Tarlatanli harika
Böyle bi de İngilizlerin kibar konusmalari, eğilip selâm verme sekilleri filan cok hosuma gider, sirf bunun için oturup bi İngiliz dizisinin bütün sezonunu izlemistim.Tarlatanli harika
Gamsız zengin yaşamın bi dadına bakmak yani. Birkac seferlikEvet harika olurdu :)
Zaten çocukluktan öyle etkilenmiştim ki ben muallime olcam derdim , ama ne varki modern devirdeyiz , o dönemlerde saygı vardı meslekler değerliydi hürmet vardı şimdilerde herşey basit ve değersiz hale geldi, maalesef yeni nesil hem çok zeki hemde bir o kadar asi ..Söylenişi bile çok hoş :)
çok haklısınızZaten çocukluktan öyle etkilenmiştim ki ben muallime olcam derdim , ama ne varki modern devirdeyiz , o dönemlerde saygı vardı meslekler değerliydi hürmet vardı şimdilerde herşey basit ve değersiz hale geldi, maalesef yeni nesil hem çok zeki hemde bir o kadar asi ..
Tarihi çok yanlış ellerde öğrenmişsiniz maalesefben en çok padisahlar ve iliskiye girdigi kadinlar nasil cinsel hastaliktan korunmuslar onu merak ediyorum.
hiç araştirmadim ama aklimda hep bu var.
birde kardeş katli olurmuş taht kavgasi, madem bu durum yaşanacaktı bir çok kadin ve bir çok cocuga ne gerek vardi mesela.
Osmanlının yükseliş dönemleri çok rahattı, kadınlar konusunda ise islami yaşam gerçekten yaşandığı için o kadar kötü değil diye düşünüyorm, ama düşüş dönemleri çok kötü gerçekten her anlamda bir çöküş yaşanmıştırBende zaman yolculuğu yapıp o zamanı görmek isterdim amma velakin yaşamayı tercih etmezdim. Erkeğin gölgesinde yaşayan kadınların zorlukları ve çektiklerini düşününce ızdırap gibi... Yıl 2021 olmuş hala kadınlar seslerini duyuramazken, o dönemde ne çok sessiz çığlıklar göğü inletmiştir. Bunun yanında savaş , yoksulluk ,cehalet , kadınların 2.sınıf insan görülmesi... kesinlikle istemezdim
ne gibiTarihi çok yanlış ellerde öğrenmişsiniz maalesef
Doğrusunu siz söyleyin o zaman bizde öğrenelim.Tarihi çok yanlış ellerde öğrenmişsiniz maalesef
biliyorsunuz o dönemlerde agalar ve islamın arkasına saklanan yobazlar pek meşhurdu. evet şehirler de modern hayat biraz daha yaygınken , köyler bu dediğim zorbaların elindeydi , bence yaşam o zamanlar her yönden güçtü... İslam konusuna gelince bizim ülkemiz çoklu inançlara ev sahibi ve insanlarımızın çoğunluğu bu konuda çok anlayışlı , her türlü dine karşı saygımız var, dayatmalarımız yok. Şuanda da ben islamı yada dinimi yaşayamıyorum diyemez. Benim 7 göbek sülalem tesettürlüdür , çoğunluğu ibadetindedir, bu zamana kadar ben annemin yada çevremin dini konularda sıkıntı çektiğini görmedim. Şeriatçı islam anlayışından ayrılmamıza da özellikle kadınlar adına çok seviniyorum. Devam ediyor olsaydı şuan biz kadınlar 2.sınıf insan olur , toplumda bir yerimiz ve sözümüz olmazdı ve bu şekilde yönetim anlayışında yaşayan insanlar yani kadınlar hiç mutlu değiller.Osmanlının yükseliş dönemleri çok rahattı, kadınlar konusunda ise islami yaşam gerçekten yaşandığı için o kadar kötü değil diye düşünüyorm, ama düşüş dönemleri çok kötü gerçekten her anlamda bir çöküş yaşanmıştır
Zor olmaz mı. Çamaşır mskinesi,bulaşık makinesi, elektrik yokMutlaka bende merak ederim açıkcası,kadınlar nasıl yaşadı neler yaptılar gibi.
Bizler bunu hep kitaplardan yada dizilerden öğrendik hepsini.
Bilmediğimiz kapalı kapılar ardında neler yaşandı çok bilemiyoruz bunları.
Gücü elinde tutanların belki kolay olmuştur da,olmayanların da işleri zordur mutlaka.
Zordan kastım hayattan beklentileriydi aslında,güç yok para yok sonuçta kadın erkeğin arkasında yürüyen kadınlar ..Zor olmaz mı. Çamaşır mskinesi,bulaşık makinesi, elektrik yokİnternet yok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?