• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İntaniye - Bulaşıcı Hastalıklar Kendisi veya eşi Herpes ya da HPV olan var mı..?

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU1
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
asiyla ilgili bilgileri ben nette okumustum ama doktorum hic birsey bahsetmedi neden acaba benimde aklima gelip sormadim bir dahaki gittigimde mutlaka soriyim cok tesekkur ederim

Sevgili Bahar doktorundan öğrendiklerini lütfen bize aktarmayı ihmal etme.
Bu arada sanırım Amerika'da yaşıyorsunuz. Eğer öyleyse, bildiğim kadarıyla orada bu aşı zorunlu aşılar listesinde olmalı.
Amerika'daki uygulamayı da bizimle paylaşır mısınız?

Sevgili Bahar doktorundan öğrendiklerini lütfen bize aktarmayı ihmal etme.
Bu arada sanırım Amerika'da yaşıyorsunuz. Eğer öyleyse, bildiğim kadarıyla orada bu aşı zorunlu aşılar listesinde olmalı.
Amerika'daki uygulamayı da bizimle paylaşır mısınız?

canim kusura bakma cok olmus sen yazali gormemistim evet ben amerikada yasiyorum bu carsamba aksami doktorda randevum var asiyi mutlaka konusucam doktorumu sevemedim bir turlu su islerim bitsin degistiricem hemen kendisini simdi tedavimi yarida birakip farkli bi doktora gitmek istemiyorum adamin agzindan cimbizla laf alabiliyorsun bakalim asi icin ne diyecek yazarim mutlaka buraya

Bugün bir şey öğrendim çok üzüldüm. Bir kız arkadaşım var, bir yıl önce evlendi. Sanırım bizim kızda HPV varmış ve bizim damada da bulaştırmış. Doktor bulgulara bakınca bir yıldan daha eski bir zamana dayanabileceğini söylemiş. Tek tesellimiz basit bir HPV türü olması. Kansere neden olan değilmiş.
Ben durumu bilmiyordum, yeni öğrendim. Akşam ziyaretlerine gideceğim ve her ikisine de aşı yaptırmalarını önereceğim.

Sanırım bahar hanım artık foruma pek giremiyor. Umarım sağlığı yerindedir ve en kısa zamanda tekrar aramıza döner.

genital herpes uçuk var bende arkadaşlar. bekarım ama evliliğimi ne derece etkiliycek mutsuz mu olucam ben :( ağlamak istiyorum ya

genital herpes uçuk var bende arkadaşlar. bekarım ama evliliğimi ne derece etkiliycek mutsuz mu olucam ben :( ağlamak istiyorum ya

Canım öncelikle geçmiş olsun.
Bence ilk yapman gereken şey bir hekime başvurarak tedaviye başlaman. HEmen ardından da bir daha bu tarz bir sorunla karşılaşmamak için rahim ağzı kanseri aşısı yaptırmalısın.

Canım öncelikle geçmiş olsun.
Bence ilk yapman gereken şey bir hekime başvurarak tedaviye başlaman. HEmen ardından da bir daha bu tarz bir sorunla karşılaşmamak için rahim ağzı kanseri aşısı yaptırmalısın.

Sn masumgul, Sevgili dostum 06ankara'nın mesajındaki işaretlediğim kısmı biraz açıklamak istiyorum.
Teorik olarak her hangi bir tür HPV virüsü size bulaştıysa, diğer türlerinde bulaşma ihtimali var demektir.
Sizde diyelim ki uçuk yapan veya siğil yapan HPV olsun. Yani size o tür bulaşmış olsun.
Bir dahaki sefere, rahim ağzı kanseri yapan da size bulaşabilir.
O nedenle aşı olmalısınız ki bu kanserden korunabilesiniz.

ilginiz için teşekkürler arkadaşlar ama ben evlenene kadar ilişkiye girmem zaten kimseylşe birkez yaşadım bunu ve hastalık kaptım. buna üzülüyorum zaten. tek eşlilik olcak hayatımda. ben sadece evliliği ne derece etkiler eşimle mutlu olurmuyum bunu merak ediyorum. hastalık aktifken ilişkiden kaçınılır hastalık geçince normal devam eder mi nedir bunu öğrenmek istiyorum

Sn masumgül,
Lütfen HPV virüsünün sadece cinsel ilişkiyle bulaşacağı yönündeki genel YANLIŞ kanıya siz de kapılmayın.
Bence sorularınızı bir doktora danışmalısınız. O da büyük ihtimalle aşılanmanın öneminden bahsedecektir.

Sn masumgül,
Lütfen HPV virüsünün sadece cinsel ilişkiyle bulaşacağı yönündeki genel YANLIŞ kanıya siz de kapılmayın.
Bence sorularınızı bir doktora danışmalısınız. O da büyük ihtimalle aşılanmanın öneminden bahsedecektir.

canım arkadaşım sen olayı halen anlamamış gibisin. HPV değil HSV virüsünden bahsediyorum. HPV genital siğil virüsüdür. HSV genital uçuk virüsüdür. daha nekadar net yazacağımı şaşırdım sanki siğil varmış gibi bende tavsiyeleriniz o yönde oluyo. lütfen hpv diyip durmayın artık benim hastalığım herpes yani uçuk :oklava:

arkadaslar merhaba bu foruma sırf bu konuyu okumak icin üye oldum.2 senelik iliskimde bu virüs vardı.HSV2 hep korunduk ucuklu donemlerde iliskiye girmedik ve bana yinede bulastı. Daha sonra yurtdısında bu konuyla ilgili arastırma yapmıs doktorlarla maillestim.Sagolsunlar hepsi cok yardımcı oldu.Bana onerdkleri l-lysine diye bir aminoasitti ilk olarak ucuk cıkmaya yakın hıssettgınızde gunde 3 tane 3000mg cıkmadıgı gunlerde vucudu korumak ıcın 1 tane alabılırsın dediler.İlk ucugum cıktıktan sonra 3 ay her regli donemimde ucuk cıktı. ama son 2 aydır hıc cıkmıyor olcak gibi hisedince hemen 3 doz l-lysine alıyorum.Ayrıca baska bir doktor ise kolodoil gumus suyu onerdi.Bu gumus suyu virüsü oldururmus ama yasakmıs cunku ilac firmalarının onune gecer diye hukumetler korkuyormus. Eger saf suda 20ppm den fazla bulursan al dedi gunde 1 cay kasıgını ic ucuk cıktıgındada ucuklu bolgeye 2-3 kere sur pamukla dedi.Ayrıca dozajı gecme mavı gri olabilirsin dedi :) interneten arastırmanızı onerırım. Kolloidal Gumus Suyu olarak.Ben aldım fakat daha baslamadım cunku 2 aydır atak olarak ucugum cıkmadı. tek sorun psikolojik zorlugu bende baslarda cok kotuydum erkeklere yanasamıyordum bile. ama okadar cok arastırdımki dunyada bircok unlude bile varmıs. Hatta ımkansız diyebileceğiniz kisilerde ornek Katie holmes (tom cruiseun eski karısı :)) mesela ki cocugu var.Oyuzden cocukta sorun olur falan hic dusunmeyin pozitif dusunun partnere durust olun :) ayrıca belirtmek isterim yeni bir iliskiye basladım daha cinsel anlamda birlikte olmadık ama o asamaya geldiğimde kendisine anlatacagım eger sorun olmazsa hosgeldi hayatıma fakat istemezse yapacak birsey yok hayat devam ediyor :))) bana sorularınız olursa yardımcı olurum cunku cook detaylı arastırdım bu konuyu butun yurtdısı makaleleri uzmanlasmıs kısılerın yazılarını okudum. Benim gibi psikolojisi bozulan arkadas baslarda kotudur ama alıstıkca gecer. Saglıklı beslenin spor yapın C vit alın l-lysine almayı unutmayııın .

Hpv virüsü cinsel iliskiyle gecebilir.. Hatta Hpv tasiyici annelerde dogum sirasinda bebege gecmemesi icin, sezeryan bir indikasyondur.....Hpv virüsü genital bölgede papillom denilen ilk basta iyi huylu daha sonra köklendikce kötü huylu deri lezyonuna cevirebilir... Eger bayan olarak tasiyorsaniz her alti ayda bir PAP testini yaptirin düzenli olarak jinokologa görünün... Cervics kanseride bu virüs tarafindan olusuyor..

Bu virüse karsi 3 yil önce asi cikti.. Iliski yasamamis bayanlara öneriliyor.. Yanliz etkisi nasil henüz bir arastirilma bu konuda göremedim..Bir cok arastirmalar retrospektiv yapildigi icin ve asinin yeni piyasaya sürülmesinden kaynaklaniyor..

Eger esinizde ya da erkek arkadasinizda bu durum varsa lütfen korunun.. Bu konuda bir jinekologa hatta en iyi bir dermatologa görünün...

merhaba rgnphlng
tanışmak ve muhabbet etmek istiyorum sizinle ?

merhaba masumgul mesajlarını bekliyorum? Birbirimizi bilgilendirmek ve destek olmak acısından iyi olacaktır. Ayrıca üzülme sakın.! bu dudakta cıkan virüsten farkı olmayan bir virüs sadece vajinal dudaklarda cıkıyor. iyi bir doktor sec.hem tatlı dilli hemde bu konuda ( cinsel hastalık) konusunda bilgili

slm kızlar ben tesadufen hpv tasıdıgımı oğrendım.smear sonucum kotu cıktı.hemen kolposkopı yapıldı.ardından bıopsı yaptılar.coook zor anlardı.daha sonra rahım agzımı yaktılar. ılk kontrol smearım temız geldı.sımdı 2. sı yapılcak ama ben yınede cok korkuyorum...cok endıselıyım.benımle yakın seyler yasayanlar varsa lutfen yazın...kımse ıhmal etmesın saglıgını.tesekkurler

çok Acı duydun mu canm ya ?

HPV sigil, HSV uçuk. HSV daha tehlikeli bebeğe bulaşma riski var.

Son düzenleyen: Moderatör:
HPV sigil, HSV uçuk. HSV daha tehlikeli bebeğe bulaşma riski var.

hsv bebeğe bulasma riski ilk kez olusan bir atak durumunda tehlikelidir.Ama daha önce atak gecirmis ve vücud antikorları üretmisse herhangi bir sorun yoktur. Normal dogum yapıcak anne adayları ise son 2 ayda atak gecirmemis olaması ii kontrolden gecmesi gerekir. Atak oldugu durumda ise sezaryen yapılır ve bu sorunda ortadan kalkar. İlk atagı gecirmemiş olmaya dikkat edin yani siz hamile kaldıgınızda esinizden gecmesin esiniz tasıyıcı olabilir belirti göstermeyebilir evlenmeden önce kesinlikle kontrol ettirin

herpesucuk.wordpress.com herpes hakkında güzel bilgiler arkadaslar

hpv aşısı herkes için gerekli mi?

Back