında izleseydiniz, Yasama da Yürütme de Yargı da bizim elimizde dediğini duyardın.
Köydeki amca kendi tohumunu yetiştiremiyor, yasak var. Ama o da senin gündemin değildir şimdi, çalışmadığın yerden sormayayım, ben.
Ya da maden işçileri için neden yaşam odaları yapılmıyor, kimin teklifiyle reddedilmiş falan bunları da sormayayım.
Terörün araştırılmasını kim reddetmiş.
Bunlar hep siyaset değil mi?
Değil işte. Bunlar hayatın ta kendisi.
Bence de herkes kendi işini yapsın, ben de onu diyorum. Milletvekilleri yargı bağımsızlığına rahmet okutmasın, Bakanlar korumaları gereken çocukları korusun, seçmen de azıcık açsın okusun, takip etsin.
Gittiğiniz doktora ayrı, eczaneye ayrı para ödersiniz, tohum yetiştiremezsiniz, eğitim sistemi desen, içler acısı, et olmuş dünyanın parası, bebek mamalarının içine varana kadar GDO girmiş. GSS prim borcu diye bir şey çıkarmışlar 25 yaşındaki adamın en az 5 bin borcu var.
Neyse ya, demiyorum ben bir şey.
Gerçekten. Demiyorum.
yahu bunları sorgulayın niye sorgulamayasınız,sapla samanı niye karıştırıyorsunuz. Benim tek anlatmaya çalıştığım bu ülkede akp siyasi bir partidir ve insanlar çeşitli sebeplerle oy verebilirler, buna da hakları vardır. İyidir kötüdür bilmem nedir.vermeye hakları var yahu bunu niye kabullenemiyorsunuz.ben akp yi aklamaya çalışmıyorum neden oy verdiğimi soruyorsunuz verebilme hakkımı anlatmaya çalışıyorum, bişeyler söylüyorsunuz sizin kadar ilgilenmiyorum diyorum basit sebeplerle veriyorum diyorum. Ben size niye akp yi eleştiriyorsunuz diyor muyum? Neden ben neden oy verdiğimi açıklamak zorunda kalıyorum, yani cidden bu kadar çok karşı çıkıldığı için bile olabilir. Ne Tayyipmiş arkadaş.

yahu bunları sorgulayın niye sorgulamayasınız,sapla samanı niye karıştırıyorsunuz. Benim tek anlatmaya çalıştığım bu ülkede akp siyasi bir partidir ve insanlar çeşitli sebeplerle oy verebilirler, buna da hakları vardır. İyidir kötüdür bilmem nedir.vermeye hakları var yahu bunu niye kabullenemiyorsunuz.ben akp yi aklamaya çalışmıyorum neden oy verdiğimi soruyorsunuz verebilme hakkımı anlatmaya çalışıyorum, bişeyler söylüyorsunuz sizin kadar ilgilenmiyorum diyorum basit sebeplerle veriyorum diyorum. Ben size niye akp yi eleştiriyorsunuz diyor muyum? Neden ben neden oy verdiğimi açıklamak zorunda kalıyorum, yani cidden bu kadar çok karşı çıkıldığı için bile olabilir. Ne Tayyipmiş arkadaş.
Ben sizin verdiğiniz oyu sorgulamadım bile. İdeolojik sebeple de vermiş olabilirsiniz beni alakadar etmez de demişim.
Evet ben şu mevcut olaylarda AKP'ye oy verilmesini yanlış bulabilirim, o yüzden vermiyorum zaten.
Neden verildiğini de sorgulayabilirim, bu da benim hakkım, bu arada. Nasıl ki HDP'ye verilen her oy, MHP'ye CHP'ye verilen her oy bizi alakadar ediyorsa AKP'ye verilen her oy da bizi alakadar eder.
Bu sebeple verilmesini eleştirip sebeplerini sorgulayabilirim. Verilmesine müdahale etmem ise bambaşka bir şey ki kimse sizin elinizden oy pusulanızı almadı.
Siyaset başlığında yorum yaptığınız için neden oy verdiğinizi açıklamak zorunda kalıyorsunuz, BDV'de, Moda bölümünde falan yazanlar böyle diyaloglara girmiyorlar mesela. Zamanı geldiğinde insanların verdiği oylar tartışma konusu olabiliyor, normal, hepimiz siyasi düşüncemizi açıklıyoruz, sonuç olarak.
Konu apalakasız yerlere geldi zaten. Bunlar cidden havanda su dövmek.

philosophy philosophy şu yargı bağımsızlığı konusunda demezsem içimde kalacak. Yargı Bağımsızlığını bilmeyen, önemsemeyen adamın hakikaten benim geleceğimi ipotek altına almaya hakkı yok. Yok yani.
O adam bilmiyor diye, ben yargının bağımsız olmadığı bir ülkede yaşamak zorunda değilim
.
Yani insanların yargı bağımsızlığına kadar bir sürü başka sorunları olabilir, sizin kadar önemsemiyor olabilirler,ya da bilmiyor olabilirler bu çok doğal. Hepimiz aynı ülkede yaşıyoruz, bence zorundayız. Başka bir fikriniz var mı?

Back