• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kılıçdaroğlu'ndan Sema Ramazanoğlu açıklaması

Çevir gazı yanmasın hesabı.Başkasının ne söylediği değil ,bir parti başkanı olarak kendisinin ne söylediği önemli.Ama O da böyle söyledi diye,topu başkasına atmak istemiş ama olmadı.Ben yakıştıramadım bir kadına böyle söylemi.
Ne soylemis Deynep ? Yani gercekten anlamiyor musunuz anlamamazliga mi yatiyorsunuz bilmiyorum.

Diyor ki; zamaninda Reza ceza almasin diye önüne yatan ona siper olma arzusunda olan bakanlar vardi. Simdi de Vakif ceza almasin diye önüne yatan siper olan bakan var. Sadece bu sefer siper olan kadin bakan.

Ya gercekten bunu bel altina cekmek ciddi anlamda kötü niyet magdur edebiyati yaratma arzusu.

Pesss

Kendisinin siyasetten anlamadığını söylediği üç beş cümle yüzünden söylemedim.kaç tane seçime girdi,ne vaatler etti ama kemikleşmiş oy oranı dışında kayda değer bir oy alamadı, karşısında çok hassas yerlerde açıkları bulunan yıllardır iktidar olan bir parti varken üstelik. Halkın yarısı cahil diyerek bu işin içinden çıkılmaz, kendini sorgulamalı hata nerde diye.
halk desteklediklerinin yanlısını gormuyor ki anlatıyorsun olaylar ortada yok yok oyle degildir aman olsun vs diye aynı kafada devam ediyor kemal kılıcdaroglu iktidara gelemediki vaatlerini yerine getiriyormu getiremiyor mu gorelim..ustelik ortada olan onca seye dahi inanmayan umurlarında olmayan insanların kemal kılıcdarogluna ortada birsey olmadıgı halde gosterdigi tepkide ayrı bir ironi

Kemal Kılıçdaroğlu'nun şu yaptığı konuşmayı hala "kadın bakana bu denmez"olarak algılayanlar sırf kendi açıklarını kapatmak istemeleridir.

Hele birde ilk kez duyuyormuş gibi davranıyorlar ya o daha vahim.

Olay insan yerine koymuyoruma kadar gelmiş.Peki bu taciz olayında sesinizi çıkartmayıp, badem bıyıklarınızın altından gülerken siz ne oluyorsunuz??!!

Bakın anlaşamadığımız nokta şu.
Bir bakanın, adı dolandırıcılığa karışmış birine "Önüne yatarım Reza" demesiyle, KK'nın Bakan'a "Vakfın önüne mi yatıyorsun" demesi aynı şey değil.
Eğer KK'da mesela ÇYDD'nin önüne yatarım deseydi evet o zaman bir kıyaslama imkanımız olurdu ama KK'nın dediği şu, Diğer Bakan Reza'nın önüne yattı, adamı 3 ayda dışarı çıkardı, Siz de mi bu vakfın önüne yatacaksınız.
Bu kadar.
Dahası berisi yok, kadınlığıyla alakalı hiçbir atıf yok burada.
Ben CHP'nin her şeyini savunmuyorum ama şu Ensar olayı patlayana kadar burada AKP'nin her şeyini savunanını çok gördüm de sizin dönüp onlara bir partinin her şeyi mi savunulur dediğinizi görmedim. Ama o mesajları beğendiğinizi de çok gördüm.
Ensarda da bir kısım artık iş mide bulandırdığı için sesini çıkardı, istisnaları tenzih ederim.
Kaldı ki muhalefet muhalefete yapılmaz, iktidara yapılır.
Birşeylerin düzelmesi isteniyorsa iktidar eleştirilir, düzeni değiştirmesi gereken iktidardır çünkü, muhalefet değil.
Bakan hakkındaki fezlekeyi vermeyen kendi partinizi eleştirmek yerine KK'nın söylemini eleştirmek, bildiğiniz takım tutmaktır.
Diğer dört bakanın fezlekesini vermeyen bir partiyi eleştirmek yerine CHP'nin daha iyisini yapamayacağını söylemek hedef şaşırtmak.
Lütfen siz kendi kapınızın önünü temizleyin, CHP'ninkini de temizlersiniz bir ara.
En azından onlar sadece basiretsiz.
Kılıçdaroğlu zarrab olayını kastederek böyle söylediğini sonradan açıkladı. Ama öncesinde kürsüden bağıra bağıra "aileden sorumlu bakan da birilerinin önüne yatmış konuşmuyor" dedi resmen. Çok çirkin anlaşılmıyor mu? Yani neyi kastettiğini açıklaması hafifletir mi durumu, birsürü insan böyle mi anladı yani kadının çoluğu var çocuğu var çok ayıp. Bende onu diyorum zaten sen muhalefetsin neyini eleştiricez şöyle düzgün, aklı başında konuş azıcık insanlar acaba desin.sonra tabiki daha iyisi yok diye akp ye oy verirler bu insanlar.yani adı üstünde seçim yapıyoruz neye göre seçicem ben. Tamam akp kötü ee,en çok oy alan parti de siyaset yapmıyo belli oy oranı var onun hertürlü alacak onu, beni ilgilendirmez o kapının önü. Madem bu insanlara kızmayın akp yi tercih ediyorlar diye onu diyorum ben.

Kılıçdaroğlu zarrab olayını kastederek böyle söylediğini sonradan açıkladı. Ama öncesinde kürsüden bağıra bağıra "aileden sorumlu bakan da birilerinin önüne yatmış konuşmuyor" dedi resmen. Çok çirkin anlaşılmıyor mu? Yani neyi kastettiğini açıklaması hafifletir mi durumu, birsürü insan böyle mi anladı yani kadının çoluğu var çocuğu var çok ayıp. Bende onu diyorum zaten sen muhalefetsin neyini eleştiricez şöyle düzgün, aklı başında konuş azıcık insanlar acaba desin.sonra tabiki daha iyisi yok diye akp ye oy verirler bu insanlar.yani adı üstünde seçim yapıyoruz neye göre seçicem ben. Tamam akp kötü ee,en çok oy alan parti de siyaset yapmıyo belli oy oranı var onun hertürlü alacak onu, beni ilgilendirmez o kapının önü. Madem bu insanlara kızmayın akp yi tercih ediyorlar diye onu diyorum ben.
Hayır. Ben o konuşmayı dinledim ve ilk anladığım 17/25 aralık oldu, Reza Zarrab ve Muammer Güler oldu. Önüne yatmak kelime bütününü "altına yatmak" olarak çeviren sizlersiz.
Ne güzel söylediniz, çoluğu çocuğu var, değil mi?
O zaman başkalarının çolukları çocukları hakkında "bir kereden bir şey olmaz" demeyecek. Madem o kadar yaralandı Sema Hanım, ben de diyeyim "bir kereden bir şey olmaz."
Aklı başında konuşuyor zaten, dinliyor musunuz?
3 yıldır mı 4 yıldır mı ne Sayıştaş raporları meclise gelmiyor, haberiniz var mı? (şurada düzeltme yapayım 2014'ten itibaren gelmiş sanırım. bakacağım şimdi) Ses ettiniz mi?
Kurulmaması gereken bir yurtta çocuklar tacize uğradı, Bakan görmezden geldi, fezlekesi meclisten geçmedi, ses ettiniz mi?
Çözüm süreci zamanında bizzat sizin tayfa dedi, yollara döşenen mayınları görmezden geldik diye, ses ettiniz mi, hesap sordunuz mu?
Mayınları döşeyenler, parçalarına ayrılsınlar inşallah, anladık, HDP'ye söylediğinizin %1'ini AKP'ye söylediniz mi?
Hayır.
Neden, kandırıldılar, değil mi?
Milletin orasına burasına koyan adam daha yeni ihale aldı.
Almanya Deniz Fenerini mahkum etti, uzantılar Türkiye'de dedi, ne yapıldı, sordunuz mu? Yok.
Duple yollar yapıldı diye sevindiniz, bir de baktık ki o yollar deprem vergileriyle yapılmış, Van'da çocuklar kış günü çadır içinde yanarak öldü, ses ettiniz mi?
Bunlar hep söylendi, bunlar hep yazıldı çizildi
Ama biri paralelci oldu, öbürküsü fetocu, berikisi bilmemneci.
Siz hep AKP'yi aklayıp kendinize gölge düşmanlar buldunuz.
Tamam hadi KK çıksın, Sema Hanım'dan özür dilesin.
Sema Hanım'a şu denilen mi daha ağırdır, yoksa o çocukları koruması gereken bir Bakan'ın "bir kere olduysa görmezden geliverin canım" lafı mı?
Hangisi siyasi açıdan bir hatadır.
Bakın biri bir şahsa yapılmış bir hata, hata olarak kabul etseniz de
Diğeri doğrudan kamuya karşı yapılmış bir hata.
Allah aşkına ne yapsın K.K, ahvalimiz buyken. Görmüyorsunuz, efendim. Sadece gördüğünüzü sanıyorsunuz. İkisi farklı şeyler.
Bakın yukarıdakilerin hiçbiri ideolojik bir konu değil. Doğrudan sizi beni alakadar eden mevzular.
Var mıdır, yukarıda yazdıklarıma vereceğiniz "devlet büyüklerimizi öyle uygun görmüşten" başkaca bir cevap?
Sanmam.

" Önüne yatmak " söz öbeğinin Türkçede bir karşılığı var mı ? Yok .

Geçtiğimiz siyaset tarihinde biri birinin önüne yatmak için niyetlenmişti , bu da ikinci önüne yatma vakası .

Deyim vs . olarak bir karşılığı olmadığı için net olarak , dileyen dilediği anlamı yükleyebilir .

Bana göre önüne yatmakta , geçit vermemek olsun mesela :confused:

Neyse ne aslında , K.K ne demiş ne diye demiş çokta umrumda değil .

Beni bağlayan Bakan Semanın sözleri idi , o sözlerde beni(bizi) bağladığı ile kaldı ne yazık ki .

Mesele kılçdaroğlunun siyaset yapma yeteneğinde değil ki halkta... Bu ülkede sol partiler her zaman belli bir düzeyde oy alabilmiştir. Halkın çoğunluğu sağ partileri destekler. Bazen sağ partiler tek başına iktidar olur bazen olamaz, koalisyon kurulur. Ama her halükarda daha fazla oyu alan hep sağ taraftır. Normal şartlarda bir siyasetçinin başarısı oy oranıyla ölçülebilir evet ama bizim ülkemizde böyle bir şey mümkün değil.
Siyasi partiler mi halka göre şekillenir, halk mı siyasi partilere göre şekil almalı.o zaman sonucu baştan belli bir seçim bu dediğinize göre. Bu yüzden bunca tantana desene, anlıyorum. Yani siyasi partilerin savaşı değil bu,senin zihniyetin mi, benim zihniyetim mi hakim olacak bu memlekete. O zaman insanlar haklı,yanlış da yapsa benim zihniyetim diyor, savunuyor yani. Hepsi aynı o zaman ama birisi daha güçlü.

Ben daha sabah yazdim K.K aciklama yapmadan bunu anladığımı. Yani belden asagi anlam cikarmak aklima bile gelmedi . Ben bu sozlerde hakaret arayanlara karsi sok geçiriyorum :KK57:

Hayır. Ben o konuşmayı dinledim ve ilk anladığım 17/25 aralık oldu, Reza Zarrab ve Muammer Güler oldu. Önüne yatmak kelime bütününü "altına yatmak" olarak çeviren sizlersiz.
O zaman başkalarının çolukları çocukları hakkında "bir kereden bir şey olmaz" demeyecek. Madem o kadar yaralandı Sema Hanım, ben de diyeyim "bir kereden bir şey olmaz."
3 yıldır mı 4 yıldır mı ne Sayıştaş raporları meclise gelmiyor, haberiniz var mı? (şurada düzeltme yapayım 2014'ten itibaren gelmiş sanırım. bakacağım şimdi) Ses ettiniz mi?
Kurulmaması gereken bir yurtta çocuklar tacize uğradı, Bakan görmezden geldi, fezlekesi meclisten geçmedi, ses ettiniz mi?
Çözüm süreci zamanında bizzat sizin tayfa dedi, yollara döşenen mayınları görmezden geldik diye, ses ettiniz mi, hesap sordunuz mu?
Mayınları döşeyenler, parçalarına ayrılsınlar inşallah, anladık, HDP'ye söylediğinizin %1'ini AKP'ye söylediniz mi?
Hayır.
Almanya Deniz Fenerini mahkum etti, uzantılar Türkiye'de dedi, ne yapıldı, sordunuz mu? Yok.
Duple yollar yapıldı diye sevindiniz, bir de baktık ki o yollar deprem vergileriyle yapılmış, Van'da çocuklar kış günü çadır içinde yanarak öldü, ses ettiniz mi?
Sema Hanım'a şu denilen mi daha ağırdır, yoksa o çocukları koruması gereken bir Bakan'ın "bir kere olduysa görmezden geliverin canım" lafı mı?
Allah aşkına ne yapsın K.K, ahvalimiz buyken. Görmüyorsunuz, efendim. Sadece gördüğünüzü sanıyorsunuz. İkisi farklı şeyler.
Bakın yukarıdakilerin hiçbiri ideolojik bir konu değil. Doğrudan sizi beni alakadar eden mevzular.
Var mıdır, yukarıda yazdıklarıma vereceğiniz "devlet büyüklerimizi öyle uygun görmüşten" başkaca bir cevap?
Sanmam.

Şu yazdıklarının hepsi gerçek hepsi..
Hala körü körüne savunanlarada herşey müstehak ...

Hayır.
Sanmam.
Ben aile bakanını da aynı şekilde eleştirdim öyle konuştuğunda. Çok aşırının aşırısı takip etmiyorum siyaseti ama çözüm sürecini eleştirdim, ama başta ne yalan söyliyim eleştirmedim. Belki biter pkk, Doğu halkı rahatlar dedim. Sonra o dönemde silah depolanmış vs. Söylemlerini eleştirdim, kandırıldık laflarını eleştirdim. Hala eleştiriyorum.keşke sizde yanlış bir üslup kullanmış beyefendi diyebilseydiniz daha samimi olurdu. Ya da gerçekten cuk lafı oturtmuş diye düşünmüş olabilirsiniz saygı duyuyorum.

Siyasi partiler mi halka göre şekillenir, halk mı siyasi partilere göre şekil almalı.o zaman sonucu baştan belli bir seçim bu dediğinize göre. Bu yüzden bunca tantana desene, anlıyorum. Yani siyasi partilerin savaşı değil bu,senin zihniyetin mi, benim zihniyetim mi hakim olacak bu memlekete. O zaman insanlar haklı,yanlış da yapsa benim zihniyetim diyor, savunuyor yani. Hepsi aynı o zaman ama birisi daha güçlü.

Ben de onu diyorum ışte. Burada halk siyasi partilere göre şekilleniyor. O yüzden dünyada genel geçer olan varsayımlar bizim ülkemizin politikasında bir ise yaramıyor. Anlatabildim mi?

Ben daha sabah yazdim K.K aciklama yapmadan bunu anladığımı. Yani belden asagi anlam cikarmak aklima bile gelmedi . Ben bu sozlerde hakaret arayanlara karsi sok geçiriyorum :KK57:
Yine biz fesat olduk iyimi :) belden aşağı söylemiş olamaz zaten o kadar değil.söylediği bu çağrışımı yapıyor dedik, yapmıyor mu? farklı düşüncede olunca demek insan her lafın altında bişey arıyor. Bak öz eleştiri de yaptım.

Ben aile bakanını da aynı şekilde eleştirdim öyle konuştuğunda. Çok aşırının aşırısı takip etmiyorum siyaseti ama çözüm sürecini eleştirdim, ama başta ne yalan söyliyim eleştirmedim. Belki biter pkk, Doğu halkı rahatlar dedim. Sonra o dönemde silah depolanmış vs. Söylemlerini eleştirdim, kandırıldık laflarını eleştirdim. Hala eleştiriyorum.keşke sizde yanlış bir üslup kullanmış beyefendi diyebilseydiniz daha samimi olurdu. Ya da gerçekten cuk lafı oturtmuş diye düşünmüş olabilirsiniz saygı duyuyorum.

Evet eleştirdiğiniz insanlarda bolca kinayip lanet ediyorlar karşılaştıkları durumlarda. Aynı sizin elestirmeleriniz gibi. Laf çok icraat yok.

Yine biz fesat olduk iyimi :) belden aşağı söylemiş olamaz zaten o kadar değil.söylediği bu çağrışımı yapıyor dedik, yapmıyor mu? farklı düşüncede olunca demek insan her lafın altında bişey arıyor. Bak öz eleştiri de yaptım.
Ben zaten K . K ile farkli dusuncedeyim altinda bi sey aramiyorum :)

Algi manipulasyonu guzel yapiliyor olan sadece bu

Ben de onu diyorum ışte. Burada halk siyasi partilere göre şekilleniyor. O yüzden dünyada genel geçer olan varsayımlar bizim ülkemizin politikasında bir ise yaramıyor. Anlatabildim mi?
şahsen akp nin halka göre şekillendiğini düşündüğüm için destekliyorum, hiçbir siyasi partiye göre şekil almam niye alacakmışım. Birileri halk siyasi partiye göre şekil alsın istiyor işte mesele bu bence.

Ben aile bakanını da aynı şekilde eleştirdim öyle konuştuğunda. Çok aşırının aşırısı takip etmiyorum siyaseti ama çözüm sürecini eleştirdim, ama başta ne yalan söyliyim eleştirmedim. Belki biter pkk, Doğu halkı rahatlar dedim. Sonra o dönemde silah depolanmış vs. Söylemlerini eleştirdim, kandırıldık laflarını bir eleştirdim. Hala eleştiriyorum.keşke sizde yanlış bir üslup kullanmış beyefendi diyebilseydiniz daha samimi olurdu. Ya da gerçekten cuk lafı oturtmuş diye düşünmüş olabilirsiniz saygı duyuyorum.
İyi de ben o lafı sizin algıladığınız şekilde algılamıyorum ki, samimiyetimden şüphe duyun. Bakın ben o lafı ilk duyduğumda aklımda 17/25 Aralık ve Reza'nın önüne yatan Muammer Güler geldi. Dolayısıyla ben o lafı Sema Hanım'ın kadınlığı üzerinden yapılan bir gönderme olarak algılamadım.
Öyle olduğunu düşünseydim, başlarım CHP'sine zaten, merak etmeyin. Hangi görüşten ve kimlikten olursa olsun bir kadının kadınlığına, cinselliğine yapılan bir göndermeyi hoş görmem.
Tekrar edeyim, ben KK çıkıp açıklamadan anlamıştım o anlamda söylediğini çünkü "önüne yatmak" bariz ve açık bir referans, bence.
İşte ben aşırının aşırısı takip ediyorum ve size zibilyon tane AKP'li bakanın milletvekilinin kadınlarla ilgili yorumlarını yazabilirim.
Örneğin Bülent Arınç bir zamanlar CHP'li bir kadın vekilin "vajina" kelimesini kullanması karşısında çok utanmış, edep vurgusu yapmıştı.
AKP'li bir vekil kadın gazetecilerinin onu uyurken çektiklerini için eteklerinin altının fotoğrafını çekmeyi teklif etmişti
Örtüsüz kadının satılık ya da kiralık olması kısmını yazmayayım değil mi?
Flörtün fahişelik olması?
Şu örnekleri vermemin sebebi şu: gerçekten liste buyken çok manalı durmuyor yakarışınız ve bana yaptığınız samimiyet göndermeniz.
Siz ne kadar samimisiniz? Bakın ben diyorum, ben o şekilde algılamıyorum, lakin AKP içinde bir değil, beş değil, on değil.
Daha yeni bir ilçe başkanınız mı ne dedi Kadının konuşacağı yer var, susacağı yer var, kadından öğrenecek bir şeyimiz yok diye.
Bakın bunlar gayet açık laflar.
Şunlara ses etmeyen AKP'lilerin (sizlerin değil, vekil ve bakanların) KK'yı gömmesi en hafif tabiriyle komedi.

Ben boyle agzi bozuk bir ulke siyaseti istemiyorum artik.
Biri kabadayi gibi konusur, biri tecavuzculeri korur, biri ona hakaret eder.
Siyasette ar, edep, terbiye kalmadi.
Keske kibar, nazik, empati yapabilen insanlar tarafindan yonetilsek..
Ama bunlari secenler zaten soylemlerine hasta. Ne kadar mahalle agziyla konusursan o kadar iyidir bu ulkede.

şahsen akp nin halka göre şekillendiğini düşündüğüm için destekliyorum, hiçbir siyasi partiye göre şekil almam niye alacakmışım. Birileri halk siyasi partiye göre şekil alsın istiyor işte mesele bu bence.

Akp'nin halka göre şekillendiğini söylemek biraz fazla hayalperest bir yaklaşım bence. Sebeplerini saymak isterim ancak malum ban meselesi.

Back