- 18 Ekim 2012
- 2.872
- 405
ameliyatınız kim yaptı acaba. yazmış mıydınız göremedim de.Arkadaşlar merhaba. Ben de saçlarımı toplamadan geçen 25 yılın ardından kararımı kesinlestirip 2 hafta kadar önce kepçe kulak ameliyatı oldum. Hem ameliyat öncesi hem de sonrasında yani uzunca bir süre de çeken bilir düşüncesiyle forumu takip ettiğimi soylemeliyim. Açıkçası yüreklenmemde de payı büyük. Bu yüzden ben de deneyimlerimi paylaşmak istedim. Ameliyat lokal anesteziyle yapılıyor ve hiç bir ağrı sızı hissetmiyorsunuz. Benim kulaklarımda hem açıklık hem de büyüklükleri arasında farklılık vardı. bu ameliyatlarla kulakların büyüklükleri değişmiyor ve bu beni çok korkutuyordu ancak açıları değiştiğinde bu durum bir sorun olmaktan çıktı. Ağrılı bir ameliyat olduğu bir gerçek, özellikle ilk 3 gün biraz sancılı. Yeni duruma alışmak ve ağrılar biraz farklı geliyor insana. Ancak ağrılar ağrı kesiciyle hafifliyor ve dayanılır bir hal alıyor kesinlikle. Benim bandajlarım 3 gün kaldı ve en zor günler onlardı. Saç bandına geçtiğimde çok daha rahattım. Hala da takmaya devam ediyorum. Kulaklarımın şişlikleri 1 haftanın sonunda büyük ölçüde indi. Şu anda hafif bir şişlik ve biraz da hissizlik var bir de tatlı bir kaşıntı :) Ancak bu kesinlikle dayanilabilir bir durum özellikle bandajı çıkartıp aynaya baktığınızda kesinlikle değerdi diyorsunuz. Keşke yaptırmasaydım dedigim bir an oldu ama şimdi iyi ki diyorum. Yani demem o ki ilk 2 haftayı anlattığınızda herşeyin başını unutuyorsunuz bile. Bunu gerçekten sorun ediyorsanız siz de benim gibi geç kalmayın. Bugun keşke daha 7 yaşındayken bu islem yapılsaydı ve okul hayatımı saçımı abuk subuk şekillerde toplayarak geçirmeseydim diyorum :)
canım şimdi durumun nasıl?ben o kadar kararsızım kı burayı takip ediyorum su an sadece.Olmayı çok istiyorum fakat bir türlü cesaret edemedim.Konya'da okuduğum için orada da olabilme ihtimalim var doktorun hakkında bilgi verebilir misin?önerir misin acaba?sürecin nasıl oldu bahsedebilir misin?Merhaba 1 ay önce ameliyat oldum. Konya da Furkan Certel'e. Hiç ağrım olmadı ne ilk gün ne de sonrasında. Şuan üzerine de yatabiliyorum acı olmuyor. Her şey çok güzel. İnternetteki yorumları okuyup kararsız kalıyordum ama hiç biri olmadı kesinlikle buralardaki kötü yorumları okuyup karar vermeyin. Kişiden kişiye farklılık gösterir tabiki bu. Çok uzatmayacağım sorularınız olursa yanıtlarım
canım şimdi durumun nasıl?ben o kadar kararsızım kı burayı takip ediyorum su an sadece.Olmayı çok istiyorum fakat bir türlü cesaret edemedim.Konya'da okuduğum için orada da olabilme ihtimalim var doktorun hakkında bilgi verebilir misin?önerir misin acaba?sürecin nasıl oldu bahsedebilir misin?Merhaba 1 ay önce ameliyat oldum. Konya da Furkan Certel'e. Hiç ağrım olmadı ne ilk gün ne de sonrasında. Şuan üzerine de yatabiliyorum acı olmuyor. Her şey çok güzel. İnternetteki yorumları okuyup kararsız kalıyordum ama hiç biri olmadı kesinlikle buralardaki kötü yorumları okuyup karar vermeyin. Kişiden kişiye farklılık gösterir tabiki bu. Çok uzatmayacağım sorularınız olursa yanıtlarım
ben 18 yaşımdan küçüğüm o yüzden ücretsiz oldumfiyat olarak ne ödemiştiniz?devlet hastanelerınde karşılanıyor sanırım bu tür ameliyatlar?
nerede kime oldun amt. benim de senin ki gibi. ve çok acıyor. o ip çok acı veriyor. çok sert. devlet hast. de bu ip kullanılıyor sanırım.Dikislerimi doktorum 10.gunde kendi aldı
benimki de o dikiş kulağı tutan dikiş dedi. kalıcı dedi. durusn şimdilik dedi. istersen 1 yıl sonra alırız dedi. nasıl oluyor anlamadım. alınacaksa alınacaktır. benim istemem ne deme. kalıcıysa da alınmaması gerekir değil mi hele de kulağı tutan dikişse.Çok teşekkür ederim.bugün gittim doktora sağ kulağımın arkasından ipin ucu çıkmış onu kesti daha sonra dün resmini paylaştım dikişin derimin çok ince olmasından dolayı dışarı çıktığını alamayacağını söyledi.6 ay geçmesi gerekiyormuş ozaman alırım dedi lakin kulakta açılma olacaktır o dikişi alırsam dedi((nerde enteresan şey var beni bulur.doktor seçiminde sanırım aceleci davrandım
kbb ye olmayın ve devlet hastanesinde olmayın.yorumları okudukça korkuyorumdevlet hastanesinde yaptıracak biri için kbb uzmanı mı estetik cerrah mı daha iyi olur lütfen akıl verin bir de bilen varsa istedikleri fiyatlar değişir mi ?
ben ameliyattan 1 ay sonra tatile çıktım. kafamı suya sokmadım dikkat ettim. birşey olmuyor. su gelse de olmuyor. ben önlem aldım kendim. dr um birşey olmaz demişti. hatta ameliyattan 2 hafta ya da 3 hafta sonra havuz için dr a sormuştum. birşey olmaz demişti.Yaklaşık 2 hafta sonra tatile çıkacağım. Bu sıralar ameliyat olsam sizce tuzlu su kulağıma zarar verir mi?
çok geçmiş ılsun. inş emnun kalırsın.ne kadara oldun ameliyatı. bahsettiğin hastane bana çok yakın. orada olduğunu hiç sanmazdım. dr plastik cerrah mı. bu konudaki başarısı nedir acaba? ve nasıl ip kullandı acaba. arkada ele sert gelen ipin var mıFatih Devlet Hastanesinde oldum canım. Doktor Esabil Eker
çok geçmiş ılsun. inş emnun kalırsın.ne kadara oldun ameliyatı. bahsettiğin hastane bana çok yakın. orada olduğunu hiç sanmazdım. dr plastik cerrah mı. bu konudaki başarısı nedir acaba? ve nasıl ip kullandı acaba. arkada ele sert gelen ipin var mı
Ben İzmir'de özel de oldum.şuan sağ kulağımın arkasında üst kısımda derinin Altın'da ki siyah Dikiş duruyor maalesef 6. Ayın dolmasını bekliyorum ayrıca kulaklarımın üst kısımlarında yelkenli kısımlar diyeyim arkalarında uzun iple var ve dokununca ağrıyor bu ipler kıkırdağı tutan ipler değil://adam benim kulaklarda değişik çalışmış anladım:))bu arada bir bebeğim var gecende sağ kulağımı (problemli kulak)tuttu ve Öne doğru kıvırdı korkunç bir Ağrı oldu dedim gitti kulak koptu sandım.çok şükür bir şey olmadı demek ki kaynadı kıkırdak:))benimki de o dikiş kulağı tutan dikiş dedi. kalıcı dedi. durusn şimdilik dedi. istersen 1 yıl sonra alırız dedi. nasıl oluyor anlamadım. alınacaksa alınacaktır. benim istemem ne deme. kalıcıysa da alınmaması gerekir değil mi hele de kulağı tutan dikişse.
Ayrıca doktorum bana o dikişi alırsam kulağın azda olsa açılacağını söyledi olmassa orda küçük bır kesi yaparız yeniden diker kapatırım dedi://çok takma kafaya hallolur bir şekilde üzülmeBen İzmir'de özel de oldum.şuan sağ kulağımın arkasında üst kısımda derinin Altın'da ki siyah Dikiş duruyor maalesef 6. Ayın dolmasını bekliyorum ayrıca kulaklarımın üst kısımlarında yelkenli kısımlar diyeyim arkalarında uzun iple var ve dokununca ağrıyor bu ipler kıkırdağı tutan ipler değil://adam benim kulaklarda değişik çalışmış anladım:))bu arada bir bebeğim var gecende sağ kulağımı (problemli kulak)tuttu ve Öne doğru kıvırdı korkunç bir Ağrı oldu dedim gitti kulak koptu sandım.çok şükür bir şey olmadı demek ki kaynadı kıkırdak:))
tel değil ömür boyu kalıcı iplerdir onlar kıkırdağı tutar eski haline dönmemesi için .. kıkırdak hafızalı olduğu için 10 senede geçse eski halini almaya çalışır oda ömürlük bir ip olduğu için eski haline gelmesini engeller o ömür boyu olucaktır tabikideEki Görüntüle 1883490 Bir de ameliyat olan arkadaşlar sizde kulağınızn arkasında derinin altında resimdeki işaretli yerlerde tel gibi bir seyler hissediyor musunuz??
Onu biliyorum benim dediğim Dikiş çok geniş alınmış kulağımın ucuna kadar nerdeyse uzanıyor dikiş.birde dokununca sızı şeklinde bir Ağrı oluşuyor.hiç bu tarz şikayet duymadım ondan sordum amt.olalı 4 ayı geçtitel değil ömür boyu kalıcı iplerdir onlar kıkırdağı tutar eski haline dönmemesi için .. kıkırdak hafızalı olduğu için 10 senede geçse eski halini almaya çalışır oda ömürlük bir ip olduğu için eski haline gelmesini engeller o ömür boyu olucaktır tabikide
Suyun etkisi değil esas şekli o.saç bandı baskı yaptığından dolayı sana yatik gelir bandı çıkardıktan yaklaşık 1 saat sonra esas şekli çıkıyor ortaya benim de ilk dusumdan sonra tek kulagimda olmuştu az aglamadim revizyonu mecbur oldum.Arkadaslar merhaba , ameliyat olali bugün
itibariyle 15 gün oldu..Sac bandimi takmaya 1
hafta daha devam edip sonra sadece geceleri takmaya baslayacagim..Sizlerle bir şey paylaşmak istiyorum:) Duşa girmeden önce veya saçimda bandana varken arada bir bakinca begeniyorum kulagimi..hem yapisik hem doğal duruyor gibi..Ama gel gelelim ki
dustan cikinca baya bir aciliyor
üstleri..Utanmasa eski haline dönecek
Suyun etkisiyle gevsiyor kulaklar da..Bu
durum çok sıkıyor canimi..