geçmiş olsun yaa, şu ameliyatı dertsiz olabilen yok sanırım,Ertesi gün açıldı bana gece takın dediler ama ben o gün taktım yine saçlarım kötüydü zaten
Bandaji sadece gece kullan dedi. Bazi doktorlar 3 4 gün takın sürekli olarak diyorlar ama her doktorun tedavisi farkliymis sanırım. .
Yalniz doktorun asistanı pansumandan sonra sağ kulağında kızarıklık fazla normalde öyle olmaması lâzım dedi korktum tabii gece yattım sabah bi kalktım kulağım feci derecede görünüyor yüzümde şişmiş hemen doktoru aradım resimlerini gönderir misin dedi gönderdim endişeye gerek yok dedi bi krem almamı söyledi onu sürdüm inşallah düzelir bir an önce
Ertesi gün açıldı bana gece takın dediler ama ben o gün taktım yine saçlarım kötüydü zaten
Bandaji sadece gece kullan dedi. Bazi doktorlar 3 4 gün takın sürekli olarak diyorlar ama her doktorun tedavisi farkliymis sanırım. .
Yalniz doktorun asistanı pansumandan sonra sağ kulağında kızarıklık fazla normalde öyle olmaması lâzım dedi korktum tabii gece yattım sabah bi kalktım kulağım feci derecede görünüyor yüzümde şişmiş hemen doktoru aradım resimlerini gönderir misin dedi gönderdim endişeye gerek yok dedi bi krem almamı söyledi onu sürdüm inşallah düzelir bir an önce
Canim korkma hiç,benimde yüzüm sismisti,cevremdekiler kilo aldığımı soyluyolardi,ama indi zamanla özellikle tek tarafım baya sismisti,soldu sanırım,çünkü sol daha agriyip aciyodu,suandada daha hassas biraz sert şokundan aciyo,nisanlim geçen gün yanlışlıkla dokundu acayip acıdı,ama 1 yılda düzelir engec,acı olmadan olmuyo,ve kolay bi amt değil benim fikrim,ama mutluyum ıki kulak ayni değil falan ama zaten umrumda değil,eskisi gibi degil,ınşallah her isteyen olur kurtulur:))
Sende ali hocaya mı olmuştun nasıl simetrik değil
Aslında vucudun baştan ayağa hiç bir organı simetrik değildir canım yani normalde kulakları kepçe olmayan kisilere de dikkatli bak birinin diğerinden farklı olduğunu anlarsın kaşlarimizi düşün
Ama ben merak ettim şimdi çok mu belli ki arasındaki fark?
Panik yok,ben beğeniyorum kulaklarimi,cok dikkatli incelediğimde sanki sol bi tık daha acik gibi geliyo,ama benim sol kulak daha küçüktü sağ daha geniş ama bunu kimse anlamıyor,geçen gün arkadaşa söyledim bunu ay canim Kulaklarin ayni fark yokki dedi yani oyle dışardan bakınca kimse anlamaz,bende cok kulak inceliyorum herkesin ıki uzvu birbirinden farklı,ben cok cok memnunum cok sukur,sürekli sıkı at kuyruğu yapıyorum saçlarımı acmiyorum böyle daha cok seviyorum artık kendimi:)) zaten cok yapışık olduğu dönemde tuhaf duruyodu suan cok doğal,ınşallah açılma olmaz artık,bende ali hocaya oldum,3.ay kontrolum vardı ,ali hocada artık tamam %99.999 bu açıklıkta kalacak mükemmel dedi,ama amt öncesi ufakta olsaaçılma olabilir bazen kişinin kıkırdak yapısı zor olabiliyor,her amt risklidir deyip o ihtimalide anlattı,elimden geleni yapcam önce allaha sonra bana güven dedi,oldum bitti,tabi eski haline donermi diye cok düşünüp cok agladigim gunler oldu psikolojik yani:))a
geçmiş olsun yaa, şu ameliyatı dertsiz olabilen yok sanırım,
bende oldum ama mutlu değilim, tek kulağımın açıldığını düşünüyorum
bilmiyorum umarım doktor düzeltir yada ben bu şekilde yaşamaya alışırım kendimde tekrar ameliyat olacak cesaret ve enerjiyi de bulamıyorum açıkçası, çok mutsuz oldum, dert sahibi yaptı beni bu konu. umarım herkesin istediği şekilde sonuçlanır.
Benim Allah korusun öyle bir ihtimalim olursa kulağım artık ne derece musait olur amt bilemiyorum? 2. Olduğu için 3 saat sürdü. Baya ugrastirdi kulak doktoru. Bir de bana ali hoca bugün öğleden sonra banyo yapabilirsin dedi bandaji sadece gece tak dedi ben ara ara takiyorum gün içinde de ama çünkü kulakrim kırmızı ve şiş işe giderken yolda falan tuhaf tuhaf bakmasin millet diye yarın da takacagim...
Ilk ameliyatta sanırım 5 gün sargılı kaldı 2 günde 1 pansumana gittim ve en son alındığında banyo yaptım şimdi yapsam mı yarın mı yapsam sen ne zaman yapmıştın banyo hatırlıyor musun canım benim bugün amt ile birlikte 3. Gün
Ben sargimi aldıktan sonra yaptım,3. Gün dargın alındı,o gün yap dedi ben sabahına dus aldım,cok korktum,nerdeyse 1 ay gece gunduz bant taktım,hava cok sıcaktı hergün dus alıp bir ıki saat havalandiriyodum,Bantsiz duramiyodum cok gergindi ipler kopcak gibi hissediyodum,başımı sağa sola cevirmiyodum boynun tutuldu,disim agriyo kulağa vuruyo ağrısı deyip soranlara cevap verdim:)) ali hoca gündüzleri takma geceleri ıki ay yeter demişti,ben gündüzleri bir ay taktım:)) Biyere vurma korkusu yaşıyorum,ocak 5 te 5 ay biticek,hala geceleri bant takiyorum,psikolojik olarak rahat edemiyorum,geçen gece Bantsiz uyumaya çalıştım gece sürekli uyandım tekrar taktım:) zaten bir zararı yok,ters bi hareketten koruyor,cok hassaslar özellikle kulak memesi olduğu kikirdakli bölge cok hassas elimle bastırınca aciyor,ama diger kısımlarda acı yok gibi nerdeyse,ınşallah düğüne kadar tam iyileşir 10 ay dolmuş olucak,ben hala dikkat ediyorum,sana tavsiyem ufak çocuklara cok yaklaşma,benim bir ay olmuştu kulağımı çekti bebek acilcak diye cok tedirgin oldum dus al bol bol rahat edersin
arkadaşlar,
ben inann mutsuzum şuanda benm açıldı ve eskisi gibi olmasa da yeniden kepçe oldum.
ve takıntılı oldum normal insanların bile kulaklarına bakar oldum.kendime üzüntü kaynağı yarattım boşyere sanki normal hayatta hiç sıkıntımız yokmuş gibi.
şuanda saçımı toplasam yine mutsuz oluyorum.
sanıyorum kulağımız ilk açıldığı gün gibi olacakben ilk açıldığı gün çok mutsuz olmuştum çok ağlamıştım. sonradan düzelir gibi oldu fakat yeniden açıldı.
sanırım 2-3aya kadar da açılma devam edecek.napıcağımı da bilmiyorum.
Ben sargimi aldıktan sonra yaptım,3. Gün dargın alındı,o gün yap dedi ben sabahına dus aldım,cok korktum,nerdeyse 1 ay gece gunduz bant taktım,hava cok sıcaktı hergün dus alıp bir ıki saat havalandiriyodum,Bantsiz duramiyodum cok gergindi ipler kopcak gibi hissediyodum,başımı sağa sola cevirmiyodum boynun tutuldu,disim agriyo kulağa vuruyo ağrısı deyip soranlara cevap verdim:)) ali hoca gündüzleri takma geceleri ıki ay yeter demişti,ben gündüzleri bir ay taktım:)) Biyere vurma korkusu yaşıyorum,ocak 5 te 5 ay biticek,hala geceleri bant takiyorum,psikolojik olarak rahat edemiyorum,geçen gece Bantsiz uyumaya çalıştım gece sürekli uyandım tekrar taktım:) zaten bir zararı yok,ters bi hareketten koruyor,cok hassaslar özellikle kulak memesi olduğu kikirdakli bölge cok hassas elimle bastırınca aciyor,ama diger kısımlarda acı yok gibi nerdeyse,ınşallah düğüne kadar tam iyileşir 10 ay dolmuş olucak,ben hala dikkat ediyorum,sana tavsiyem ufak çocuklara cok yaklaşma,benim bir ay olmuştu kulağımı çekti bebek acilcak diye cok tedirgin oldum dus al bol bol rahat edersin
Canım doktor geceleri tak dedi ama bende kötü görüntüsünden dolayı gündüz ara ara çıkarıp takıyorum. Takıp çıkarmak zarar verir mi falan? Kızarlıklık eskisi gibi değil, 4. günüm kulağımda bir açılma yok inşallahta olmaz. Yalnız bandı taktıktan kısa bir süre sonra hafif ağrılar oluyor kulağımda, sende de oluyor muydu? Kulak için iyi mi takmak, kötü mü bir türlü emin olamadım? Saç bandından dolayı ağrının sakıncası var mıdır acaba?
Saç bandından dolayı baskıdan dolayı acayip ağrı oluyodu,böyle masaj yapsam rahatliycak gibiydi bandı çıkarınca ağrı kesiliyordu,ben bi zararını görmedim,sadece 1 ay içinde açılıp final halini alican dediği Kulaklarim 3 ayda açılma yapti ali hoca sende geç isliyo süreç dedi,dikislerde hep var normalde erir düşer demişti,ama önemli olan sonuç,erken geç mühim degilCanım doktor geceleri tak dedi ama bende kötü görüntüsünden dolayı gündüz ara ara çıkarıp takıyorum. Takıp çıkarmak zarar verir mi falan? Kızarlıklık eskisi gibi değil, 4. günüm kulağımda bir açılma yok inşallahta olmaz. Yalnız bandı taktıktan kısa bir süre sonra hafif ağrılar oluyor kulağımda, sende de oluyor muydu? Kulak için iyi mi takmak, kötü mü bir türlü emin olamadım? Saç bandından dolayı ağrının sakıncası var mıdır acaba?
Saç bandından dolayı baskıdan dolayı acayip ağrı oluyodu,böyle masaj yapsam rahatliycak gibiydi bandı çıkarınca ağrı kesiliyordu,ben bi zararını görmedim,sadece 1 ay içinde açılıp final halini alican dediği Kulaklarim 3 ayda açılma yapti ali hoca sende geç isliyo süreç dedi,dikislerde hep var normalde erir düşer demişti,ama önemli olan sonuç,erken geç mühim degil
Canim pardon gündüzleri ıki hafta tak yeterli demişti,2 ay yazdım yanlışlıkla,ama ben biri dokunur korkusuyla 1ay taktım gündüzleri hep evdeydim,birde bandı yapmayınca cok rahattı bant takınca ağrı yapiyodu,oyle böyle değil,sürekli havalandiriyodum,sismisti okadar rahatliyoduki resmen o gunleri yaşadım anlatırken:)) bazen cok takmak da iyidegil,bi yerde okudum kikirdaklar sürekli bant takmaktan tahriş olabiliyomus,ali hoca zararı yok ama yarar sağlamaz,amt iyi gecmediyse bant duzeltmez bukadar takma kafana demisti,banyo yapınca iyice kurula acik birak,bende bide süreç geç işlemişti dikisler geç düzeldi,hala var,solun arka daha belli sağ cok iyi,gerci nisanim için Kuafore gittim anlattim estetik olduğumu hiç belli değil dedi eğildi baktı kulak arkama aa evet ilk kez böyle bisey duydum dedi:))
Benim kulağım çok kötüydü sağ kulağım zedelenmis, kan toplamış gibi doktorun sadece geceleri tak demesi belki de tahriş sebebinden dolayiydi senin ne kadar sürmüştü amt ben 12 30 da girdim anestezi uygulandı bi 5 dk çıktım çay içtim 12 50 de tekrar girdim 3.30 da çıktım revizyon diye bu kadar uzun sürdü belki de zaten endisem o, umarim yapısal bir sıkıntı yaratıpta açılmaz 3. Bir amt yi kulaklarim kaldirmaz herhalde
BsBanada amt öncesinde böyle olcak final hali bu diye gösterdi ayna verip suan oyle,hatta daha bitişik olsa hiç gormesem dediğimde o zaman doğal durmaz dedi,dediği gibi kulaklarim,umarım açılma olmaz,benimde amt 1 buçuk bir saat 40 dk gibi bisey surdu,senin tahbirat fazla olduğundan oyle uzun sürmüştür,eski ipleri alacak işlem daha detaylı olacak kolay değil,sen doktorun dediği gibi tak bandını bence,bende morarti azdı sadece balon gibi sismisti,birazcık kızarıklık vardı kan falan yoktu,temiz çalışmıştı:)) foto atarım tabiki en kisa zamanda
Benim çenem bile ağrıyor ağzımı hareket ettirdikçe, kulaklarımın yanaklarımla birleştiği kısım ayrı sanki yüzümü gerdirmişim :)
Sonuç iyi olsun da, acılar unutulur..
Bu durumu hiç sorma,ben 2 aya yakın o yeme sıkıntısını çektim,sıvı tukettim bardakla corcorba ictim,hiç duzelmiycek sandım:)) o kadar gergindiki,ağzımı açıp kaşık sokamiyodum,cok aciyodu ama zamanla bitti,özellikle sol tarafım baya geç iyileşti acı ağrı daha fazlaydı,yani basit bi amt diyenleri okuyunca ben niye ağzımı acamiyorum bende biseymi var diye korkmustum:)) hala Kulaklarim hassas arkasına dokununca acı oluyo