• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İntaniye - Bulaşıcı Hastalıklar Kendisi veya eşi Herpes ya da HPV olan var mı..?

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU1
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
E

EU1

Ziyaretçi
merhaba arkadaşlar,

aramızda herpes veya hpv olan var mı? veya eşi/sevgilisinde bu hastalık olan var mı? teorik bilgiyi çok edindim de yaşayanlardan öğrenmek istiyorum.. bu hastalıklarla aktif bi cinsel hayat nasıl oluyor? yardımmmmm
:1no2:

simdi arkadasim benim nisanlimin Hepatit b var, ve bana bulasmasin diye igne yaptirdim simdi hemen hemen 7 ile 10 sene korunmus oluyorum,
en iyi bilgiyi sana yine doktor verebiliri,,
bende cok doktorlara gittim bilgi edindim, cinsel hayatta hic bir engeli olmaz, üc ayda bir doktora gidip kan vermem lazim koruyormu bu igne beni diye eger korumuyorsa yine bir igne verecek, böyle ama sevgi herseyin üstesinden geliyor:)

hepatit b de tehlikeli bi hastalık tabi ya..
saol paylaştıın için..

hepatit b de tehlikeli bi hastalık tabi ya..
saol paylaştıın için..

evet tehlikeli ama eger dogru hareket edersen korursan bir igneyle sorun yok ne bana bir sey olur nede cocugumuza,
nisanlima da hastanede gecdi ameliyatta kana ihtiyaci vardi biri kan verdi ondada hepatit b vardi ona da öyle gecdi,
ama biz birbirizimi cok seviyoruz ve sevgi cok önemli herseyi asar,
sana da mutluluklar

canım ben herpes(zona) gecırdım... cok zor bır dönemdı benım için... aşırı agrılıydı... bu dönemde dr. bir sure yanı yaralar bıraz ıyılesene kadar cınsel ılıskıyı yasaklamıstı daha sonrada bır ay kadar pırezervatıf kullanmamızı soylemıstı cunku aksı halde esımede bulasırdı... :1no2: cok sükür bır daha tekrarlamadı ama dr. sıkıntı ve streslı zamanlarında cıkabılır dedı gercektende oyle cok uzuldugum zamanlar hafıf hafıf sancılarım oluyor... Rabbım bu hastalıgı kımseye vermesın cok zor :1no2:

bu hastalıklarla ilgili hiç bir bilgim yok acıkcası sadece geçmiş olsun demek istedim

merhaba arkadaşlar,

aramızda herpes veya hpv olan var mı? veya eşi/sevgilisinde bu hastalık olan var mı? teorik bilgiyi çok edindim de yaşayanlardan öğrenmek istiyorum.. bu hastalıklarla aktif bi cinsel hayat nasıl oluyor? yardımmmmm
:1no2:

merhaba canım,
ben vajinal siğil rahatsızlığı yaşadım birkaç ay önce, şuanda bir sorunum yok ama ben çok araştırdım, farklı doktorlara gittim özellikle hpv ile ilgili.
herpes hpv'ye göre bulaşıcılığı daha kolay ve iyileşmesi zor olan bir hastalık. acı verebiliyor ve sık tekrarlıyor.

öncelikle, sen böyle birşeyi yaşıyorsan canım, sana ilk söyleyeceğim şey, MORALİNİ YUKSEK TUT VE BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİR...

bir kan sayımı yaptır canım öncelikle, gerekiyorsa vitamin desteği almalısın. böylece tekrarlama riskini azaltırsın.

hpv (genital siğil) havuzdan bulaştı bana. hamam veya saunadan da geçiyor. ama herpes, yara şeklinde olduğu için, direkt temastan mutlaka kaçınılmalı.

bu tip virusler, vucudun zayıf, direncin düşük olduğu ve özellikle stresli, üzgün zamanlarda siğile veya herpes yarasına dönüşüyor, bunu önlemek için kendine iyi bak canım ve genital hijyene daha çok dikkat et.

mesela,eğer bunlardan biri varsa sende, eski çamaşırlarını toptan at, yenilerini al canım.
genital bölge temizleyicilerden, PH 4.2 ürünleri tercih et (numishmed, sebamed veya moos)
günlük ped kullanmaktan kaçın, çamaşır değiştirmeyi deneyebilirsin.
vajinayı kuru tutmaya çalış canım, banyodan sonra çoook iyi duruladıktan sonra, havlu yerine, saç kurutma mak. ile kurutmayı dene mesela. (soğuk ayarda) :))

ve elbette tek eşlilik, en önemli şey.:)

canım yardım edebildiysem ne mutlu bana. bu konuda, 'vajinal siğil rahatsızlığı olan var mı' başlığında paylaşıyoruz, dilersen takip edebilirsin.

MORALİNİ SAKINN BOZMA! ikisinin de tedavisi var!

tekrar görüşmek üzere..:) sevgiler!

slm kızlar ben tesadufen hpv tasıdıgımı oğrendım.smear sonucum kotu cıktı.hemen kolposkopı yapıldı.ardından bıopsı yaptılar.coook zor anlardı.daha sonra rahım agzımı yaktılar. ılk kontrol smearım temız geldı.sımdı 2. sı yapılcak ama ben yınede cok korkuyorum...cok endıselıyım.benımle yakın seyler yasayanlar varsa lutfen yazın...kımse ıhmal etmesın saglıgını.tesekkurler

evet bende vardı HPV virusü tasıyan hücreler bulundu smear sonucumda arkasından kolposkopı yapıldı ve tıf fakultesı prof. olan doktorumu amelıyat kararı verdı sanırım 8 sene falan olmustur bunları yasıyalı amelıyatla o kanserlı hucre kazınarak alındı arkasında biopsıye gıttı orda cıktı zaten kanserlı hucre oldugu sonrasında 3 ay 6 ay senede bır kontrollerıme gıdıyorum cok sukur tekrar nuksetmedı ılıskı yolu ile geçtiğinı soyledı doktorum...

merhaba arkadaşlar ben genital herpes denen hastalığa yakalandım ve 3aydır bu 3.yasayaşım,gerçekten çok korkuyorum bu hastalıkla ilgili okuduğum şeyler beni çok korkuttu,rahim ağzı kanseri riskinin yüksek oluşu,hive yakalanma riskinin fazla oluşu,hamilelikte düşük yada erken doğumla özürlü çocuk dünyaya getirme,iç organlarıda kötü yönde etkilendiği,gerçekten çok korkuyorum arkadaşlar ilaç tedaviside görüyorum ama 3aydır sürekli oluyorum ve her cinsel ilişkide bunu yaşayacakmıyım:(lütfen cvp yazarsanız sevinirim

Merhaba bilgesu84,
Benim bildiğim kadarıyla bunlar sadece risk. mutlaka bunları yaşıyacaksın diye bir şey yok. Uçuk çıkmaması için en önemli olan bağışıklık sistemini güçlü tutmak. Her ilişkide yaşamazsın, ağız kenarında çıkanda olduğu gibi bağışıklığın zayıf düştüğü, moralinin bozuk olduğu zamanlarda çıkar.

malesef bu artık cok insanda var cınsel yolla bulasıyor genelde erkeklerden bulasıyor ama onlar kabul etmıyor eger boyle bı suphen varsa hemen doktora gıt ıhmal cok fena oluyor ıylesme surecı gecmıs olsun sımdıden

kizlar konu eski ama bilen lutfen yardim etsin bu aksamdan beri kafayi yiyiyorum doktorum aradi 2-3 hafta once rutin kontrollerim icin doktora gittigimde smear testi de yapilmisti ve sonucta hpv virusu bulunmus bir kac cesidi varmis sanirim benim ki hem yuksek risk hemde dusuk risk denenmis ne yapicagimi sasirdim internetten arastirdim kimisinin rahim agzi kanserine bile yol acabilecegi yaziyor doktorda haftaya sali gunue randevu verdi lutfen bilen yazsin cok uzgunum:(

evet bende mayis ayinda ameleyat oldum :( sigil cikdi cok kötü bi ameleyatti sonrasinda gelen acilar agrilar..ve su an yine cikdi :( ne yapicami bilmiyorum tekrar ameleyat ve o acilari cekmekden korkdugum icin hastaneye bile gitmedim :( ! doktorum bana bu ömür boyu böyle süre bilir demisdi,cunku benim hic bagisiklik sistemim yoK ufaklikdan beri oyuzden hep cika bilirmis bende :(

evet bende mayis ayinda ameleyat oldum :( sigil cikdi cok kötü bi ameleyatti sonrasinda gelen acilar agrilar..ve su an yine cikdi :( ne yapicami bilmiyorum tekrar ameleyat ve o acilari cekmekden korkdugum icin hastaneye bile gitmedim :( ! doktorum bana bu ömür boyu böyle süre bilir demisdi,cunku benim hic bagisiklik sistemim yoK ufaklikdan beri oyuzden hep cika bilirmis bende :(

canim cevap verdigin icin saol ve gecmis olsun ben 10 gun oldu doktora gittim biyopsi aldi 1 hafta sonra belli olucak sonuclari ama benim gorunurde hic bir yerimde sigil yok senin sigiller rahimin icindemiydi yoksa disarda miydi benimde disarda olmadigina gore icerdeler demek ki seninkiler cok ileri boyuttamiydi da ameliyat oldun birde birsey daha doktorun bu virusun illaki cinsel yolla bulastigini soyledi mi yoksa baska yerlerden de gecebiliyormuymus?

Herkese Merhaba,
HPV ve rahim ağzı kanseri konusundaki bilgilerimi paylaşmak için bir başlık açtım.
Sorusu olanlara, orada yardımcı olmaya çalışacağım.
Henüz üyelik durumum izin vermediği için foruma link yapıştıramıyormuşum.
Konuya Jinekoloji bölünün altında HPV virüsünün etkileri (Rahim ağzı kanseri ve siğiller) başlığından ulaşabilirsiniz.

kizlar konu eski ama bilen lutfen yardim etsin bu aksamdan beri kafayi yiyiyorum doktorum aradi 2-3 hafta once rutin kontrollerim icin doktora gittigimde smear testi de yapilmisti ve sonucta hpv virusu bulunmus bir kac cesidi varmis sanirim benim ki hem yuksek risk hemde dusuk risk denenmis ne yapicagimi sasirdim internetten arastirdim kimisinin rahim agzi kanserine bile yol acabilecegi yaziyor doktorda haftaya sali gunue randevu verdi lutfen bilen yazsin cok uzgunum:(

canim cevap verdigin icin saol ve gecmis olsun ben 10 gun oldu doktora gittim biyopsi aldi 1 hafta sonra belli olucak sonuclari ama benim gorunurde hic bir yerimde sigil yok senin sigiller rahimin icindemiydi yoksa disarda miydi benimde disarda olmadigina gore icerdeler demek ki seninkiler cok ileri boyuttamiydi da ameliyat oldun birde birsey daha doktorun bu virusun illaki cinsel yolla bulastigini soyledi mi yoksa baska yerlerden de gecebiliyormuymus?

Devgili bahar,
Acaba rahatsızlığınız ne durumda? Deneyimlerinizi bizimle de paylaşır mısınız?

Devgili bahar,
Acaba rahatsızlığınız ne durumda? Deneyimlerinizi bizimle de paylaşır mısınız?

canim kusura bakma kimse cevap yazmayinca soruma bende bu bolume pek girmemistim gormemisim yazdigini biyopsi sonucum temiz cikti gecen hafta tekrar doktoruma gittim kulak cubuguna benzer birseyle asit surdu rahimin icindeki sigillere 1-2 dakikalik bir islemdi korktuguma deymedi 1 ay sonra tekrar cagirdi bu seferde dondurucaz gibi birseyler dedi gittigimde gorucem ne yapicak bu arada esimin de cinsel organinda kucucuk sigil vardi onunda doktoru benden gectigini soyledi iki taneydi ama kirmizi mercimegin yarisindan bile kucuktuler birini yakti digerini de biyopsi icin aldi daha 2 gun oldu sonuclar temizdir buyuk ihtimal dedi ama garanti olsun diye bakicagini soyledi simdilik bu kadar

Baharcım mutlu habere çok sevindim, tekrar geçmiş olsun.
Aman bu HPV denilen illete karşı aşılanmayıda ihmal etme.

Baharcım mutlu habere çok sevindim, tekrar geçmiş olsun.
Aman bu HPV denilen illete karşı aşılanmayıda ihmal etme.

asiyla ilgili bilgileri ben nette okumustum ama doktorum hic birsey bahsetmedi neden acaba benimde aklima gelip sormadim bir dahaki gittigimde mutlaka soriyim cok tesekkur ederim

Back