• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kıbrıs’da Yaşamak...

Yaşasın benimle aynı fikirde olan birileri. Kızlar ben de ev işi, yemek yapmayı sevmeyen biri olarak koşarak gidiyorum. Müşteri gibi herşeyinden yararlanıcam. Otel Gazimogasa’da 5 yıldız, ultra herşey dahil bir otel. Eşim oranın şef aşçısı. En az iki sene anlaşma yaptık tabi karşılıklı beğenirsek devam edicez Girne’de de otelleri var oraya geçicez. Otelde kalma zorunluluğumuz yok, şadece bizim için bir alternatif olarak sundular kabul ettik ilerde istersek eve çıkabiliriz. Evler eşyalı kiralanıyor ama tüm masraflar bize ait olacak. Biz şimdilik otelde kalarak denemek istiyoruz. Sadece bebeğim şuan keşfetme zamanlarında. Çekmece karıştırmak falan en sevdiği şey acaba diyorum bebeğimin gelişimini etkiler mi? Sonuçta otel odasında ne kadar eşya var ki?
Bencede otel daha iyi olur eve çıkmayın,ev kiraları,elektrik faturası yüksek diye duydum,otelde kalırsanız bunların hiçbiri olmayacak.

Bir oda içinde bebekle yasayacaksin önce bunu düşün gözünde canlandir . Emekleme alanı oynayacagi oyun alanı odasi yatağı vs rahat olacağınızı hiç düşünmüyorm açıkçası. otel diyince insanın akına rahatlık gelsede olaya geniş cerceveden bakarsanz aslında bebek ve sizin için çok zor geçici bi is mi?
İşte endişelendiğim tek noktaya biri değindi sonunda. Beni düşündüren tek şey bu ama mini clup a falan gideriz, havuza gideriz diye kendimi avutsam da düşünmeden edemiyorum açıkçası

Benim ailem kıbrısta ve cidden yaşamak için muazzam bir yer oraya taşınmayı düşünüyoruz biz de eşimle.
Biz o yaşama olanağını elimizin tersiyle ittik bundan 4 yıl önce bir mesleği varsa eşinizin koşa koşa gidin orda el emeği çok kıymetli

Geçici bir durum mu
Her daim otel odası
Zor olur
Bilemedim

Sıfır harcamayla mis gibi yaşayacaksınız bence Harika! Arada uygun uçak bileti bulup İstanbul’a falan kaçarsınız ne güzel işte

İşte endişelendiğim tek noktaya biri değindi sonunda. Beni düşündüren tek şey bu ama mini clup a falan gideriz, havuza gideriz diye kendimi avutsam da düşünmeden edemiyorum açıkçası
Neyse ki ev tutma sansinzda varmış belki ilerleyen zamanlarda öyle yaparsınız. Çünkü küçücük bi odada bi çocuğu oyalayabilmeniz pek mümkün değil malsf

Biz o yaşama olanağını elimizin tersiyle ittik bundan 4 yıl önce bir mesleği varsa eşinizin koşa koşa gidin orda el emeği çok kıymetli
Eşim öğretmen ve orda daha iyi imkanlar olduğu için gitmeyi çok istiyorum ben zaten oranın vatandaşıyım inşllah kayınvalidem gül karışmasa gideriz

Bulursun elbet niye bulamayasın orda dünya markaları var çok ooooo otel şahane o zaman arabalar evet daha ucuz benzin ucuz bir ehliyet aldinizmi tamamdır zaten çalışma izni çıkar esine herşey kolay olur bence gözün kapalı git ben çok seviyorum yalnız orası antalyaya benzemez sanırım duş al çık yine sucuk gibi ter olursun bide ada olduğu için yapış yapış olur amannn vallahi değer yaaa iki yıl oluyor gitmeyeli bu yıl inşallah gozumde tütüyor izin zamanı bol bol gezin lefkoşada erülkü market var binbir çeşit diye bir mağaza oralar favorim benim tavsiye ederim :KK70::KK70::KK70: ay ne çok yazmisim:KK70::KK70::KK70:
Ehliyetim var Türkiye’den orda kullanabiliyor muyum? Eşimin çalışma izni çıktı onda da sıkıntı yok. Antalya’ya hiç geldiniz mi bilmiyorum ama havası aynı anlattığınız gibi yapış yapış ve nemli. He bana böyle yer ve mekan adları lazım işte, teşekkür ederim

Gazimogasa’da otel. Antalya’da çok sıcak bi yer o konuda alışkınız. Otel’den müşteri gibi herşeyinden yararlanabiliyoruz.

3 yaz gittim mağusaya hiçte antalya sıcagına benzemiyor
Balkona sigara içmek icin bile adım atamıyordum
Zaten onun dısında bir seyede cıkılmıyordu öğle saatlerinde tüm dükkanlar kapalı oluyordu sadece süpermarketler açıktı

Kıbrıs güzel ben severim sizde seversiniz bence huzurlu
Polisleri silah dahi taşımıyor siz düşünün ne kadar sakin bir yer olduğunu:)

Süpermiş o halde. Otel Gazimogasa’da evet lüks ultra herşey dahil, eşim şef aşçı ve müşteri gibi herşeyinden yararlanabiliyoruz. Türkiye’deki aracımızı sattık orada arabalar daha ucuzmuş o fiyata ordan bir araba almayı düşünüyoruz çünkü bebekle zaten araba şart. Sadece Türkiye’deki gibi aradığım herşeyi bulabilir miyim çocuk için. Yani gelişimi için oyuncak, yap boz, yürüme arkadaşı falan gibi şeyler. Antalya’da inanılmaz sıcak bi şehir olduğundan sıcaklık sorun değil.

Aman ha araba işini unutun.Trafik sağdan işliyor.Soldan trafiğe alışık olanlar için çok tehlikeli.Araba kullanmak

bir refleks aynı zamanda ve sizin refleksleriniz oraya göre ters gelişmiş.O işi en az bir sene unutun.Çok

tehlikeli.Taksiler ucuz taksi kullanın.Otelin servisi de vardır onu da kullanırsınız.

Aradığınız şeyleri bulursunuz da.
Otelde yaşamak bir süre sonra sıkmayacak mı?
Ne bileyim hep otel yemekleri mi yiyeceksiniz?
yaşanır gayette rahat oluyor bir kere yemek yapma derdi temızlık derdi fatura odeme derdi yok.odanıza bırde utu ve utu masası ıstersenız bebek için keetle mama ısıtıcı makine halı temız olmaz otellerde bırde bebek yerde gezsın diye halı uzerıne temız ortu temın etmelısınız .bebekle zor ama bebek olmasa cennet.kendım de otelcıyım 5 ay kadar Antalya ad yaşadım otelde

Ayyy resmen rüya gibi. Yemek fatura temizlik ütü derdi yok. Resmen rüya. Boşverin eve çıkmayın dayanabildiğiz kadar dayanın otelde. Aşerdim sanırım Kıbrıs’ta yaşamaya. :halay:

ben sadece 10 gün Kıbrısta kaldım oda tatil içindi tabii ki :) küçük biryer olduğu içinde hemen heryerini gördüm diyebilirim çok güzel biryer en azından belirli kurallar sürekli uygulandığı için derli toplu biyer ama bir adada olma fikri beni bikaç gün sonra darlamaya başlamıştı bide arkadaşın dediği gibi çok sıcak oluyor yazın otelde de sıkılmam diyorsanız alışırsınız insan nelere alışıyor sonuçta yeter ki mutlu olun :))
Evet haklısınız insan nelere alışıyor da bebek için bir odada yaşamak onu oyalayabilir miyim? Şuan 6 aylık gittiğimizde 7 aylık olacak. TV de izletmiyorum (biz de izlemiyoruz) bebeğimin gelişimi, huyu anlamında zor olur mu acaba? Ben kendim de otelciyim bebek olmasa idi ohhh sabahlar olmasın ama işte bebeğimi düşünüyorum.

Ya böyle bi fırsatın var ve sıkılır mıyım diye soruyorsun...
Şişşş lütfen.. Temizlik yok, yemek yok, çamaşır ütü derdi yok. Sabah uyanıyosun bir sürü güzel şey var kahvaltıda fln bebekle havuzdasın kumsaldasın ne kadar güzel bi fırsat ayağına gelmiş. Hiç bi tarafını dert etmemelisin bence.
Dimi ya? Dediğiniz şeyler güzel yanları da işte bir göz odada bebekle bütün gün nasıl geçer. Şu ana kadar emiyordu, yattığı yerden oynuyorduk falan ama artık yatmıyor. Ayağa kalkmak, emeklemek, bişeyler keşfetmek istiyor beni düşündüren tek yanı bu.

Ayyy resmen rüya gibi. Yemek fatura temizlik ütü derdi yok. Resmen rüya. Boşverin eve çıkmayın dayanabildiğiz kadar dayanın otelde. Aşerdim sanırım Kıbrıs’ta yaşamaya. :halay:
Hahah çok güldüm yorumunuza, çok tatlısınız sağolun. Dayanabildiğim kadar dayanmayı düşünüyorum ben de daha doğrusu bebeğim dayanabildiği kadar.

ben sadece bebek için endişelendim, ek gıdaya başlayacak.
sebzesini, çorbasını dakikasını ayarlayarak senin pişirmen en güzeli.
Yemek konusunda endişem yok, eşim oranın şef aşçısı bütün mutfak bölümünün. Yani gerekirse kendi de hazırlar ki hiç gereği yok çünkü çok geniş bir çocuk büfeleri var ama dediğim gibi ne gerekiyorsa hazırlatır da. Sadece bebeğimle kaliteli zaman geçirebilmek konusunda endişelerim var.

Ben olsam hiç eve çıkıp boşuna elektrik su ısınma yeme içme masrafı vermem sanki evde olsa çekmece mi kurcalayacak her gün tehlikeli zaten motor beceri gelişmeleri için uygun oyuncaklar var bence bulunmaz nimet
Biz de öyle düşündük. Çünkü elektrik, özellikle su çok pahalı dediler. Bu yüzden de böyle bir alternatif sundular bize zaten biz de değerlendirelim dedik ne kaybederiz. İşte o tarz gelişim araç gereç ve oyuncak gibi şeyleri bulabilir miyim rahatça çünkü AVM falan yokmuş dediler, bir de küçük bir yer ya o bakımdan. Benim ailem de küçük bir il de yaşıyor Antalya’daki gibi herşeyi bulamıyorum orada mesela.

Benim ailem kıbrısta ve cidden yaşamak için muazzam bir yer oraya taşınmayı düşünüyoruz biz de eşimle.
Yaa içimi rahatlattınız. Biraz bahseder misiniz? Alışveriş konusunda çeşit olarak ( bebek için) herşeyi bulabilir miyim? Bebeğimle çıkıp gezip vakit geçireceğim, yürüyüş yapıp, hava alacağım park vs. var mı? Araba alacağız kısmetse rahatça kullanabilir miyim ehliyetim var gibi gibi

Back
X