• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kesin kararlıyım boşanıyorum

Katipcim hala gec değil. Cocugun gordugu siddet icin hala sikayetci olabilir. Uzerinden sadece 3 gun gecti. Ya ben dun yazdim 2.gün, gotur iste hastaneye karakola bi yere, bilgi al. Ben bilmiyodum diyor bana. Memurlar ozel hayatindan oturu yargilanmiuor ama cocuga siddet gösteren bir rehber ogretmen hala meslegini yapabilir mi? Ordan bile yururdu hilal. Adamin icinden gecerdi. O evin kalan kredisini bile haydut kocasina odetirdi anlasmali bosanma protokolu ile. Hala daha adamin utusunu yapmadim, adam cocugu okula birakacak, evin borcu var, bilmem ne
Siniri geçti oturuyor şu an evinde boşa konuşuyoruz. Adam bu huyunu biliyor da kâle almıyor.

Üstelik kredi ödemesini kızının ve kendinsinin bütün masraflarını karşılıyor.
Adam bütün maaşını birikim yapıyor.
Birde üstüne hakaret şiddet çekiyor Allah akıl fikir versin gerçekten.

Zaten herseyi sen oduyosun, ayril gitsin iste. Cocugun icin yap en azindan. Allah o cocugu kurtarsin bunların elinden

Siniri geçti oturuyor şu an evinde boşa konuşuyoruz. Adam bu huyunu biliyor da kâle almıyor.
Katip inanılmaz sakin bi insanım, siddet eğilimimde yok ama cocugum soz konusu olsa ortaligi yikardim. O adam bi gece daha kizimla ayni evde kalamazdi. Kendimden yola ciktigim icin hilalin tepkisizliginden irrite oluyorum. Bu kadar olmaz ya. Caresiz bi kadin da degil. Meslegi var, maasi var. Elbirligi ile cocuga eziyet ediyorlar resmen

Kredili eve ortak tapu olmamisti. Biz noterde sormustuk tapuyu alirken, olmaz demisti. Belki bir ihtimal sistem degismistir, ortak tapu yapmislardir. Oyle bile olsa evin yarisi hilalin ustuneyse neden evden o gitsin ki? Ay saka gibi. Gercekten bahane
Biz 13 yıl önce evimizi alırken eş kişisi kredi çekmişti fakat ortak tapu almıştık

Hilal hanim Kendinize gelin. Evin sadece 1.5yil kredisi odenmis. Geriye kalan odemelere dahil olmazsa nasil evin yarisini alsin sizden? Simdiye kadar odenen kredilerin yarisi kadar hakki vardir sadece. Krediyi siz cektiyseniz ev otomatik olarak sizin ustunuze olmustur zaten. Evi size nasil vermiyo valla anlamadim ben
Ev parasının büyük bir kısmı vardı zaten elimizde az bir kısmını kredi çektik yüzde 20 gibi bir miktar diyeyim tapu da ortak 1/2 yani çekişmeli giderse alırmışım hakkım olan kısmı ama avukat anlaşmalı boşanmaya ikna et en az 3 4 sene sürer dedi evden ya onu göndereceksin ya kendin gideceksin dedi evini bırakma ama durduk yere 3 sene önce uygulanan siddetten ceza almaz dedi hakim son 6 ayda ne yaşadınız buna bakar 3 sene öncesine değil dedi

Konunuzu takip ediyorum ne yaptınız avukatla görüştünüz mü merak ettim
Evet görüştüm anlasmaliya ikna et diyor otur konus anlaşmalı ayrılalım de anlaşmalı ayrılmazsa o zman cekismeliye döner ama o da çok zor süreç dedi en az 3 sene sürer dedi darp raporun olmadan evden de uzaklastiramazsin dedi

Ben dedim çocuk var bende kalacak flan diye evi vermez mi dedim vermez dedi ne kadar doğru bilmiyorum. Bir avukat tanıdık var onla da konuştuk evde polis gelince evde en çok kavga çıkaranı uzaklaştırır bu kadın yada erkek farketmez demis. Anlaşarak bosansinlar çekişmeli de mahkeme çok uzun sürüyor maddi olarak da çok külfetli demis. Bir de ev icraya düşer de satılırsa çok zararına satılırmis evi eşi elinden alır 3 kuruş paraya flan demis baya moralim bozuldu

Evet görüştüm anlasmaliya ikna et diyor otur konus anlaşmalı ayrılalım de anlaşmalı ayrılmazsa o zman cekismeliye döner ama o da çok zor süreç dedi en az 3 sene sürer dedi darp raporun olmadan evden de uzaklastiramazsin dedi
Yani ev yarı yariya bölüşülür sizin çekişmeli çok uzun sürmez siz tamamını istemiyorsunuz sonuçta ayrıca önce boşanma sonra ayriyeten mal davası şeklinde de oluyor bildigim kadariyla

Bir avukatla konuştuğunuza emin misiniz ? Dava açınca eşinize mahkeme kararıyla uzaklaştırma aldırabiliyorsunuz. Karakola şimdi gidip eşim bana psikolojik şiddet uyguluyor diyerek de aldırabilirsiniz. Bilemiyorum Altan.. Ayrıca bir avukat otur ikna et demez. Önce anlaşmalı için çabalayalım der.

Darp raporun olmadan da dava açıldığında tedbiren uzaklaştırma talepli şeklinde dilekçe verebilir avukatın. Çocuğa ve sana davranışları ortada..

Bir avukatla konuştuğunuza emin misiniz ? Dava açınca eşinize mahkeme kararıyla uzaklaştırma aldırabiliyorsunuz. Karakola şimdi gidip eşim bana psikolojik şiddet uyguluyor diyerek de aldırabilirsiniz. Bilemiyorum Altan.. Ayrıca bir avukat otur ikna et demez. Önce anlaşmalı için çabalayalım der.

Hepimizin aklında aynı soru.
Cevabını bulana aşkolsun.

Zaten herseyi sen oduyosun, ayril gitsin iste. Cocugun icin yap en azindan. Allah o cocugu kurtarsin bunların elinden
Rehabilitasyonda tüm aileler oturmuşuz kimi çocuğu bir yerini kıpırdatsın diye dua ediyor, kimi çocuğunun bir şeye uzanmasıyla mutlu oluyor ve daha neler neler..Beyefendi de beğenmiyor çocuk sifonu çekmedi, lambayı açtı kapattı diye çocuğa şiddet uyguluyor. Kurban olun o çocuğa. Allah sizi başka bir şeyle sınamaz inşallah. Esas anne ve babanın üstüne sifon çekmek lazım da bu ülkede olmuyor işte.

Ben de birkaç avukatla görüştüm hepsi de farklı şeyler söylüyorlar hangisine inanacağı mı, hangisini tercih edeceğimi şaşırdım. Bazılarına acaba pasif mi, bazılarına da acaba davayı almak için sallıyor mu diye düşünüyorum 🤷‍♀️

Ben de birkaç avukatla görüştüm hepsi de farklı şeyler söylüyorlar hangisine inanacağı mı, hangisini tercih edeceğimi şaşırdım. Bazılarına acaba pasif mi, bazılarına da acaba davayı almak için sallıyor mu diye düşünüyorum 🤷‍♀️
O zaman araştıracaksınız, eski müvekkillerine soracaksınız. Rastgele birine giderseniz rastgele cevaplar alırsınız.

Aslında boşanmalarda kadın tarafı olmak avukatlar için avantaj.
Ancak kadının gerçekten boşanmak isteyip istemediğini çelişkili konuşmalarından anlayıp ona göre davranabiliyorlar.
Tabii her meslekte olduğu gibi iyisi ve kötüsü var.

Evet eminim hatta 2 avukatla konuştum bunu dedi ikisi de önce git konuş anlaşmalı ayrılalım diye söyle olmazsa o zman mecbur cekismeliye döner dedi psikolojik şiddet görüyorum diye evden uzaklaştırma olmaz dedi gidip darp raporu al dokuncak olursa dedi

Evet eminim hatta 2 avukatla konuştum bunu dedi ikisi de önce git konuş anlaşmalı ayrılalım diye söyle olmazsa o zman mecbur cekismeliye döner dedi psikolojik şiddet görüyorum diye evden uzaklaştırma olmaz dedi gidip darp raporu al dokuncak olursa dedi
Çocuğunu yere savuran baba nasıl evden uzaklaştırma alamazmis bunlar nerenin avukatı siz isteseniz öyle bı alırsınız ki uzaklaştırmayı neyse siz kocam da kocam anam da anam diye devam edeceksiniz bari çocuğa yansitmayin

Back