Selam,
Bu hafta izinliydim ve bir arkadaşımın bu hafta içinde yaptığı toplam 4 plastik cerrahi ameliyatına girdim Bu gün bir kepçe kulak idi. Genel anestezi altında toplam 45 dakika sürdü ve çok "sevimli" bir ameliyattı, iyi bir hekim elinde titiz bir ameliyat ve ameliyat sonrası da sıkı bir takip olursanız korkmanıza bence hiç gerek yok. Bir de geçen hafta yapılmış bir kulak ameliyatının bugün dikişlerini aldı arkadaşım, 16 yaşında bir hastaydı ve kızcağızın mutluluktan ayakları yere basmıyordu.
Bu ameliyatı devlet karşılamıyor. Üniversitede yaptıranlar bunun "bir yolunu" bulmuş (eğitim vakası göstermiş olabilir veya bu ameliyatı başka bir rahatsızlık olarak gösterip SGK'ya fatura edecek olabilirler) veya ücret ödemiş olabilir, eğer illegal bir yol bulunmuşsa hekiminiz de ismini buraya yazmanızdan rahatsız olabilir bence
P
Devlet hastanelerinde ve üniversitelerde cüzi bir ücret karşılığı yapılabiliyor (emin değilim ama Sağlık/Bütçe Uygulama Talimatının (BUT-SUT) paket fiyatlarına bakmak lazım, sanıyorum 300 lira filandır), çok pahalı bir şey değil ama bu koşulda ek bir ücret ödemezseniz ameliyatınızı bir asistanın da yapabileceğini de göz önüne almanız lazım... Ki bence bu yolu tercih etmeyin!! Her plastik cerrahi asistanının deneyim elde edene kadar muhakkak komplikasyonları OLUR, olmadığını iddia eden de olamaz, olursa da ben bir hekim olarak cevabını veririm bana yollayın, atıp tutmasınlar :)))
Kulak sorunu büyük olanlara kesinlikle işin erbabı olan (deneyim!! en önemli konudur) estetik Cerrahi uzmanlarını öneriyorum. Cüneyt abi gerçekten de etiktir, EÜTF mezunuyum ve hocamdır. Ufuk da keza aynı şekilde. Üniversitenin her türlü imkanını kullanıyorlar elbette. Ama açıkçası benim gördüğüm her cerrah kadar onların da komplikasyonları mevcut. Ayrıca ben bir bayan hekim olarak üniversitenin ortamını keşmekeşini dedikodusunu çok iyi bildiğim için abdominoplasti ameliyatımı ulu orta (asistan kalabalığında) olacağıma biraz daha fazla ödeyip özel bir merkezde yani çok daha mahrem bir ortamda olmayı tercih ediyorum. Tabii kepçe kulak için bu çok da şart değil :)
Ameliyat sonrasında hekimin hastasını sahiplenmesi ve bakımı bence çok daha önemli. Kısacası kişisel tercihler söz konusu ama ben en basitinden hastane ortamında üreyen dirençli enfeksiyonları çook iyi bildiğim için ölsem üniversitede veya devlet hastanesinde ameliyat olmazdım... Nacizane tavsiyemdir
İmza; göbeğivekalınbeliilekafayıbozmuşcadıdoktor