Diyorumya iste daha ne diyeyim.
Kilicdaroglu bir siyasi dehaymis biz anlamamisiz. Bizim eksikligimiz.
Hep bareber dua edelim Allah Kilicdaroglunu bir 10 sene daha indirmesin CHP nin basindan insallah.
Belki insanlar degerini o zaman anlar:)
Size katilmiyorum. Aslinda yorumunuzu okumak beni uzdu, soyle ki; yazdiklarinizda siyasetin yalan soylemekten ibaret oldugunu kaniksadiginizi goruyorum. Bir milletin basina gelebilecek en kotu seylerden birdir, siyaset adamlarinin yalan soylemesine alismak ve bu yonde beklentiye girmek... Bu sozlerinizi Japonya gibi serefine, durustlugune halel geldiginde harakiri yapmaktan cekinmeyen devlet yoneticilerinin oldugu bir ulkede etseniz acaba ne derlerdi size hic dusundunuz mu? Turkiye'yi gormek istediginiz yer neresi?
Siyaset anlayışını beğenmediğim bir siyasetçi Kılıçdaroğlu . Ama ben asla böyle bir temennide bulunamam weiss ... Neden dersen ?
En az güçlü iktidar kadar gereklidir , güçlü muhalefet . Şimdi siyasi çizgisini beğenenler bir yana , beğenmeyenler için (ve bu beğenmeyenler iktidar yanlısı ise ) '' amaaaan bu Kılıçdaroğlu 10 sene daha kalsın yahu '' demek ; iktidarın işine yarar sadece .
Oysa iktidarın güç kazanmasından çok , ülkenin akıbetinin ivme yükseltmesini düşünmeliyiz . Demem odur ki , ne kadar güçlü muhalefet olursa , iktidar o kadar çalışmak zorunda kalır , kime yarar bu ? Ülkeye ... Amaç ''sadece'' bu olmalı bence .
Gafına gelince , evet yerel seçimler düşünüldüğünde zaten mevcut başkan sana ait , Mersini alacağız demek , tekrar aday göstereceğin kişiye güven eksikliğidir bence .Sanırım son genel seçim sonuçlarının Mersinde, AKP den yana olması ve yine önümüzdeki yerel seçim anketlerinde Mersinde MHP ve AKP liderliği tablosu , ele geçireceği iller listesine Mersinide ekletmiş Kılıçdaroğluna ...
Zaten bizim şeklinde gövde gösterisinde bulunmayı ve rakiplere göz dağı vermeyi tercih etmek , seçmenine Mersinde CHP gücü devam ediyor mesajını vermek yerine , şimdiden yeniden ele geçirmeyi düşünüyor olması bence siyaset bilmezlik olmuş .
Yazdığım yazıdan yanlış anladığınız ve yanlış anlamakla kalmayıp itham ettiğiniz yer asla değil o kadarını söyleyeyim .
Son iki paragrafiniza cevap yazdim, zira Kilicdaroglunu kimin ne kadar sevdigi ile ilgilenmiyorum. Ozellikle de Kilicdaroglunun "siyaset bilmemezlik" ile sonuclandirdiginiz davranis bicimine.. Belki simdi neyi ne olarak anladigimi gormussunuzdur. Sizi yanlis anladigimi sanmiyorum, cunki siyaseti iyi bilenden ne beklediginiz cok acik.
AKP'nin 326 sandalyesi arti cikardigi hemen hemen her kanunu sonuna kadar destekleyip AKP'nin arka bahcesi gibi calisan MHPnin 52 sandalyesi, etti 368. BDP ve PKK lilerin diger meclisteki partisi ile zaten kurt acilimi, Apoya destek vaatloeri ile kolkola olmus ve sandalyeler ona calisiyor. CHP 134 sandalyesi ile ne gibi bir muhalefet yapacak? Mecliste desteklemiyorlar, milletvekilleri; Tarhan olsun, Ince olsun, ve digerleri her firseatta her yanlisi kursuden sonuna kadar haykiriyor... Daha ne gibi bir muhalefet bekliyorsunuz CHP den? Sokaklara mi dussunler? Protesto yuruyusleri mi yapsinlar? Gezide bile sonradan gelip halkin arasina katildiklari halde protestoyu duzenlemekle sucloandilar, bir de yetmiyormus gibi "parti kapatilsin" diye ustlerine gidildi. Mecliste Ince hukumeti elestiriyor, muhalefet yapiyormus diye adina fezleke duzenlendi, akillara zarar...
Ne gibi bir muhalefet bekliyorsunuz 368 sandalye arti diger Kurdistan destekcisi partilere karsi sadece 134 sandalyesi olan CHP den? Meclisi yakmasini mi????
Aus cum, senin gibi düsünüyorum zaten hata daha önce kac kez " hükümetin bu kadar oy almasinin bir sebebide beceriksiz muhalefet, vasifsiz, fikir üretemeyen, halka kendini ispat edmeyen muhalafet " dedim ama insanlar saldiriya gecti.
Muhalefetin etkisiz muhalefet oldugunu hicbir sekilde anlatamiyoruz, hatta bir keresinde sinirlendim " Hükümeti devirmek icin sarfettiginiz bu enerjiyi etkili bir muhalefet cikartmak icin harcasaniz hersey cok farkli olurdu" da dedim.
Ama olmuyor.
O zaman " insanllah bir 10 yil daha basta kalir " diyelim belkii anlasilir ne yapayim?
Bugün AKP iktidardır , yarın muhalefet olur . Bugünün muhalefeti yarın iktidar ...
Her kim 1 numaralı muhalefet koltuğunda ise ; güçlü muhalefetin her zaman ülke lehine olduğunu düşünüyorum . O sebeble mevcut muhaletin bir başarısızlığı söz konusu ise en az iktidarın ki kadar üzer beni. Aman ne güzel başarısız devam etsinlerde , ben nasıl olsa iktidar yanlısıyım , bu işime gelir demem , diyemem .
Kılıçdaroğlu bir gaf yapsa idi de , gülüp geçmek yerine keşke daha güçlü söylemleri olsa derim . Birinci önceliğimiz ülkenin menfaatidir çünkü iktidarın değil .
Ha bundan ülkenin mevcut durumundan muhalefet sorumludur yazdığım anlaşılıyorsa ,, bende aynen senin gibi '' eee daha ne yapayım ? '' derim sadece
Bende senin baktığın gibi bakardım ausencia,ama mevcut muhalefetin tek derdinin gerçekten ülke menfaati olduğunu düşünseydim! Düşüncede doğru bir bakış açısı olsada,uygulamada her zaman aynı sonucu vermiyor malesef.aslında muhalefetin gücünden ziyade gücünü ne şekilde kullanacağı belirler ülke lehine olup olmayacağını.Aynı şekilde iktidarında tabiki,konu muhalefetin zayıflığı olduğu için özellikle vurguladım.Bahsettiğin "ülkenin ivme kazanması " bile o kadar göreceli bir hale geldiki, bir kısım "yaşasın istikrar " derken başka bir kısım " ülke elden gidiyor " diyor,hangisi doğru ?
Gaflara gülmek,oy verdiğin partiyi ülke menfaatinin üzerinde tutmak değildir bence.Vazgeçilmez olan tek şey memlekettir çünkü partiler değil.Burdaki gülen üyelerde aksini düşünmüyordur sanıyorum.Ben başbakanın "Afrikanın çocukları" gafınada güldümKılıçtaroğlunun Mersin gafınada...Genel seçimlerde " yine aynı oyu alacağız,en birinci muhalefet biz olacağız" demek gibi bişey çünkü bu
Vesselam konu siyaset olunca herseferinde ciddi takılıp derin manalar çıkarmaya gerek yok,komik geldiyse gülünebilir,buna farklı anlamlar yüklemeyede gerek yok.tabi komiklik kavramıda kişiden kişiye değişir.
Elbette gülünebilir , nelere gülmedik ki bu zamana kadar arkadaşım .
Benim yazdığım , genel bir bakış açısı olarak muhalefet başarısızlığının devamından memnun olma yanlışlığı idi . Muhalefet her kim olursa olsun diğerinin daha güçlü adımlar atması için teşvik eder , yeri sağlam bir iktidar zamanla çalışma konusunda tembellik gösterebilir ama rakibi dişli ise onun esnemeye bile vakti kalmaz .
Zaten weiss den alıntı yapıp fikir beyan etmemin sebebi biraz da kızım sana söylüyorum gelinim sen anla idi . Bazen bazı konuları tartışmak yoruyor insanı çünkü
Muhalefetin basarisizligindan mutlu olmak ne demek?
Ozellikle de her konu basligi altinda iktidarin basarisini ovmesine alistigimiz kisilerin muhalefetin basarisizligindan ne kasdettiklerini anlamakta zorlaniyorum
Kılıçdaroğlu, AK Parti'nin elinde bulunan 7 şehri yerel seçimlerde alacaklarını ifade etti.
'7 ŞEHRİ AK PARTİ'DEN ALACAĞIZ'
Kılıçdaroğlu ABD'li yetkililerle yaptığı görüşmede yerel seçimler konusunda ise kapsamlı bir hazırlık içinde olduklarını söyleyerek, halen AK Partinin elinde bulunan ya da ortada olan yedi şehri CHPnin kazanma şansı olduğundan bahsetti. Kılıçdaroğlu bu şehirleri de İstanbul, Ankara, Adana, Bursa, Mersin, Hatay ve Balıkesir olarak sıraladı.
Kılıçdaroğlu: 7 şehri AK Parti'den alacağız en son haber
Peki isin komik tarafi ne:)))
Kilicdaroglu nun, AKP den alacaklarini söyleyip, isimlerini saydigi iller arasinda olan Mersin Belediyesi zaten CHP nin
Adana ve Belikesir ise MHP nin aahahahD
Kilicdaroglu nu bu duruma bilerek düsürenler mi var yoksa belli bir-iki il haric bütün Türkiye yi AKP belediyesi mi zannediyor diye merak ettim, yok artik bu kadarda olmaz yahu:)
AKP istişare toplantısında, terörün yanı sıra yolsuzluk ya da yüz kızartıcı suç iddialarının da, dokunulmazlık kapsamı dışına alınması eğilimi, Başbakan Erdoğan ve bazı bakanlar dahil her partiden milletvekilini etkileyecek.
BDP’lilerin dosyalarının büyük bölümü ‘’Terör ve suçluyu övme ‘’kapsamına girerken, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu hakkında ise ’Görevi suistimal, Kurul halinde çalışan kamu görevlilerine görevinden dolayı hakaret, adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs’’ suçlaması yer alıyor.
BİR TEK BAHÇELİ’NİN DOSYASI YOK
MHP lideri Devlet Bahçeli hakkında dokunulmazlık dosyası bulunmuyor. TBMM’de haklarında yolsuzluk ya da yüz kızartıcı nitelikteki suçlamalara ilişkin fezleke olan milletvekilleri şöyle:
AKP
Tayyip ERDOĞAN: Zimmet, kamu taşıma biletlerinde kalpazanlık, resmi evrak ve kayıtlarda sahtecilik, cürüm işlemek için teşekkül oluşturmak,
Abdülkadir AKSU: Özel evrakta sahtecilik,
İdris Naim ŞAHİN: İhaleye fesat karıştırmak, Zimmet, kamu taşıma biletlerinde kalpazanlık, resmi evrak ve kayıtlarda sahtecilik, cürüm işlemek için teşekkül oluşturmak,
Veysel EROĞLU: İhtisalen nitelikli zimmet, sahte belge düzenlemek, ihaleye fesat karıştırmak, Kara paranın Aklanmasına Dair Yasaya muhalefet
Mustafa ÖZTÜRK: İhtisalen nitelikli zimmet, sahte belge düzenlemek, ihaleye fesat karıştırmak, Karaparanın Aklanmasına Dair Yasaya muhalefet
Ömer DİNÇER: İhtisalen zimmet, sahte belge düzenlemek, ihaleye fesat karıştırmak, Kara paranın aklanması yasasına muhalefet,
İsmail SAFİ: Resmi belgede sahtecilik, kaçakçılıkla mücadele yasasına muhalefet
Başbakan
Gülen cemaati Erdoğan’ı yolsuzluk dosyalarıyla köşeye sıkıştırıyor. - JÖNTÜRK - Sine Qua Non
:26: bunlar ne ki acep:44:
AKP istişare toplantısında, terörün yanı sıra yolsuzluk ya da yüz kızartıcı suç iddialarının da, dokunulmazlık kapsamı dışına alınması eğilimi, Başbakan Erdoğan ve bazı bakanlar dahil her partiden milletvekilini etkileyecek.
BDP’lilerin dosyalarının büyük bölümü ‘’Terör ve suçluyu övme ‘’kapsamına girerken, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu hakkında ise ’Görevi suistimal, Kurul halinde çalışan kamu görevlilerine görevinden dolayı hakaret, adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs’’ suçlaması yer alıyor.
BİR TEK BAHÇELİ’NİN DOSYASI YOK
MHP lideri Devlet Bahçeli hakkında dokunulmazlık dosyası bulunmuyor. TBMM’de haklarında yolsuzluk ya da yüz kızartıcı nitelikteki suçlamalara ilişkin fezleke olan milletvekilleri şöyle:
AKP
Tayyip ERDOĞAN: Zimmet, kamu taşıma biletlerinde kalpazanlık, resmi evrak ve kayıtlarda sahtecilik, cürüm işlemek için teşekkül oluşturmak,
Abdülkadir AKSU: Özel evrakta sahtecilik,
İdris Naim ŞAHİN: İhaleye fesat karıştırmak, Zimmet, kamu taşıma biletlerinde kalpazanlık, resmi evrak ve kayıtlarda sahtecilik, cürüm işlemek için teşekkül oluşturmak,
Veysel EROĞLU: İhtisalen nitelikli zimmet, sahte belge düzenlemek, ihaleye fesat karıştırmak, Kara paranın Aklanmasına Dair Yasaya muhalefet
Mustafa ÖZTÜRK: İhtisalen nitelikli zimmet, sahte belge düzenlemek, ihaleye fesat karıştırmak, Karaparanın Aklanmasına Dair Yasaya muhalefet
Ömer DİNÇER: İhtisalen zimmet, sahte belge düzenlemek, ihaleye fesat karıştırmak, Kara paranın aklanması yasasına muhalefet,
İsmail SAFİ: Resmi belgede sahtecilik, kaçakçılıkla mücadele yasasına muhalefet
Başbakan
Gülen cemaati Erdoğan’ı yolsuzluk dosyalarıyla köşeye sıkıştırıyor. - JÖNTÜRK - Sine Qua Non
:26: bunlar ne ki acep:44:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?