How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

Kibirliymisim

Hangi semtten hangi semte tasinacaksiniz bilmeden pek bir sey demek dogru olmaz.

Tasindiginiz yerde ayni komsu turunden yine olabilir. Sokakta yine ne olacak bilinmez. Okulun iyi olduguna emin misiniz? Gidip gelinemeyecek kadar uzak mi? Eger oyleyse bu sefer esinizin ise gidis gelisi sorun olacak mi?

Cok detayli dusunulmeli cunku tasinmanin sonu husran olabilir.

Bunun disinda kibirli misiniz? Yok bu anlattiklarinizla kibirin alakasi yok.
Sancaktepeden cekmekoye.Gezdigimiz evler mahalleler filan burdan farkli bir de sokakta cocuk gormedim.Buradaki gibi tutturmaz,beraber gezdigimzle yetinir.Kizimin suan gittigi kres de cekmekoyde,esim sabah birakiyor ben 4te aliyorum

Oturdugumuz ev annemin. Dis kapinin mandallarinin doldurusuna gelmesinden baska sebep gelmiyor aklima.Bir de birkac sene sonra ev alip gidelim diyo.Yillarca o kadar faiz odemek gozumu korkuttugu icin ona da ben sicak bakmiyorum

Düşündüğüm gibi...ya 3-5 ay verirler sonra vermezler kirayı, ya da aileden başka biri o eve konar şeklinde eşinizi korkutmuşlardır.

Kesinlikle haklisiniz
Benim icin oturdugum semt cok onemli , hayata bakis acimin benzer oldugu bir cevrede yasamam lazim , kaldi ki okul cok daha onemli
Bence esinizle duzgun bir sekilde tekrar konusun , ayrica boyle bi karara ne onun ablasi ne sizin anneniz karisamaz
Oncelik her zaman cocuklarinizin iyiligi olmali

İstanbul’da çocuğun okuluna yakın bir yere taşınmak çocuğa yapılacak en iyi şeylerden biri.

Onun dışında bir ay maruz kalacağı mahalle ortamının çok sıkıntı yaratacağını düşünmüyorum.

Sancaktepeden cekmekoye.Gezdigimiz evler mahalleler filan burdan farkli bir de sokakta cocuk gormedim.Buradaki gibi tutturmaz,beraber gezdigimzle yetinir.Kizimin suan gittigi kres de cekmekoyde,esim sabah birakiyor ben 4te aliyorum
Gerçekten Sancaktepe cevresi degisik bir yer her telden insan var ama Çekmeköy sakin bir yer bende etrafta cocuk görmemiştim cok şaşırmıştım birde sessizlik ve sakinlik hoşuma gitmisti şansım olsa orda yaşamak isterdim ama kiralar baya pahalıydı

1 yıldır İstanbul dayım. 2 sene sonra Ankara'ya taşınacağız.
Anaokulu ve 1.sınıfı burada okuyacak kızım.
Ama ben şimdiden Ankara da oturan tanıdıklarımdan nerede ev tutabileceğim hakkında bilgi alıyorum.
Sizin yapmak istediğiniz gibi yapacağız diğer evin kirasına bir miktar ekleyip iyi bir okulun çevresinde ev tutacağız.
Bunun neresi kibir?
Oy kullanmıyorum ama bölgelerin seçim sonuçlarına bile baktım :KK53:

biz ilerde coxuk için yurt dısına gidelim diyoruz istiyoruz ne kibiri.

kendi cagil davranıslarını hos görüp senin düaüncene saygı duymuyorlar kulak asma vok haklısın ilkokul ögretmen ve cevre cok cok cok önemli

İyi bir semt ve iyi bir okul için kesinlikle çıkın herşeyi göze alıp. Ben öğretmenim çok kötü okullarda çalıştım pırıl pırıl öğrenciler vardı ama okul çevresi öğrenci profili yazık oluyordu o çocuklara. Ben kendimden de biliyorum babamın inadı annemin pasif oluşu sebebiyle ilk eğitim aldığım yer berbattı. İkiside üni okumuş insanlar iyi bir semtteki okula yazdırsalardı şimdi şu an olduğumdan daha başka olurdum. Kararsız kalmayın derim.

Gerçekten Sancaktepe cevresi degisik bir yer her telden insan var ama Çekmeköy sakin bir yer bende etrafta cocuk görmemiştim cok şaşırmıştım birde sessizlik ve sakinlik hoşuma gitmisti şansım olsa orda yaşamak isterdim ama kiralar baya pahalıydı
Genelde 1100du baktiklarimiz.Suan oturdugumuzu 800e verebiliriz yani 300tl verecez.Bir de su var,ben zaten hergun kizi kresten almaya oraya gidiyorum 100tlye yakin mazot aliyorum.

Çocuk büyütürken muhit çok önemli eğer elde imkan varsa ona göre seçim yapmalı

Ben seni haklı buluyorum
Küçüklüğümde mahallede oynardık bizim mahallenin çocukları sessiz sakindi
Ama bir kuzenim vardı onların mahallesine gittiğimizde dışarıda oynarken çocuklar hep küfür eder birbirlerini itip kakarlardı agacın tepesinden inmezlerdi ben hayretler içinde izlerdim
Kuzenimde onlar gbiydı kaç kere kolunu bacağını kırdı
Oysa beeen tüm çocukluğum boyunca sadece hentbol kursunda bileğimi incitmiştim :KK59:

İşin şakası tabi ama sonuç olarak çevre önemli taşınman gerektiğini düşünüyorsan kimsenin seni ikna etmesine izin verme

Bunun kibirle alakası yok.
Çevre önemli.
İlâç icirmesi vs korkunç sonuçlar dogurabilecek şeyler neyse ki birşey olmamış.
Birde çocuk sizi darlıyor neden ben çıkamıyorum diye sokaktaki çocukları gördükçe,bu bile yeter taşinmaniz icin.
Ben sitede oturuyorum,dısardan girilmiyor ona rağmen gönderemem yani çocuğumu yanlız.
Sokakta oynamanın tehlikelerini düşünmek dahi istemiyorum.

Çok haklisiniz. Ben de sokağa tek olarak bırakmam çocuklarımı. Birlikte gezeriz. Eşim yoğunsa bile alırım piknik yapabileceğimiz parklara götürür gelirim. Ağızlarda dolu dolu küfür kız erkek farketmeksizin, tuhaf tuhaf konuşan çocukların arasına öylece alın siz eğitin çocuğumu der gibi bırakamam. Çoğu da eminim ev dağılmasın diye özellikle yaz tatilinde salıyor sokağa akşama kadar. Ayrıca başkalarının çocuklarının sokakta olması onların doğru yapıyor olduğunu göstermez. Benim çocukluğumda giderdik sokağa ama annem yine de evin önünde oturur bizi gözetlerdi. Akşam ezan okunmadan girerdik eve. Şimdi çocuklar gecenin on bir on ikisine kadar sokakta güya sitedeyiz diye. Ama ne site giren çıkan belli değil. Öyle işte kısacası doğru düşünüyorsunuz ve okul da önemli. Ayarlayın bir şekilde kendinizi. Çünkü çalışınca anneniz çocuğu okuldan gelince sokağa salacak yine. Siz çıkarmazsınız ama o torunun ısrarına dayanamaz.

Düşündüğüm gibi...ya 3-5 ay verirler sonra vermezler kirayı, ya da aileden başka biri o eve konar şeklinde eşinizi korkutmuşlardır.
Ben de aynısını düşünüyorum :sus:

Esinle anlasmaya bak.. cocuk disari cikacaksada sende cik onunla.. gozunun onunde olsun. 1 saat dur girin birlikte iceri geri. Kac yasinda kizin?

Esinle anlasmaya bak.. cocuk disari cikacaksada sende cik onunla.. gozunun onunde olsun. 1 saat dur girin birlikte iceri geri. Kac yasinda kizin?
5 yasinda.1 saat durmasi mumkun olsa keske,arkadaslrini gorunce oyle laflar soyluyor ki hak vermemek mumkun degil benimle anlasamayinca da kavga ediyor. Cama yaklasmasin diye neler yapiyordum gecen yaz.Annem bastan kural koysaydi boyle olmayacakti,digerleri gibi saatlerce sokakta olmak istiyor.Farkli evde olsak tek beni dinler,tutarsizlik olmaz

çoçuğun için en doğrusu neyse onu yapmak zorundasın anne olarak ki bence okul ve semt çoçuk gelişimnde çok çok önemli bende aynı düşüncelere sahibim ki ben ileride inşşalh allah nasip ederse istanbulda bile olmak istemiyorum çocuğum için
Bunu bende diyordum ama olmadi .

5 yasinda.1 saat durmasi mumkun olsa keske,arkadaslrini gorunce oyle laflar soyluyor ki hak vermemek mumkun degil benimle anlasamayinca da kavga ediyor. Cama yaklasmasin diye neler yapiyordum gecen yaz.Annem bastan kural koysaydi boyle olmayacakti,digerleri gibi saatlerce sokakta olmak istiyor.Farkli evde olsak tek beni dinler,tutarsizlik olmaz
Haklisin bu konuda hepimiz muzdaribiz bence.. farkli kurallar.. cocuklar ise kisiye gore davraniyo inanki.,. 1-2 defa aglar belki ama senin kurallarin oldugunu benimser.. mesela oglum benden telefon istemez hic cunku vermem. Babasindan ister vermezse hircinlasir neden? Cunku o verir cogunlukla.. cocugun icin neyse dogru onu yap bence..

aynı sorun bende de var. daha bebeğim 5 aylık ama bu çevrede nasıl dışarıya çıkaracağım diye düşünmeye başladım. hiç güvenli muhit değil. eve de hapsedemem en iyisi taşınmak. bunu eşime söylediğimde burayı küçümsediğimi her yerde aynısı olabileceğini kendisinin de bu çevrede büyüdüğünü ve hiç bişey olmadığını söylüyor. kararlıyım ama taşınacağım. size de kesinlikle hakveriyorum. en doğru kararı almışsınız

Back