Kıbrıs tüp bebek uzmanı Jin.Op.Dr. Mürüde Çakartaş Dağdelen ile tüp bebek hakkında herşey

940846_512728005576316_5565929763073496228_n.jpg
 
Iyi gunler hocam sorumu cevaplarsaniz çok mutlu olurum ,
Tüp bebekte kilo ne kadar önemli ? Ben pcos hastasıyım aşılama süreçlerinde sanırım stresle çok bıraktım kendimi ve 96 kg oldum . Ama doktorum beni çok oyaladi şimdi tüp bebek istiyorum direkt.sadece kilo kafama takılıyor.
merhabalar
Tüp bebek tedavilerinde vücut kitle indeksinizin 35 ve altında olması başarıyı artıran bir durumdur.
Aşırı kilolu bayanlarda embriyo tutunma olasılığı olumsuz yönde etkilenmektedir. Tutunma olsa bile düşük riski artmaktadır.
iyi pazarlar!
 
mrb hocam ilk bebegim tup bebekle oldu yumurtalarimi dondurdum simdi onlar transfer edilse tutma olasiligi kactir ve saglikli olurmu tesekkurler
İYİ PAZARLAR;
Tabi ki donmuş embriyolarınızı kullanınız.
Donmuş embriyoların başarısı neredeyse taze embriyolar kadar iyidir.
Bol şans dilerim!
 
Merhaba.banada yardimci olursaniz sevinirim 3cu yilimdayim bebeyim olmuyor asilama yapdirmak isdiyorum ama rahmim ters oyuzden agri yaparmi acitirmi biraz korkuyorumda
Selamlar;
Aşılama tedavisi kesinlikle ağrılı bir işlem değildir; gönül rahatlığıyla yaptırabilirsiniz. iyi günler
 
Merhaba doktor hanım ben dondurulmuş embriyoyu nasıl anne adayına koyuyorlar hangi işlemlerden geciriliyoruz ve maliyet olarak ilk denemeye göre nasıl oluyor ogrenebilir miyim
Merhabalar;
Dondurulmuş embriyo tranferinin taze embriyo transferinden, sizin açınızdan bir farkı yoktur. SAdece laboratuvar kısmı ve hasta hazırlık kısmı farklılık gösterir.
iyi pazarlar :)
 
Merhabalar hocam sorularımı yanıtlarsanız çok mutlu olacağım. Yaklaşık 1 buçuk senedir bebek sahibi olmak istiyoruz. Bana yapılan testler rahim filmi normal çıktı. Eşime varikosel tanısı kondu ve ameliyat oldu. Ameliyattan sonra henüz gebelik gerçekleşmedi. Eşimin ameliyattan sonraki değerleri ;
Sperm sayısı:20milyon (ml) toplam 110milyon
Hareketlilik: a %8
b %30
c %13
Normal morfoloji:1
yıkama sonrası (gradient yöntemi) 5.800000ileri hareketli sperm
Bu değerlerle aşılama da şansımız nedir? Doğal yolla mümkün müdür.
 
Gebelik testi ne zaman yapılmalıdır?

Embriyo transferinden 12-14 gün sonra kanda B-HCG ölçümü ile gebelik saptanır. İlaçların etkisi ile adet gecikebileceğinden, gebelik olup olmadığı ancak bu testle saptanır.

Saygılar
Jin.Op.Dr. Mürüde Çakartaş Dağdelen
 
Tüp Bebek tedavisi sonrası sizi neler bekler ?

Yumurta toplanması işleminden sonra 1-2 gün istirahat önerilir. Embriyo transferinden sonraki 1-2 gün de hafif tempolu olmanızda fayda olabilir. Transferin ertesi günü itibariyle normal günlük yaşam aktivitelerinize dönebilirsiniz. Embriyolar rahimin içerisinde emin bir ortamda olup, yürümek, banyo, duş alma ile günlük normal faaliyetler gebelik şansınızı etkilemez.

Sizi yoracak faaliyetler ile ağır kaldırmaktan karnınızın gerginliği geçene kadar kaçınınız.

Size verilen ilaçları düzenli kullanmaya dikkat ediniz. Beslenmenizi ve uyku düzeninizi genel sağlık koşullarına göre ayarlamalısınız. Bol su içmeniz faydalı olacaktır. Beslemenizi kabızlık yaşamayacak şekilde dengelemelisiniz. Tedavi süresince sigara ve alkolden uzak durmalısınız.
16.07.17.jpg


Doktorunuza danışmadan farklı ilaç tedavilerine başlamayınız. Ateş yükselmesi ya da diğer sağlık sorunlarınız olursa en kısa zamanda merkezimizle irtibat kurunuz.

Embriyo transferi sonrasında B-HCG ölçümüne dek geçen süre içerisinde bazen kahverengi lekelenmeler söz konusu olabilir. Bu durum her zaman gebelikolmadığı anlamına gelmez. İlaçları kullanmaya kesintisiz devam edilmelidir.

Karında gerginlik ve şişkinlik hissi oldukça sıktır ve kişiyi bazen rahatsız edebilir. Bazen bu belirtiler birkaç gün sonra başlar.

Saygılar
Jin.Op.Dr. Mürüde Çakartaş Dağdelen
 
Merhaba. Üç kez tüp bebek denedik ilki boş kese iki aylık kürtaj. İkincisi kimyasal. Üçüncüsü tmamen negatif. Son dört embriyo kapsamlı genetik testen geçti a kaliteydi. Bende problemlem yok gen testide temiz. Eşimde sperm A=0 B=40 molitat=70 ileri hareket hariç sorun gözükmüyor. Bizim hala şansımız varmıdır. Benm umudum kalmadı tekrar denemekten korkuyorum. Tüp bebek yumurta rezervini azaltır mı. Cevaplarsanız mutlu olrum
SELAMLAR:)
Tekrarlayan tüp bebek tedavilerinin yumurta rezervini azalttığı veya erken menapoza sebep olduğuna dair ciddi bir veri yoktur.
iyi günler dilerim
 
DrMurudeCakartasDagdelen merhaba dr hanım banada yardımcı olursanız çok sevinirim 17 aylık evliyim ben 21 eşim 28 yaşında hiç hamile kalamadım bu süre boyunca eşimde 2.derece vari kosel var ama sayı vehız çok iyi olduğundan doktorumuz amelyat önermedi
Bende ise hormonlar çok iyi yumurtalık rezerviminde iyi olduğu söylendi fakay 4 santimlik bi çikolata kistimvar bu yüzden ca 125 değerim çok yüksek çıkıyo bide rahim filmimde rahim iyi ama tüplerimin içinin sıvıyla dolu olduğu söylendi yek çarem tüp bebekmiş size sormak istediğim şey yaşımdan dolayı amelyat olmaktan tüplerimi aldırmaktan korkuyom
Tüplerdeki sıvıyı boşaltıp tüp deniyemezmiyiz acaba yada bu şekil tutma olsılığı yokmu
Bide rahim filmi nin yanılma payı varmı sizce tüpleri almalımıyım yoksa bağlatmalımıyım cevap larsanız çok memnun olurum şimdiden teşekkür ederim
MERHABALAR,
Fallop tüplerinin içinde biriken sıvının bir kısmı sürekli olarak rahim içine doğru akmaktadır. Bu sıvı, (Tüp bebek tedavisinde) embriyolar rahim içine yerleştirildiği zaman bu embriyoların tutunmasını engelleyerek gebelik şansını azaltabilmektedir. Eğer Ultrasonla tüplerde sıvı birikimi görülüyorsa bu tüplerin içindeki sıvının rahme doğru akması, ya tüpleri (cerrahi olarak) alarak ya da rahim tarafı da tıkanarak engellenmelidir. Bu işlemlerin tüp bebek başarısı üzerinde olumlu etkisi olacaktır.
Bol şans dilerim...
 
Mürüde hanı merhabalar ben 9 aydır evliyim ve evlendiğimden beri çocuk istiyoruz. Evliliğimin ilk ayları da enfeksiyon tedavisi gördüm 4,5 ay kadar sonrasında yine olmadı. Bu defa yumurtalarımı zayıf olduğunu öğrendim klomen tedavisi gördüm ama hala sonuç alamıyorum bana ne tedavisi önerirsiniz acaba?
Selamlar;
Bence bu konu ile ilgili sizi takip eden doktorunuzun önerisi çok önemli. Sizi ve eşinizi, gerekli test ve muayenelerle birlikte değerlendirmek gerekir.
Bol şanslar...
 
Mürüde hanım merhaba. Aşılama tedavisi görmeye basladım adetimin 6. Fostimon kullanalı 4.günüm ve bugün ultrasonda sağ ve solda 1er tane 10mmlik yumurta olusmus normal mi? Ayrıca prolaktin dengesizliği yasıyorum ilacı bırakınca yükseliyor bu ay da ilacı bıraktım tedavi icin acaba yükselirse bi sıkıntı olur mu asılama şansını düsürmeye sebep olur mu?
Merhabalar,
Kısırlık sebeplerinden birisi de prolaktin (süt) hormonun aşırı yüksekliğidir. Ancak her prolaktin yüksekliği olanda kısırlık görülmeyebilir. Prolaktin hormonu yükseldikçe kadının yumurtlama fonksiyonunda bozulmalar gözlenmektedir. Bu bozulma prolaktin hormonunun yüksekliğiyle doğru orantılıdır. Yani prolaktin hormonu ne kadar yüksekse yumurtlama fonksiyonları da o kadar bozulacaktır ve sonunda hiç adet görememe, adetten kesilme tablosu bile oluşabilir.
Günümüzdeki görüş; eğer kadının hiçbir şikayeti yok ve tesadüfen hiperprolaktinemi saptanmışsa bunun önemli olmadığıdır. Bugün artık bilinmektedir ki prolaktinin değişik molekül çeşitleri vardır ve klinik olarak şikayete yol açmayan prolaktin yükseklikleri çok büyük oranda aktif olmayan moleküllere bağlıdır ve tedavi edilmesi gerekli değildir.
İyi günler dilerim :)
 
Erken Menopoz Kimlerde Görülür Nasıl Tedavi Edilir?

Kadınlarda adet kanamalarının başlayıp düzenli bir düzeye geldikten sonra 40 yaşına ulaşılmasından önce kalıcı olarak kesilmesi erken menopoz’u ifade eder. Menopoz yaş aralığı genel olarak; 45-47 olup 40-50 yaş arasında erken menopoz ifade etmez. Erken menopoz doğal bir durum değildir.

Erken menopoz’a girilmesi noktasında çeşitli hastalıklardan söz etmek mümkün. Yumurtalıkların erken yaşta tükenmesine sebebiyet veren birtakım hastalıklar vardır. Bağışıklık sistemini olumsuz yönde etkileyerek yumurtalıklara etki gösteren otoimmun hastalıklar bunlardan bir kısmını ifade eder. Bunun yanı sıra; jinekolojik hastalıklardan dolayı cerrahi işleme maruz kalmış ve bunun neticesinde yumurtalıkları zarar görmüş olabilir. Kanser tedavisinde uygulaması yapılan kemoterapi ve radyoterapi sürecinde yumurtalıkların hasara uğraması da erken menopoz nedenlerindendir.
17.07.17.jpg


Bunların dışında meslek seçimi, sigara-alkol gibi kötü alışkanlıklar, yaşam tarzı, aşırı stres gibi durumlar yumurtalıkları zaman içerisinde tüketerek erken menopoz oluşumunu tetikleyebilmekte. Aşırı stresin hormonal bozukluklara, adet düzensizliklerine dolayısıyla yumurtalıkların erken tükenmesine neden olabildiği gibi birçok hastalığın ortaya çıkmasına neden olabildiği unutulmamalıdır. Beslenme noktasında yapılan yanlışların hormonal hastalıkların oluşumuna yol açması erken menopozun diğer nedenlerindendir.

Saygılar
Jin.Op.Dr. Mürüde Çakartaş Dağdelen
 
X