• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kıbrıs’da Yaşamak...

Eşim öğretmen ve orda daha iyi imkanlar olduğu için gitmeyi çok istiyorum ben zaten oranın vatandaşıyım inşllah kayınvalidem gül karışmasa gideriz
Evet orda imkan daha fazla malesef burdan inşallah karışmazlar insanın gelecekleriyle oynuyorlar işte annele4 babalar

Ehliyetim var Türkiye’den orda kullanabiliyor muyum? Eşimin çalışma izni çıktı onda da sıkıntı yok. Antalya’ya hiç geldiniz mi bilmiyorum ama havası aynı anlattığınız gibi yapış yapış ve nemli. He bana böyle yer ve mekan adları lazım işte, teşekkür ederim
Geçmiyor buradaki ehliyet çünkü eşim orda kaldı benim evlenmeden o oranın ehliyetiyle kullanıyordu araba ve trafik ters orda bi kursa gitmeden ehliyet almadan yapılacak iş değil malesef erülkü koca bir market içinde olmayan yok binbir dediğim yerde herşey varmış artık yemek yiyecek yer çocuklar için park bizim alışveriş merkezleri gibi baya güzel biryer yapmışlar ben gittiğimde sadece hediyelik eşya tabak çanak vardı

Biz de öyle düşündük. Çünkü elektrik, özellikle su çok pahalı dediler. Bu yüzden de böyle bir alternatif sundular bize zaten biz de değerlendirelim dedik ne kaybederiz. İşte o tarz gelişim araç gereç ve oyuncak gibi şeyleri bulabilir miyim rahatça çünkü AVM falan yokmuş dediler, bir de küçük bir yer ya o bakımdan. Benim ailem de küçük bir il de yaşıyor Antalya’daki gibi herşeyi bulamıyorum orada mesela.
Bulamazsan internetten alırsın bir çok yer kıbrısa gönderi yapıyor

Ayy odaya ayakkabı ile girmek tatile gittiğimde bile tercih ettiğim bişey değildir hemen terlik ararım ayağıma ve örtü örtmeyi düşünüyorum halının üzerine. Yemek konusunda sorun yaşamayız evet, şu önerdiğiniz çit fikri de çok iyi içine de oyuncaklarını doldurup beraber oynarız beşik de koyabiliyorum geniş bir oda aslında sadece eşya az. Onu da biz takviye edip halledicez. İnşallah hayal ettiğim gibi olur herşey, teşekkürler.
Oda genişse sorun olmaz,dolap küçük gelirse 1 tane daha alırsınız yada otel verir,çocuğunuz içinde park yatak alırsınız,otelde de çocuklar için oyun alanı vardır,odaya ısıtıcı vs koyarsın,yemekleride eşin ve ekibi yapıyırmuş hiç sıkıntı yaşamazsın,ev tutsan para kiraya,elektrik ve suya gider ayda 500 buluyor galiba elektrik öyle okumuştum belkide daha fazla.

Yaz sezonu 12:00 15:00 di sanırım
Çok sıcak oldugu icin kimse dısarı cıkmıyor o saatlerde bu yüzden de dükkanlar kapatıyorlardı

Güzel kıbrıs seversin
Kendini turist gibi hissedebilirsin ama antalyadan da bu duruma alışkınsındır :)
Çoğu yabancı yerlilerinde konuşmaları biraz farklı ilk etapta türkçe mi konuşuyorlar anlamazsın, ilkten eğlenceli geliyordu bana onların konuşmaları sonralarında sıkılmıştım onlar konuşurken düzeltmeler yapmaya çalışıyordum, düzelmiyordu tabi boş bir çabaydı benimkisi:)

Otel dışında vakit gecirdiğin zamanlar için şunu söyleyebilirim gıda pahalı alkol sigara ucuz
Gezmek istediğinde çok kolay gezip bitirebiliyorsun çünkü küçük

Seritler turkiye gbi degil araba kullanırken zorlanabilirsin
Direksiyonlar sağda

Bebek için prima bez mi aradın hipp mama mı hepsini bulursun var

Havası denizi güzeldir kendine has yemekleri tatlıları peyniri var. Güzellerde.
Zaten eşiniz mutfaktayken aç kalmazsınız gittiğiniz otel bebek dostuysa birde hiç bir sorun olmaz.

Sadece siz otel odasında bıkıp bunalabilirsiniz
Bebeğinizin eşyaları bir süre sonra sığmayabilir
Ne bileyim üzerinde oturacak bir halı istersinizde halınız olmaz dolaba eşyalarınız sığmaz vs bu tip ufak tefek sorunlarınız olur
Ne kadar süre kalacaksınız bilmiyorum yazdan sonra dönecekseniz sıkılmazsınız bile. Alışana kadar yaz gelir, yazında güzel geçer biter gider işte :)
Yok Antalya’dan daha sıcak o zaman burda öyle sıcaktan insanlar dükkanlarını falan kapatmıyorlar fiyıuu o neymiş...
Ucuz olan şeyler de hiç işime yaramıyor :( ve evet oda ile ilgili dediğiniz eksilerdi beni de düşündüren en az iki yıl kalıcaz bi aksilik olmazsa bakalım kısmet

Ben öğrenciyim. Burası pahalı. Yani tam burslu geldim ama o bursun hayrını göremedim. Ay başında param yatıyor fazla bir gezip tozmam da yok ama hooop para gidiyor
Pahalı olan şeyler nedir yani biz de zorlanır mıyız geçinmekte. Yani bizim otel odasında kalma amacımız masraf olmasın para bize kalsın birikim yapalım diye ama eğer olmazsa ev tutmak zorundayız neler pahalı?

Geçmiyor buradaki ehliyet çünkü eşim orda kaldı benim evlenmeden o oranın ehliyetiyle kullanıyordu araba ve trafik ters orda bi kursa gitmeden ehliyet almadan yapılacak iş değil malesef erülkü koca bir market içinde olmayan yok binbir dediğim yerde herşey varmış artık yemek yiyecek yer çocuklar için park bizim alışveriş merkezleri gibi baya güzel biryer yapmışlar ben gittiğimde sadece hediyelik eşya tabak çanak vardı
Hım o zaman tekrar mı kursa gitmem gerekecek araba sürmem için peki o arabayla Türkiye’ye de giriş yapamayız o zaman dimi? Bu biraz hayal kırıklığı oldu işte ama alışveriş merkezine sevindim.

Bulamazsan internetten alırsın bir çok yer kıbrısa gönderi yapıyor
Kargo olayı sıkıntı dediler gümrük parası olduğundan çok fazla kargo ücreti ödüyormuşsun o yüzden internetten alışveriş olayı da biraz hayal olacak gibi ama belki Ali Expres olabilir çünkü o her ülkeye kargo ücretsiz gönderiyor

Oda genişse sorun olmaz,dolap küçük gelirse 1 tane daha alırsınız yada otel verir,çocuğunuz içinde park yatak alırsınız,otelde de çocuklar için oyun alanı vardır,odaya ısıtıcı vs koyarsın,yemekleride eşin ve ekibi yapıyırmuş hiç sıkıntı yaşamazsın,ev tutsan para kiraya,elektrik ve suya gider ayda 500 buluyor galiba elektrik öyle okumuştum belkide daha fazla.
Evet ek dolap muhakkak alırız. Kızımın park yatağı var onu götürücem. Aynen su ve elektrik çok ama çok pahalıymış

Gitmek kısmet olmadı ama babam çok beğenerek anlatır hep. ☺ Yaşanılacak yer der. ☺ Her tatilimden sonra, hep otelde kalsak ya derdim eşime size nasip olmuş ne güzel bence. ☺ Eşiniz şef aşçı olduğu için yemekler hakkında soru işaretiniz de olmaz. ☺ Uygun mevsimlerde denize havuza girer evladınızla mis gibi zaman geçirirsiniz. ☺ Hep otelde kalacak değilsiniz elbet. Baktınız oda sizi sıktı eve geçersiniz, zincirle bağlayacak değiller ya. ☺ Şahane fırsat bence. ☺

Gitmek kısmet olmadı ama babam çok beğenerek anlatır hep. ☺ Yaşanılacak yer der. ☺ Her tatilimden sonra, hep otelde kalsak ya derdim eşime size nasip olmuş ne güzel bence. ☺ Eşiniz şef aşçı olduğu için yemekler hakkında soru işaretiniz de olmaz. ☺ Uygun mevsimlerde denize havuza girer evladınızla mis gibi zaman geçirirsiniz. ☺ Hep otelde kalacak değilsiniz elbet. Baktınız oda sizi sıktı eve geçersiniz, zincirle bağlayacak değiller ya. ☺ Şahane fırsat bence. ☺
Şahanesiniz, ay çok saolun. Aynen öyle valla baktık olmuyor eve çıkarız işler yolunda giderse, ağzınız bal yesin.

Hım o zaman tekrar mı kursa gitmem gerekecek araba sürmem için peki o arabayla Türkiye’ye de giriş yapamayız o zaman dimi? Bu biraz hayal kırıklığı oldu işte ama alışveriş merkezine sevindim.
Araba hakkı yok artık malesef sanırım eskiden varmış ama ticaret yapmaya çalışanlar yüzünden yasaklanmış sadece vatandaş olanlar çıkarabiliyor evet tekrar kursa gitmeniz lazım ters çünkü trafik

Tekrar kursa gitmenize gerek yok tc ehliyetini gösterip karşılığında KKTC ehliyeti alıyorsunuz. Trafik ters ama yollar kolay kendi kendinize alışırsınız

Yok Antalya’dan daha sıcak o zaman burda öyle sıcaktan insanlar dükkanlarını falan kapatmıyorlar fiyıuu o neymiş...
Ucuz olan şeyler de hiç işime yaramıyor :KK43: ve evet oda ile ilgili dediğiniz eksilerdi beni de düşündüren en az iki yıl kalıcaz bi aksilik olmazsa bakalım kısmet
Antalyayla havası aynı

Pahalı olan şeyler nedir yani biz de zorlanır mıyız geçinmekte. Yani bizim otel odasında kalma amacımız masraf olmasın para bize kalsın birikim yapalım diye ama eğer olmazsa ev tutmak zorundayız neler pahalı?
Ev kiraları pahalı ve sterlinle bence otelde kalmak çok mantıklı yemek masrafı da olmaz belki çocukla zorlanabilirsiniz

Yaşasın benimle aynı fikirde olan birileri. Kızlar ben de ev işi, yemek yapmayı sevmeyen biri olarak koşarak gidiyorum. Müşteri gibi herşeyinden yararlanıcam. Otel Gazimogasa’da 5 yıldız, ultra herşey dahil bir otel. Eşim oranın şef aşçısı. En az iki sene anlaşma yaptık tabi karşılıklı beğenirsek devam edicez Girne’de de otelleri var oraya geçicez. Otelde kalma zorunluluğumuz yok, şadece bizim için bir alternatif olarak sundular kabul ettik ilerde istersek eve çıkabiliriz. Evler eşyalı kiralanıyor ama tüm masraflar bize ait olacak. Biz şimdilik otelde kalarak denemek istiyoruz. Sadece bebeğim şuan keşfetme zamanlarında. Çekmece karıştırmak falan en sevdiği şey acaba diyorum bebeğimin gelişimini etkiler mi? Sonuçta otel odasında ne kadar eşya var ki?
İmkanınız varsa girneye geçin magosa sıkıcı Kıbrıs'ın en güzel yeri girne. Ben çok seviyorum özledim

Evet artıları çok bebek olmasa tamamen o zaman dans modu yani ama beni düşündüren bebek işte. Tam gelişim, hareketlenme ayları. Ütü, halı örtüsü gibi şeyleri biz alabiliriz odamıza onda kısıtlama yok
Bebek de sosyal olur otelde odaya tıkılıp kalmayın otelde gezin çocuklar için oyun alanı da vardır. Biz bebekle tatile çıktığımızda bizimkine kalabalık iyi geldi yürütecle saldık otelin içinde çığlık çığlığa koşturuyordu :D

Back
X