Kepçe Kulak Ameliyatı oldum ...

ÇokOTE="Firdevsssj, post: 47961396, member: 777570"]Merhaba. Bandajı sadece kulak kıvrılmasın ve dikişler ilk haftalardan zorlanmasın diye takıyoruz. Yani kulağı olası çarpmalara ve kıvrılmalara karşı korumak için. Bandajın bi faydası olur mu bilmiyorum o yüzden. Ama maksimum iki üç hafta da kulak şeklini almış ve oturmuş oluyor zaten. Benim birinci ayım doldu. İlk hafta benim de üstü biraz açılmıştı, ikinci hafta altları da hafif açıldı ve daha rahat krem sürebilir hale geldim. Kremini kaşıntı ve kuruma olmasın diye hala kullanıyorum. Ama sonraki haftalarda açılma olmadı ve o haliyle kaldı. Şişliklerim de indi, kıkırdaklarım da yumuşadı. Uyuşukluk üstler de hala var ama şeklinden oldukça memnunum çok şükür. Süreç kişiden kişiye değişiyo tabi ama ben de durumlar böyle. Haplarımı ve kremini aksatmaz ve bakımını güzel yaparsan sorun olacağını sanmıyorum. Bunları benzer şeyleri zaman zaman ben de düşündüm diye yazıyorum. Ama bir ay dolunca için inanılmaz rahatlıyo. Kendi kendine kafanda olumsuz şeyler kurma ve korkma. Umarım sen de dilediğin gibi sonuçlar alırsın, çok geçmiş olsun canım [/QUOTE
Cok tesekkur ederim :) size de cok gecmis olsun..Gönlünüze göre sonuç almanıza sevindim..İnsan o kadar ağrı çekiyor sonucu da degsin istiyor doğal olarak :) ben biraz umutsuz biraz da mutsuzum ama sonuc ne olacak gorecegim :/

Teşekkür ederimm :) umarım sen de güzel sonuçlar alırsın. Olumsuz düşünme hiç :)

Tecrubeni paylastigin icin cok tesekkur ederim:) Daha once bu yollardan geçtiğiniz için nasil bir psikoloji olduğunu en iyi sizler bilir; beni de en iyi sizler anlarsiniz..sonucun olumlu olacagini bileyim de beklemeye
raziyim ben..Ama dediğin gibi sabirli olmak
lazim bu süreçte.. Dünkü yasadigim hayal
kirikligi sonrasi sac bandimi cikarip.da
bakasim gelmedi hic kulaklarima ;( eski haliyle pek bir fark göremiyorum sanki..tez zamanda bu psikolojiden kurtulmak dilegiyle..

Arkadaşlar deneyiminize ihtiyacim var :) dun geceden beri kulaklarimda felaket bir kasinti mevcut..bu durum hayra alamet mi bilemedim :) bir de kasıntı için krem vs kullanmama gerek var mi sizce ?

İnşallah en kisa surede rahatlarsin,yani her amt risklidir,ama emin ol eskisi gibi olmaz ve suandada değildir.takinti yapıyoruz,sonuna kadar yapışık olamaz zaten,benim ilk uc ay fena yapisikti,araya kağıt sokuluyodu onderece yapisikti,annem cok çirkin kulağın yok gibi falan diyordu,3 aydan sonra yavas yavaş açıldı ,bazı kisilerdede ilk uc ayda esmer açılır o kişiden kişiye değişiyor,ama önemli olan sonucun iyi olması,birde xokcyapisik olmasini bekleme kimsenin kulağı cok yapışık değil,rahat ol :)

Arkadaşlar deneyiminize ihtiyacim var :) dun geceden beri kulaklarimda felaket bir kasinti mevcut..bu durum hayra alamet mi bilemedim :) bir de kasıntı için krem vs kullanmama gerek var mi sizce ?
Geçmiş olsun.kaşıntı iyidir iyileşiyor yaralar:)ben her hangi bir krem kullanmamıştım.duştan sonra nemli kalmamasına dikkat edin

Arkadaşlar ben ameliyat olalı 5 gün oldu ama kulaklarım çok sert ve şiş bu normal mi ayriica ne zaman yumuşamaya başlar yardımcı olursanız sevinirim iyi geceler

arkadaşlar ben yeni üye oldum.Ameliyat olmak istiyorum fakat çevremdeki kimseye de böyle bir şeyden bahsedemiyorum.Kafaya koyup yaptırmak istiyorum aslında uzun yıllardır istediğim bir şey.Süreç hakkında bana yardımcı olabilecek birisi var mı acaba? Hangi doktor iyidir nasıl yaptırmalı ne kadar sürede iyileşme oluyor v.s ?

bu olayı ilk en yakınınlara anlatman lazım yıllardır çok rahatsız ediyor ve psikolejik olarak beni etkiliyor bende bundan ötürü çok huzursuzum diyerek bu durumu açıkla inan anlayışla karşılayacaklardır.. süreç kişiden kişiye değişiyor normalde kafada sargılar çıkana kadar bi sıkıntı oluyor kulakta sargılar çıktıktan sonra rahatlıyorsun oda bi kaç gün duruyor sargılar.. sonrasında tenisci bandıyla gün icerisinde sadece geceleri yatarken takıyorsunki gece yanlış bi hareket yapıp kulağı kıvırmayasın die sonrası mutluluk :) doktor istanbulda farklı 2 doktor var istanbuldaysan 2 doktoruda söylerim bunların hastalarının geneli memnunlar bu ameliyatda diğer doktoırlar gibi yüksek oranda fire vermiyolar.. biri zekeriya kul diğer doktor ise ali mezdeği

Merhabalar:)
Ben 8 gün önce kepce kulak ameliyati oldum klasik. Bugün bandajim çıkarıldı. Sol kulağım aşırı şiş ve rahatsız edici bir his var orada. Hematom olmuş sanırım. Sağda hiçbir sorun yok. Sizin sislikler ne zaman indi, ne zaman normal gozukurler en azından?

istanbul'da değilim malesef diğer doktorlarda fire verme olayı benı korkuttu ıyı bır doktor bulmak lazım.Tabı kı soylesem bırşey demezler fakat yıllardır ben bununla alakalı konuşamadım bıle ama artık bende olmak ıstiyroum bır kaç gun agrı çekilir sonunda mutlu olmak var sonuçta ama sürece başlayınca gelir sonu başlamak lazım.ben önce olduğum yerde doktorlarla görüşme yapsam bır sanırım daha ıyı olacak.:)

Çok tesekkur ederim ilgin ve desteğin için soylediklerinde sonuna kadar haklisin..Ameliyat sonrasi yolda gördüğüm herkesin kulagini incelemeye basladim, kulaklarinda hafif aciklik olanlari gordukce ,kendimi bunun doğal olduğuna ikna etmek icin :) Bu haliyle kalirsa iyi , daha da fazla acilirsa durum vahim :) OTE="rkndmt, post: 47979782, member: 598453"]İnşallah en kisa surede rahatlarsin,yani her amt risklidir,ama emin ol eskisi gibi olmaz ve suandada değildir.takinti yapıyoruz,sonuna kadar yapışık olamaz zaten,benim ilk uc ay fena yapisikti,araya kağıt sokuluyodu onderece yapisikti,annem cok çirkin kulağın yok gibi falan diyordu,3 aydan sonra yavas yavaş açıldı ,bazı kisilerdede ilk uc ayda esmer açılır o kişiden kişiye değişiyor,ama önemli olan sonucun iyi olması,birde xokcyapisik olmasini bekleme kimsenin kulağı cok yapışık değil,rahat ol :)[/QUOTE]
Coo

yaşadığın şehirdeki hastanelerdeki doktorlara bak kulak üzerine hangi doktor daha çok plastik cerrah çalışma yapmışsa o doktorları seçeneğine ekle derim buda benden sana ksıa yoldan bir tavsiye :)

herkese yeniden merhaba uzun bir aradan sonra geri döndüm... neyse konumuza gelelim ben 25 ocak 2015'de Muğla'da kepçe kulak ameliyatı oldum. evet ilk başta herkesin kuşkuları oluyor acaba ailem ne der vs. ben bi anlık cesaretimle karar verdim yaptırmaya ailem çok şükür ki olumlu karşıladı. ameliyattan çıktıktan 4 veya 5 saat sonra ağrınız başlıyor evet cidden baya ağrıyor ama ilaçlarla kontrol altına alabilirsiniz. benim için en zor olan şey uyumaktı. bandanayla hiçbir yere dönemeden uyumak işkenceydi benim için. ben bandanayı 3 hafta aralıksız 5 hafta geceleri taktım. bazen cidden keşke yaptırmasaydım bu nasıl bi acı dediğiniz oluyor. kaşısan ayrı bi dert kaşımasan ayrı bir dert. eğer kaşıntıya dayanamıyorsanız parmağınız ucuyla tırnağınızı kesinlikle değdirmeden yavaş yavaş kaşıyın çünkü bazen cidden insan dayanamıyor. ağrı ne kadar sürdüye gelirsek benim altıncı aydan sonra tamamen kesildi sakın sanmayın ki sabah akşam ağrıyordu. ilk iki ay çok ağrınız oluyo kulaklarınız şiş oluyo ve benim gibi kışın yaptırdıysanız rüzgar ve soğuk yüzünden ayrıca bi ağrınız oluyor. üçüncü dördüncü ay hafiflemeye başlıyo ama yinede benim uyuyamadığım günler oluyordu kulaklarım kızarıyo ve patlayacakmış gibi zonkluyordu. ben süresini hatırlamıyorum ama bayağı bir üzerine yatmadım. yatağımın yanlarına yastık falan koydum alanımı daralttım elimden geldiğince yatmamaya çalıştım. beşinci ve altıncı ay iyice kulaklarınıza alışıyorsunuz altıncı ay benim artık iyice ağrılarım azalmıştı önceden kaşıyınca bile ağrıyan kulağıma denize bile girince bir şey olmadı ama siz bana güvenerek denize falan girmeyin doktorunuza kesinlikle danışın zaten yedinci ay artık kulaklarınız aklınızda bile olmuyor yani kızlar yaptırın emin olun ki öz güveniniz artıyor saçınızı bi topuz yapıp dışarıya çıkabiliyorsunuz rüzgar olunca kulaklarınızı örtmeye çalışmıyorsunuz korkmayın soruları olanlar bana sorabilirler elimden geldiğince cevaplamaya çalışacağım

merhaba canım öncelikle böyle mutlu olmana cok sevndım muğlada kıme olmuştun ben aydındayım su an ıcın daha doktor arastırıyorum yardımcı olabılır mısın bu konuda su an memnun musun duruşundan?

Merhaba ben Mehmet Altıparmak'a ameliyat oldum evet duruşunu beğendim ve doktorumu da öneriyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…