Ketum insanlar

Aynen oyle, bende endiselendim ve durumunu merak ettim. Zaten yurtdisindayim ve yakinlarimin en ufak seyine normalden daha panikli oluyorum. Arkadasimdan o mesaji sabah sabah gorunce sok oldum, bide arka arkaya mesajima yada aramama cevap vermeyince birkac gun kotu hissettim kafama takildi. Telefonu actigindada daha ben sadece nasilsin merak ediyorum dedim ve 'bosandim iste kotu zamandan geciyorum, ama uzun hikaye yuzyuze gelince konusuruz, simdi zaten arkadaslarlayim musait degilim' deyip cat kapatti. Yuzyuze ne zaman geleceksek artik allah bilir. O zaman bosandiginida yuzyuze gelince deseydin be, bana niye sikinti veriyorsun

O işler dediğiniz gibi olmuyor. Babanız da lüzumsuzmuş yani arasanız nolacak hastalık mı bu yahu tabi laf arıyor diye düşünecekler. Yaşınız kaç bilmiyorum ama olgun düşünmüyorsunuz. Arkadaşınız çok isterse arar konuşur çocuk değil sonuçta. Verdiğiniz örneklerdeki insanlarda bir problem yok. Kimse de boşanan birini arayıp hal hatır sormaz dedikoduya arar evlenen insana soruyor musunuz bir ihtiyacın var diye ben hala laf aradığınızı düşünüyorum.

aynen zaten oyle olun. insanların o an kafasından ne geçiyor, ne düşünüyorlar bilemezsiniz. ihtiyacları olduğunda yanında olduğunuzu hissettirin tamam. insan bazen ortadan yok olmasını yada sessizleşmesini anlayan insanlara da ihtiyac duyuyor.

Aman değer mi tatlı canını sıkmaya şekerim.Sen üstüne düşeni yapmışsın. Aramak isterse arar.

Sizin hayatınıza birakilmis bir bomba yok ki. Merak duygunuza birakilmistir olsa olsa. Kanser-grip orneklemeniz burada uyumsuz. Orada bir surec var, bosanmada bitmis bir olay. Kuzeninizin size direk söylememiş bile, arkadaşınız ise boşandıktan sonra manevi bir destek istediğinde gelip sarılmak istiyorum demiş. Ne oldu, ne oldu sorgulaması yerine istediğin zaman istediğin kadarını dinlerim, yanında olduğumu bil yeter diyebilirsiniz.

Belki de arkadaşınız başkasından duymayın diye size söylemek istemiş ama nedenini yüz yüze anlatmayı tercih etmiştir. Bence size değer verdiğini gösteriyor bu durum. Yani benim başıma gelse bu durumda sıkıntı yapmam. Akrabanız ise kızını korumus işte kendini övmüş. Biz kızımızın arkasındayiz nedenini bilmememize rağmen vs vs vs. Akraba olayını çok büyütmeyin ama arkadaşınıza alınmayın. Değer veriyor bence size

Arkadaşınız kendini çok kötü hissettiği bir anda, diğer arkadaşlarıyla konuşamadığı bir anda yazmış muhtemelen mesajı ve sonrasında siz döndüğünüzde de zaten ihtiyacı kalmamış konuşmaya, daha yakında olanlarla halletmiş meselesini. sadece anlatmak istediği kadarını dinleyip, ihtiyacın olursa buradayım demek yeterli bence.

Kuzen ailesi de boşanmayı bir yenilgi olarak gördüğü için gard almışlar ve siz arayınca da biz çok mutluyuz, felaket falan yaşamadık demişler. Onları da aramasanız da olurdu, geçmiş olsun diye aranacak konu değil bence de. hatta o kadar doğal bir konu ki bence, insanlar mutlaka çok acılar çekerek ayrılmak zorunda bile değil, ayrıldım diyen insana çok üzüldüm denmesi bile garip bence, hayırlısı olsun denir geçilir. başsağlığına arıyor gibi aranmamalı.

Bana tuhaf gelmedi. Boşanmak ciddi bir psikolojik yıpranma süreci. Sorulardan, gereksiz iknalardan, göz süzerek bakıp cıkcıkcık vahvahvah edenlerden kaçmak istemiş olabilir zira süreç yeterince zor gerçekten. İnsan kendinde travma yaratan kötü olayları anmak hatırlamak dahi istemiyor bende uzun süre kimseye tek birşey anlatmamıştım çünkü anlatınca o ana tekrar tekrar gidiyorsunuz ve travmayı tekrar tekrar yaşıyorsunuz. Boşanmak birazda yeni doğan süreci gibi. Nasıl ki bir bebeği istediğin gibi tutamaz dokunamazsın teni hassastır, o evredeki insanlarda hassaslaşıyor. İstedikleri biraz rahat bırakılmaksa lütfen sizde gereksiz alınganlık yapmayın. Zaten zamanı gelince ve anlatmak isteyince patır patır dökülüyor insan.
Herkes herşeyini anlatmak zorunda değil, değerle alakası ne anlamadım. Şuan olayın öznesi siz değilsiniz. Gereksiz bir alınganlık yapmış olursunuz.

Boşanan birini "Geçmiş olsun" temalı aramak aşırı saçma bir şey. Babanız çok saçma bir şey söylemiş maalesef. Herkesin boşanma gerekçesi aynı değildir. Bir de akrabalar zaten yapısı gereği laf almaya meyillilerdir. Çoğunlukla akrabadan dost olmaz. Kuzeniniz de o dönemde yanınızda olmuş olabilir ama boşanma nedeni çok özel olabilir. O nedenle kızlarının yaşadığı durumu kimsenin ağzına sakız etmek istememişler. Bu da gayet mantıklı. Arkadaşınız da içtenlikle yüz yüze görüşmek istemiş. Altında anlam srayacağınız bir şey yok.

Çok yakın arkadaşım da direkt mesajla boşaniyorum dedi, memlekete gidice ayrıntıları anlattı . Gayet doğal sizden akıl almasi gereken bir mevzu olsaydı telefonda anlatırdı . Onun dışında telefonda anlatsa sırf sizin merak duygunuz için anlatmis olacaktı . Kadın kim bilir kaç kişiye anlattı zor süreçler siz daha iyi bilirsiniz

Sebebi neyse ne demek lazım.
Çok yakınımızda sevdiğimiz iki insan ayrıldılar.
Sebebini söylemediler, çünkü ev hali. Birbirlerinden başka kimsenin bilmediği sorunlar olabilir. Sebebi neydi diye sormak yerine ben yanındayım, yüzyüze görüşemesek bile sımsıkı sarılıyorum hissiyatını verebilmek önemli.

bence arkadaşınız bilmeniz gerektiğini düşünmüş ama ayrıntıları telefonda anlatmak istememiş. şimdilik bu kadarı yeterli diye düşünmüş ben anlayabiliyorum. ben de ketum bir insanım eşim de öyle. özellikle kötü şeyleri konu başlığı halinde veriyorum yakınım birine. ayrıntısını anlatmak istemiyorum içim sıkılıyor. hele ki telefonda çok zor geliyor. o yüzden bana tuhaf gelmedi.

Sizin amacınızı da ben anlayamadım. Sizlik bir şey yok ki üzerinize hemen alınıyorsunuz.

İnsanlar kolay bir şey yaşamamışlar ve o kötü günleri konuşarak tekrar hatırlamak istemiyorlar siz de hemen üzerinize alınıyorsunuz. Bunu kimseyle konuşmak istemiyorlardır. Sadece, desteğinizi susarak, sık sık aramayarak ve sadece dinleyerek de hissettirebilirsiniz.

Bu kişiden kişiye değişir bence. Ben de ilk nişan attığım zaman herkese anlatmak rahatlamak istiyodum ama şuan konusu geçince bile rahatsız oluyorum ve anlattığım için çok pişmanım . Ne gerek vardı ki
Bazı insanlar da acimizdan zevk aliyo , o an üzülüyo gibi görünse de içten içe sevindiklerini bile düşünüyorum.
Arkadaşınız zaten anlatacakmis ama şuan belki hazır hissetmiyodur o da kendini böyle iyi hissediyordur
Kuzeniniz de anlatmamakla en güzelini yapmış bence.
Bu arada arkadaşlarıyla resim paylaşıyor demişsiniz , bunun sizi rahatsız etmediğini varsayarak söylüyorum bu kadar acı yaşamış bırakın da mutlu olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…