• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Keşke kardeşim olmasaydı..

April wind

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
14 Şubat 2013
14.672
32.589
598
Bu ergen veya küçük kardeşe sitem anlatan bir yazı değil aslında. 1-2 aydır içimi kemiren bir mesele.. Annem hakkında..
Annem çalışan bir bayan asgari ücretten fazlasını alıyor. Gezmeyi tozmayı para harcamayı acayip seven, evde yemek dahi yapmayan(ama arkadaş grubu var 6-7 kişilik onlar geleceği zaman sofrada bir süt kuşu eksik olur) sürekli facebookta takılan, elinden telefonu düşürmeyen bir bayan. Evle ve benimle alakası yok. Biraz uzun olacak ama detaylı olarak herşeyi anlatıcam.. 1 kişi bile fikir verse kafidir. Neyse, ailesi hariç herkese aşırı düşkün bir insan benim annem. Yataklara düşüp hasta olsam he belki çorba yapar ama kesinlikle bu kadar, sonra arkadaş grubuyla gezmeye gider. Ama arkadaşlarından birisine birşey olsa elinden gelecek herşeyi yapar. Kap kap yemek yapar, hastanede başında durur. Az buçuk anlatabildiysem bu şekilde bir anneye sahibim.
Ben nerdeyse kendi başına büyümüş bir kızım. O zamanlarda yemek yapmıyordu(hala düzgün yapmaz) 10 yaşına kadar yemek yap aç kalıyorum diye ağladığımı bilirim. Sürekli ekmek üstü şeylerle beslendim. Annemden hiçbir zaman sevgi görmedim. Hatta dövülmeye karşı koyacak yaşa gelene kadar (12-13) dayak yedim. Annemin bir kez bile bana sarıldığını, kızım diyerek öptüğünü bilmem..
Küçük yaşlardayken annemle babam boşandı. Yaralı ve yalnız olarak büyüdüm sayılır. Velayetim annedeydi ve annem çalışmak zorundaydı. Yakınlar geldi gitti baktı falan neyse. Sonra annem her zaman ki gibi bana bakma görevini yerine getiremedi. Babama gönderdi beni. Sonra annem, annemin yaşadığı şehre yerleşcem dedi. 4. defa okul değiştirdim. Beni götüresi geldi diye başka şehir tanımadığım yer. Bu da yetmedi sadece orta biri orda okudaktan sonra ben sana bakamıyorum dedi. Alıştığım şehirden beni babamın yanına atıverdi. Genç kızlığa adımımı atıyordum ve dengem bozulmuştu. 2007-2008 yılında annem başka biriyle nişanlanmaya kalktı o sırada babaannem felç geçirdi. Babamda geri barışmak istedi, sırf benim için. Bunu yazmışken, annem kv ile oturuyordu. Ben boşanma sebepleri bbaannem biliyordum ama aslında hç öyle değilmiş. Babamın yanına geldiğim zamanlar tabi bana hep babaannem baktı ve asıl anneliği bana o yaptı. Neyse annemle babam bu olaylar üzerine tekrar barıştı evlendiler. 13-14 yaşındaydım.

Gerçeklerle yüzleşmem zaman aldı. Ben acayip anaç bir insanım, bu yüzden çoook kardeş istedim. Barıştıklarından itibaren. Maddi durum derken birkaç sene geçti. Tekrar yalvarmaya başladım durum düzelince. Babam beni aldı karşısına bak dedi annen seninle ilgilenmedi şöyle böyle bu yüzden ben istemiyorum. Ben anlamadım. Ben bakarım dedim vs sağlıklı şeyler düşünemedim. Sırf olsun diye..
Sırf babam ben kardeş istiyorum diye tamam dedi. (ben bunu kardeşim olduktan sonra öğrendim) Annem zaten istiyordu ona her şekil hava hoş zaten.. Birkaç ay olmadı hatta bu ara annem aşılama oldu. Ve anem hamileydi.
KArdeşimin herşeyini ben aldım herşeyini ben düşündüm. Kardeşim şuan 15 aylık ama gel gelelim annemde en ufak değişme yok. Maaşı yükseldi diye 780 liralık ütü almalar, ihtiyaç olmadığı halde süpürge aldırmalar. Yani maddi manevi her türlü yıprattı hiçbir şeyden memnun değil ve kesinlikle olmuyor. Varı yoğu dışardaki kişiler.. Yazılacak o kadar şey var ki destan olur gerçekten. Babam dolmuş durumda aynı şekilde bende. Boşan diyorum babam sırf kardeşim var diye boşanmıyor. Ne yapmak gerek bu annem nasıl yola gelecek nasıl sarsılacak anlamıyorum bilmiyorum. Çaresiz hissediyorum kendimi. Ve bu kardeşi bu kadar çok istediğim, bencillik yaptığım için, benim yaşadıkalrımın aynısını yaşamak zorunda kalacak diye ödüm kopuyor, suçlu ve sorumlu hissediyorum. Keşke kardeşim olmasaydı diyecek duruma geldim..

çok zor bir hayat. Allah yardımcınız olsun. annenizi tanıyormuşsunuz keşke kardeş istemeseydiniz. ama olmuş made iyi tarafından bakın sizin gibi bir ablası var size yoldaş olacak

Herkes anne olamaz herkeste baba olamaz bu yürek ve vicdan işidir bunu bilir bunu söylerim hep...Allah yardımcınız olsun...

Yaşınız çok küçük belli, babanın sadece sizin aklınızla hareket etmesi çok yanlış olmuş. Kardeşten ötesi var mı yahu, bak biraz dillensin ne çok seveceksin
20 yaşındayım, kardeşimi çok seviyorum yanlış anlaşılma olmasın, o benim canımdan bir parça nasıl kıyarım ona. Sadece benim yaşadıklarımı yaşayacak diye üzülüyorum.

çok zor bir hayat. Allah yardımcınız olsun. annenizi tanıyormuşsunuz keşke kardeş istemeseydiniz. ama olmuş made iyi tarafından bakın sizin gibi bir ablası var size yoldaş olacak
Farkındaydım ama kardeş isteği beni büyüledi gibi sanki yaşımda 16-17 civarıydı anlayamadım durumun vahimiyetini. Korkum o boşanma durumunda kardeşimi tekrar kendi annesinin yaşadığı şehre götürüp anneanneme baktıracak.

Herkes anne olamaz herkeste baba olamaz bu yürek ve vicdan işidir bunu bilir bunu söylerim hep...Allah yardımcınız olsun...
Aynen katılıyorum, teşekkür ederim.

Bir kere sen artık ablasin. Yasında çok küçük değil. Yasadiklarini kardeşinin de yaşamasını istemiyorsan çok güçlü olmasin.
Annen bu saatten sonra düzelmez gibime geliyor. Yada çok büyük bir olay yasamalı ki ailesinin kıymetini bilsin. Tabi Allah en iyisini bilir.
Okurmusun, çalışır misin bilmem ama küçük anne olmak zorundasın artık.
Büyüyünce kardeşin tek Dayanağın o olacak. Sen yorulunca o elinden tutacak.

Aalh YARDIMCINIZ olsun.

Hakikaten sırf siz istiyorsunuz diye bebek mi yaptılar? Yazık ki sizden daha olgun değillermiş. Dilerim ikinizin de hayatı daha doğrusu anneniz, iyi yönde değişir.

Keşke bencillik yapmasaydin. Bu kadar çocuk seviyorsan kardeş derdine düşeceğine bi an önce kendini kurtarsaydin, aklibasinda olmuş yazın, aklibasinda da bi anne olurdun yaşında çok küçük değil.senin yaşındaki anaç tipler çocuk istiyor kardeş değil. Okuyor musun bilmiyorum ama kendini kurtar kardesin de biseyleri anlamaya baslamadan himayene alabilecek duruma gel bence. Umarim anaç bi tip im ben diye bu hatayi kendi evliliginde de yapmazsin.

Bir kere sen artık ablasin. Yasında çok küçük değil. Yasadiklarini kardeşinin de yaşamasını istemiyorsan çok güçlü olmasin.
Annen bu saatten sonra düzelmez gibime geliyor. Yada çok büyük bir olay yasamalı ki ailesinin kıymetini bilsin. Tabi Allah en iyisini bilir.
Okurmusun, çalışır misin bilmem ama küçük anne olmak zorundasın artık.
Büyüyünce kardeşin tek Dayanağın o olacak. Sen yorulunca o elinden tutacak.

Aalh YARDIMCINIZ olsun.
Ben herşekilde kardeşimin yanındayım ama boşanırlarsa alıp götürecek göremeyeceğim diye ödüm kopuyor. Bizde kalması için herşeyi yaparım ama durum ne olur bilemiyorum. Ama annemde kalırsa adım gibi eminim kardeşim benden farklı olmayacak. Yıpranma bakımından.

Ben herşekilde kardeşimin yanındayım ama boşanırlarsa alıp götürecek göremeyeceğim diye ödüm kopuyor. Bizde kalması için herşeyi yaparım ama durum ne olur bilemiyorum. Ama annemde kalırsa adım gibi eminim kardeşim benden farklı olmayacak. Yıpranma bakımından.

15 ayliksa bebek anneye verilir velayeti. Ona gore düşünmek gerek.

Hakikaten sırf siz istiyorsunuz diye bebek mi yaptılar? Yazık ki sizden daha olgun değillermiş. Dilerim ikinizin de hayatı daha doğrusu anneniz, iyi yönde değişir.
Annem zaten istiyordu babamı ben ikna ettim. Size birşey olduğunda ben ne yaparım vs diye. Akraba bağlarımız da yok çnükü. O zamanda bu gerçekleri idrak edememiştim. Bu saatten sonra değişeceğini inanmıyorum ama inşallah diyelim.

Annem istiyo diyosun da senin anlattigin tūrden bi kadın nasıl cocuk ister ben anlayamadim...senin bakacagini dusunerek mi istedi ki...

Anne yada baba yada her ikisi sorunlu olduğunda küçük kardeşlerin sorumluluğu büyük abla veya abisine kalır genelde. Sen neyin ne olduğunun farkindasin kardeşinin senin hissettigin boşluğu hissetmemesi için cabalamalisin. Birde anneni ne kadar çabuk olduğu gibi kabul eder ona göre davranirsan canın daha az yanar. Kafaya taktiğin sürece olan sana olur.

Birde lütfen bi daha keşke kardeşim olmasaydı deme. Laf döner dolaşır gelir Allah korusun.

Keşke bencillik yapmasaydin. Bu kadar çocuk seviyorsan kardeş derdine düşeceğine bi an önce kendini kurtarsaydin, aklibasinda olmuş yazın, aklibasinda da bi anne olurdun yaşında çok küçük değil.senin yaşındaki anaç tipler çocuk istiyor kardeş değil. Okuyor musun bilmiyorum ama kendini kurtar kardesin de biseyleri anlamaya baslamadan himayene alabilecek duruma gel bence. Umarim anaç bi tip im ben diye bu hatayi kendi evliliginde de yapmazsin.
Evet aslında bebek sahibi olmayı istiyordum ama daha çok küçüktüm bunu akıl edebildim ama anne faktörünü unutmuştum.
Annem istiyo diyosun da senin anlattigin tūrden bi kadın nasıl cocuk ister ben anlayamadim...senin bakacagini dusunerek mi istedi ki...
Bilmiyorum annem istiyordu bana çok güvendi hamileliğinde bile yiyeceği cevize fındığa kadar aldım, aldırttım sağlıklı olsun diye yedirttim bilmiyorum.

Back