Lekeler, Çiller keratosis pilaris

Lekeler, Çiller ve Cilt Rengi Sorunları
çok teşekkürler paylaştığın için. en kısa zamanda ben de test yaptıracağım inşallah. göğüs hastalıkları doktoruna gittin değil mi?

Evet göğüs hastalıkları uzmanına gittim o yaptı alerji testini ama 2 hafta içinde daha ayrıntılı bir gıda testi gelecekmis o zaman yine gel ayrıntılı bakalım dedi onuda yaptircam başka şeylere de alerjim varmı bakacak

bende isimlerini istiyorum lütfeeeenn. ilaçları doktoruma gösterip dozunu ayarlamasını isteyeceğim

Merhabalar, acaba hangi hastanede test yaptırdınız. Bende de aynı sorun var. Bilgi verirseniz çok sevinirim. Glutensiz diyetinize devam ediyormusunuz ?

Kizlar merhaba hani demissiniz ya diyete basladim diye ciddi kilo kaybi olmadi mi? Bildiğim kadariyla gluten duyarliligi olanlar ciddi kilo veriyor. Bende odemde var. Çoğu seyi hayatımdan çıkaracam. Ama bugdayda olmazsa ben ne yicem.

Merhaba canım gluten hassasiyetin olduğunu nasıl öğrendin ? aslında çok büyük bir kayıp olmuyor buğday ve ürünleri. Besleyici özelliği olan başka bir çok gıda var.

Merhaba canım gluten hassasiyetin olduğunu nasıl öğrendin ? aslında çok büyük bir kayıp olmuyor buğday ve ürünleri. Besleyici özelliği olan başka bir çok gıda var.
Merhaba canım bende yok alerji testi yaptoranlar var. Bende yaptırmayi düşünüyorum. Herkes demis gluten bugdayi kesince azaldi diye. Bende başlamayi düşünüyorum.

Merhaba,

Çovukluğumdan beri KP sorunum var. Bundan 4 yıl öncesine kaar çok kafaya takmıyordum, sadece kollarımda ve bacaklarımda az miktarda vardı, yazın tuzlu deniz suyu ve güneş çok iyi geliyordu ve gecikiyordu, kışın yine az miktarda çıkıyordu. Ancak son dönemde inanılmaz arttı ve bütün vücudumu sarmış durumda, yazında geçmiyor artık kalıcı oldu. Doktorlara defalarca gittim ama ilgilenmiyorlar bile. Bu ay itibariyle araştırma yapmaya başladım açtığınız konu güncel değil ama çok faydalı oldu. Ayrıca yabancı bir sitede aşağıdaki yazıyı okudum. Bir kaç ay içinde fermante edilmiş balık yağına başlayacağım, geçmez ise test yaptırıp gluten free diyete başlamaya düşünüyorum. Yabancı sitelerdede çözümün beslenme olduğu yönünde hatta KP si olup, sonradan vejeteryan olanlarda tamamen geçtiği yazılıyor.

" I had KP for years and tried things like glycolic acid, but nothing worked. i started supplementing with fermented cod liver oil like a year ago for general health reasons…Meanwhile i had given up on KP and forgot about it, but a few months ago i was reading about the vitamin A connection, so i checked my arms to see if i’ve had any improvements and wow, i was shocked tthat my KP was all gone. I look at my arms every couple wks or so now and stare at them all amazed. It makes me wonder what else that Cod Oil / vitamin A is doing for me. "

merhaba aynı sorun bende de var ve yayılmaya başladı,2.5 yıldır vejetaryenim ama iyileşme olmadı çünkü gluten tüketmeye devam ettim.1 haftadır falan veganım yakında gluteni de tamamen bırakacağım umarım işe yarar.foruma da yazarım mutlaka. çünkü cidden bıktım,kollarıma dokunmaktan nefret ediyorum.

paylaşım için teşekkürler, balık yağını araştıracağım. KP belli dönemlerde iyice çoğalıyor ama sonra yavaş yavaş azalıyor. konuyu açtığım zamanlar benim de inanılmaz artmıştı. daha sonra kendiliğinden biraz azaldı. çok kafaya takmamaya çalışın, sanki KP ile uğraştıkça o da inadına çoğalıyor gibi insanı cidden etkiliyor

alerji testi yaptıran arkadaşların glutene alerjileri çıktı mı acaba? bir de kan testi ile mi tespit ediliyor?

ben kan testi yaptırdım glutene alerjim çıkmadı. çok düşük miktarda süt ürünlerine ve yumurta beyazına alerjim çıktı. yaklaşık iki aydır süt ürünleri ve gluten tüketmiyorum ancak hiçbir iyileşme gözlemleyemedim. olumlu ya da olumsuz sonuç alan arkadaşlar lütfen burda paylaşın.

merhaba,yazdıklarınızı bugün okudum maalesef benimde yüzümde bu kızarıklar var 1 sene zoretanin kullandım lazer oldum sonrasında ama geçmedi sizin yaptığınız diyet kalıcı çözüm oldu mu ?

testi nerede nasıl yaptırabiliriz ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…