- 5 Haziran 2016
- 11
- 0
O kadar ciddi mi yaArkadaşlar merhaba,bu amt doktorların söylediği gibi cok basit bir amt değil,d doktorlar amt yapar,biz oluruz ve sureci yaşayan biziz,tecrubeli biri olarak bunu söyleyebilirim,ben amt olalı 2 ay sonra 2 yıl bitecek,suan kuafore her gittiğimde kaç defa uyarıyorum,uc hafta önce gittim yıkarken saçı kulak arkası falan da,patir kutur yıkıyorlar okadar acidiki bağırdım,ama amt olmadan önce rahattı,art amt olduğumu söylüyorum surekli kuaforde,sag kulağıma biraz sert dokundu durularken morardi kulağım,aradan iyi yılda geçse böyle şeyler olabiliyor,yani amt ol ve bir ayda normal hayat muhabbeti saçma,cok dikkat etmek lazım,giyinirken özellikle,kucaginiza bebek alırsanız almayın derim,benim kulagimi çekmişti komşunun oğlu,koptu sandım kulak,sunu soyliyim surekli dikkat etmek lazım,kikirdaklar eskisi kadar yumuşak değil,sanirim yıllar geçtikçe eskisi gibi olur,bu sıcaklarda büyük rahatlık,yika topla çık evden,herseye degiyor.amt olmadan önce herşey cok kolay sanıyordum,yasayince goruyorsunuz sureci zaten,tabi kişiden kişiye değişir,ama çokta değişeceğini sanmıyorum,sonucta iplerle tutturulan bi kıkırdak var ortada,herzaman dikkat edeceğiz.gecmis olsun herkese
3 ay sonra oldum revizyonu.1 yıl oldu ameliyat olali.eski esnekliği yok eski esnekliği varken devamlı kıvrılır gicik olurdum şimdi sabit duruyo istediğim gibi:)üzerine yatıyorum 3 ay kadar önce yattığımda hala acirdi ama artık acimiyo benim doktor orta ve üstleri yatırdı alt kısım da azıcık yatabilirmis tam yapışık değil doktoruna her yerini geriye yatirmasini söyle açılma oluyor dikkat etsin ip gelmiyorGecmiş olsun simdiden. Kaç ay sonra oldunuz peki revizyonu? Bir de kulağınız hala sert mi üzerine yatabiliyor musunuz ya da ellediğiniz zaman elinize ip felan gelmiyor değil mi? Beni biraz bilgilendirir misiniz cidden biraz korkmaya başladım.
Ben Eskişehir'de olmayı düşünüyorum da beni bilgilendir misin acaba hangi hastanede hangi doktora oldun ücret ödedim mi sıra bekledin mi ve süreç nasıldı çok soru sordum ama bir an önce kurtulmak istiyorum bu durumdan ☺Eskişehirde olmayı dusunen olursa devlet hastanesinde doktorumu öneririm çok memnunum ben
sonuçta sende onun hastasısın ilgilenmek zorunda vakit ayırmak mecburiyetindeydi ona sormalıydın pansuman yapılmalımı yapılmamalımı diye ne cevap vericekti bi konuşmalıydınMerhabalar ben yeni üye oldum 3 gün önce kepçe kulak ameliyatı oldum sadece kıkırdak fazlalığı vardı ameliyatım 1 saat 15 dakika fln sürdü lokal anestezi ile oldum . İlk gün çok ağrım oldu diğer günler biraz azaldı sargılarım çıktı saç bandajına geçtim . Yalnız sormak istediğim şey doktorum sargıyı çıkartırken pansuman yapmadı çok işi vardı . Siz pansumanı kaç gün sonra yapmaya başladınız ?
Pansuman yapayım mı diye sordum yap dedi ben merak ettiğim için soruyorum . Karşılaştırmak amacıyla :)sonuçta sende onun hastasısın ilgilenmek zorunda vakit ayırmak mecburiyetindeydi ona sormalıydın pansuman yapılmalımı yapılmamalımı diye ne cevap vericekti bi konuşmalıydın
Bende cuma günü ameliyat oldum. bugün 3. günüm dolmak üzere. Ama benim doktorum 5 gün sargı istedi. Şehir dışında yaptırdığım için sargıyı kendimiz açacaz. O yüzden bize nasıl yapmamız gerektiğini söylediler. Sargıyı yavaşça açtıktan sonra saf su ile (eczanelerde satılır. Bölgeyi hafifçe temizleyip doktorun yazıdığı bi kremi süreceğiz sadece. HErgün kulak çöpüyle silip hafifçe kremden süreceğiz 5 gün boyunca. Sadece bu kadardı. ama senin doktorun farklı bir yöntem de izliyor olabilir. Bana istediğim zaman hemşireleri ya da doktorumu arayabileceğim söylenmişti. Sen de arayıp sormalısınPansuman yapayım mı diye sordum yap dedi ben merak ettiğim için soruyorum . Karşılaştırmak amacıyla :)
Teşekkürler benim sargım 2 gün durdu sadece bende şehir dışında yaptırdığım için erken açtık ama saç bandını daha çok takmamı söyledi . Pansumanıda arkadaşlarıma yaptırdım :) perşembe kontrole gideceğim bakalım ne diyecek bende çok sıkıldım gece uyurken özelli çok rahatsız ediyor .Bende cuma günü ameliyat oldum. bugün 3. günüm dolmak üzere. Ama benim doktorum 5 gün sargı istedi. Şehir dışında yaptırdığım için sargıyı kendimiz açacaz. O yüzden bize nasıl yapmamız gerektiğini söylediler. Sargıyı yavaşça açtıktan sonra saf su ile (eczanelerde satılır. Bölgeyi hafifçe temizleyip doktorun yazıdığı bi kremi süreceğiz sadece. HErgün kulak çöpüyle silip hafifçe kremden süreceğiz 5 gün boyunca. Sadece bu kadardı. ama senin doktorun farklı bir yöntem de izliyor olabilir. Bana istediğim zaman hemşireleri ya da doktorumu arayabileceğim söylenmişti. Sen de arayıp sormalısın
Bu arada ben Yücel Sarıaltın'da oldum ameliyatımı. Lokalle oldu. Sedasyon için damardan bi ilaç verdiler. Sakinleştiriciydi sanırım. Uyutma falan olmadı. konuşarak müzik dinleyerek bitirdik. Operasyon 30-40 dk kadar sürdü. Hazırlaması sargısı derken 1 saate girdim çıktım. Hiç bişey hissetmedim operasyon sırasında. Yücel hoca minimal müdahale taraftarıymış. O yüzden kıkırdak çıkarılmadı hiç. Sadece şekillendirmiş kıkırdağı. (Sargı çıkmadığı için henüz görmedim ben tabi) Sonrasında iki saat sonra ağrı kesici aldım. İlk gün akşama kadar diş ağrısına benzer ağrım oldu. Gece bunun iki katını yaşarım diye korkuyordum ama gece hiç ağrım olmadı. İlk günden sonra ağrım yok denecek kadar azdı. Ağrıdan ziyade bandajdan sıkılma var bende :)) Sargı çıkınca 5 gün saç bandı takacağım. Sonra 3 hafta sadece geceleri saç bandı. Şuana kadar herşey beklemediğim kadar iyi gitti. Umarım sargıdan sonra da öyle olur.
Ozelden yaz cnmBen Eskişehir'de olmayı düşünüyorum da beni bilgilendir misin acaba hangi hastanede hangi doktora oldun ücret ödedim mi sıra bekledin mi ve süreç nasıldı çok soru sordum ama bir an önce kurtulmak istiyorum bu durumdan ☺
kulak memenizmi büyük ? sadece kulak memesindenmi ?Merhaba arkadaslar bende bu yaz kulak memesinden ameliyat olmak istiyorum ama pek doktor bilmiyorum kulak estetigi konusunda iyi bir doktor var mi tavsiye edeceginiz ?
hangi şehirde oturuyosun ona göre dr söylicem izmir veya istanbulsa doktor önerebilirimKulak memem büyük canım
Merhaba arkadaşlar. Uzun zamandır kepçe kulakla ilgili yorumları takip ediyordum. Nedir, nasıl oluyor,öncesinde ve sonrasında neler yapılıyor,neler yaşanıyor,doktor seçimi nasıl yapılmalı vb.. Vee dün ameliyat oldum. 3gün sonra sargının çıkacağı söylendi,cuma günü sargım açılacak.Eğer doktorumdan memnun kalırsam ismini sizlerle paylaşmak ve tavsiye etmek istiyorum. Şu ana kadar doktorumun bilgilendirmelerinden ve ilgisinden memnunum ama sonuc daha önemli tabi.
Neyse, dün lokal anestezi ile klasik yöntem kepçe kulak ameliyatı oldum. Doktor önce kulağımda belirlediği noktalara iğne ile anestezi uyguladı. Anestezi uygulanırken kulağımın şiştiğini hissettim,bu yöntemle kan kaybının olmasını engellediklerini söyledi. Uyuşması için belirli bir süre bekledikten sonra ameliyatı gerçekleştirdiler. Aynı işlemi diğer kulağıma da uyguladıktan sonra kulaklarımı sardılar. Ameliyatım 2 saat sürdü. Ameliyat sırasında herhangi bir acı hissettmedim,doktorumla sohbet ede ede ameliyat oldum. Hissettiğim tek acı kulaklarıma iğne yapılırken ilacın verdiği ağrı idi. Anestezi uygulamasından 6 saat sonra doğal olarak sızılarım başladı. Doktor ağrı kesici (parol) ve antibiyotik yazmıştı reçeteye, ağrılarım başlamadan ağrı kesici içmeye başlayabileceğimi söyledi. Yazdığı ağrı kesicinin hafif olduğunu eğer ağrılarım daha çok artarsa daha güçlü ağrı kesici (arveles) kullanabileceğimi söyledi. Ki ben o kadar iyidim ki ameliyattan sonra,tabi o an hiçbir şey hissetmiyordum, parolun yeterli olabileceğini düşündüm. Uyuşturucunun etkisi geçmeye başladıkça sızılarım arttı ve dayanılmaz bir hal aldı. Oturamıyorum,kalkamıyorum,yürürken kulağımın hassasiyetini hissediyorum yürüyemiyorum,yatmaya zaten yatamıyorum- kulaklarım zonkluyodu. Sonra böyle olmaz dedi annem iğne vurduralım diye cıktık,yakınımızdaki tıp merkezi kapanmıştı (saat gece 02.00). Nöbetçi eczaneden Arveles isimli ağrı kesiciyi aldık eve gelir gelmez içtim bir tane. Bu arada suyu bardakla içemez hale geldim pipetle anca içebiliyordum,çünkü ağzımı açtıkça kulaklarımın acısı dahada artıyordu. Tabi ben pişman oldum ameliyat oldum diye, benim canım biraz tatlıdırda :)
Bunca acıya değdi mi diye sızlandım durdum. İlaç yarım saat içerisinde etkisini göstermeye başladı, sırtımda bir dünya yastık sırtüstü uyuyakalmışım. Ara ara uyandım ağrım vardı ama dayanılmaz değildi.
Bu sabahta kafama göre 5 saatte bir ağrı kesici almaya başladım ki dünkü gibi olmayayım. Şu an hala ağrılarım var ama bu gayet normal,bir ameliyat geçirdim,kestiler diktiler falan sonra bi de sıkı bir şekilde sardılar. Kulaklarıma bir baskı uygulandığı için acıyı bu kadar fazla hissediyorum. Ama dayanılmayacak gibi değil şu an, öyle olmasaydı buraya girip yaşadıklarımı ve şu anda neler hissettiğimi yazamazdım,çünkü o ağrıdan dolayı insanın gözü bir şey görmüyormuş,bunu öğrenmiş bulundum :)
Yazdıklarım ameliyat olmamış ve olmayı düşüneneler için belki biraz korkutucu gelebilir ama niyetim deneyimimi paylaşmaktı,kesinlikle korktmak değil. Çünkü ameliyat olmayı düşünmeye başladıktan sonra olanlar neler yaşamış diye merak ediyor insan.
Herkesin his seviyesi farklıdır. Kimileri acıya daha duyarlıdır kimileri değildir, kimileri vardır koluna dokunsan hemen morarır yani acıya vucudumuzun tepki verme seviyeyeleri farklıdır. Bi de tabi düşük dozlu ağrı kesici ile geçiştirebileceğimi düşünmesem belki ağrı seviyem şu anki gibi olurdu dün gece.
2 gün daha sargı ile dolaşıcam sonra açtıklarında 1 hafta gece gündüz verecekleri bandajı takmam gerekiyormuş. Sargım açıldıktan sonra da nasıl olmuş,neler hissediyorum vb.. yazacağım.Bu arada acıyı yoğun hissettiğim her an kendime ' güzel bir kadın olmak istiyorsan acıya katlanıcaksın' diyip sakinleştirmeye çalşıyorum.
Merak ettiğiniz bir şey olursa cevaplayabilirim :)
Benim de ameliyat olalı 8 gün oldu dayanılmayacak kadar kötü ağrılarım yoktu sağ kulağımla 1 bucuk saat sol kulağımla ise yarım saat uğraştı 2 saatte bitti ameliyatım. Doktorumla konuşa konuşa rahat bir ameliyat geçirdim fakat müzik çalar bozulmuştu o yuzden kulağımda ne yaparlarsa sesini duydum biraz kötüydü açıkcası. İğneler vurulurken canınız acıyor ama sonrasında hiçbir acı duymuyorsunuz. 2 günde ayaklandım ben. Ameliyat bittikten sonra kalçadan ağrıkesici yaptı doktorum rahat edeyim diye sonrasında da 2 saatte bir ağrıkesici aldım. İlk olarak arveles bir dahaki 2 saatte de parol. Bandajım 2 güne açıldı bandaj açılınca bi zonklama hissettim . Sol kulağımda daha az problem yaşadığım için morluklar kısa sürede indi. Sağ kulağım ise 5-6 günde indi. Şuan morluk yok hiçbir kulağımda sadece ödem ve şişkinlik var ve doktorum bunun 1 aya geçeceğini kulağımın ise 3 aya düzeleceğini söyledi. 1 ay bandana kullanıcam sonrasında geceleri 10 gün takıcam. Güldükçe biraz dikişlerim sızlıyor o kadar. Doktor istersem kulağımın arkasındaki dikişleri 1 ay sonra aldırabileceğimi söyledi ama onlar kendileri erir dedi. Şuan iyi kulaklarımın durumu üstüne yatabiliyorum yavaş yavaş. Korkulacak bi durum yok. Sadece o iğnelerin acısını çekiyorsunuz. Ve doktorum ameliyat esnasında hemşireye görüp görebileceğin en sert kıkırdaklar bunlar dedi. Tekrar söylüyorum korkmayın:)