merhaba arkadaşlar,
aramızda herpes veya hpv olan var mı? veya eşi/sevgilisinde bu hastalık olan var mı? teorik bilgiyi çok edindim de yaşayanlardan öğrenmek istiyorum.. bu hastalıklarla aktif bi cinsel hayat nasıl oluyor? yardımmmmm :1no2:
merhaba canım,
ben vajinal siğil rahatsızlığı yaşadım birkaç ay önce, şuanda bir sorunum yok ama ben çok araştırdım, farklı doktorlara gittim özellikle hpv ile ilgili.
herpes hpv'ye göre bulaşıcılığı daha kolay ve iyileşmesi zor olan bir hastalık. acı verebiliyor ve sık tekrarlıyor.
öncelikle, sen böyle birşeyi yaşıyorsan canım, sana ilk söyleyeceğim şey, MORALİNİ YUKSEK TUT VE BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİR...
bir kan sayımı yaptır canım öncelikle, gerekiyorsa vitamin desteği almalısın. böylece tekrarlama riskini azaltırsın.
hpv (genital siğil) havuzdan bulaştı bana. hamam veya saunadan da geçiyor. ama herpes, yara şeklinde olduğu için, direkt temastan mutlaka kaçınılmalı.
bu tip virusler, vucudun zayıf, direncin düşük olduğu ve özellikle stresli, üzgün zamanlarda siğile veya herpes yarasına dönüşüyor, bunu önlemek için kendine iyi bak canım ve genital hijyene daha çok dikkat et.
mesela,eğer bunlardan biri varsa sende, eski çamaşırlarını toptan at, yenilerini al canım.
genital bölge temizleyicilerden, PH 4.2 ürünleri tercih et (numishmed, sebamed veya moos)
günlük ped kullanmaktan kaçın, çamaşır değiştirmeyi deneyebilirsin.
vajinayı kuru tutmaya çalış canım, banyodan sonra çoook iyi duruladıktan sonra, havlu yerine, saç kurutma mak. ile kurutmayı dene mesela. (soğuk ayarda) :))
ve elbette tek eşlilik, en önemli şey.:)
canım yardım edebildiysem ne mutlu bana. bu konuda, 'vajinal siğil rahatsızlığı olan var mı' başlığında paylaşıyoruz, dilersen takip edebilirsin.
MORALİNİ SAKINN BOZMA! ikisinin de tedavisi var!
tekrar görüşmek üzere..:) sevgiler!