Kepçe Kulak Ameliyatı oldum ...

Üzüldüm canım senin adına inşallah bir sonraki ameliyatın iyi geçer.

Canım ne varsa şu sol kulakta var gerçekten. Herkesin okuyorum hep sol problemli. Bugün hastanede kulaklarını beğendiğim çocuğu gördüm. Sol kulağının üstü aynı benim gibi halbuki o gün farketmemiştim bile hayatımda gördüğüm en düzgün en güzel otoplasti yapılmış hasta gelmişti bana. Bugün revizyon olucam ordan diyince şaşırdım benimde bir açıklık var ama ben vazgeçtim gibi çünkü yine aynı yerden açıp aynı işlemleri uygulayacaklar bir daha o süreci yaşamak istemiyorum çok zor. Onun ki o kadar farkedilmeyecek düzeydeki benimkinin yanında ama o olmayı düşünüyormuş, cep telefonunu aldım inş. ayıp olmamıştır. Revizyon olursa sürecini merak ediyorum düzelecek mi falan diye.

ya kızlar siz şimdi böyle söyleyince cok endişelndim ben
saçları toplayınca arkadan dikiş izleri belli olcakmı? ve bi kulak böyle kötümü durcak asimetrik yoksa kepçe halinden yine iyi midir?
birde erkek arkımın haberi olmasa sizce yinede cakar mı?
kulaklarımın pek farkında değil de kendisi: )

canım ben biraz fazla karamsar yazdım sanırım durumum o kadar vahim değil sol kulağımın arkasında iz yok sağda iz var ama hiç kimse görmedi şu ana kadar göze batsa söylerlerdi sanırım ayrıca ailemden başka kimse bilmiyo ameliyat olduğumu

hatta geçenlerde istanbula gitmiştik açık sözlü biraz çılgın bi tanıdığım var bana sen küçükken hafif kepçe kulaklıydın şimdi çok sevimli olmussun dedi ve ameliyat olduğumu bilmiyo benim derdim izlerle değil zaten. Sol kulağımın yapışıklığını dert ediyorum.Kulak memesi ve orta kısım normal ama üst kısımla kafa arasında minnacık bi boşluk var buda normal kulak anatomisine uymayan bişi beni rahatsız eden bu...

ameliyat olanlarda benden başka kimseden böyle bişi duymadım hatta genelde üst kısımlar herkeste açık oluyo ve doğal olanıda bu kulaklarının üst kısmı açık olanlar dert etmesin aksine sevinsin bence doğal görünüyordur eminim...

o çocuk sana haber verirse sende bana haber verirmisin canım ya sol kulağımın üst tarafını açtırtıcam ben inşallah mümkümdür...

kızlar ssk karşılıo mu bu ameliyatı?belki geçmişte yazılmıştır ama baya sayfa var kusura bakmayın istanbulda hangi hastanede mesela.bilgisi olan varsa cevap verirse çok sevinirim vallahi

o çocuk sana haber verirse sende bana haber verirmisin canım ya sol kulağımın üst tarafını açtırtıcam ben inşallah mümkümdür...

Canım haberleşicem sana mutlaka yazarım buradan. Ben ilk gördüğümde 2. kez olucam demiştim ama bantı taktıkça şişlikler de inmeye başlayınca daha azaldı o açıklık ameliyat sonrası sargılarım açıldığında sol kulağım bildiğin yelken kulak görüntüsü olmuştu. Orta kısmı çok yapıştırmış üst bir tık açık duruyordu ben elimle milimetrik oynatınca asıl durması gereken bu diyordum ama şuan bantın etkisi mi, şişliklerin inmesinden mi bilmem bayağı bir farketti yine var tabi ama 2. kez olmayı göze alamıyorum o acıyı falan. Zaten doktorda kulaktan geçen sinirlerin gözden de geçtiğini söyledi. Benim sol gözüm çok etkilendi ameliyat sırasında tik tik sinir atıyordu ve uzunca bir süre gözümü açamadım. Artık allahın gücüne gidecek korkusuyla vazgeçtim. Kolay gözüken zor bir ameliyat bence. Hadi başta yapılan iğneler bir kaç saniyelik dayanılıyordu ben kulağımı kesmesinden, iğneyi batırıp dikmesinden, ipi çekmesinden hepsinden çok etkilendim. İlk gecem gerçekten zor geçti ağrılıydı, çok pişmanlıklarla doluydu. Hala kulaklarımda bir hissizlik var ve sanki yük bindirilmiş gibi. Bandı biraz çıkarayım yer çekimine meydan okurcasına bir çekiştirme var onun farkındayım. Doktorum 1 saatte 10 dakika havalandır dedi ama ben tutabildiğim kadar tutuyorum ve bence bandın sadece kıvrılmaya karşı koruyucu etkisi yok (tabi ki bahsettiğim arkadan çıtçıtlı bu ameliyat için üretilmiş özel bantlar) bence şeklinin güzelleşmesinde de çok büyük bir fayda sağlıyor. Kıkırdak şuan kaynama aşamasında olduğu için bant şekline etki ediyor gibime geliyor.

Son düzenleme:
kızlar ssk karşılıo mu bu ameliyatı?belki geçmişte yazılmıştır ama baya sayfa var kusura bakmayın istanbulda hangi hastanede mesela.bilgisi olan varsa cevap verirse çok sevinirim vallahi

Canım karşılayanlar bile karşılamamaya başlamış artık. Benim öyle oldu ama İstanbul'da yapan yerler vardı hala onlar yapıyor mu bilmiyorum. Tüm sayfaları okumanı tavsiye ederim.

mercanay tatlım foton varsa koysana belkı sen bildiğin için öyle geliyordur iki kulağınıda çek koy bakalım bizde söyleyelim fikrimizi

tripili tatlım ben cok korktum senın yazdıklarını okuyunca ameliyattan
yani yıllardır bu anı beklıodum ama heran vazgeçebilirim
nasıl göze bağlıymış sinirler allah korusun kötü bişi olma ihtimali yok demikorktum
kaç gün ağrısı sürüyo bu ameliyat sonrası ve pansuman kaç gün sonra?

Canım korkma ama daha iğneler yapılırken bile bayılan oluyormuş ya da o sesleri duyunca. Sesler gerçekten çok rahatsız edici ve sinir bozucu ki ben göğüs estetiği de oldum o tabi özeldi ve genel anestezi altında olduğundan bir şey anlamadım gözlerimi açtığımda herşey olup bitmişti ve iyileşme süreci buna göre daha kolaydı. Zorluğu dikişler alınana kadardı, o da bir hafta. Bu lokal olduğundan kötü. Ben bu ameliyatı kulaklarından çok fazla rahatsızlık duymayanlara önermiyorum. Ben çok korkusuz bir insanım çok cesurumdur. Küçüklüğümden belliydi dişçi koltuğunda bile gıkım çıkmazdı tek başıma girer ne olacaksa olurdum çıkardım. Hiç unutmuyorum daha ilkokuldayım, ilkokulda olan insanın 20'lik dişleri olur mu olmaz daha patlamamıştır deri altındadır ben tek başıma gittim damağım yarıldı 20'liklerim çıkarıldı her yer kan ama ben çok soğukkanlıyım. Kanda tutmaz beni. Yani eğer ki bende böyleyim diyorsan ol ama ben hassasım, narinim diyorsan bir kez daha düşün. Ameliyatın gecesi ne yaparsan yap çok ağrın olacaktır doktorda uyarmıştı beni 5 tane ağrı kesici içtim ben o gece banamısın demedi ve uyumayı unut o gece muhtemelen kulaklarında uğultu ve makas sesleri olacak ama ertesi gün ağrın sızın büyük oranda %70 diyebilirim azalmış olacak yani çekeceğin kısa süreli bir ağrı. Şuan ben sırtüstü yattığımdan sırtım ağrıyor, olabildiğince geç yatıyorum iyice yoruyorum kendimi uykusuzluktan ölüyorum öyle giriyorum yatağa yoksa uyumak ne mümkün bu da gece 02:00'yi buluyor hem daha kısa süre sırtüstü yatmış oluyorum bunlar kendimce bulduğum çözümler. Pansumana gelince geçtiğimiz cuma ameliyat oldum 2 kasımda, 4 kasımda pazar günü pansumana gittim sargımı açtı krem sürdü tekrar sarmak istedi sardırtmadım sargı çok rahatsız bir şey o zaman medikalcilerden kulak bandı alın dedi onu aldık geldik onu taktı o da arkadan çıtçıtlı çok sıkarsa gevşetirsin ne çok sıkacak ne gevşek kalacak 1 saatte bir 10 dakka havalandır yara olmasın dedi. Pazardan sonra bir de bugün gittim göstermeye iyi dedi bir daha iki hafta sonra gel dedi, istersen duş alabilirsin ama ılık suyla olacak dedi. Umarım yardımcı olabilmişimdir amacım asla korkutmak değil, sadece bil ben okumadım yorumları bilmeden girdim. Mesela arkadan ufacık 1-2 cm'lik bir kesi açılıyor ordan giriliyor sandım ama kulak boydan boya kesiliyormuş. Bunu da ameliyattan 2 gün sonra yani pazar günü pansumana gittiğimizde öğrendim annem vardı yanımda o görmüş, şaşırmış. Sormak istediğin bir şey olursa seve seve yardımcı olurum. Değer mi diye sorarsan da değiyor canım. Doktorunu iyi seç sadece.

Son düzenleme:

saol canım cok yardımcı oluyosun hakkaten bende atatürkte ameliyat olucam işte ıyuzden seçme şansım yok diye biliyorum sen pek memnun kalmadın sanırım? ama şunu düşünmeden edemiyorum asistanlar yapıo ameliyatı acaba o yuzden mı hepiniz sol kulaktan mı sıkıntı çektiniz deneyim açısından off bilemiyorum ki
yarın randewum var benım:18:
nası istediğimi nası anlatcam bılmıyorum ayrıca benım kulağımı kıvırmalarıda lazım sanki:18:

gerçekten çok teşekkür ederim cevabınız için karar verdiğimde size burdan ulaşabilirim değil mi:)

Arkadaşlar aranıza yeni katıldım... Yaklaşık 2 senedir kulaklarıma estetik yaptırmayı düşünüyorum. aralık 2011 de hastaneye gittim ön muayene için doktor ocak 2012 için bi tarih vermişti. ama ben bi düşüneyim diyip çıktım hastaneden ve çıkış o çıkış... hala ameliyat olsam mı olmasammı karar veremedim açıkcası korkuyorum doktor çok basit anlattı ama bende öyle hastane ortamlarını pek sevmediğimden lokal anestezi yapmasanızda beni bayıltsanız olurmu dedim doktor olmayacağını söyledi bende valla ben kendimden geçerim yoksa diyince ozaman sen bana hiç bulaşma dedi. inanın o an doktora olan bütün güvenim gitti. gerçekten bu ameliyatı olmayı çok istiyorum ama bana gerçekten açık ve net bilgilendirecek bi aradaş lazım doktor benim iple bu estetiği olacağımı söylemişti ben iple ameliyat olan arkadaşlardan bilgi almak istiyorum. bana birebir yardımcı olabilicek fotoğraflarını gönderebilecek birileri varmı ? inanın sürekli aynaya bakıp ellerimle arkaya yapıştırım nasıl olacağına bakıyorum. çok bunaldım kendime güvenim yok ayrıca nişanlıyım ve biraz çekiniyorum saçımı onun yanında toplamaktan o sorun olmadığını sevdiğini söyledi ve bunada eminim ama herkesten önce kendim için istiyorum...LÜTFEN YARDIMCI OLUN...

kızlar albüme ekledim kulaklarımın önden görünüşünü sol kulağımın ameliyatı sırasında bişi oldu bence sağı düzgün yapan doktor solu niye böyle yapsınki solda doktorun yanında biri vardı ona da yaptırtıyodu ondan olabilir belki diye düşündüm doktor sağı tek başına yapmıştı solda yanındakine bişeyler yaptırmıştı öğrensin diye (( kızlar fotoları arkadaşlarım görebiliyo sadece...bakın ve nolur bişeyler söyleyin bana solun üst kısmını açtırırsam sorun bitermi sizce ??

Karamelize gittiğinde görürsün canım "hastalarımızın doktor seçme hakkı vardır" yazıyor zaten. Doktorunu seçebilirsin. Bana kim yapacak ameliyatını diye çok soran oldu orda çünkü ben yaşadığım talihsizliklerden dolayı çok gittim geldim aile gibi olduk orda. Ali bey diyince, ooo Ali bey mi bu işin en iyisidir dediler. Banada arkadaşım vermişti zaten adını ben Ali bey diye gittim. Zaten hocaları var Özlem hanım, uzun boylu, uzun saçlı bir bayan benim kulağımı asistan doktor Buse hanım Özlem hanıma gösterdi. Özlem hanım Ali sen gir bu ameliyata dedi ve yanına çağırdı ikisi kulağıma yapılması gerekenleri aynı anda söyledi. Yani Ali bey bu işin ehli bir doktor. Ben memnun kaldım açıkçası kalmadım değil, tavsiye ederim. Kulaklarını çok beğendiğim bir çocuk vardı ameliyattan çıktığım gün, dün pansumandan çıktığımda yine gördüm onu, onunkisini Soysal bey yapmış mesela solu benimkisi gibiydi revizyon olmak istiyordu. Solda daha zorlanıyor olabilirler, ters mi geliyor acaba bilemedim belki asistan olduklarındandır ama doktor seçebilirsin canım. Ayrıca ne yapılması gerektiğini onlar biliyorlar bu arada. Sen sadece yapışık mı istiyorsun, doğal mı buna karar ver ve bunu belirt. En azından isteğini göz önünde bulundururlar ve sonra sen pişman olmazsın ben istemiştim bunu dersin. Bana ameliyat sırasında sordu mesela nasıl istediğimi Ali bey.

Canım ben iple olmaman taraftarıyım zaten ip çok ince kulak ve kıkırdağı olanlara uygulanıyor sanırım. İpin kopma ihtimali varmış. Kulağına göre doktor belirliyor ip mi yoksa açık ameliyat mı olacağını. İpinde ağrısı sızısı çok olduğunu duydum. Bence o riske girme çünkü açılma riski normal ameliyata göre kat ve kat fazla. Lokal içinde kendine güvenmiyorsan, canın çok tatlıysa tavsiye etmiyorum çünkü daha iğneler sırasında bayılanlar oluyormuş. Kesme kısmını anlatmayım bile. Bu ameliyatı genel anestezi altında yapan doktorlarda var. Şahsen ben bir daha yaptırcak olsam genel anestezi isterdim. Eğer böyle bir imkanın varsa lokali seçme derim. Özel doktorda yaptırırsan böyle bir imkanın olabilir. Ben keşke kendi doktoruma yaptırsaymışım diyorum profesördü. Lokalde çok etkilendim, artı asistan doktor yaptı.

Canım seni ekledim ona göre yorum yapacağım. Durumlarımız tam tersi anladığım kadarıyla. Benim üstü açık duruyor senin çok yapışık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…