• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kılıçdaroğlu'ndan Sema Ramazanoğlu açıklaması

Yani insanların yargı bağımsızlığına kadar bir sürü başka sorunları olabilir, sizin kadar önemsemiyor olabilirler,ya da bilmiyor olabilirler bu çok doğal. Hepimiz aynı ülkede yaşıyoruz, bence zorundayız. Başka bir fikriniz var mı?
Başka fikirden kasıt? Oraya buraya gitsinler gibi mi? Hayır, benim fikrim, insanların bu kavramları öğrenmeleri yönünde, ben faşizan yöntemleri savunmam, savunanlardan da hoşlanmam, hoş görenlerden de, faşizan eylemlere "ama" diye bahane bulanlardan da.
Evet insanların yargı bağımsızlığına kadar bir sürü sorunları var, mesela çocukların hiç var olmaması gereken yurtlarda tecavüze uğraması gibi.
Bu kavramı benim kadar önemseseler iyi olur, çünkü hukuk herkese lazım, sizlere de lazım olur bir gün. Bakın Reza bile Yargı Bağımsızlığının olmadığı İran'a paçayı kaptırıp kellesinden olmasın diye Dış Mihrap ABD'ye kaçtı, herkes için hukuk diye boşuna demiyorlar.

Ben sizin verdiğiniz oyu sorgulamadım bile. İdeolojik sebeple de vermiş olabilirsiniz beni alakadar etmez de demişim.
Evet ben şu mevcut olaylarda AKP'ye oy verilmesini yanlış bulabilirim, o yüzden vermiyorum zaten.
Neden verildiğini de sorgulayabilirim, bu da benim hakkım, bu arada. Nasıl ki HDP'ye verilen her oy, MHP'ye CHP'ye verilen her oy bizi alakadar ediyorsa AKP'ye verilen her oy da bizi alakadar eder.
Bu sebeple verilmesini eleştirip sebeplerini sorgulayabilirim. Verilmesine müdahale etmem ise bambaşka bir şey ki kimse sizin elinizden oy pusulanızı almadı.
Siyaset başlığında yorum yaptığınız için neden oy verdiğinizi açıklamak zorunda kalıyorsunuz, BDV'de, Moda bölümünde falan yazanlar böyle diyaloglara girmiyorlar mesela. Zamanı geldiğinde insanların verdiği oylar tartışma konusu olabiliyor, normal, hepimiz siyasi düşüncemizi açıklıyoruz, sonuç olarak.
Konu apalakasız yerlere geldi zaten. Bunlar cidden havanda su dövmek.
Terörü sorgulamak,eğitim sistemini sorgulamak, yerli tohum üretemeyişimizi sorgulamak bu arada akp den önceki bir anlaşmayla üretemiyoruz bildiğim kadarıyla. Bunları ben de sorgulayabilirim, şehitlere üzülebilirim...bunlar siyaset değil ki.ben şehitlere üzüldüğümde mesela senin oy verdiğin parti yüzünden böyle, sizin yüzünüzden demek siyaset.Yani cidden akp gidince siz herşeyin düzeleceğini düşünüyormusunuz?

Terörü sorgulamak,eğitim sistemini sorgulamak, yerli tohum üretemeyişimizi sorgulamak bu arada akp den önceki bir anlaşmayla üretemiyoruz bildiğim kadarıyla. Bunları ben de sorgulayabilirim, şehitlere üzülebilirim...bunlar siyaset değil ki.ben şehitlere üzüldüğümde mesela senin oy verdiğin parti yüzünden böyle, sizin yüzünüzden demek siyaset.Yani cidden akp gidince siz herşeyin düzeleceğini düşünüyormusunuz?
Tohumculuk Yasası 2006 yılında çıktı.
Mesele AKP'nin gidip gitmemesi değil ki? Ben AKP'yi ideolojik olarak doğru bulmayabilirim, benim meselem AKP'nin icraatları, aynı icraatları AKP gitsin CHP başa gelsin yapsın, ben onu da eleştiririm.
AKP şu az önce saydıklarımı yapmasa, ben sırf sağ cenahtan olduğu için AKP'ye laf söylemem.
E evet söyledikleriniz siyaset ve burası da Siyaset Başlığı, burada siyaset tartışmak için varız. Ben hoş görürüm görmem, bu yorumları o başka bir tartışma ama 3 gün önce söylediğiniz 5 gün sonra karşınıza çıkacaktır, burada. Bu da basit bir gerçek.
Mesela bizlerin de karşısına her zaman Merve Kavakçı'ya atın bu kadını diyen Ecevit geliyor, ben kimseye ama siyaset yapıyorsunuz demedim.

Böylesi seçmen olduktan sonra siyasiler herşeyi demeye cesaret eder. Sonrada sıvayıp tüy dikerler. Halkta alkışlar "aslında öyle demek istemedi ama neden dedi bir sor ama öbürüde bunu demişti o Zaman haketti " Kenef kokulu tüm sözleriniz..

Oovv bu çok fena ama yaa.. Gerçekten sunacak bir argumanınız yok dimi? Sizinle bu kadar sohbet bana yetti. Akp'nin nasıl bu kadar çok oy aldığını zaten biliyorduk da siz de kanıtı oldunuz. İyi akşamlar.
Ya ben size neden argüman sunmak zorunda olayım ki,sordunuz söyledim. Neye kanıt oldum ben anlamadım yalnız.

Ya ben size neden argüman sunmak zorunda olayım ki,sordunuz söyledim. Neye kanıt oldum ben anlamadım yalnız.

Anlamanızı beklemiyorum zaten.

Hiç bişeye zorunlu değilsiniz tabi ki. Ama bir insan bir şeyi savunurken ya da eleştirirken belli tezlere, olaylara, örneklere dayandırır ki savunması işe yarasın. Arkası boş şeyler olunca ciddiye alınmazsınız şu an olduğu gibi. Siz sunarsınız ben çürütürüm ben sunarım siz çürütürsünüz. Böyle konuşulur bunlar, siyaset böyle yapılır. Ha ben siyasetten anlamam, siyaset de yapmıyorum diyorsanız sizi bdv'ye falan alalım. Çünkü burda tartışmalar bu şekilde yürüyor. Tekrar iyi akşamlar...

Tohumculuk Yasası 2006 yılında çıktı.
Mesele AKP'nin gidip gitmemesi değil ki? Ben AKP'yi ideolojik olarak doğru bulmayabilirim, benim meselem AKP'nin icraatları, aynı icraatları AKP gitsin CHP başa gelsin yapsın, ben onu da eleştiririm.
AKP şu az önce saydıklarımı yapmasa, ben sırf sağ cenahtan olduğu için AKP'ye laf söylemem.
E evet söyledikleriniz siyaset ve burası da Siyaset Başlığı, burada siyaset tartışmak için varız. Ben hoş görürüm görmem, bu yorumları o başka bir tartışma ama 3 gün önce söylediğiniz 5 gün sonra karşınıza çıkacaktır, burada. Bu da basit bir gerçek.
Mesela bizlerin de karşısına her zaman Merve Kavakçı'ya atın bu kadını diyen Ecevit geliyor, ben kimseye ama siyaset yapıyorsunuz demedim.
Bu konuda haklısınız evet,siyaset tartışmak için buradayız. Ben genel manada insanların hayatının içinde Siyasetin olmasını doğru bulmadığımı söylemek istedim. Yani siyasi partiler, icraatler eleştirilir de bir partiye oy veriyor diye insanların eleştirilmesini anlayamıyacağım sanırım.

Anlamanızı beklemiyorum zaten.

Hiç bişeye zorunlu değilsiniz tabi ki. Ama bir insan bir şeyi savunurken ya da eleştirirken belli tezlere, olaylara, örneklere dayandırır ki savunması işe yarasın. Arkası boş şeyler olunca ciddiye alınmazsınız şu an olduğu gibi. Siz sunarsınız ben çürütürüm ben sunarım siz çürütürsünüz. Böyle konuşulur bunlar, siyaset böyle yapılır. Ha ben siyasetten anlamam, siyaset de yapmıyorum diyorsanız sizi bdv'ye falan alalım. Çünkü burda tartışmalar bu şekilde yürüyor. Tekrar iyi akşamlar...
Pardon, burada üst düzey yetkili ,yüksek ayku lu hanımlarımız memleketi kurtarıyor, ben araya girdim afedersiniz.bişey söyleyip çıkıcam. Bu kadar germeyin ve gerilmeyin.

Pardon, burada üst düzey yetkili ,yüksek ayku lu hanımlarımız memleketi kurtarıyor, ben araya girdim afedersiniz.bişey söyleyip çıkıcam. Bu kadar germeyin ve gerilmeyin.

Iq'mun yüksek olduğu taaa oradan anlaşılıyor demek ki, hoş...

Gergin değilim, aksine siz sinirli ve gerginsiniz. Ben gayet relaks yazıyorum şu an.

Siyaset yapmak için üst düzey yetkili olmak ya da memleketi kurtarmak gerektiğini de ilk kez duydum. Gerçekten var mı öyle bir şart? Varsa gidip yetki satın alayım bir yerlerden.

Iq'mun yüksek olduğu taaa oradan anlaşılıyor demek ki, hoş...

Gergin değilim, aksine siz sinirli ve gerginsiniz. Ben gayet relaks yazıyorum şu an.

Siyaset yapmak için üst düzey yetkili olmak ya da memleketi kurtarmak gerektiğini de ilk kez duydum. Gerçekten var mı öyle bir şart? Varsa gidip yetki satın alayım bir yerlerden.
O zaman germeyin :) ölümlü dünya değmez.

Yoooo sonuna kadar haketti !!!! Arkasindada duruyor afferim kemal sana !!!bumudur edep bumudur saygi bumudur siyaset...ne yani bakan yanlis yapti diye boyle heryere kayabilecek bi cumle.kurmak...benim en agirima giden ney ...su tayfa sozu ...bu nedir da her konuda yok goremiyoruz yok nerdeler bende yazayim artik bari bak yoklar diye...chpli tayfa eger hakaret edilen kadin ak partili ise onemi yok -mus gibi yapmalari durust olmak gerek....elestireceksen temsil ettigin secmenlerin adina elestir..muhalefet.olmazsa olmaz...ama sen muhalefet degilsin...laylaylom ben oynamayom...yokmu ya soyle.bi yigit bi parti kurup temiz kalabilecek...

Başka fikirden kasıt? Oraya buraya gitsinler gibi mi? Hayır, benim fikrim, insanların bu kavramları öğrenmeleri yönünde, ben faşizan yöntemleri savunmam, savunanlardan da hoşlanmam, hoş görenlerden de, faşizan eylemlere "ama" diye bahane bulanlardan da.
Evet insanların yargı bağımsızlığına kadar bir sürü sorunları var, mesela çocukların hiç var olmaması gereken yurtlarda tecavüze uğraması gibi.
Bu kavramı benim kadar önemseseler iyi olur, çünkü hukuk herkese lazım, sizlere de lazım olur bir gün. Bakın Reza bile Yargı Bağımsızlığının olmadığı İran'a paçayı kaptırıp kellesinden olmasın diye Dış Mihrap ABD'ye kaçtı, herkes için hukuk diye boşuna demiyorlar.
Yok Sizin düşüncenizi merak ettim.Reza Türkiyede niye kalmadı sahi, aklanmamışmıydı burada.

Kılıçtaroğlunu pek sevmem siyasi görüşüm Akp. Ama onune yatmak kelimesinin biraz carpiltildigini dusunuyorum bana gore acik uclu bir kelime. Ve cumlelerinin basini dinledigimde saklanmak anlaminda kullandigini dusunuyorum. Ki dusuncem dogru ise bu sahis magdur En Büyük TÜRKİYE:KK76:

Kılıçtaroğlunu pek sevmem siyasi görüşüm Akp. Ama onune yatmak kelimesinin biraz carpiltildigini dusunuyorum bana gore acik uclu bir kelime. Ve cumlelerinin basini dinledigimde saklanmak anlaminda kullandigini dusunuyorum. Ki dusuncem dogru ise bu sahis magdur En Büyük TÜRKİYE:KK76:
Bende gerek o gerek bu. Böyle açık uçlu kelimelerin siyasilerin ağzında olmasını tasvip etniyorum. Şu durumda açık uçlu bu söylemin hele ki bir bayana karşı söylenmesi tamamen edepsizliKtir. Bunu bu ülkeyi yöneten bu kişilerin öngörmesi gerekir.

Son düzenleme:
Ne soylemis Deynep ? Yani gercekten anlamiyor musunuz anlamamazliga mi yatiyorsunuz bilmiyorum.

Diyor ki; zamaninda Reza ceza almasin diye önüne yatan ona siper olma arzusunda olan bakanlar vardi. Simdi de Vakif ceza almasin diye önüne yatan siper olan bakan var. Sadece bu sefer siper olan kadin bakan.

Ya gercekten bunu bel altina cekmek ciddi anlamda kötü niyet magdur edebiyati yaratma arzusu.

Pesss

Aynı cümleyi RTE kursaydı aynı şeyi düşünür müydün?O amaçla söylemedim dese de yanlış anlaşılmaya müsait bir kelime.
Meclis çatısı altında bile olsa kadına değer yok.Bakan bakandır ,kadını erkeği olmaz ,erkeğe söylediğimi kadına da söylerim sözünü tasvip ediyor musunuz?

Yanılıyorsun canım,daha öncede bu konuyla ilgili konu açıldı,imza kampanyası düzenlendi istifa etsin diye.Beğenmediğiniz akp tayfası da imzaladı,bakanı kınadı söyleminden dolayı.

canım ben göremedim o imzalayan akp tayfasını, ben daha çok bakan hanımı kutlayan akp tayfasını görebildim.

gerçekten çevremde de bildiğim ateşli akp lilerden bir eleştiri görmedim, bazı eleştiren yorumlarımı beğenenler oldu ama bireysel bir eleştiri yapanı görmedim kendi çevremde.

Kılıçdaroğlu zarrab olayını kastederek böyle söylediğini sonradan açıkladı. Ama öncesinde kürsüden bağıra bağıra "aileden sorumlu bakan da birilerinin önüne yatmış konuşmuyor" dedi resmen. Çok çirkin anlaşılmıyor mu? Yani neyi kastettiğini açıklaması hafifletir mi durumu, birsürü insan böyle mi anladı yani kadının çoluğu var çocuğu var çok ayıp. Bende onu diyorum zaten sen muhalefetsin neyini eleştiricez şöyle düzgün, aklı başında konuş azıcık insanlar acaba desin.sonra tabiki daha iyisi yok diye akp ye oy verirler bu insanlar.yani adı üstünde seçim yapıyoruz neye göre seçicem ben. Tamam akp kötü ee,en çok oy alan parti de siyaset yapmıyo belli oy oranı var onun hertürlü alacak onu, beni ilgilendirmez o kapının önü. Madem bu insanlara kızmayın akp yi tercih ediyorlar diye onu diyorum ben.

peki gerçekten siz ne anlıyorsunuz?
yani Kılıçdaroğlunun açıklaması sizi tatmin etmemiş anlıyorum da,
sizce yani ne demek istemiş olabilir?

ben bu cümlenin reza olayından ötürü kullanıldığını hemen fark etmiştim de, o olayı bilmeseydim de aklıma bel altı gelmezdi, hem konuşmanın gidişatı hem de Kılıçdaroğlunun bilinen üslubu nedeniyle hiç o tellere çekilecek bir konu değil bence.

Ben şuan akp yi aklamıyorum ki, oy vermemek için de diğer partilerin akp den daha iyi olması lazım ama değil. Hatta siz dediniz ülkemizde zihniyete göre şekil aldığını seçimlerin. Ama ben cidden tercih yapmak zorunda olduğum için akp yi tercih ediyorum, çok iyi olduğundan değil en iyisi olduğundan.

o zaman kimseye oy vermeyin, tecavüze sessiz kalan bir partiye oy vereceğinize bu hakkınızdan feragat edin.
yanlış anlamayın, benim çevreme de önerim budur, genel olarak diğer partiler de kötü ne yapalım diyene, o zman oy kullanma diyorum, en azından senin elin kirlenmesin.

Back