Benim gibi olan birisi varmış:)HANIMLAR sizinde aklınıza keşke Osmanlı Döneminde Yaşasaydım gibi düşünceler geliyor mu o zaman ki şartlar evlilik, eğitim, sistemi adalet ⚖ sistemi o şartlarda yaşasaydım dediğiniz oldu mu?
Şahsen ben hep 1800'lü yıllarda yaşamak isterdimhem de bir paşa kızı olarak fazla yüksekte değil gözüm padişah kızı olayım demiyorum paşa kızı olsam yeterdi düşüncelerinizi merak ediyorum
O atmosferi yaşamak için bir kaç resim ekliyorumEki Görüntüle 2780757 Eki Görüntüle 2780758 Eki Görüntüle 2780759 Eki Görüntüle 2780760 Eki Görüntüle 2780762
SevindiriciBenim gibi olan birisi varmış:)
Bende yaşamak isterdim.
Hic aklima gelmemisti peki arastirdinmi nasil korunmuslar hasataliktanModern dönemde öğretmenim ama Osmanlı döneminde bir muallime olmayı isterdim
Birine bir şey olursa hastalikti ölümdü taht varisi olsun diye çocuk çocukları varmışben en çok padisahlar ve iliskiye girdigi kadinlar nasil cinsel hastaliktan korunmuslar onu merak ediyorum.
hiç araştirmadim ama aklimda hep bu var.
birde kardeş katli olurmuş taht kavgasi, madem bu durum yaşanacaktı bir çok kadin ve bir çok cocuga ne gerek vardi mesela.
yönetim şekli için yorum yapmayacağım çünkü benim için en güzel yönetim şekli cumhuriyet.biliyorsunuz o dönemlerde agalar ve islamın arkasına saklanan yobazlar pek meşhurdu. evet şehirler de modern hayat biraz daha yaygınken , köyler bu dediğim zorbaların elindeydi , bence yaşam o zamanlar her yönden güçtü... İslam konusuna gelince bizim ülkemiz çoklu inançlara ev sahibi ve insanlarımızın çoğunluğu bu konuda çok anlayışlı , her türlü dine karşı saygımız var, dayatmalarımız yok. Şuanda da ben islamı yada dinimi yaşayamıyorum diyemez. Benim 7 göbek sülalem tesettürlüdür , çoğunluğu ibadetindedir, bu zamana kadar ben annemin yada çevremin dini konularda sıkıntı çektiğini görmedim. Şeriatçı islam anlayışından ayrılmamıza da özellikle kadınlar adına çok seviniyorum. Devam ediyor olsaydı şuan biz kadınlar 2.sınıf insan olur , toplumda bir yerimiz ve sözümüz olmazdı ve bu şekilde yönetim anlayışında yaşayan insanlar yani kadınlar hiç mutlu değiller.
osmanlı ımparatorlu bir çok dini içinde barındıran bir imparatorluktu.3 kıtaya hüküm salmış bir devlet birçok millet,çoklu inanç ve inancı olmayan insandan oluşuyordu demişsiniz fakat kadınlar 2.sınıftı , sözü , hakkı , talebi yoktu sizden sorumlu eşiniz, sizden sorumlu abi veya babanız vardı . Şimdiler de bile sesimizi duyurmak güç iken o zamanlar kadınların toplumdaki yeri daha da zordu. Bende cumhuriyet şeklini o ilk yıllarda milletimizin türkçeyi güzel kullanışı hayranlık uyandırıcı. Bir kadın olarak osmanlı döneminde değilde , cumhuriyet döneminde yaşamayı isterdim :) Din konusuna gelince evet ona katılıyorum evvelden beri çoklu inançlara saygı duyan bir milletiz, dedikleri gibi barbar bir millet olsaydık , dünya yı şuan Türkler yönetiyor ve çoğu ülke müslüman devleti olurdu. Türk milleti bu konuda anlayışlı ve adaletli.yönetim şekli için yorum yapmayacağım çünkü benim için en güzel yönetim şekli cumhuriyet.
bu kısmı geçersek osmanlı ımparatorlu bir çok dini içinde barındıran bir imparatorluktu.3 kıtaya hüküm salmış bir devlet birçok millet,çoklu inanç ve inancı olmayan insandan oluşuyordu
Kadınların cariye olarak kullanıldığı dönemler.. ben hiç istemezdim şahsenHANIMLAR sizinde aklınıza keşke Osmanlı Döneminde Yaşasaydım gibi düşünceler geliyor mu o zaman ki şartlar evlilik, eğitim, sistemi adalet ⚖ sistemi o şartlarda yaşasaydım dediğiniz oldu mu?
Şahsen ben hep 1800'lü yıllarda yaşamak isterdimhem de bir paşa kızı olarak fazla yüksekte değil gözüm padişah kızı olayım demiyorum paşa kızı olsam yeterdi düşüncelerinizi merak ediyorum
O atmosferi yaşamak için bir kaç resim ekliyorumEki Görüntüle 2780757 Eki Görüntüle 2780758 Eki Görüntüle 2780759 Eki Görüntüle 2780760 Eki Görüntüle 2780762
HANIMLAR sizinde aklınıza keşke Osmanlı Döneminde Yaşasaydım gibi düşünceler geliyor mu o zaman ki şartlar evlilik, eğitim, sistemi adalet ⚖ sistemi o şartlarda yaşasaydım dediğiniz oldu mu?
O atmosferi yaşamak için bir kaç resim ekliyorum
Evet o dönem osmanlının son ve kötü dönemleriydi ama genelleme yanlış belki de normal hayatını yaşayan bir müslüman kadın olurdum sadece iki seçeneğimizin olduğunu sanmıyorum okuduğum ve araştırdığım kadarıyla :) saygılar.1800 lü yıllar osmanlının en kötü ve batisa geçtiği dönemler oluyor :)) muhtemelen kole pazarinda satilip sansiniz varsa gözde bir cariye olurdunuz.
Hayata bakış açınızla alakalı bence çünkü normal sakin sessiz hayat sürmek isteyende olabilir burada anlatılmak istenen kadının o dönem söz hakkının olmaması ezik olduğu haklarının olmadığı vurgulanmıyor o atmosferi yaşamakla alakalıydı açtığım forum. Ayrıca ikinci mesajımda belirttim şu an ki Türkiye cumhuriyeti vatandaşı ve kadını olmaktan memnunum yanlış anlaşılmasın diye. Kimse istemez üstüne kuma gelsin bir kaç eşli biriyle yaşamak anlatmak istenilen o dönemin evleri mimari yapısı islam yönetim şekli ve olmak istenilen konumla alakalıydı neye göre kime göre cahilliğimize verdiniz anlayamadım? Çünkü ben ve benim gibi düşünen arkadaşlarım tamamen söz sahibi olmayan ezilmiş kadın olmak derdinde değildi lütfen iyi okuyup yorum yapalım sevgiler.Söz sahibi olamadığınız bir dönemde yaşamak istemek tamamen cahilliğinize veriyorum hanımlar lütfen okuyunuz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?