• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kıbrıs’da Yaşamak...

Duruma bağlı. Şimdilik en az 2 yıl kalma sözü verdi ama tabi şartlar neyi gerektirirse bizi zorlamazlar ama otel odasında yaşamamız şart değil bu sadece alternatif olarak sunuldu bize biz de denemek istedik.

Denersiniz olmadı küçük bir ev tutarsınız

3 yaz gittim mağusaya hiçte antalya sıcagına benzemiyor
Balkona sigara içmek icin bile adım atamıyordum
Zaten onun dısında bir seyede cıkılmıyordu öğle saatlerinde tüm dükkanlar kapalı oluyordu sadece süpermarketler açıktı

Kıbrıs güzel ben severim sizde seversiniz bence huzurlu
Polisleri silah dahi taşımıyor siz düşünün ne kadar sakin bir yer olduğunu:)
Valla Antalya o kadar sıcak ki daha fazla ne kadar sıcak olunur ki diye hayal edemedim sanırım ondan :rolleyes:Güvenlik açısından huzurlu olması da bi artı aynen çok sevindim. Öğlen saatlerinde neden heryer kapalı ki, kaç saat?

Aman ha araba işini unutun.Trafik sağdan işliyor.Soldan trafiğe alışık olanlar için çok tehlikeli.Araba kullanmak

bir refleks aynı zamanda ve sizin refleksleriniz oraya göre ters gelişmiş.O işi en az bir sene unutun.Çok

tehlikeli.Taksiler ucuz taksi kullanın.Otelin servisi de vardır onu da kullanırsınız.
Hadi ya üzüldüm şimdi. Ehliyetim var diye bu konuda rahattım, çünkü en büyük sorun ulaşım demişlerdi. Eşim de hemen araba alırız, alışırsın kısa sürede diyordu alır kızı gezersiniz. KullanamaZ mıyım? İyi bari taksiler ucuzmuş.

Yaa içimi rahatlattınız. Biraz bahseder misiniz? Alışveriş konusunda çeşit olarak ( bebek için) herşeyi bulabilir miyim? Bebeğimle çıkıp gezip vakit geçireceğim, yürüyüş yapıp, hava alacağım park vs. var mı? Araba alacağız kısmetse rahatça kullanabilir miyim ehliyetim var gibi gibi
Yani çok rahat gerçekten istediğiniz herşeyi bulabilirisiniz ulaşım açısından hiç bir sıkıntı yok pazarları var meyve sebze hep organik ben şuan türkiyedeyim kasım ayında ordaydım ve meyve tadlarını cidden orda aldım ben bu zaman kadar bişey yemiyormuşum :KK70:havası temiz sesiz bir yer benim temelli yaşama fırsatım olmadı daha ama dedğim gibi düşünüyoruz biz de

Hadi ya üzüldüm şimdi. Ehliyetim var diye bu konuda rahattım, çünkü en büyük sorun ulaşım demişlerdi. Eşim de hemen araba alırız, alışırsın kısa sürede diyordu alır kızı gezersiniz. KullanamaZ mıyım? İyi bari taksiler ucuzmuş.

Çok tehlikeli gidince anlayacaksınız.Ben gittiğimde düşündüm kullanamam.Bu arada 25 yıldır bilfiil

araba kullanıyorum.Birkaç sohbette oldu.Gezmeye gelip araba kiralayanların yaptığı kazalar hakkında.

Elektrik , su v.s. parası yok.Bin taksiye git.Vakit geçsin alışırsın o zaman bakarsın.

yaşanır gayette rahat oluyor bir kere yemek yapma derdi temızlık derdi fatura odeme derdi yok.odanıza bırde utu ve utu masası ıstersenız bebek için keetle mama ısıtıcı makine halı temız olmaz otellerde bırde bebek yerde gezsın diye halı uzerıne temız ortu temın etmelısınız .bebekle zor ama bebek olmasa cennet.kendım de otelcıyım 5 ay kadar Antalya ad yaşadım otelde
Evet artıları çok bebek olmasa tamamen o zaman dans modu yani ama beni düşündüren bebek işte. Tam gelişim, hareketlenme ayları. Ütü, halı örtüsü gibi şeyleri biz alabiliriz odamıza onda kısıtlama yok

Evet artıları çok bebek olmasa tamamen o zaman dans modu yani ama beni düşündüren bebek işte. Tam gelişim, hareketlenme ayları. Ütü, halı örtüsü gibi şeyleri biz alabiliriz odamıza onda kısıtlama yok
Bence bebeğinizi de düşünmeyin, yazacağım belki garipsenecek ama insanlar bir göz oda içerisinde 2-3 çocuk büyütüyor kısıtlı imkanlarla, siz iyi bir yerde güzel imkanlarla büyüteceksiniz bebeğinizi, yemekti, ev işiydi gibi sorunlarınız olmayacak, bebeğinizin gelişimi içinde 2-3 oda olması gerekmez, onun zihinsel gelişimi için yaşına uygun oyuncakları temin ederek odanızda birebir bebeğinizle ilgilenecek bolca vaktiniz olacak, ben gitmedim ama ailem sıkça giderdi gündüz saatleri sanırım 3'e 4'e kadar dükkanlar aşırı sıcak nedeniyle kapalı oluyor, bebeğinizi güneşin dik açıyla geldiği saatlerde odanızda oynayarak oyalar sonrasında birlikte dışarı çıkarsınız, biraz havuz keyfi, biraz gezip etrafı keşfetme derken vakit geçer zaten, yaşadıkça da bebeğinize uygun oyun alanları, aktiviteler bulacağınızı sanıyorum, Lefkoşa da ebeveynlerinde katıldığı 0-5 yaş grubu çocuklar için çocuk gelişim merkezi var, belki oraya da katılırsınız :KK66: sıkıntı yapmayın bence.

Enem özendim şimdi ya insanlar tüm yıl boyunca 1 hafta öyle bir yerde kalmanın hesabını yaparken sizin durumunuz baya iyi geldi gözüme. Bebişle ilgilenirsiniz yemek bulaşık yok o zamanda bebek gelişir annesi sayesinde.

Bence bebeğinizi de düşünmeyin, yazacağım belki garipsenecek ama insanlar bir göz oda içerisinde 2-3 çocuk büyütüyor kısıtlı imkanlarla, siz iyi bir yerde güzel imkanlarla büyüteceksiniz bebeğinizi, yemekti, ev işiydi gibi sorunlarınız olmayacak, bebeğinizin gelişimi içinde 2-3 oda olması gerekmez, onun zihinsel gelişimi için yaşına uygun oyuncakları temin ederek odanızda birebir bebeğinizle ilgilenecek bolca vaktiniz olacak, ben gitmedim ama ailem sıkça giderdi gündüz saatleri sanırım 3'e 4'e kadar dükkanlar aşırı sıcak nedeniyle kapalı oluyor, bebeğinizi güneşin dik açıyla geldiği saatlerde odanızda oynayarak oyalar sonrasında birlikte dışarı çıkarsınız, biraz havuz keyfi, biraz gezipetrafı keşfetme derken vakit geçer zaten, yaşadıkça da bebeğinize uygun oyun alanları, aktiviteler bulacağınızı sanıyorum, Lefkoşa da ebeveynlerinde katıldığı 0-5 yaş grubu çocuklar için çocuk gelişim merkezi var, belki oraya da katılırsınız :KK66: sıkıntı yapmayın bence.
Ayyy Mune bana yorum yapmış, ay çok onure oldum. Aynısını şimdi düşünüyordum sanki tek göz odada yaşamak zorunda olan insanlar yok mu? Daha kötü şartlarda daha çok çocukla üstelik. Benim ise bütün vaktim çocuğa kalmış olacak ve miniclup var oyun odası falan oralarda takılırız artık sıkılana kadar. Dediğiniz yeri araştırıcam böyle tavsiyelere ihtiyacım var işte, içimi rahatlattınız, öpüldün :KK200:

Ayyy Mune bana yorum yapmış, ay çok onure oldum. Aynısını şimdi düşünüyordum sanki tek göz odada yaşamak zorunda olan insanlar yok mu? Daha kötü şartlarda daha çok çocukla üstelik. Benim ise bütün vaktim çocuğa kalmış olacak ve miniclup var oyun odası falan oralarda takılırız artık sıkılana kadar. Dediğiniz yeri araştırıcam böyle tavsiyelere ihtiyacım var işte, içimi rahatlattınız, öpüldün :KK200:

:))) bebek 6-7 aylık olacağından tek başına bir yere güvenip bırakmanız mümkün olmaz ama Lefkoşa'daki yer tam sizlik, bebekle birlikte gidip aktivitelere katılıyorsunuz, zaten 0-1 yaş arası bebeklerle, 1-5 yaş arasını ayırmışlar, evde yapılacak aktiviteler de öğretiyorlarmış, masaj yöntemleri vb.
Fiyat olarak durumu ne alemde bilmiyorum ama öğrenirsiniz, uygun gelirse gidersiniz.
Ben de öptüm, yeni hayatınızın tadını çıkartın :KK15:

Yemek ev işi yok.. bütün vaktini çocuğunu yetiştirmek için harca.. kendini geliştir..

yalnız bebek yerlerde emekleyeceği için ayakkabı ile girmeyin bence odaya.. halıları da halı yıkama ile yıkatın muhakkak.. benim aklıma direk bu geldi.. eşiniz de mutfakta olduğu için ek gıda da sorun yaşamazsınız umuyorum ;)

Enem özendim şimdi ya insanlar tüm yıl boyunca 1 hafta öyle bir yerde kalmanın hesabını yaparken sizin durumunuz baya iyi geldi gözüme. Bebişle ilgilenirsiniz yemek bulaşık yok o zamanda bebek gelişir annesi sayesinde.
Aynen öyle olur inşallah. Oh çok mutlu oldum böyle düşünenleri görünce, biraz içimi karartmıştı da etrafımdakiler.

Plastik çitler var onlardan alıp odanın bi köşesini bebeğn için oyun köşesi oluştur.. otelde oyun yerleri de vardır.. ayy özendim valla :))

Yemek ev işi yok.. bütün vaktini çocuğunu yetiştirmek için harca.. kendini geliştir..

yalnız bebek yerlerde emekleyeceği için ayakkabı ile girmeyin bence odaya.. halıları da halı yıkama ile yıkatın muhakkak.. benim aklıma direk bu geldi.. eşiniz de mutfakta olduğu için ek gıda da sorun yaşamazsınız umuyorum :KK66:
Ayy odaya ayakkabı ile girmek tatile gittiğimde bile tercih ettiğim bişey değildir hemen terlik ararım ayağıma ve örtü örtmeyi düşünüyorum halının üzerine. Yemek konusunda sorun yaşamayız evet, şu önerdiğiniz çit fikri de çok iyi içine de oyuncaklarını doldurup beraber oynarız beşik de koyabiliyorum geniş bir oda aslında sadece eşya az. Onu da biz takviye edip halledicez. İnşallah hayal ettiğim gibi olur herşey, teşekkürler.

Valla Antalya o kadar sıcak ki daha fazla ne kadar sıcak olunur ki diye hayal edemedim sanırım ondan :rolleyes:Güvenlik açısından huzurlu olması da bi artı aynen çok sevindim. Öğlen saatlerinde neden heryer kapalı ki, kaç saat?

Yaz sezonu 12:00 15:00 di sanırım
Çok sıcak oldugu icin kimse dısarı cıkmıyor o saatlerde bu yüzden de dükkanlar kapatıyorlardı

Güzel kıbrıs seversin
Kendini turist gibi hissedebilirsin ama antalyadan da bu duruma alışkınsındır :)
Çoğu yabancı yerlilerinde konuşmaları biraz farklı ilk etapta türkçe mi konuşuyorlar anlamazsın, ilkten eğlenceli geliyordu bana onların konuşmaları sonralarında sıkılmıştım onlar konuşurken düzeltmeler yapmaya çalışıyordum, düzelmiyordu tabi boş bir çabaydı benimkisi:)

Otel dışında vakit gecirdiğin zamanlar için şunu söyleyebilirim gıda pahalı alkol sigara ucuz
Gezmek istediğinde çok kolay gezip bitirebiliyorsun çünkü küçük

Seritler turkiye gbi degil araba kullanırken zorlanabilirsin
Direksiyonlar sağda

Bebek için prima bez mi aradın hipp mama mı hepsini bulursun var

Havası denizi güzeldir kendine has yemekleri tatlıları peyniri var. Güzellerde.
Zaten eşiniz mutfaktayken aç kalmazsınız gittiğiniz otel bebek dostuysa birde hiç bir sorun olmaz.

Sadece siz otel odasında bıkıp bunalabilirsiniz
Bebeğinizin eşyaları bir süre sonra sığmayabilir
Ne bileyim üzerinde oturacak bir halı istersinizde halınız olmaz dolaba eşyalarınız sığmaz vs bu tip ufak tefek sorunlarınız olur
Ne kadar süre kalacaksınız bilmiyorum yazdan sonra dönecekseniz sıkılmazsınız bile. Alışana kadar yaz gelir, yazında güzel geçer biter gider işte :)

Son düzenleme:
Back
X