Kepçe Kulak Ameliyatı oldum ...

arkadaŞlar bende bi ay önce genel anestezi ile oldum bi kulağım gayet güzel şekilli görünüyor diğeri kıvrımlı kıvrımlı çok kötü bi görünüm var artı bide açılmaya başladı .. agrisi çok kalmadı üstüne hafif hafif yatabiliyorum ama geceleri hala bandaj takıyorum aşırı pisman değilim çünkü ilk haline göre mükemmel ama yine de büyük hayal kırıklığına ugradim inşallah daha fazla acilmaz ..

Ben daha ikisinden de tam memnun olan üye görmedim forumda geçmiş olsun ama yalnız değilsiniz üzülmemeye çalışın ben üzüntüden psikologa gitmeyi düşünüyordum
Bende büyük hayal kırıklığına uğradım sizi çok çok iyi anlıyorum

arkadaşlar hayal kırıklığı çok fazla ama yada Allah beterinden koruusn deyip eskisine göre iyi durumda olduğu için bu şekilde yaşamayı öğrenicez, tekrar ameliyat olmak da zorlu bir süreç çünkü. (
doktorla uğraş, ağrılarla uğraş,

Gecmis olsun cok cok, bende ameliyat olali 4 gun oluyor yazmistimda zaten suan.kulaklarm cok.yapisik bitanesi cok guzel duruyor dgeride guzel ama inaniyorum bir.kac hftya ins daha gzel olsn.ve hc.eski halini almasin kikirdaklarmda sanki boyle gzl gelisecekmiss gibi duruyor. Hergun dua ediyorum bandaj falan hcbsey.kullanmiyorum doktor kullanmanı istemiyorum dedi gece yatarken istersen kullan dedi de cok isteksiz :) suan bile bi.ozguven geldi kulaklarm gorunecek diye saklamiorum ama sonucu insallah omur boyu hepimizi herkezi mtlu eder,ve iyiki de olmusum diyorum zaman geciyor gecen zamanlar da cok.sey götürdü bzden birakin bunuda götürsün artik sabretmek gerekiyor..
Ben.ustelik.motor kullaniyorum suan ona bile ara verdim korkmayin ve basarin, neyseki hc agrim sizim yok kulaklarm hala uyusuk duzelmesni dortgozle bekliorum :) hepinize bol sanslar

Gerçekten artık açılırsa da tekrar yaptırcam bi kaç yıl sonra ömür boyu tekrarlayacak sanırım size de çok geçmiş olsun

bu arada içimizde 2.ameliyatı olan ve memnun kalan varmı acaba,
benim diğer forumlardan okuduğum kadarıyla 3. hatta yapılan hatadan dolayı 4. ameliyatı olan arkadaşlar var,
benim anlamadığım daha 1. ameliyatta kıkırdaklar bu kadar zayıflad ve hassas acaba diğer ameliyatlarda kulaklar nasıl dayanıyor.

arkadaşlar merhaba ben 4 eylül 2014de amt oldum kulaklarım istediğim gibi olmadı açılldılar sağ 1,5 ayda fln solda 3 ay sonra fln açıldı baya.şimdi tekrar amt olucam ama korkuyorm aynı acıları çekp yne istediğm gib olmazsa diye.bu sefer kıkırdağı kesecekmiş geriye yapışması için öyle dedi doktor. kıkırdağı kesilen varmı daha önce nasıl oluyr acaba yardımcı olursanız sevinirim arkadaşlar

Merhaba gecmis olsun.oncelikle acilmasina uzuldum kulaklarinin
Ben cuma gunu.ameliyat.oldum baya yazmistim.formun ustlernde var yazilar..
Suan kulaklarm yapisik sis ve mor ilac.suruyorum.ilaçları iciyorum agri.sizi yok p.tesi ise geldm clisiorum ustelik.ikinci.ameliyati Allah kmseye yasatmasin kulaklarm Bnm geriye yapisik ama kikirdklarm kesikmi valla bilemiyorum önden nrmal gorunuyor ama kulaklarmn arksndan ipler elime glio dikisler yani
Bandaj fln tkmiorum yatarken sdce dun taktim bir.kere ilk iki gunden frkli ve duz bir.kulakla karşılaştım sabah.kalktgmda demekki takmak gerekiyormus cnku.kulagin sekil alma sertleşme dönemi sanirim ki kulagm sabah daha duzgundu ayni.bebeklernn gelismeye doğru olan.kulak zamani gibi :)
Tekrar gecmis olsun ins brdaha yasamazsn byle seyler

size de çok çok geçmiş olsun uyurken sorun olmuyor mu bandajsiz ben hala bandaj kullanıyorum da :)

Sizin bandaj yorumlari okuyunca ilk defa bu gece taktim ve sabah kalktgmda kulagm.guzel sekil almisti :) smdi geceleri takmaya karar verdim bende takicam.bana doktorum takma demisti ama isteksiz gece istersen takablirsn demisti ama takicam artk suanda tam duzelme ve.sekil alip sertlesme dönemi oluyordr herhalde :) ameliyattan snra bide gece hareketsiZ ve en.az 7 saat bandaj takili kaldigini dusunursek gzl bir görünüm alir,diye düşünüyorum.
Ilk iki.gun falan yatakta mumyalanmis gibi yatiodum bu aralar daha iyi uyuyorum yana donmeyi cok.istiorum ama yatamiorm malesef kemiklerm agridi duz yatmaktan yumusak bir yastikla rahat ediliyor anca tabi :)

canım sen ikinci ameliyatınımı oldun cuma günü ?

çok geçmiş olsun. benmde açıldı ve buradan ve diğer forumdan okudğum kadarıyla tam bir karar vermek için 6 ay beklemek gerekiyormuş.
bu arada kulağı açılanlar için, kulağınız tek bir düzlem üzerinde miydi ameliyat sonrasında ve açılırken de kıkırdak hafızalı olduğu için o şekilde mi açıldılar, yani ben tek bir düzlem şeklinde mi açılma oldu
doktor da kabul ettimi açıldığını, doktorlar sana öyle gelmiştir gibi reaksiyon verebiliyor da ondan sormuştum.

bu arada 6 ay geçmeden ameliyat olmayın diyorlar ameliyatı nezaman olacaksınız,
ben forumda bir arkadaşa danıştım buradan 30-40sf. önce idi, 2. ameliyat kararı ve kulağın son şekli için 6 ay bekle dedi. başka forumda da aynı reaksiyonu aldım.hangi şehirde ameliyat oldunuz,

bu 3 yıl onceki kepçe kulaklı halim arkadaşlar hala gülerim :) yüzümün tam göründüğü fotoğraf sol kulağım arkadaşlar onda önceki haline bakarsanız çok şekilsiz anca bu şekilde olabildi. Yüzümün yarısı görünen fotoğrafta sağ kulağım o yelken değil düz kepçeydi oda bu şekilde oldu ama daha 1 ay 20 gün oldu ve benim 2 aydan sonra doğal halini alıyor kulaklarım 1 milim daha esneme olucak. Sonuç tam kepçe olan kulağım 1 milim daha esneyince tamamen normal kulak olucak yelken olan kulağımda bu şekilde kalacak buna da şükür. Ameliyatımi izmir ege üni hast. Yiğit özer tiftikçipğluna oldum sizce nasıl arkadaşlar bukadar uğraştığım değmiş mi :)? Fotoğraf atma cesaretinden bulundum en sonunda

2. Ameliyatının sebebi üstleri açık kalmıştı oyuzden olmuştum ama 4 ay sonraydı erken oldugu için tekrar açıldı ve kesi yapılmadan dikiş eklenmişti üstüne. 3. İse ondan 8 ay sonra oldum ve üst tarafta kesi yapılarak oldu kıkırdak çıkartılmıştı zaten önceden kesi yeteri oldu doktorum çok becerikli herkesin üst tarafından şikayet ettiği kulakları düzeltti zorda olsa bunun için ayrı özel bi teknik uyguladı ilk ameliyatı da doğalını yapmıştı ben üstler kapalı olsun istediğim için tekrar oldum. 2. Ameliyat zaten gereksiz ve erkendi onu saymayabiliriz yani kısavası 2. Ameliyatı saymıyorum 2 operasyonda en azından ben istediğimi elde ettim teşekkürler :)

Merhaba,Dikkatimi çeken su oldu
Kulak bandı takmak geri hatırlıyor,bunu herkes söylüyor,benim 6. Ayda ben geceleri hala takiyorum,kendimi gece rahat hissediyorum cok dikkatsiz yatarım çünkü ve ters hareket yapmamak amaciyla,mesela sabahları Kulaklarim yapışık oluyo baya ve bi süre sonra aciliyo yani bu dediğin şey Bendede var,ama geçici bi geri yapisiklik bu:)) açılma olayı bant takmak yada yapmamakla ilgili degil bu kadar yorumdan bunu çıkardım,bantla uyumak rahatsız ediyo ama korumak icin de takmaya devam edicem en az 4ay daha bir yil cok dikkat edin diyorlar ediyoruz bakalım nolacak

Masallah cok iyi olmuş,zor bir süreç ama sonuç iyi,Kulaklarin baya geride,birşey sormak istiyorum kulaklarını eskisi gibi hafif bukebilme durumun nedir,esnekmi yani artık,anladığım kadarıyla 3 yil gecti sizin galiba,en cok merak ettigim şey ne zaman eski esnekligine kavuşur ve ne zaman cok tedirgin olmadan korkmadan rahatça kulaklara dokunabilitoruz,geçmiş olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…