Kepçe Kulak Ameliyatı oldum ...

İlk gecemi atlattım, ağrıyı şöyle anlatayım; kulaklarınızı deldirdiyseniz ya da herhangi bir piercing taktırdıysanız bu sızıyı biliyorsunuzdur. Buna ağrı demek gerçek ağrılara haksızlık olur, tabii ağrı kesicimi düzenli alıyorum ve tek kulak olduğu için daha rahatım. Üstüne de yatabileceğim söylendi, yastığı kulak üstüne getirip yattım üstüne, gözlük de takabiliyorum. Sırf ağrıdan korkup ertelediğime pişmanım, yarın pansumanım var, kulağımı görmek için sabırsızlanıyorum.

Konu bana kaldı resmen :) Neyse efendim bilgilendirme amaçlı devam ediyorum, bugün yani üçüncü günümde pansumanım yapıldı saçımı açtım çıktım. İlk baktığımda dediğim gibi çok yapışıktı bundan sonra sadece geceleri bant takmam söylendi ayrıca bugün duş da alabildim. Gün içinde minik sızlamalar devam etti ama artık ağrı kesici kullanmıyorum. Kulağım bant çıktığından beri zincirlerinden kurtulmak istercesine pıt pıt hareket ediyor sanki :) az önce baktığımda çok milimetrik bombe şeklinde dışa doğru açılmaya başladığını gördüm. Ben açılma olmaz diye korkarken bu kadar çabuk olmasını da ummamıştım açıkçası. Şimdi bandımı takıp yatacağım. Yalnız şunu söyleyeyim şiş olmasına rağmen kulağım çok güzel olmuş benim için sadece geriye alınması yeterliydi ama şekli de değişmiş en dışta bir kıkırdak çıkıntısı vardı o gitmiş çok güzel kesinlikle internette aratınca gördüğümüz büzüşmüş kulaklar gibi değil. Düzelince foto atarım ancak öncesinin fotoğrafını çekmediğimi fark ettim. Ali beyden birinci ay kontrolünde alabilirsem before after eklerim.

bant takmadığın için açılma yapmaz zaten normalde açılma yapar ise zaten ameliyat iyi geçmemiştir doktor iyi yapamamıştır oluyor ozaman bantı takmanın nedeni darbelerden korumak ilk haftalar sen 1 hafta boyunca tak 2 saate bir çıkart kulagın rahatlasın hava alsın 1 hafta sonrada sadece geceleri yatarken tak hatta geceleri takmayı baya alışkanlık et 3 4 ay dan aşşağı geceleri tak uyurken sadece uyurken yanlış bir hareket yaparsın cok canın yanar mazallah çünki kulak çok hassas bir yapı can yakıyor malesef.. bere sıkıysa berede olur fark etmez yeterki darbelerden korucak şekilde kalın berelerden olsun

12. günüm, her şey çoktan normale döndü, birinci hafta kalan hafif sızlamalar da gitti acım yok, elbette giyinip soyunurken dikkat ediyorum ama bir şey değdiğinde dayanılmaz bir ağrı değil, küpenin kazağa takılması gibi bir şey :) doktorun dediğinden çıkmıyorum sadece akşam tak gündüz yorma kulağını dedi, bandımı sadece uyurken takıyorum. açılma henüz yok ama ilk günler önden kulaksızdım, şimdi hafif de olsa kulağım var :) saçımı topluyorum, eşitsizlik olsa da kepçe olmayınca kötü görünmüyor. resmen üstümden bir ağırlık gitti, kulağım bana çok ağır geliyordu, hem normal hem anormal kulağın ne olduğunu bildiğim için, vazgeçmeyi nasıl düşündüm bilmiyorum çok mutluyum istiyorsanız ertelemeyin hiç büyütülecek bir şey değilmiş :)

Arkadaşlar ben ameliyat olalı iki ay oldu hala kulağım çok rahatsız ediyor bazen çok geriliyor bazen dokununca açıyor ve semsert daha suan dıştan herşey normal daha geçme aşamasında mi geçmesi gerekiyor muydu bu sorun mu var bu zamanda normal mi sizce yardımcı olabilecek biri varmi

herhangi bir sorun yok kıkırdağı ipler geriye doğru tuttuğu için sert hissediyorsun sadece normal bu gerginlik olayı kişiden lişiye değişiyor bazılarında 6 ay bazılarında 1 yıl arayla normal bu olanlar.. senin ağrı eşiğin baya yüksek ve doktorunda baya müdehalede bulunmuski bukadar ağrı devam ediyor olması normal zamanla geçicektir 6 ay ila 1 sene arası daha cok farkedicektir..

Fazla despot bir anneye sahibim ve bende bu ameliyatı olmak istiyorum.Şu an üniversite için şehir değiştirdim yani olsam annemin ruhu duymaz ama sonradan olacaklar için endişeleniyorum ve annemi kırmakta istemiyorum ondan izinsiz böyle bir şeyde yapamam lütfen tavsiye verin.

kendini anne yerine koy ve öyle düşünmeye çalış derim.. annene bu konudan dolayı çok müzdarifim ve çok üzüyor beni de ikna etmeye çalış ilk işin bu olsun olmazsa gine elbet bir yolu vardır umarım..

Arkadaşlar merhaba ben 21 Ekim de kepçe kulak ameliyatı oldum. Öncelikle gerçekten ameliyat olmak isteyen arkadaşlar hiç korkmadan bu ameliyatı olmalılar inanın sadece 2 gün ağrı çekiyorsunuz bugun 10. günüm illaki hafif ağrılarım var bir hissizlik var ama inanın istediğim görüntüye kavuştugumdan onları aldırış etmiyorum morlularım sisliğim geçti saçlarımı at kuyrugu toplayabiliyorum artık. Size tavsiyem zaman kaybetmeyin arkadaşlar :)

geçmiş olsun insallah şişliklerin tamamen geçer hayal ettiğin kulaklarına tam anlamıyla kavuşman dileğiyle :)

Mrb arkadaslar 2 kasimda oldum bugun 5.gunum ve sukur hersey yolunda...yillardir yaptirmak istiyordum cesaretim yoktu asiri kepcelik yoktu sekil bozuklugu diyelim bircok doktor arasdirdim en sonunda aydin medinova hastanesi dr levent ates yaptirdim tek basima gittim ameliyata genel anestezi altinda yapildi saat 11 de girdim 3 bucukta uyandim agrisiz bir gece gecirdim ertesi gun taburcu oldum tum hastane masraflari hersey dahil

3000 lira ya oldu...herkesin kulak yapisi anatomisi farklidir neticeler farkli olacaktir elbet abartilacak bir islem degil tabiki sıkintilari var kimisi acildi dior kesinlikle doktorunuz dedigi seyleri harfiyen yapin bana bir ay sac bandi takilcak dedi...ameliyatimin uzun surmesinin nedeni kulak mememide duzeltmis su an odemli olmasina ragmen sonuc sahane cok ilgili ve isini ince yapan bir doktora denk geldigim icin mutluyum

Sac bandina gelince eve bandajli gitmistim 2 gun sonra pansumana giderken kotondan aldigim ne cok sıki ne cok bol sac bandimi takip gittim icine sargi bezi koyarak doktorum pansumani yapip yine ayni bandimi takti tenisci bandi sarti yok muhim olan dikkatli davranmak yatarken dikkat etmek ve guzel beslenmek dedigim gibi bugun 5.gunum ve cok rahatim haftaya cumartesi pansumana gidecegim pazarteside ise basliyorum evimde her isimi yapabiliyorum hareketleri kisitlayan bi durumda yok umarim olmak isteyenlere bi nebze isik olur saglicakla...

geçmiş olsun final halide güzel olur insallah

1. ayımı doldurdum, hafta sonuna denk geleceği için doktorumla 1. ay kontrolünü de önceden yaptık. Her şey mükemmel, şişlikler inince kulağım doğallaştı. Tek sıkıntım hala açılmamış olması. Herkes açılmasın ister, ben açılsın diye bekliyorum. Çünkü ameliyatsız kulağımın üstü hafif açık ama bu yapışık. Ali bey açılacağını, arkasına dokunmadığımı söyledi. Muayenede biraz acıttı :) Duşta hafifçe ovalamalıymışım kepçesini, bir sonraki ay yine randevum var o zaman çok güzel olacak dedi. Kimseyi özendirmek gibi olmasın ama lokal olacaksanız gizli olabilirsiniz; kimse anlamıyor çünkü. Pansumandan çıkıp annemlerle buluştum ve kesinlikle fark etmediler. Sanırım sadece biz takıyoruz. Çok hafifledim, üstümden yük kalktı meğer nasıl ağırlık yapıyormuş o kulak, insanın yüzüne simetri geliyor resmen. Düşünüyorsanız ertelemeyin, düşündüğümden çok çok basit çıktı.

Kaç gün sonra sargı açıldı?birde sargı açıldıktan sonra hemen bandaj takmaya başladınız mı yoksa sadece geceleri mi taktınız?sargı açıldıktan sonra ameliyattan kalan kanlar temizlendi mi?

Kaç gün sonra sargı açıldı?birde sargı açıldıktan sonra hemen bandaj takmaya başladınız mı yoksa sadece geceleri mi taktınız?sargı açıldıktan sonra ameliyattan kalan kanlar temizlendi mi?

Birkaç sayfa önce süreci yazmıştım; benim operasyonum süre tutmadım ama uyuştuktan sonra 20 dk filan sürdü tek kulak lokal oldum sargı değil de kulağıma yapışkan bir şey kondu üstüne bildiğimiz saç bandı takıldı eve öyle gittim perşembe oldum ve Cumartesi'ye kadar o şekilde kaldı hiç çıkarmadım bantı cumartesi günü dediğiniz temizlik yapıldı kulak açıldı konan pamuğu gördüm oldukça kanlıydı o günden sonra sadece geceleri 15 gece bant takmam istendi ben de öyle yaptım ilk gün kulak önden hiç görünmeyecek şekilde yapışıktı birkaç güne hafifçe açıldı ancak öyle kaldı yani doğal fakat ameliyatsız kulağıma göre yapışık 1 ay geçti açılmasını bekliyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…