Kibirliymisim

CeYz

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
22 Mayıs 2012
9.964
14.476
498
Selamlar,
Ayni binada altli ustlu oturup cocugunun okulu icin semt degistirmek, kiraya cikmak cok mu kotu bir fikir?

7 yildir annemlerle ayni binadayiz,cok sukur buyuk bir sorunumuz olmadi. Ama yasayanlar bilirler,ne kadar iyi de olsaniz cocugunuzu bir nebze simartirlar ,soz haklari olur,siz zorluk gormediginiz icin kolaya alisirsiniz ya da icli disli olmktan bazen bunalirsiniz. Bir yandan da calisirken boyle yakin olmak nimettir.
Yazamayacagim kadar cok ayrintiyi dusundum ve gitmek daha hayirli gibi geliyor bana. Sorun su ki annemin tansiyonu surekli yukseliyor,hem o hem babam gitmemizi istemiyorlar.Bir sekilde ikna oldular,bu sefer de esim ablasina tasinma dusuncemiz oldugunu soylemis.Gidip ev gezen ilan bakan adam 'Kira cok zor,ev sahipleriyle mi ugrasacagiz?'vb cumleler kurmaya basladi.(Buradan kira alip oraya verecegiz,300tl gibi bir fark odeyecegiz yani bahane ariyor) Ablasinin doldurdugunu anladigim icin tartistik. Dahasi 2019da ilkokula baslayacak olan kizimi bu semtte okula gondermek istemedigim icin ve sokaga yollamadigim icin cok kibirliymisim. Annem calistigim donem kizimi disariya alistirmisti, ilk zamanlar annemle catistim ama kendi bildigi gibi oldu hersey.4 yasindayken de 2.bebegim oldu ve 1 yildir evdeyim.Gecen yaz mahalledeki cocuklari her gordugunde disari cikmak icin agladi.Kurallarimizin olmasina,her daim balkondan izlememe ve gozumun onunde olmasina ragmen evcilik oynrken 8-9 yaslarindaki bir kiz oyun icabi kizima hap icirmis..Bu olaydan sonra aglamasina kiyameti koparmasina ragmen asla yollamadim,birkac arkadasi bize gelebildi sadece ve sonra da tam gun krese yazdirdim.Bu detaylari sikilacaginizi bilmeme ragmen kendimi anlatabilmek icin yaziyorum. E bu kiz yazin en az 1 ay okula gitmeyecek,o zaman da disariyi gorup gitmek isteyecek,annem 'disaridakiler de cocuk yolla ne var'diyecek.Benim kararlarima karisacak...
Bir onceki konumda yazmistim,sbah aksam bizim evden cikmayan bir komsu meselesi de var ki o da beni soguttu buradan ama en cok kizim icin gitmek istiyorum. Sizce haksiz olan ben miyim?

Hapı gerçekten mi içirmiş? En çok ona takıldım.
Ve sana kibirlisin diyen annen mi esin mi?

Bence de çocuklar okul cağına gelince onun okuluna kresine
Göre hareket etmek en dogrusu

Hapı gerçekten mi içirmiş? En çok ona takıldım.
Ve sana kibirlisin diyen annen mi esin mi?

Bence de çocuklar okul cağına gelince onun okuluna kresine
Göre hareket etmek en dogrusu
Mahalleyi istemedigim icin kibirli oldugumu soyleyen esim.Gercekten icmis iki kiz. Kizim yalan soylemez,cok sukur zehirlenme olmadi. Esim seneye istedigim semtteki okula aldirmaya calisiriz olmazsa tasiniriz dedi dun ama nasil aldiracak ki.Aldirsa da okul kadar mahalle de onemli degil midir?

Siz ve eşiniz ortak bir kararda buluştuktan sonra kimseye söz hakkı düşmez.
Ortak karar alip gunlerce ev baktik. Esim ablasindan cok etkilenmis suan catisiyoruz ve ona karsi cok sinirliyim

Sen çocuğundan zorunlusun ve onun için en iyi olanı da sen bilirsin. Kimin ailesi olursa olsun yakın oturmak bela.

Eşinizin bu konuda ne düşündüğü önemli.
Onunla ortak paydada buluşabiliyorsanız, başkasına söz düşmez.
Kadınlar anne-babası ve ailesi arasındaki dengeyi kurmayı bilir, siz de bu dengeyi bilebilecek mantıkta bir insansınız, yazdıklarımdan anladığım kadarı ile.

Hap içirme mevzusu benim de kafama takıldı...
Hem bulunduğunuz semti merak ettim açıkçası, hem de ne oldu? O konu nasıl sonuçlandı merak ettim.
İçirdiği hap neymiş?

Gittiğiniz yerde mutlu olacağınızın garantisi var mı?ya da orda daha düzgün insanlar olacağının?

Annen çocuklara da bakar senin için kolaylık olur . Ilerde çalışmayı düşünürsen büyük birinin gölgesi Altın'da her zamsn iyi olur. Öteki türlü görüncenin evinde nereye kadar .
Kızını annenin yanında daha iyi koruyabilirsin hem . Bence Taşınma derim .

Bir yerde mutlu değilseniz bunun kibirle ne alakası vardir ki açıkçası esiniz uygun olmayan bir kelime secmis..Ikincisi bırakın çevreyi servise vermemek icin eylülde suanki evimizden taşınacağız ..Korkuyorum duydugum haberlerden sonra yürüme mesafesinde olum kendim götürüp getirebilcegim bi okul ve (daha duzgun bir okul) tercih edip taşınacağız.Hayatta hiç birşey şey çocuğumdan değerli değil bu sekilde bakım sizde hayatınıza ve kimseyi aldırmayın.Ayrica arada çevre değiştirmek iyi olur.Kararinizdan donmeyin

sonuna kadar haklısın. Semt çok ama çok önemli. Kendimden pay biçiyorum, çok güzel bir yerde doğdum büyüdüm, okula gittim, okulum da devlet okullarına göre çok çok güzeldi öğretmenler-eğitim açısından... İmkanın varsa çocuğuna ver bu imkanları...

Sok oldum. Kizina oynarken hap icirdiler ve esin sana kibirli diyor? O hapta hersey olabilirdi. Yani illa eroin tarzi bisey bile degil, ebevynler ictigi anti depresan bile olabilirdi.

Ben olsam birak baska mahaleyi, sehirin diger ucuna bile tasinnmak isterdim. Elbette cocugun icin en iyisini isteyeceksin. Umarim basirirsin ve tasinirsin.

Benim bir kızım var kızım 3/4 sene sonra okula başlayacak düzgün bı semtde kimin ne olduğu belli mahallede büyüsün belirli bir kültür seviyesinin üstünde kişilerle arkadaş olsun diye mis gibi alistigim evden akrabadan da yakın komşuları bırakıp ev aldım çıktım semt değiştirdim

Bu kibir değil ongorudur çocuk için en iyisini yapmaktır kararinizdan vazgecmeyin siz haklısınız

Ortak karar alip gunlerce ev baktik. Esim ablasindan cok etkilenmis suan catisiyoruz ve ona karsi cok sinirliyim
Oturduğunuz ev kimin?

Ailemle yıllarca kirada oturduk hiç sorun yaşamadık. Tek başıma kirada oturdum, ev sahibinin yüzünü bile görmedim. O kadar sorunsuzdu. Annemin kiracısının dersen keyfi beyde yok.

Saçma sapan bahanelerle gelmesin eşiniz. Dillendirmediği başka bir sebep mi var?

Kibir en sevdigim saka bir tarafa dozunda kibir iyidir, bende cocugumu sokakta oynatmam.. disaridakilerin cocuk olmasi beni degil sorumsuz ailelerini baglar.. bence hemen tasin hazir ikna olmuslarken.. kendi ayaklarinin uzerinde durmak gibisi yok, gorumcen bin sene cakili kalsin o onun problemi :)

siz yakınındaysanız bence sorun yok çoğumuz dışarda büyüdük ... ben esas dışarıya çıkmazsak bizi kötülüklerin bulacagı düşüncesndeyim telefon tablet....

Hangi semtten hangi semte tasinacaksiniz bilmeden pek bir sey demek dogru olmaz.

Tasindiginiz yerde ayni komsu turunden yine olabilir. Sokakta yine ne olacak bilinmez. Okulun iyi olduguna emin misiniz? Gidip gelinemeyecek kadar uzak mi? Eger oyleyse bu sefer esinizin ise gidis gelisi sorun olacak mi?

Cok detayli dusunulmeli cunku tasinmanin sonu husran olabilir.

Bunun disinda kibirli misiniz? Yok bu anlattiklarinizla kibirin alakasi yok.

Iciren kiz evden salatalik cekirdek flan getirmisti piknik yapiyolardi.Cimenliklerde disi yesil ici beyaz hap bulmuslar,onu da piknige katmislar sozde. Ben izliyordum hic farketmedim.Bu olay oglen oldu,aksam yemek yerken kizim neseli neseli oyunlarini anlatti,elim ayagim titredi. Belli etmeden tarif ettirdim aspirin gosterdim bunun aynisiydi dedi.Sonra sokaga ciktim her yerde ilaci aradim bulamadim. Kizin ziline bastim,annesi tenezzul edip kapiyi bile acmadi balkondan konustu. Sonuc evet icmisler ama onun kizi icirmemis.Hastaneye gidecektik, ilaci bulamadim,tehlikeli olsa coktan vucuduna yayildi demekki hafif diye dusundum

peki taşınınca sizde işe başlarsanız yine annenlere bırakmayacak mısınız?
Ufagi kres yasina gelene kadar calismayacagim,insallah bir aksilik olmazsa. Ogleden sonrada anneme gelirmisin dedim kabul etti. Gitmek istedigim semt aracla 15 dklik mesafe zaten

Gittiğiniz yerde mutlu olacağınızın garantisi var mı?ya da orda daha düzgün insanlar olacağının?
Tabiki hicbirseyin garntisi yok.Ama en azindan ihtimal var,burada kalirsak o ihtimal de yok oluyor

Oturdugumuz ev annemin. Dis kapinin mandallarinin doldurusuna gelmesinden baska sebep gelmiyor aklima.Bir de birkac sene sonra ev alip gidelim diyo.Yillarca o kadar faiz odemek gozumu korkuttugu icin ona da ben sicak bakmiyorum

Haklisin canim yalniz ben yanlis mi yazdim? Gorumcemin evle alakasi yok o baska ilde yasiyor.Sadece fikrini soylemis

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…