Ketojenik diyet ve sıfıra yakın karbonhidrat almak

mrvkys

Hiç sevmemişsin beni aşk...
Kayıtlı Üye
20 Temmuz 2012
805
38
318
Merhabalar. Ketojenik diyet yapanlar var mı? Bir iki kere tek gün denemeye çalıştım ama yarım günde kendimden geçtim. Ben aşırı karbonhidrat tüketen biriyim, sanırım ondan dolayı. Karbonhidratı azalttığım an su kaybından bayılacak gibi oluyorum ve yoksunluk belirtileri oluyor. Karbonhidrat ciddi bir bağımlılık yapıyor. Ketojenik diyet yapmak istiyorum ama korkuyorum su kaybından ciddi sorunlar yaşar mıyım veya yoksunluk olurken ciddi hasar verir miyim diye? Artık çok Karbonhidrat aldığım için azaltmam gerekiyor. Ketojenik diyet yapanlar var mı neler yaşadınız?

çok zor yani eğer spor yapıyorsan enerjin kalmıyor
ben bugün karataya başladım tekrar
bayram öncesi 3-4 gün carnivore yapmıştım ama o da zor :D
en iyi karatay

Ben de bu hafta diyetisyene basladim ve diyetisyenimle ketojenik diyet yapmama karar verdik. Insallah eksiksiz uyacagim. Bas agrisi ve yoksunluk olmamasi icin cok bol su icmeliymisim ama yine ilk haftalar cok zorluyormus. Önemli olan ketosiste girmekmis, yani vücuda yagdan enerji harcatmaya baslamak ve kucuk bir kacamak dahai ketosistten cikartiyormus tekrar girmek ise 4 gün sürüyormus. O yüzden diyet listesinin disina ciksam dahi asla ketojenik beslenme disina cikmamam gerekiyor. Yarin basliyorum bakalim :)

Merhabalar. Ketojenik diyet yapanlar var mı? Bir iki kere tek gün denemeye çalıştım ama yarım günde kendimden geçtim. Ben aşırı karbonhidrat tüketen biriyim, sanırım ondan dolayı. Karbonhidratı azalttığım an su kaybından bayılacak gibi oluyorum ve yoksunluk belirtileri oluyor. Karbonhidrat ciddi bir bağımlılık yapıyor. Ketojenik diyet yapmak istiyorum ama korkuyorum su kaybından ciddi sorunlar yaşar mıyım veya yoksunluk olurken ciddi hasar verir miyim diye? Artık çok Karbonhidrat aldığım için azaltmam gerekiyor. Ketojenik diyet yapanlar var mı neler yaşadınız?

Benim 3.günüm bitti 59.5 kg den 57.3 kg ye indim . Aşırı susama oldu bugün ise fiziksel bir efor sarf etmeden bacaklarımda ciddi ağrı var , aynı durumu dükanda da yaşamıştım. Ekmek tüketmiyordum zaten ama meyvesizlik yani tatlı inanılmaz zorluyor

Keto diyetiyle 2,5 ayda 16 kg vermiş birisi olarak söylüyorum. Yemek yapmakla aranız ii değilse zor bir diyet. Onun dışında açlık yada şeker yoksunluğu hissetmedim ben. Hatta çok şaşırdım insanın canı hiç mi istemez diye. Yağ tükettiğin için su ihtiyacı duyuyorsun zaten. Günde 3 tl su tüketiyordum ben. Ayrıca spor falanda hiç yapmadım.

Uzun zamandır ara ara ketojenik diyet yaparım.Diyetisyen eşliğinde epey yol kat edip hedefime ulaştıktan sonra kendim devam ediyorum.Ketojenik diyetin birçok trick i var. Krompikolinat ve bromelain bence bu diyetin olmazsa olmazı ama önce tabi sağlığınızın kromu kullanmak için engel teşkil etmemesi gerek. Krompikolinat şeker düzeyini dengeliyor,ortalıkta insülinin gezmesini baskılıyor ve canınız tatlı çekmiyor.Sabah ve akşam kullanırım;ama belli aralıkla ketojenik diyet yapılır ve krom kullanılır sürekli değil.Bu diyette yedikleriniz çok önemli,proteini ve sağlıklı yağı güzel almalısınız. Hindistancevizi yağı ve zeytinyağını hiç esirgemedim. Avokado bol bol yedim. Meyve,yoğurt(süt ve süt ürünleri),domates,patates,patlıcan benim diyetimde yasaklı ürünlerdi. eser miktarda bile karbonhidrat istemiyordu diyetisyen :D Ceviz,fındık,badem,brezilya cevizi can dostlarımdır olmazsa olmazlar. İlk beş günü atlattıktan sonra ketoflu olursunuz ki canınıza okumaya başlar keto. Çünkü sisteminiz artık karbonhidrat değil yağ yakmaya başlar.Ama 2 3 gün sonra yeniden doğmuş gibi olursunuz;çünkü yağın ortaya çıkardığı enerji çok kalitelidir. Zihin berraklığı verir, odak verir;meditasyon için muhteşem dinginlik sağlar. Kilo vermek de artık şahanedir. Hele lipödeminiz varsa basküldeki rakamlara inanamayabilirsiniz 8. günden sonra. Ben yine bu aralar ketojenik diyetteyim.Görmüşken yazayım dedim.

Back
X