• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kepe kulak estetii

ben bir ay arayla iki farklı hastaneyle görüştüm birinde devlet karşılıyor dedi ki bu kepçe kulak ameliyatları artık estetik ameliyat kategorisine girmediğinden dolayı dedi diğerinde ise hayır karşılamıyor dedi anlamadım ya nasıl oluyor bi kaç gün sonra başka bi hastaneye daha gideyim diyorum bakalım o ne söyleyecek

ben bir ay arayla iki farklı hastaneyle görüştüm birinde devlet karşılıyor dedi ki bu kepçe kulak ameliyatları artık estetik ameliyat kategorisine girmediğinden dolayı dedi diğerinde ise hayır karşılamıyor dedi anlamadım ya nasıl oluyor bi kaç gün sonra başka bi hastaneye daha gideyim diyorum bakalım o ne söyleyecek

benim eşim ankara gazi üniversitesi hastanesinde oldu ve hiçbir ücret ödemedik devlet hastaneleride karşılıyor yalnızca prof. girmesini isterseniz ona özel para ödüyorsunuz

arkadaslar peki devlet hastanesinde öncelikle hangi bolume gidiyorsunuz? istanbulda devlet hastanesinde ameliyat olan var mı?

benim eşim ankara gazi üniversitesi hastanesinde oldu ve hiçbir ücret ödemedik devlet hastaneleride karşılıyor yalnızca prof. girmesini isterseniz ona özel para ödüyorsunuz

o zamn doktor caydırıcı etken olması için karşılamıyo dedi yani anlamadım bende gazi hastanesine gideyim bende bakalım bu kış bu kepçe kulaklardan kurtulmak istiyorum ya

şu an eşinizin kulakları ne durumda? =) Biraz tuhaf bi soru oldu ama ameliyat sonrasında açılmalardan ve hassasiyetinden sözedenler olmuş. Merak ettim. Bi de doktorunuzun ismini buradan öğrenemiyor muyuz ya ben merak ettim

şu an eşinizin kulakları ne durumda? =) Biraz tuhaf bi soru oldu ama ameliyat sonrasında açılmalardan ve hassasiyetinden sözedenler olmuş. Merak ettim. Bi de doktorunuzun ismini buradan öğrenemiyor muyuz ya ben merak ettim

ameliyattan sonra oluşan bir hassasiyet var eve özellikle ilk aylarda çok fazlaydı şuanda sert bir şekilde çarpıldığında felan kızıyor zaten kızıma yaptırmak için gitmiştik ama ilk eşime yaptırdık öyle olduğunu görünce kızımdan vaz geçtim bakamaz kendine diye,açılma zamanla olur demişti doktorumuz kıkırdak hafızası olan birşey ve zamanla kendini tekrar eder demişti açılma oldu eskisi kadar yatık değil ama ameliyattan önceki kadar kalkıkta değil orta halli bişi a.s doktorumuz başasistandı mübin di ismi ama bizden sonra uzmanlık aldıı sanırım yani artık o değil başka başasistan bakıyor ama prof olmadıktan sonra hepsi aynı düzeyde zaten a.s

efe_beyza hiçbir estetik operasyonu devlet karşılamıyor. ben daha geçen hafta görüştüm. devlet bu konuda ödeme yapmıyor. siz nasıl yaptırdınız ki?

Selam,

Bu hafta izinliydim ve bir arkadaşımın bu hafta içinde yaptığı toplam 4 plastik cerrahi ameliyatına girdim Bu gün bir kepçe kulak idi. Genel anestezi altında toplam 45 dakika sürdü ve çok "sevimli" bir ameliyattı, iyi bir hekim elinde titiz bir ameliyat ve ameliyat sonrası da sıkı bir takip olursanız korkmanıza bence hiç gerek yok. Bir de geçen hafta yapılmış bir kulak ameliyatının bugün dikişlerini aldı arkadaşım, 16 yaşında bir hastaydı ve kızcağızın mutluluktan ayakları yere basmıyordu.

Bu ameliyatı devlet karşılamıyor. Üniversitede yaptıranlar bunun "bir yolunu" bulmuş (eğitim vakası göstermiş olabilir veya bu ameliyatı başka bir rahatsızlık olarak gösterip SGK'ya fatura edecek olabilirler) veya ücret ödemiş olabilir, eğer illegal bir yol bulunmuşsa hekiminiz de ismini buraya yazmanızdan rahatsız olabilir bence ;)P

Devlet hastanelerinde ve üniversitelerde cüzi bir ücret karşılığı yapılabiliyor (emin değilim ama Sağlık/Bütçe Uygulama Talimatının (BUT-SUT) paket fiyatlarına bakmak lazım, sanıyorum 300 lira filandır), çok pahalı bir şey değil ama bu koşulda ek bir ücret ödemezseniz ameliyatınızı bir asistanın da yapabileceğini de göz önüne almanız lazım... Ki bence bu yolu tercih etmeyin!! Her plastik cerrahi asistanının deneyim elde edene kadar muhakkak komplikasyonları OLUR, olmadığını iddia eden de olamaz, olursa da ben bir hekim olarak cevabını veririm bana yollayın, atıp tutmasınlar :)))

Kulak sorunu büyük olanlara kesinlikle işin erbabı olan (deneyim!! en önemli konudur) estetik Cerrahi uzmanlarını öneriyorum. Cüneyt abi gerçekten de etiktir, EÜTF mezunuyum ve hocamdır. Ufuk da keza aynı şekilde. Üniversitenin her türlü imkanını kullanıyorlar elbette. Ama açıkçası benim gördüğüm her cerrah kadar onların da komplikasyonları mevcut. Ayrıca ben bir bayan hekim olarak üniversitenin ortamını keşmekeşini dedikodusunu çok iyi bildiğim için abdominoplasti ameliyatımı ulu orta (asistan kalabalığında) olacağıma biraz daha fazla ödeyip özel bir merkezde yani çok daha mahrem bir ortamda olmayı tercih ediyorum. Tabii kepçe kulak için bu çok da şart değil :)

Ameliyat sonrasında hekimin hastasını sahiplenmesi ve bakımı bence çok daha önemli. Kısacası kişisel tercihler söz konusu ama ben en basitinden hastane ortamında üreyen dirençli enfeksiyonları çook iyi bildiğim için ölsem üniversitede veya devlet hastanesinde ameliyat olmazdım... Nacizane tavsiyemdir ;)

İmza; göbeğivekalınbeliilekafayıbozmuşcadıdoktor

kaydirigubbakcemile4

ameliyattan sonra oluşan bir hassasiyet var eve özellikle ilk aylarda çok fazlaydı şuanda sert bir şekilde çarpıldığında felan kızıyor zaten kızıma yaptırmak için gitmiştik ama ilk eşime yaptırdık öyle olduğunu görünce kızımdan vaz geçtim bakamaz kendine diye,açılma zamanla olur demişti doktorumuz kıkırdak hafızası olan birşey ve zamanla kendini tekrar eder demişti açılma oldu eskisi kadar yatık değil ama ameliyattan önceki kadar kalkıkta değil orta halli bişi a.s doktorumuz başasistandı mübin di ismi ama bizden sonra uzmanlık aldıı sanırım yani artık o değil başka başasistan bakıyor ama prof olmadıktan sonra hepsi aynı düzeyde zaten a.s

Çok teşekkürler cevabınız için olumunekankayizsmile

Selam,

Bu hafta izinliydim ve bir arkadaşımın bu hafta içinde yaptığı toplam 4 plastik cerrahi ameliyatına girdim Bu gün bir kepçe kulak idi. Genel anestezi altında toplam 45 dakika sürdü ve çok "sevimli" bir ameliyattı, iyi bir hekim elinde titiz bir ameliyat ve ameliyat sonrası da sıkı bir takip olursanız korkmanıza bence hiç gerek yok. Bir de geçen hafta yapılmış bir kulak ameliyatının bugün dikişlerini aldı arkadaşım, 16 yaşında bir hastaydı ve kızcağızın mutluluktan ayakları yere basmıyordu.

Bu ameliyatı devlet karşılamıyor. Üniversitede yaptıranlar bunun "bir yolunu" bulmuş (eğitim vakası göstermiş olabilir veya bu ameliyatı başka bir rahatsızlık olarak gösterip SGK'ya fatura edecek olabilirler) veya ücret ödemiş olabilir, eğer illegal bir yol bulunmuşsa hekiminiz de ismini buraya yazmanızdan rahatsız olabilir bence ;)P

Devlet hastanelerinde ve üniversitelerde cüzi bir ücret karşılığı yapılabiliyor (emin değilim ama Sağlık/Bütçe Uygulama Talimatının (BUT-SUT) paket fiyatlarına bakmak lazım, sanıyorum 300 lira filandır), çok pahalı bir şey değil ama bu koşulda ek bir ücret ödemezseniz ameliyatınızı bir asistanın da yapabileceğini de göz önüne almanız lazım... Ki bence bu yolu tercih etmeyin!! Her plastik cerrahi asistanının deneyim elde edene kadar muhakkak komplikasyonları OLUR, olmadığını iddia eden de olamaz, olursa da ben bir hekim olarak cevabını veririm bana yollayın, atıp tutmasınlar :)))

Kulak sorunu büyük olanlara kesinlikle işin erbabı olan (deneyim!! en önemli konudur) estetik Cerrahi uzmanlarını öneriyorum. Cüneyt abi gerçekten de etiktir, EÜTF mezunuyum ve hocamdır. Ufuk da keza aynı şekilde. Üniversitenin her türlü imkanını kullanıyorlar elbette. Ama açıkçası benim gördüğüm her cerrah kadar onların da komplikasyonları mevcut. Ayrıca ben bir bayan hekim olarak üniversitenin ortamını keşmekeşini dedikodusunu çok iyi bildiğim için abdominoplasti ameliyatımı ulu orta (asistan kalabalığında) olacağıma biraz daha fazla ödeyip özel bir merkezde yani çok daha mahrem bir ortamda olmayı tercih ediyorum. Tabii kepçe kulak için bu çok da şart değil :)

Ameliyat sonrasında hekimin hastasını sahiplenmesi ve bakımı bence çok daha önemli. Kısacası kişisel tercihler söz konusu ama ben en basitinden hastane ortamında üreyen dirençli enfeksiyonları çook iyi bildiğim için ölsem üniversitede veya devlet hastanesinde ameliyat olmazdım... Nacizane tavsiyemdir ;)

İmza; göbeğivekalınbeliilekafayıbozmuşcadıdoktor

kaydirigubbakcemile4

yani bir doktor olduğunuza şaşırdım açıkcası nasıl yaa ilegal yol felan siz benimle birliktemiydiniz allah aşkına ne yalan dolan ne ilegal olan birşey var ortada arayın gazi üniversitesi hastanesinisorun bakalım ssk lılardan kepçe kulak ameliyatında ek ücret alıyormusunuz diye :kızgın: ve üzerine basarak söylüyoru yine söylüyorum doktorumuz BAŞASİSTANDI YANİ SONUÇTA ASİSTAN AMA KEPÇE KULAK AMELİYATLARINI SADECE O YAPIYORDU YANİ UZM. VEYA PROF DEĞİLDİ anlayamadığım neden ücretsiz olabileceğine inanamadığınız veya ben neden yalan söyleyim ben burayı kepçe kulak ameliyatı diye araştırırken buldum ve sonra ameliyat günümüzü hepsini yazdım sadece bilgi olsun diye şuan çok sinirlendim yaa ne demek ilegal yol ben ne diyorum 6 yaşındaki kızımın kulakları için gitmiştik randevumuzuda aldık ama babadan sonra vazgeçtim küçük olduğunu kendini koruyamayacağını düşündüm peki öyleyse bende size şöyle diyim sizlerde sırf para kazanmak için uzm. prof. yönlendiriyosunuz sırf cebinize para girsin diye özelde muayne ediyorsunuz öylemi :kızgın:
sizin dediğinize cvp tır bu sizinki ne kadar yanlışsa buda o kadar yanlış :jeyyar:

yani bir doktor olduğunuza şaşırdım açıkcası nasıl yaa ilegal yol felan siz benimle birliktemiydiniz allah aşkına ne yalan dolan ne ilegal olan birşey var ortada arayın gazi üniversitesi hastanesinisorun bakalım ssk lılardan kepçe kulak ameliyatında ek ücret alıyormusunuz diye :kızgın: ve üzerine basarak söylüyoru yine söylüyorum doktorumuz BAŞASİSTANDI YANİ SONUÇTA ASİSTAN AMA KEPÇE KULAK AMELİYATLARINI SADECE O YAPIYORDU YANİ UZM. VEYA PROF DEĞİLDİ anlayamadığım neden ücretsiz olabileceğine inanamadığınız veya ben neden yalan söyleyim ben burayı kepçe kulak ameliyatı diye araştırırken buldum ve sonra ameliyat günümüzü hepsini yazdım sadece bilgi olsun diye şuan çok sinirlendim yaa ne demek ilegal yol ben ne diyorum 6 yaşındaki kızımın kulakları için gitmiştik randevumuzuda aldık ama babadan sonra vazgeçtim küçük olduğunu kendini koruyamayacağını düşündüm peki öyleyse bende size şöyle diyim sizlerde sırf para kazanmak için uzm. prof. yönlendiriyosunuz sırf cebinize para girsin diye özelde muayne ediyorsunuz öylemi :kızgın:
sizin dediğinize cvp tır bu sizinki ne kadar yanlışsa buda o kadar yanlış :jeyyar:

Allah sizi de güldürsün...
Ben Fatura biriminde çalışan bir devlet doktoruyum :)
SGK'yı da bilirim... Malum artık SSK diye bir şey kalmadı :))))
Devlet bu ameliyatı "başka bir sorun olmadığı takdirde" karşılamaz...
Çünkü kepçe kulak sahibi olmak bir hastalık filan değildir!!
Siz üniversite deseniz de benim cevabım aynen bu olur :D
Baş asistan dediğiniz de uzman doktordur bu arada.
Baş asistanlık devlet hastanesi titresidir.
Baş asistan "Yardımcı şef veya şef" adayıdır...
Şef devlet hastanelerinin Kürsü başkanına denk gelir.
Üniversitelerde de asistanlar, kıdemli asistanlar, uzmanlar, doç'lar, prof'lar bulunur...
İllegal kelimesi de eğer eşinizin kulağında fonksiyonel veya hayati idamesine engel olacak bir sorun YOK ise, buna rağmen üniversitede "eğitim vakası hariç" bir ameliyat olarak gösterilip yapıldı ise parasız yapılır. Kaldı ki eğitim vakası ise SGK hala bu parayı ödemez, üniversite üstleniyor demektir....

Size ben nacizane kendi görüşlerimi sundum, ciddiye alırsınız veya almazsınız, siz bilirsiniz. Ama bu konuda sakın ha benden mütevazilik beklemeyin çünkü kocaman bir eğitim araştırma hastanesinin yeşilkart dahil tüm faturalarını ben döküyorum, umarım anlatabildim?

PS: Stres bünyeyi yorar, sinirsel yıpranma kadar erken yaşlandıran bir şey de yoktur :)))
:enbuyukkk:

Cahiliyetimi mazur görün ama anladığım kadar dr sunuz ve ameliyatlara vs giriyorsunuz.Ancak fatura bölümünde çalışan bir dr sunuz öylemi faturalandırma ile döner sermeye ilgilenmiyormu normalde

tmm dediklerinizin hepsi doğrudur çok fazla bilgim yok sgk veya ssk benim için önemli olan yaptırdığımız ameliyat.ve tekrar söylüyorum biz bu ameliyatın ücretsiz yapıldığını öğrenince randevu aldık gittik önce kızımı muayne ettiler ve evet kepçelik var ameliyat olması iyi olur özellikle okula başlamadan dedi sonra eşim banada bakarmısınızdedi ki eşime muayne fişi dahi almamıştık baktı sizinde olur dedi bizde tmm o zaman eşim olsun dedik ve 1 hafta sonraya gün verdi gitti 40 45 dk süren bir operasyon oldu çıkıştada hiçbir ücret ödemedik yani biz oraya kulakla ilgili başka bir problemimiz var diye gitmedik direk kepçe kulak diye gittik ve arayın sorun isterseniz 0312 202 44 44 direk sorun bakalım kepçe kulak operasyonundan fark ücreti alıyormusunuz diye sonra karar verin ilegal yollamı ameliyat olduk yani bunuda anlamış değilim ne diye gitmiş olabilir eşim kulaklarım kepçe olduğundan duyamıyorum yada kulaklarım kepçe olduğundan kafamı taşıyamıyorum gibi bir sebepmi sizce lülülülülülü

güzeldi bu son kısım :D arayıp sorcam canım ben bir gün hala yapıyolarmıymış bir türlü fırsat bulup gidememiştim bu kış bu kepçelerimden kurtulmak istiyorum.Kulaklarımı çok seviyorum minicikler ama ne yazık ki öne doğrular :(

güzeldi bu son kısım :D arayıp sorcam canım ben bir gün hala yapıyolarmıymış bir türlü fırsat bulup gidememiştim bu kış bu kepçelerimden kurtulmak istiyorum.Kulaklarımı çok seviyorum minicikler ama ne yazık ki öne doğrular :(
benim kızımın kulakları kepçe ben üzülüyorum ama o farkında değil aslında onu yaptırmak istiyordum ama çok bakım istiyor kulağınıza kimsenin deymemesi gerekiyor dıştan hemen iyileşiyor ama içten doktor 1 senede anca dedi ve eşimin kulağına çocuklar sertçe değdiğinde hala bağırıyor kafamçokkarıştı kulaklarınızı seviyosanız böyle mutluysanız bence hiç ellemeyin yani o kadar sıkıntıya değermi bilmiyorum eşim çok mutlu olmuştu ama ben yaşamadığım için bana zor geliyor bıçak altına yatıp o acıyı çekmek

bazı insanlara şirin gelebiyor ama bizler için tam bir felaket bunu gerçeten zor bi durum çocukken diğer çocukların alaylarına maruz kalıyosun sana kimse lakap takmak için uğraşmıyor senin zaten bi lakabın hep oluyo onları saklamak için çaba sarfediyosun büyüyünce bi başka dert oluyo hele bir de genç bir kızsan bir sürü soru saçın açık olur neden toplamıyosun hiç derler toplarsın kulaklarınla dalga geçerler Allah başka dert vermesin insan daha nelerle uğraşıyorlar ama bunu da işte yaşayan biliyor ben daha fazla yaşamak istemiyorum böyle cesaretimi toplayıp göze alcam herşeyi :(

ececikcim canım mesajına henüz yeni üye olmam dolayısıyla cevap veremedim burdan yazabiliyorum KK çok detaylı kullanmayı bilmiyorum kimse kusuruma bakmasın lütfen öncelikle çok teşekkür ederim ilgin için ben ankarada bi devlet hastanesiyle görüştüm hayır sgk karşılamıyor ben tavsiye etmem burda olmanı özelde olsan daha ucuza mal olur sana gibi bir sürü şey söyledi sanırım beni caydırmaya çalıştı pek ilgilenmedi zaten bende tekrar gitmeyi düşünüyorum açıkçası kurs falan derken vakit olmuyor ama en kısa zamanda gitmeyi düşünüyorum senin adına da çok sevindim canım umarım çok başarılı bir operasyon olur da neden lokal değil de genel anesteziyle olacakmış onu pek anlayamadım

buraya da bi tek ben yazar olmuşum kimse yazmıyor artık gördüğüm kadarıyla neyse ben bir başka devlet hastanesiyle daha görüştüm ve sonuç olumsuz SGK 18 yaşından küçüklerin ameliyatını karşılıyormuş büyüklerin karşılamıyormuş saçma geldi bana çünkü 18 yaşından büyüğüm evet ama öğrenciyim ve hala babamın sigortasından yararlanıyorum başka sağlık güvencem yok ya hiç karşılamayacak ya da yaş sınırlaması olmadan karşılayacak.Buraya ameliyat olduğunu yazan arkadaşlarım nasıl ve hangi şartlarda oldular ve bu konu hakkında bilgi sahibi olanlar paylaşırlarsa sevinirim zira artık hastane hastane dolaşmaktan yoruldum

buraya da bi tek ben yazar olmuşum kimse yazmıyor artık gördüğüm kadarıyla neyse ben bir başka devlet hastanesiyle daha görüştüm ve sonuç olumsuz SGK 18 yaşından küçüklerin ameliyatını karşılıyormuş büyüklerin karşılamıyormuş saçma geldi bana çünkü 18 yaşından büyüğüm evet ama öğrenciyim ve hala babamın sigortasından yararlanıyorum başka sağlık güvencem yok ya hiç karşılamayacak ya da yaş sınırlaması olmadan karşılayacak.Buraya ameliyat olduğunu yazan arkadaşlarım nasıl ve hangi şartlarda oldular ve bu konu hakkında bilgi sahibi olanlar paylaşırlarsa sevinirim zira artık hastane hastane dolaşmaktan yoruldum

arkadaşım biz ank. gazi hastanesinde yaptırdık ve 1 kuruş para ödemeden yağtırdık önceki dediğim gibi kızım için gitmiştik kızıma evet yapmak lazım dedi eşim kendini sordu onada evet dedi eşime 1 hafta yada 10 gün kadar heralde sonraya gün verdi gitti ve ameliyatını oldu yani hiçbir sağlık problemi birşey belirtmedik

canım biliyorum zaten senden cesaret alarak gittim 4 farklı devlet hastanesiyle görüştüm hepsi farklı bi sebepten dolayı karşılanmadığını söyledi eşinin sosyal güvencesi dolayasıyla bi farklılık olabilir mi acaba ben çalışan çocuğu olarak yararlanıyorum eski ssk yeni sgk ya bağlıyım yani

Back