Kepçe Kulak Ameliyatı oldum ...

selam hakan beyden memnun kaldınız mı bende olmak istiyorum ama tedirginim biraz daha bilgi verebilirmisiniz ameliyat sonrası için teşekkür ederim.

Selam, evet Hakan Bey'den fazlasıyla memnun kaldım, çok ilgili ve işine özen gösteriyor, kontrollerim 4. gün bitti ve eylülün 2. haftası tekrar gideceğim. Bu süre içinde en ufak bir soruda bile kendisini arayabileceğimi belirtti ve bu beni biraz rahatlattı.
Ameliyat olalı 11 gün oldu, ilk 1 hafta içinde kulaklarımdaki şişlikler ve morluklar geçti , şu anda sadece krem kullanıp saç bandı takıyorum gece gündüz ( tabi arada 10-15 dk havalandırıyorum kulaklarımı ) ayrıca gece uykularım düzeldi çünkü bazen yan yatarken uyanıyorum. Birde ben çok kalabalık yerlere gitmemeye özen gösteriyorum bu süreçte, sanırım sadece kendi tedirginliğim yüzünden, insanların dikkatsizliği yüzünden sorun yaşamak istemiyorum.
Bu ameliyatın benim gözümde sadece ilk 3-4 gün zorluğu var gerisi normal, zorluk dediğim de ağrı sızı değil, saç bandına ve yatış pozisyonuna alışma konusunda. 2 gün uykusuzluk zaten hepimizin hayatında bir kere bile olsa tecrübe ettiği bir şeydir sanırım. Eğer size söylenen şeyleri dikkatlice uygularsanız rahat bir süreç ( krem sürme, bant takma, banyoda fazla kalmama vs gibi)
Beni en çok geren konu 4 gün saçlarımı yıkayamamak oldu çünkü saçlarım uzun, bunun dışında herhangi bir sorun yaşamadım. aklınıza takılan başka bir soru var ise yazabilirsiniz çünkü aklıma sadece bu kadarı geliyor.
Öncesi ve sonrası fotograflar için azıcık bir bölgede kalan şişliğin de geçmesini bekliyorum.

en kısa zamanda fotoğrafını bekliyorum. birde sende kıkırdağa kesi yapıldımı onu merak ettim geçmiş olsun tekrardan

Merhaba, uzun yıllar burada yazılanları sessizce takip ettikten sonra tecrübelerimi paylaşma fırsatı buldum sonunda Perşembe günü bir buçuk saat süren ameliyat serüvenini atlattım. Bugün 3.günüm ve kontrole gittim. Ancak biraz detaya girmek istiyorum kafası karışıklara bir nebze olsun cevap olabilmek için. Gerçi burada o kadar ilgili arkadaşlar var ki, eksik olmasınlar. Hem bilgilendiriyor hem de yaşadıklarını paylaşıyorlar ve ben yeri gelmişken teşekkür ediyorum hepsine.Öncelikle ameliyat kararı almak çooook uzun sürdü cidden senelerce araştırdım. En sonunda işte bu! dediğim doktordan randevuyu kopardım, süreç hakkında bilgilendirildim ve hop ameliyat masasındaydım. Bünye biraz (!) pinpirikli de olunca kafada kırk tilki dolaşıyor tabi bir gerginlik kolay değil sonuçta ama dilim döndüğünce anlatayım. Ofisinde güleryüzle karşılanıp, ameliyatla ilgili soru cevap yaptık. Videolarda söylediğinden farklı bir şey duymadım. Soracağım pek bir şeyde yoktu. Dersime çalışmıştım anlayacağınız. Zaten forumda adı sıkça geçen bir doktor kendisi. Elime bir ayna verip kulağın olması gereken doğal şeklini gösterdi, ben ne yalan söyleyeyim gözüme bayağı yapışık geldi ve hislerimi ifade ettim. Ama dört bin küsur otoplasti ameliyatı gerçekleştirip üstüne teknik bulan bir uzmana da güvenmem gerektiğini biliyordum J velhasıl ameliyata hazırlanmak için yönlendirildim. Orada asistanı İlkay Beyle tanıştım. Lokal anestezi için iğneleri yapmış beni lafa tutarken ( ki muhabbeti oldukça keyifliydi) yani çok acıdı filan kısmı benim için geçerli olmadı, tabi ki hissediyorsunuz ama birkaç dakika içinde de kulaklarınız yeni versiyonu için uyuşturulmuş oluyor. Bu arada kızlar, ameliyat esnasında merak ettiğim şeylerden biriydi benim, kıyafetle giriyorsunuz yani rahat bir şeyler giyin Müzik dinleyip, muhabbet ettiğiniz bir ortam oluyor hatta bence hastaya uygun tarzda müzik seçimi var beni türkülerle ağırladılar Ve tüm sesleri duyuyorsunuz bu çok garip, yani kıkırdak çıkarılmadı doktorun pek tercih ettiği bir yöntem değilmiş zaten, dikişlerle doğala yakın kıvrımlı şekil veriliyor. İlk kulak bitince nasıl olmuş diye ayna verdiler. Şunu bir kez daha anladım o esnada resmen benim kulaklar özerk bölgeymiş Şaşırdım tabi bayağı ve mutlu oldum. Az çok nasıl olacağını görüyorsunuz arkadaşların. 2-4 hafta arası milimetrik açılıyormuş zaten ki hayır demem Sonra diğerini de hallediyorlar. Pansuman yapıp, tenisci bandını takınca da işlem bitmiş oluyor. İnanın kızlar anlaşılması zor, yani zaten biz kepçe kulaklılar (eski ) saç bandına aşina insanlarız. Tabii erkekler için durum farklı. Bir antibiyotik ve ağrı kesici yazdılar. İlk gece hiçbir şey yoktu ağrı sızı. Fakat uyumak problem. Kulağınızın üzerine yatabileceğinizi söyleseler de emin olun zaten kesilmiş biçilmiş hassaslaşmış üzerine bandana taktığınız yani baskı altındaki organınıza böyle bir şey yapamayacaksınız. Bir de İlkay Bey, kulak memesi bandın içinde katlanabilir ona dikkat et demişti resmen nöbet tuttum Özetle sırtüstü uyumaya çalışmak zorladı. Bir noktada mücadeleyi kazanıp uyuyakalmışım demek ki o da kesik kesik. Bir de bir ara sol kulağımdan kan sızmıştı boynuma doğru ilk gün olması normal denmişti paniklemedim. 2.gün hafiften bir sızı ama o kadar doğal ki öyle olması. Hiç şikayet etmedim valla. Gece uyku yine haram ve tatlı tatlı kaşındı kulaklarım Bu arada unutmadan ağrı kesici ve antibiyotik alıyorsunuz. 3. Gün yani bugün de kontrole gittim. Pansuman alındı, arkaya ufak bir gazlı bez konuldu, dikkatli şekilde duş alabileceğim söylendi. Kir kaldığında kulak arkasında ağrı yapıyormuş. Hassasiyet oluşmuş bir jel yazdılar işte. Bandanayı takmasam da olurmuş gündüzleri ama şu an mor ve şiş. Sanırım bir hafta kadar bantlı takılırım. 15 gün geceleri takmaya devam o kısım zorunlu. Bir ay sonra da kontrol için gideceğim işte. Ben verdiğim karardan çok memnunum. Doktorum Ali Mezdeği’ye, İlkay Bey’e, cıvıl cıvıl Çiğdem Hanım’a çok teşekkür ediyorum buradan da, belki okurlar. Kulağım final şeklini alınca da böyle memnun kalacağıma inanıyorum. Kızlar, araştırın, gidin görüşün, talih cesurlara güler

Geçmiş olsun canım kurtuldun sonunda ☺

Merhaba ben sizden hem cevap hem yrdım istiyorum ve kendi tecrubelerimi paylasmak istiyorum. Bende 3 gun once oldum. Dayanamiycak bi agrim yoktu, uykusuzluk problemide cekmedim hatta dun kulagimin ustune yatmisim fark bile etmedim. Hersey 'simdilik' guzel fakat benim okulum var ben bandanayi en fazla 20 gun takabilirim. Eger okulda da bunu takarsam daha cok psikolojim bozulur hicbir guc kuvvet bana bu sac bandini okulda taktiramaz bu yuzden 20 gunden sonra bandana takmiycam ama ben acilmalarindan nasil korkuyorum anlatamam cunku benim kulaklarim gercekten inanamayacaginiz kadar kepceydi herkes dalga gecerdi surekli alay konusu oldum.. ve bu yuzden ben herkes tarafindan normal bir insan olarak kabul gormek istiyorum nolur bana yardim edin acilma olsun istemiyorum en fazla ne kadar acilma olur ve benim kulaklarimi yapisik yapmamis doktor? Herkesin kulaklari ilk yapisik sonra acilmis ama benim normal bir kulak acikliginda bu yuzden acildigi an yine kepce kulak olarak gozukucem herkesin gozunde gercekten psikolojim bozuldu. Abilerim ve ablalarim sizden yardim istiyorum ne yapabilirim

canım o bandajı takmadığın zaman kulağın açılacak diye birşey yok, kulağın alabileceği darbeler için o. çok dikkatli olursan bence çıkarabilirsin. ben 1. ayda gündüzleri takmayı bıraktım, ama kalabalık yerlere girmekten kaçınıyorum çünkü arkada dikişler var ve en ufak bir ters harekette o dikişler zarar görebilir ( terse doğru kıvrılma ).

Öncelikle Merhaba. Genelde herkes ameliyatı kotü geçtiği için burada ama benim ameliyatım gayet iyi geçti vee şimdi sizi bilgilendirmek istiyorum. Öncelikle kulaklarınızda ciddi bir kepçelik varsa bu ameliyatı olucaksanız erken olmanızı tavsiye ediyorum (liseden önce) . Ben 16 yasındayım ameliyatımı 9 gün once oldum. İlk baş hastaneye gittik ve benden ameliyat elbisesi giymemi istediler giydim sonra bana serum verdiler bi kac saat serumla durdum serum bittikten 30 -45 dk sonra falan hemsireler vs geldi beni sedyeye aldılar ve ameliyat odasına götürdüler, o an gerrrcekten cok korkmustum ve heyecanlıydım. Beni ameliyat olacağım yere yatırdılar gercekten cok stres yaptım ve bu sırada doktor bana sakin ol korkma gibi seyler soylemisti sakinlesmistim biraz damar yolumdan anesteziyi verdiler (ben genel anestezi oldum) ve yavas yavas kolda birazcık yanma olucak sonra bi anda uyuyosunuz vee pat kalkıyosunuz kafanızı top gibi sarmislar ameliayt bitmis , sonra beni tekrar odama goturduler ben 1 gun hastanede kaldim gece uyku birazcık zor oldu ama uyudum. Ertesi sabah eve geldim agrim vs bitmisti bi tek ilk gun oldu sonra ztaen normal bi sekilde hayatima dondum ama disari pek cikmiyorum su 9 gundur ve ben 2.gun kulagimin ustune yatabildim ruhum bile duymamis uyumusum oyle ama siz nolur nolmaz yatmayin . Kulaklarimda cok hafif hassasiyet var ama onun disinda gayet durumlari iyi .Ben acilmalarindan birazcik korkuyorum ama insallah bunuda yavas yavas halledicem sukurler olsn kulaklarim hizli iyilesiyor. Ve sac bandini 20 gun sabah aksam kullanicam sonra Sadece geceleri takicam. Arkadaşlar bu kulaklar benim psikolojimi bozuyordu ne ozguven kalmisti ne birsey hep asagi bakarak konusurdum saclarim ortsun diye ama artik o kadar mutluyum ki kendimi begeniyorum eger sikayetciiyseniz gidin yaptirin siz kendinizi nasil begeniyorsaniz onu yapin, artik ben saclarimida topluyorum. Benden bu kadar arkadaslar Ameliyat hakkinda merak ettiklerinizi sorabilirsiniz <3 :)

özel hastanede mi oldunuz devlet hastanesinde mi ?

aralık 2014te salih emre üregene oldum ve kulaklarım çok fazla açıldı. hatta su sıralar burun estetiği ameliyatı araştırıyorum her gören doktor iple ameliyat yapılmış çok daha açılır diyor açıkcası ben kulaklarımdan memnun değilim sizlere de tavsiyem iyi araştırın

Merhaba arkadaşlar, maalesef ki bende de kepçe kulak sorunu vardı. Kuzenimin tavsiyesi ile Op.Dr. Mehmet Nebil BOZDOĞAN ile tanıştım. Zor bir ameliyat olduğunu düşündüğüm ve korktuğum için uzun bir süre bu ameliyatı olmaktan kaçındım ama iyi ki Mehmet Bey ile bu ameliyatı olmuşum. Kolay ve küçük bir operasyon. Kulaklarımı saklamadan artık saçlarımı toplayabiliyorum. Mehmet Bey'e tekrar teşekkür ediyorum ve herkese öneriyorum. Tedavi olmak isteyenler kesinlikle http://www.nbestetik.com sitesini ziyaret etmemeliler.

arkadaşlar selamlar sitede yeniyim. üye olmak için capcha mıdır nedir neredeyse 2 saat uğraştırdı. neyse...
ben kepçe kulak ameliyatı olmak istiyorum ali mezdeği ya da ercan ci. malum ücret farklılıkları düşündürüyor.
korkum, klasik yöntem olanlarda hep bir kalıcı ağrıdan söz ediyor. ercan bey flep ile bu ağrının kesinlikle olmayacağını dile getiriyor röportajlarda. ali hocanın tekniği çapa ne bilmiyorum ona ameliyat olanlar 2-3 sene geçenler ağrı var mı? dikişler ele geliyor mu bir süre sonra tek düşündüren bu hani yaptırcam sonra ufak bir dokunuşta sızlama, kulağın üstüne yatmamak falan çekilmez diye düşünüyorum. ali beye yaptıranlar açıklyabilir mi.

Benim ameliyat sürecimi geçmiş sayfalardan görebilirsiniz, 13 Ekim 2016'da bu ameliyatı Ali Mezdeği'ye oldum. Tek kulak operasyonuydu. Üstünden bir sene geçti, beklediğim açılma olmadı yani elbette açıldı ve eşitlendi ama buna göre ameliyatsız kulağımın üst kısmı biraz daha açık kaldı. Herkes açılmadan şikayet eder, ben tam tersi :) Doktor beyin de söylediği gibi ameliyatlı kulağım diğerinden daha güzel ve düzgün, açıklıkları eşit ama şekil olarak yüzde yüz eşit değiller; doğal, herkeste olan bir eşitsizlik gibi duruyor. Diğer soruları yanıtlayayım, ilk başlarda evet ama şu an herhangi bir ağrı, acı, sızlama yok. Sadece çok nadiren çok küçük sızlamalar olabiliyor hissettiğimi anlatamadım ama kesinlikle üstüne yatamamak vs gibi değil. Ameliyat öncesi daha çok ağrıyordu üstüne yattığımda öyle söyleyeyim. Şu an his olarak kulaklarım aynı ancak ameliyatlı kulağım bir noktaya kadar esnek, diğeri gibi çekip öne yapıştıramıyorum ama bu da bir sorun değil benim için. İki kulağım farklı olduğu için kıyaslıyorum sadece. Sonuç itibariyle memnunum, his problemi yok, dikiş hissi, ağrı yok ve kimse anlamıyor :)

fyodorovna cevabınız için teşekkür ederim. ali hoca etik açıdan(fiyat politikası) çok takdir ettiğim bir hekim. sonuçta ülkemizdeki gelir durumlarımız belli. bu ameliyatı yaptırmak herkesin hakkıdır. bilim bu denli gelişmişken bundan faydalanmalıyız. kafa karışıklığımın sebebi flep tekniğini uygulayan hekimler çok iddialı ağrı sızı nadirende olsa yok diyorlar.sitede flep olan var mı..onların görüşleri ne acaba. flep yöntemini uygulayan hekim sayısı giderek artmaya başladı. hani aklım kaldı. ali hoca mı yoksa flep tekniğini mi ??? benim için çok zor bir süreç gerçekten!!!

Bende salı günü sonunda bu ameliyati olanlardanim devlet hastanesi kbb uzmaninda dunya tatlisi bi doktorda oldum genel anestezi ile çünkü ben lokala dayanamazdim yarin kontrolüm var arada agrilarim olsada içimde tarifsiz bi mutluluk var hayallerinizi ertelemeyin

merhaba. bende hakan beye görünmek istiyorum. birşey danışacağım size. bugün hacettepeye muayene olmak için gittim. doktor ileride açılma olabilceğini söyledi. sizde böyle bir durum var mı? halinizden memnunmusunuz? Hcattepe 2000 tl fiyat verdi. Üstelik doktoru da pek beğenmedim ben nedense.

Kimse yokmuuu? hakan beyden gün aldım ameliyat olacağım. İçinizde hakan bulam’a ameliyat olup memnun kalan var mı???

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…