Kettle fişte mi unuttum

• Konu Sahibi Konu Sahibi WWEE
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
tamam farketmez ki. açık kalsa bile içindeki su kaynayınca atar zaten düğmesi. açık değilse de yine sorun yok. dediğim gibi kettle mantığı böyle zaten ütü olsa neyse.

Ütümün de fişi takılıyken uzun süre kullanmayınca ışığının yanıp söndüğünü yeni farkettim :)

elektrik evin içinden en kapanıyor maalesef

Bazı bölümlerin sigortasını kapatmadınız mı?
Mesela biz tatile giderken sadece buzdolabı açık kalsın, diğer yerlerin elektrik bağlantısı kapansın diye birkaç sigortayı indiriyoruz.

Bazı bölümlerin sigortasını kapatmadınız mı?
Mesela biz tatile giderken sadece buzdolabı açık kalsın, diğer yerlerin elektrik bağlantısı kapansın diye birkaç sigortayı indiriyoruz.
Sadece mutfağınkini açık bıraktık

Her kullanmanızdan sonra fişten çıkarıp, sonra kullanmadan önce tekrar fişe mi takıyordunuz? Çok garip. Fişten çıkartmadınız diye endişe etmenize gerek yok. Şu an Türkiye’de kettle kullanılan evlerin %99’unda kettle sizin bıraktığınız şekilde duruyor. O %1’i de normalde sizin yaptığınız gibi yapanlar vardır diye ayırdım.

Yolculuktan önce buzdolabı dışında elektrikli aletlerin fişleri çekmek iyi olur ama evdeyken çekmiyoruz da ne oluyor? Öyle düşünüp rahatlayın.
sorun o değil de içinde su yok düğmesine basılı unutmuş olabilirim

tamam farketmez ki. açık kalsa bile içindeki su kaynayınca atar zaten düğmesi. açık değilse de yine sorun yok. dediğim gibi kettle mantığı böyle zaten ütü olsa neyse.
Yok onun kettle da 2 tane düğme var sanırım
Çaycı gibi bişey heralde
Bizim bi üstte kaynayınca atan var
Bi de altta suyu sıcak tutan kısım var

sorun o değil de içinde su yok düğmesine basılı unutmuş olabilirim
Bence evham yapıyosun.Su yoksa da basılı kalsa da atar o düğme.Ayrıca içinde su yoksa Ve basılı olsa mutlaka ses gelirdi ketıldan fark etmemen imkansız.

Benim kettle da atıyor kaynayınca ama su soğudukça kaynatmaya devam ediyor düğmesinin tamamen kapanması lazım. SEninkide öyleyse evet sıkıntı bence apartmandan birini ara kapatsın şalterleri içinizde rahat eder.

arkadaşlar kettle ın düğmesi var otomatik atar bir şey olmaz demiş de allah korusun elektrik gider gelir kısa devre yapar hiç belli olmaz.bir komşunuza rica edin apartmanın içinde şalterler varya onu kapatsın sizin dairenizinkini.o zaman bir şey olmaz.

Ütümün de fişi takılıyken uzun süre kullanmayınca ışığının yanıp söndüğünü yeni farkettim :)

Çaycı gibi bişey heralde

yeni nesil elektronik aletler zaten eğer açık ise ve uzun süre kullanılmıyor ise kendi kendini kapatıyor.

Merhaba kızlar yarıyıl tatili için memleketimize gidiyoruz. Evden çıkmadan bir buçuk saat önce falan kullandım Bulaşık yıkadım. Suyu döktüm içindeki ama fişten çıkardım mı hatırlamıyorum.Bulaşık yıkadım evden çıkarken de göz gezdirdim bir ses yoktu kettle ın olduğu yerde. Kullandıktan sonra 1 saat daha evdeydim. Fişte kalsa bir ses gelmez miydi?Lütfen akıl verin aklım orada kaldı. Ya yangın çıkarsa?Evden çıkalı 3 saat oldu
bir şey olmuşsa çoktan olmuştur.
geçmiş olsun inşaallah unutmamışsınızdır.

arkadaşlar kettle ın düğmesi var otomatik atar bir şey olmaz demiş de allah korusun elektrik gider gelir kısa devre yapar hiç belli olmaz.bir komşunuza rica edin apartmanın içinde şalterler varya onu kapatsın sizin dairenizinkini.o zaman bir şey olmaz.

O kendi kısa devre yapıp patlıyor öyle bir durumda. Tabi topraklama olunca önlem olarak sigortayı da attırıyor..

Bizim bir defa saç kurutma makinesi bir defa da kahve makinası patladı o şekilde.

Büyük beyaz eşyalar daha büyük tehdit oluşturuyor.

Çaycı gibi bişey heralde
Yok otomatik atan bir kettle. Ama içinde su yoktu. Bir düğmesi var açık mı kapalı mı bıraktım onu hatırlamıyorum

O kendi kısa devre yapıp patlıyor öyle bir durumda. Tabi topraklama olunca önlem olarak sigortayı da attırıyor..

Bizim bir defa saç kurutma makinesi bir defa da kahve makinası patladı o şekilde.

Büyük beyaz eşyalar daha büyük tehdit oluşturuyor.
Yani ne yapmam lazım

Yok otomatik atan bir kettle. Ama içinde su yoktu. Bir düğmesi var açık mı kapalı mı bıraktım onu hatırlamıyorum

otomatik atıyorsa kapalı ya da açık olmasının farkı ne?
kapalı ise sorun yok, açık ise zaten otomatik atar.

söylediğimde yanlış bişey var mı?

Basılı bırakamazsınız ki.
Yerinden aldığınız zaman atar, yerine yerleşmeden düğmesine basılamaz.
Oturtup özellikle düğmesine basamanız lazım ki bunu yapmamışsınızdır zaten.

Yani ne yapmam lazım

Hiç bir şey yapamazsınız. Kettle dan yana sıkıntı yok sizin şu anda. Ama mümkün mertebe tv, beyaz eşya gibi eşyaların fişleri çekilmeli..

Zaten uzmanlar düğmeden kapalı bile olsa fişte olan eşyaların az da olsa voltaj harcadığını söylüyor. Aynı zamanda radyasyon tabi..
Mesela tv yi kumandadan kapatıyoruz stand bye da duruyor ya fişten de çekmeliyiz.
Ben de çekmeden bırakıyorum. Çamaşır ve kurutma makinesini hep çekerim ama bulaşık makinesine ulaşamam..

Mutfakta çalıştırırken en çekindiğim şey aspiratördür. Zaman içinde motoru vs. yağlanan aspiratörler çok kolay yangın çıkartıyor. Kaç defa haber oldu bu..

Back
X