Kıbrıs tüp bebek uzmanı Jin.Op.Dr. Mürüde Çakartaş Dağdelen ile tüp bebek hakkında herşey

Kısırlık (infertilite) türleri nelerdir ?

Kısırlığı birinci ve ikinci derece kısırlık olarak ayırabiliriz.
Primer infertilite (birincil kısırlık): En az bir yıl süreyle korunmamaya rağmen gebelik oluşmaması halidir.
Sekonder infertilite (ikincil kısılık): Önceden gebelik oluşmasna rağmen sonrasında tekrar çocuk isteme durumunda, en az bir yıl korunmamaya rağmen yeni bir gebelik olamaması halidir.

İnfertilite görülme sıklığı toplumlar arasında çok fazla farklılık göstermez. Tüm dünyada çiftlerin yaklaşık %15’i infertilite nedeniyle yardımla üreme tekniklerine başvurmak zorunda kalmaktadır. Bu infertil (kısır) çiftlerin büyük bir kısmında gebe kalamamanın nedenini açıklayacak sebepler bulunabilirken, yaklaşık %10-12’sinde ise herhangi bir patoloji tespit edilemez. Bu çiftlerdeki problem “açıklanamayan infertilite (unexplained infertility)” olarak adlandırılırlar.

Hiç bir sağlık problemi olmayan tamamen normal bir çift kadının tek bir adet döneminde, her gün ilişkide bulunsalar bile, gebe kalma olasılığı sadece %25’dir. Çiftin fertilite potansiyelini gösteren bu durum “fekundite” olarak adlandırılır.

Görüldüğü gibi gebelik (fertilite) aslında olasılık işidir. Hangi çiftin gebe kalabileceğini ya da hangisinin gebe kalamayacağını önceden tahmin etmek mümkün değildir.
Tek bir aydaki %25 olan gebelik elde etme şansı (fertilite) bir yılın sonunda %85’e ulaşır. Yani bir yıl sonunda her 100 çiftten 85’inde gebelik elde edilecek ;geri kalan 15 çift ise infertilite ile karşı karşıya kalacaktır.

İnfertilite sebebiyle yapılan araştırmalarda, %40 oranında erkeğe bağlı, %40 oranında kadına bağlı ve %20 oranında ise her iki eşe bağlı nedenler saptanır.

Teşekkürler
Jin.Op.Dr. Mürüde Çakartaş Dağdelen
merhaba dr hanım ben 30 yaşında ve 2 yıllık evliyim bebeğimizin olması için bi kaç kez dra gittik ve fsh değerim 59 çıktı ve yumurta rezervimin hiç olmadığını söyledi drlar.bu yüzden evlatlık yada kıbrıstan yumurta nakliyle hamile kalabileceğimizi söylediler .biz de şimdi para biriktirmeye başladık .böyle bi imkan varmı gerçekten ve ortalama birikimimizin ne kadar olması lazım.şimdiden cevaplarınız için teşekkürederim
 
Merhaba Kadınlar Kulübü’nün değerli okuyucuları;

Kıbrıs'ta sağlık hizmeti veren sayılı kadın doğum doktorlarından biri ve tüp bebek uzmanı JIN. OP. DR. MÜRÜDE ÇAKARTAŞ DAĞDELEN olarak, hastalarıma olan hassasiyetimle, güvenilir tedavi süreci sağlamayı amaçlıyor ve uzman ekibimle bu doğrultuda sağlık hizmeti veriyoruz.

Gelişmiş tıbbi cihazlar sayesinde, Kıbrıs'ta yapılan farklı tüp bebek yöntemleri ile yüksek bir başarı oranı yakalamış bulunmaktayız.

T.C Sağlık Bakanlığı Tüp bebek uzmanlığı sertifikasına sahip, sayılı kadın doğum doktorlarından biri olarak, tümü kadın olan kadromuz ile hastalarımıza kendilerini rahat hissettirecek bir ortam sunuyoruz.

Gözlemlerim doğrultusunda hamile kalmayı önleyen tüm sebepler, yapılan tetkikler ile ortaya çıkarılmakta ve probleme uygun tedaviyle sorunu çözmekteyiz.

Tüp bebek tedavilerinin son derece kolay, acısız ve ameliyatsız bir yöntem olması, yüksek başarı şansı ile çocuk sahibi olabilme konusunda tercih edilen alanlardandır.

Farklı metotları olan tüp bebek tedavisini yaptırmaya karar veren çiftler için problemin ne olduğu saptandıktan sonra hangi yöntemin uygulanacağına karar veriyoruz.

Normal tüp bebek tedavisinin yanı sıra, sperm donasyonu (nakli), yumurta donasyonu, PGD yöntemi, embriyo donasyonu vb. yöntemler ile hastanın problemine en uygun tedaviyi seçiyoruz.

Türkiye’nin en büyük kadın sosyal paylaşım ağı olan Kadınlar Kulübünde, siz değerli üyelerin sorularını yanıtlarken makalelerimi sizlerle paylaşmaya devam edeceğim.

Saygılarımla,
Tüp Bebek Uzmanı Jin. Op. Dr. Mürüde Çakartaş Dağdelen


.
Merhabalar doktor hanım tüp bebek yolu ile bebek sahibi olmak için bir yaş sınırı var mı acaba ?ben şuan 34 yaşındayım hiç çocuğum yok ancak doktorum tüp bebek ile hamile kalabiliceğimi söyledi,kaç yaşına kadar şansım var cevaplarsanız çok memnun olurum şimdiden çok teşekkürler
 
Merhabalar doktor hanım tüp bebek yolu ile bebek sahibi olmak için bir yaş sınırı var mı acaba ?ben şuan 34 yaşındayım hiç çocuğum yok ancak doktorum tüp bebek ile hamile kalabiliceğimi söyledi,kaç yaşına kadar şansım var cevaplarsanız çok memnun olurum şimdiden çok teşekkürler
Selamlar . . .
Bu konu ile ilgili tüp bebeği yaptırmak istediğiniz ülkenin tedavi alternatiflerine göre düzenlediği yasaları incelemek gerekiyor. Güvenilir bilgi için tedaviyi planladığınız ülkedeki merkezler ile görüşmeniz yeterli olacaktır.
 
merhaba dr hanım ben 30 yaşında ve 2 yıllık evliyim bebeğimizin olması için bi kaç kez dra gittik ve fsh değerim 59 çıktı ve yumurta rezervimin hiç olmadığını söyledi drlar.bu yüzden evlatlık yada kıbrıstan yumurta nakliyle hamile kalabileceğimizi söylediler .biz de şimdi para biriktirmeye başladık .böyle bi imkan varmı gerçekten ve ortalama birikimimizin ne kadar olması lazım.şimdiden cevaplarınız için teşekkürederim

Merhabalar...

Yumurta bağışı ile tüp bebek, özellikle sizin yaş grubunuzda yüksek başarı sağlamaktadır.
Bununla ilgili arzu ederseniz www.tupbebekmerkezlerikibris.com sitesinden bizlere ulaşabilir, detaylı bilgi alabilirisinz.
+905338234494
logo k.jpg
 
KIBRIS YUMURTA NAKLİ (DONASYONU)

yumurta-donasyonu.jpg


Yumurta donasyonu(nakli) bir tüp bebek tedavi yöntemidir. Yumurta bağışı olarak da adlandırılır. Yumurta donasyonu ile tüb bebek tedavisi, özenle seçilmiş yumurta donörlerinden (bağışçılardan) yumurta toplama yöntemi ile elde edilen yumurtaların, baba adayından alınan embriyo olmaya uygun spermler ile yumurtaların döllenme işlemine denir. Elde edilen yumurtalar ve spermlerin döllenmesinden sonra embriyo oluşur ve oluşan embriyo 3 ile 5 gün arasında anne rahmine transfer edilir.
 
Yumurta Donasyonu Tedavisine Ne Zaman Başvurulur ?

yumurtadonasyonu5.jpg

Yumurta donasyonu tedavisine, yapılan tüm testler sonucunda anne adayında embriyo olmaya uygun yumurta bulunmaması sonucunda başvurulur. Yani klasik tüp bebek süreci izlenmez. Böylelikle anne adayına tüp bebek sürecinde kullanılan ilaç ve iğneler kullanılmaz. Çünkü embriyo için gerekli yumurta başka bir yumurta bağışçısından toplanır. Bu yüzden klasik tüp bebek yönteminde kullanılan yumurta geliştirici iğne ve ilaçlar, yumurta bağışçısı yapacak bayana uygulanır. Bu süreç işlerken yumurta nakli yapılacak anne adayına, nakil yapılacak olan embriyoların rahim içine tutunmasını sağlamak için rahmin iç duvarını geliştiren ilaç tedavisi uygulanır.

Yumurta nakli sürecinde profesyonel tüp bebek ekibi tarafından %100 başarı amaçlanır ve bunun için olağanüstü bir çaba sarfedilir. Yumurta donasyonunda her nekadar da %100 başarı amaçlansa da , anne adayının yaşı , fiziksel ve hormonsal sağlığı başarı oranını çok etkilemektedir.
logo k.jpg
 
Kıbrıs Sperm Donasyonu Nedir ve Nasıl Yapılır ?
Sperm Donasyonu sperm üretimi olmayan, az olan veya mevcut sperm yapısı kaliteli bir embriyo oluşturmak için uygun olmayan erkekler için uygulanan bir tüp bebek tedavi yöntemidir. Spermler bağış yapan sağlıklı bir bağışcıdan alınır. Anneden toplanan yumurta hücreleri ile laboratuvarda birleştirildikten sonra oluşan embriyolar anne rahmine yerleştirilir.

sperm-donasyonu1-319x7ab3d1ldy3qgvkdlvk.jpg


Sperm Bağışını Kimlere Öneriyoruz ?
  • – Doğuştan yada sonradan gelişen bir nedenle sperm hücresi olmayan (azospermi) erkeklere,
  • – HIV gibi bulaşıcı hastalığı olan erkeklere,
  • – Tanısı konulmuş genetik geçişli hastalığı bulunan erkeklere
  • Mikro-TESE ,TESE,TESA yöntemi uygulanmasına rağmen sperm hücresi bulunamayan erkeklere
  • – Tek başına ebeveyn olmak isteyen kadınlara
  • – Spermin tespit edildiği fakat yapısal bozukluklarının saptandığı, yumurtayı dölleme yeteneğinin olmadığı durumlar
  • – Etkilenmiş RH uyuşmazlığı olduğu durumlar.
  • * Sperm Donasyonu öncesinde anne adayı ultrason ve jinekolojik muayene ile değerlendirilmelidir. Bunlar normalse çifte tarama testleri yapılmalı ve işleme hazırlanmaları sağlanmalıdır. Ultrason ve hormon testleri kullanılarak anne adayına yumurta takibi yapılır.
logo k.jpg
 
Selamlar bossgirl
Tüp bebek tedavisi için ORTALAMA 4-5 gün Kıbrıs'ta kalmanız gerekiyor. Dilerseniz tedavimiz icin uygun tarihlerde günü birlik de gidip gelme yapabilirsiniz.

Bizim yerimiz ise Kıbrıs'ta Başkent 'Lefkoşa'dayız biz. Havaalanına 15 dk. uzaklıktayız.
AramiZDA GÜNÜ Birlik Kıbrıs'a giden zenginler varmidir ya:skandal::KK55::confused:
 
AramiZDA GÜNÜ Birlik Kıbrıs'a giden zenginler varmidir ya:skandal::KK55:
Uçak ücreti ile burada 4-6 gün kadar otelde kalmak arasında maddi pek bir fark yoktur. Hatta (Türkiye'nin bazı bölgelerinden) Kıbrıs'a günübirlik gelip gitme daha uyguna geliyor. Uçak ve otel ücretlerini internetten araştırmanızı öneririm.
 
AramiZDA GÜNÜ Birlik Kıbrıs'a giden zenginler varmidir ya:skandal::KK55::confused:

Uçak ücreti ile burada 4-6 gün kadar otelde kalmak arasında maddi pek bir fark yoktur. Hatta (Türkiye'nin bazı bölgelerinden) Kıbrıs'a günübirlik gelip gitme daha uyguna geliyor. Uçak ve otel ücretlerini internetten araştırmanızı öneririm
 
Menapoz Nedir ?
Nasıl Ortaya Çıkar?
Belirtileri Nelerdir ?

Menopozun tam olarak kelime karşılığı ''adetten kesilme''dir. Kadınlarda menopoza bağlı adetten kesilme, yumurtalıkların işlevlerinin sona erdiğini ve artık kadınlık hormonlarının salgılanamadığını işaret eder. Menopoz, rahmin değil yumurtalıkların işlevinin sona ermesidir. Yumurtalıklarda yeni yumurta oluşumu gerçekleşememekte ve hormon üretimi yapılamamaktadır. Yeterince östrojen ve progesteron hormonları üretiminin olmamasına bağlı olarak adetten kesilme gerçekleşmektedir.

Ortalama Menapoz Yaşı:
Menopoz yaşı kişiye göre değişken olsa da, ortalama olarak 45 ile 50 yaş arası normal kabul edilir. Menopoza girme yaşını belirleyen pek çok neden olmasına rağmen en önemli nedenler genetik (ırsi) özelliklerdir. Ayrıca aşırı sigara tüketimi de erken menopoza sebep olabilmektedir.
 
Menapoza Girildiği Nasıl Tespit Edilir ?
Menopoz öncesi dönemde yaşanabilecek bir önemli durum da geç farkedilen gebeliklerdir. Adet gecikmeleri her zaman menopozun işareti olmayabilir. Bu nedenle menopoza tam olarak girene kadar etkin bir doğum kontrolü yöntemi uygulanmaya devam edilmelidir.
Kural olarak adet gören her kadın, gebe kalma potansiyeline sahiptir. Yaşa bağlı bu olasılık gittikçe azalsa da teorik olarak hiçbir zaman sıfır değildir.
40 yaşını aşmış her kadında, adet gecikmelerinin olması durumunda öncelikle bir gebelik testi yapılmalıdır. Eğer gebelik yoksa menopoza geçiş durumu düşünülerek yumurtalık fonksiyonlarını ölçen bir takım hormon testleri yapılır ve bu şekilde bir menopoz durumunun olup olmadığı anlaşılabilir. Böyle bir kadın en az 6 ay boyunca adet görmemişse bu durum menopoz olarak kabul edilebilir.
Yani, kesin olarak menopoza girildiğini görmek açısından en azından 6 aylık adet kesilmesi şeklinde bir dönemin geçmesi gerekir.
logo k.jpg
 

Erken Menopoz Nedir ?

17_201541181841.jpg


Adetten kesilme dönemi 40 yaşından erken gerçekleşmişse, ''erken menopoz'' olarak tanımlanmaktadır. Erken menopoz, tıbbi literatürde “prematür menopoz” olarak da geçmektedir.
 

Menepozu Teşhis Ederken Yapılması Gereken Testler:

Menepozun laboratuvar yönünden tanımlanması için kanda FSH, LH, Östrojen (E2), AMH değerlerine bakılır.
FSH ve LH artmış, östrojen ve amh azalmışsa bu durum yumurtalıkların (overlerin) tükendiğini göstererek menopoz tanısı konulur.
Overlerin (yumurtalıkların) yalnızca östrojen ve progesteron hormonlarını salgılamakla kalmadığı gibi, daha pek çok madde üretimi ile kadın fizyolojisinde yer alır. Bir kadın için düzgün olarak çalışan yumurtalıklar en önemli organlardandır!

logo k.jpg
 
X