Doğrudur saygı duyarım sadece o atmosferi merak ediyorumBence kimsenin o yılları yaşamak istediğini zannetmiyorum,ben istemem açıkcası..
Mutlaka bende merak ederim açıkcası,kadınlar nasıl yaşadı neler yaptılar gibi.Doğrudur saygı duyarım sadece o atmosferi merak ediyorumyoksa su an ki halimden Türkiye cumhuriyeti evladı olmaktan gurur duyuyorum yazım yanlış anlaşılmasın
Bahsettiğim bunlardı birazda :)Mutlaka bende merak ederim açıkcası,kadınlar nasıl yaşadı neler yaptılar gibi.
Bizler bunu hep kitaplardan yada dizilerden öğrendik hepsini.
Bilmediğimiz kapalı kapılar ardında neler yaşandı çok bilemiyoruz bunları.
Gücü elinde tutanların belki kolay olmuştur da,olmayanların da işleri zordur mutlaka.
Tahmin etmek zor değil aslında,hele ki o dönemlerde:))Bahsettiğim bunlardı birazda :)
Bana da sempatik geliyor. O dönemde Yaşamak değil de bi zamana yolculuk isterdimHANIMLAR sizinde aklınıza keşke Osmanlı Döneminde Yaşasaydım gibi düşünceler geliyor mu o zaman ki şartlar evlilik, eğitim, sistemi adalet ⚖ sistemi o şartlarda yaşasaydım dediğiniz oldu mu?
Şahsen ben hep 1800'lü yıllarda yaşamak isterdimhem de bir paşa kızı olarak fazla yüksekte değil gözüm padişah kızı olayım demiyorum paşa kızı olsam yeterdi düşüncelerinizi merak ediyorum
O atmosferi yaşamak için bir kaç resim ekliyorumEki Görüntüle 2780757 Eki Görüntüle 2780758 Eki Görüntüle 2780759 Eki Görüntüle 2780760 Eki Görüntüle 2780762
Evet o Kıyafetlerden giyip mücevherBana da sempatik geliyor. O dönemde Yaşamak değil de bi zamana yolculuk isterdim
Modern dönemde öğretmenim ama Osmanlı döneminde bir muallime olmayı isterdimHANIMLAR sizinde aklınıza keşke Osmanlı Döneminde Yaşasaydım gibi düşünceler geliyor mu o zaman ki şartlar evlilik, eğitim, sistemi adalet ⚖ sistemi o şartlarda yaşasaydım dediğiniz oldu mu?
Şahsen ben hep 1800'lü yıllarda yaşamak isterdimhem de bir paşa kızı olarak fazla yüksekte değil gözüm padişah kızı olayım demiyorum paşa kızı olsam yeterdi düşüncelerinizi merak ediyorum
O atmosferi yaşamak için bir kaç resim ekliyorumEki Görüntüle 2780757 Eki Görüntüle 2780758 Eki Görüntüle 2780759 Eki Görüntüle 2780760 Eki Görüntüle 2780762
Söylenişi bile çok hoş :)Modern dönemde öğretmenim ama Osmanlı döneminde bir muallime olmayı isterdim
Evet harika olurdu :)Paşa kizi olmakta gözüm yok da
Ben Lale Devrinde yaşayıp bi sandal sefasi yapmak isterdim aksamlari karanlıkta
Belki zekada engel olabilir diye garantiye mi alıyorlardı acaba. Ya da başka sebepler. Suriyeli bi kadınla konuştuğumda neden bu kadar çok cocuk diye sormuştum. Bizde az cocuğu olanı ayıplarlar demişti. Bu zihniyet eski dönemden gelenekselleştirilmiş. Osmanlı döneminde de çocuk yapmak erkekliğin göstergesi diye bi görüşe sahip oldukları düşüncesi bende oluşmuyo da değil.ben en çok padisahlar ve iliskiye girdigi kadinlar nasil cinsel hastaliktan korunmuslar onu merak ediyorum.
hiç araştirmadim ama aklimda hep bu var.
birde kardeş katli olurmuş taht kavgasi, madem bu durum yaşanacaktı bir çok kadin ve bir çok cocuga ne gerek vardi mesela.
Bi de Osmanlı degil de
İngiltere'nin eski zamanlarinda yaşayıp kabarık elbiseler giyip dans etmek isterdim.
Aşk ve Gurur filmini cok severim, ondaki sahneler gibi
yani engel tamam hadi önlem aldin uc tane yaptin, gerisine gerek yok diyecegim ama dediginiz gibi cok cocuklu erkek güclü erkek algısı olabilir.Belki zekada engel olabilir diye garantiye mi alıyorlardı acaba. Ya da başka sebepler. Suriyeli bi kadınla konuştuğumda neden bu kadar çok cocuk diye sormuştum. Bizde az cocuğu olanı ayıplarlar demişti. Bu zihniyet eski dönemden gelenekselleştirilmiş. Osmanlı döneminde de çocuk yapmak erkekliğin göstergesi diye bi görüşe sahip oldukları düşüncesi bende oluşmuyo da değil.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?