• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kestane Kilo Yapar mı?

eylulum456

Süslüüü
Kayıtlı Üye
8 Kasım 2011
233
0
46
İzmir
Kestane kilo yapar diyorlar kalorisi fazla 5 ekmeğe eşit falan diyorlar ama bakıyorum 100 gr haşlanmış kestanenin kalorisi 131.Anlamadım bu işi ?

sanırım alıntı yaptığım şu cümle, sorunuzun cevabı olacaktır:
" Besinlerin sindirim ve emilimi: Yavaş sindirilen besinler, düşük glisemik indekse sahipken, hızlı sindirilen besinler yüksek glisemik indeksli olur. Karbonhidratlı besinlerden birçoğu, sıcakken daha hızlı sindirilebilmektedir. Bu nedenle, pişirildiği gibi tüketilen kestanenin veya ekmeğin glisemik indeksi, bir süre soğumaya bırakılmış olan kestane ve ekmekten daha yüksektir."

kestanenin içindeki nişasta, glikozu yani kan şekerini birden yükselttiğinden çabuk acıkmaya sebep olabilir bi de yüksek insülin salgılamaya neden olabilir o nedenle sakıncalı görülmüş olabilir
patates de aynı bu kategoridedir
eger piştikten bir gün sonra yenirse, içindeki nişastanın yapısı bozulabileceği için ilk günkü gibi fazla insülin salgılatma gibi bir etkisi olmayabilir
yani kısaca, diyet yaparken, özellikle insülin direnci veya diyabeti olanlar dikkatli tüketmelidirler...

canim besinlerin kalorisi kadar karbonhitrat degeride onemlidir kestanenin kh degerini bilmiyorum ama bir bak bakalim karbonhitrat degeri yuksekse ondan olabir mesela mantar dusuk kalori degerine sahip olmasina karsin yuksek kh degeri vardir

Back